מחזור רביעי באלופות: מפסידים 1:0 באנפילד למרות פארטידזו של טיבו

סעמק לא יכלנו אנחנו להגריל איזה סובוסליי כזה?

זה לא עניין של לצאת עם נקודות. המשחק הזה גם לא גילה לי או לאחרים פה בפורום משהו חדש. הוא חידד וזיקק דברים שכבר ידענו.

צד ימין ההתקפי היה החלק הקטן של הבעיה היום. הבעיה היותר גדולה זה שלא הצלחנו להשתחרר ממשחק הלחץ, וזה גם מכיוון שחסר לנו את השחקן שיודע לטפל במצבים האלו. לאחר מכן, גם כשהצלחנו להשתחרר מהלחץ הייתה לנו מסה התקפית קטנה בלי חלוץ טבעי ואז עשינו רונדלות סביב הרחבה בתקווה שויני יעבור 4 שחקנים ויצור יתרון מספרי ברחבה. בקיצור - חזרנו לשיטת אנצ’לוטי.

עד שבמועדון לא יטפלו בבעיות האלו אנחנו נמשיך להיות קבוצה שתלויה בפער בין האיכות האינדיווידואלית שלה לאיכות הכללית של הקבוצה הנגדית.

וכן, גם החיסרון האינדיווידואלי באגף ימין השפיע, אבל יכולת אינדיווידואלית יש דיי והותר בקבוצה הזאת.

דברים שהתחדדו ב 2 הפסדים מ 15 משחקים העונה ? כששאר 13 המשחקים הם ניצחונות ?

2 הפסדים ב 2 משחקי חוץ מהקשים שיש, בחוץ בדרבי ובחוץ באנפילד.

על מה אתה מדבר?

הוא היה הבוס במרכז המגרש, הקשר היחידי שלנו שעמד בלחץ. חילק מסירות והיה בעצמו ההנעת כדור היחידה שלנו הערב.

מתוך 365:

91% מסירות מדויקות.

2 (!) מסירות אחורה.

100% תיקולים מוצלחים.

100% דריבלים מוצלחים.

7 איבודים כל המשחק.

0 פעמים שעברו אותו.

מה עוד הוא צריך לעשות?

זה טענה שמתאימה לשגיא כהן, היא כבר לעוסה כמו מסטיק ממש ישן.

גם עם ‘‘השחקן שיודע לטפל במצבים האלה’’ לא היינו מצליחים להשתחרר היום, כפי שלא עשינו בהמון משחקים מהסיגנון הזה בעבר עם אותו שחקן.

עוד חודש חודשיים ונצליח להשתחרר הרבה יותר טוב כקבוצה כפי שליברפול עושה.

כלום, הוא תמיד יהיה אשם בהפסדים, כי צריך לכתוב משהו אחרי הפסד להוציא קיטור והוא כבר נבחר לתפקיד הזה :sweat_smile:

כן, כי שוב - זה לא עניין של מבחן התוצאה. מאמין גם שנזכה באליפות השנה - אני לא חושב שזה רלוונטי בכלל לטיעונים שהעלתי. ראינו שיפור העונה שנובע לטעמי משדרוג ענק בעמדת המאמן, זה הוביל לסדר ומשמעת במשחק שהספיקו עד עכשיו לאחוז נצחונות יפה. הסגל עדיין לא מספיק איכותי לטעמי. האם אתה חושב שאין צורך לשדרוג ברמת הבלמים/קיצוני ימני/מרכז קישור?

לתת לי להרגיש שיש לי בוס במרכז המגרש, ועד עכשיו בכל משחק גדול הרגשתי שאין לנו קישור גם כשאנחנו משחקים עם 4 קשרים.

תעזוב שנייה את המספרים, למה אנחנו לא מגיעים לכדורי גובה במרכז המגרש? למה בכל מצב נייח אנחנו כמעט סופגים? איפה הוא? איפה האינטינסיביות שלו?

כפי שהיא עושה עם מקאליסטר, שהוא אמנם לא וורלד קלאס אבל כן מספק את זה ברמה זו או אחרת. גם לנו יש את סבאיוס שיעשה את הדברים האלה וכשהוא משחק אנחנו נראים יותר טוב. אבל זה דיון ישן שלא נסגור אותו באחת בלילה. אני רק מקווה שבמועדון ישיגו אחד שכזה, זה ידוע שמחפשים.

תמיד אפשר לשדרג, דעתי אני כותב פה כבר 3 שנים, יש לנו את הסגל הטוב בעולם כבר עכשיו, עם המאמן הנכון נראה תוצאות, הפסד באנפילד לא ישנה את דעתי, זה בסדר גמור להפסיד באנפילד כשהלוח מראה 13 ניצחונות ו 2 הפסדים.

ומצד שני שני הפסדים מ3 משחקים נגד קבוצות גדולות כאשר בשניים מהמשחקים האלה פירקו אותנו לגורמים ונראינו כמו מכבי חיפה?

אלונסו שיפר דברים ללא ספק אבל יש עדיין הרבה על מה לעבוד, 13 ניצחונות מתוך 15 לא מסנוורים אותי כאשר ברוב המשחקים האלה נראינו פח אשפה מבלך התקפית.

ואלונסו היום הגיע עם חילופים מהבית, סיבאיוס יכל לעזור מאוד היום, גם בראהים.

אז כאן יושבת המחלוקת בינינו. אני ממש לא חושב שיש לנו את הסגל הטוב בעולם. נמשיך מחר😴

סיימנו את המשחק עם 61% החזקה בכדור.

תרצה או לא תרצה הכדור היה רוב הזמן אצלנו, גם אם לא הרגשת ככה. אחת הסיבות שלא הרגשת ככה היא כי אחרי שטשואמני עוד פעם הזיז אותו מצד לצד, או להכניס לשחקן עמוק יותר, הנגיעה הבאה הייתה מסירה פשוטה שהלכה לשחקן יריב, או איבוד מטופש תחת לחץ.

את התפקיד שלו המניע כדור ופיבוט באמצע הוא עשה מעולה.

זו אשמת טשואמני? יש פה בעיה הרבה יותר עמוקה משחקן ספציפי במצבים נייחים, וזה לא משהו חדש מהעונה.

לגמרי שם, הוא היה מצוין.

כמו שכתבתי בפוסט אחר, בתחילת המשחק שיחקנו הגנה אישית שגרמה להויסן לצאת גבוה מאוד ולייצר בור שליברפול ניצלה שוב ושוב. זה לא שהיה חור בקישור. במחצית השנייה זה נבע מהעובדה שהקבוצה דחפה קדימה יותר ובאופן טבעי הייתה חשופה יותר מאחור.

תחליף את מקאליסטר בכל קשר שלנו שאתה רוצה ומה שהתפתח על המגרש לא ישתנה.

מקאליסטר יהפוך לאשם אצלנו על ההפסד ויכתבו כמה הוא לא כישרוני, לא מהיר ולא טכני ואיך שחקן כמוה הצליח להגיע לסגל של ריאל ויתחילו לפנטז על אותו שחקן קישור שלנו ששלחת לליברפול כמה הוא וורלד קלאס ואיך שאנחנו חייבים בדיוק שחקן כזה אצלנו בריאל.

תשמע, אם אתה מחליט לעבור לספר סיפורים אני חייב להזהיר אותך שאין לך סיכוי מול שביט.

13 ניצחונות ו 2 הפסדים, אלה העובדות, מפה אפשר לספר אלף ואחד סיפורים ושביט יכול להתעלות עם אלפיים וחמש מאוד סיפורים.

לתת כדור שאחרי שניה שחקנים ברמה שיש לנו מאבדים בקלות זה גרוע ביותר.

צריך להכיר בזה שטשואמני לא מזיז כדור טוב. הוא ישיר מדיי ומוסר לשחקנים שנמצאים בעמדות לא נוחות מספיק. במשחקים מהסוג הזה זה קריטי.

עכשיו תחליף את מקאליסטר בסבאיוס וזה יהיה נכון באותה מידה רק שעם סבאיוס אנחנו קבוצה יותר טובה.

אחזקת כדור לא מעניינת אותי, ליברפול לא החזיקה בכדור ואני הרגשתי שהם שלטו בכל אספקט של המשחק.

אני לא מאשים אותו ספיציפית במצב שלנו בניחיים אבל הוא כן אחת הבעיות בכי בולטות שלנו בנושא הזה, בהגנה הוא אף פעם לא מגיע לכדורי גובה ובהתקפה כשהוא מגיע הוא נוגח כמו סבתא שלי.

שלטנו במשחק בסוף כי ליברפול הורידה את האינטסביות שלה וזאת נסיבה שאנחנו גם עם 61% בהחזקת כדור, כשליברפול רצתה את הכדור היא השיגה אותו בקלות ופירקה לנו את הקישור.

מה? אם הוא עמד במרכז המגרש ומסר לאמבפה שהשתלט ומסר ליריב זה באשמתו? זה אכן גרוע ביותר שהם מאבדים בקלות כדורים טובים.

אני באופן עקרוני מסכים איתך, אני פשוט חושב הספציפית במשחק הזה הוא עשה את זה מעולה. עזוב, הסטטיסטיקה מגבה אותי פה.

שלא ישמע לשתי פנים, אני ממש לא מחובביו. הערב הוא היה מצוין.