מסכים מאוד עם כל אלה שטוענים שזה משחק מול ליברפול באנפילד ואין מה להתרגש יותר מדי.
זה משחק שגם אם היינו בו בשיאנו היה לנו קשה להתמודד בו. כן יש שחקנים שפישלו ונראים שהם עוד לא מוכנים למעמד. לדעתי אני חושב שהויסן שחקן שרק צריך להתאקלם ולקלוט שהוא משחק בריאל מדריד ושזה הזמן שלו לקחת צעד קדימה מבחינת אחריות, ריכוז, ומקצועיות. ברגע שזה יקרה לדעתי יש לנו בלם טופ ל10 שנים בקלות.
כנ”ל ארדה לדעתי.
בנוגע לכל הקבוצה ולאלונסו - לא אהבתי בכלל את ניהול המשחק של אלונסו. קמאבינגה היה צריך לצאת הרבה יותר קודם, גם ויני וארדה. אפילו להכניס את גונזאלו במקום ויני - ככה אמבפה היה הולך שמאלה והייתה לנו נוכחות כלשהי ברחבה שיכלה לרווח את המשחק.
אבל גם לאלונסו מבחינתי יש תקופה של חסד - האם אנחנו רוצים פה מאמן שיבנה פרוייקט של יותר משנה שנתיים אצלנו או שאנחנו רוצים עוד מאמן שבסך הכל יבוא לעשות סיבוב?
אני מעדיף תהליך שנבנה בצורה איטית ונכונה מאשר תהליך שמגיע לשיא שלו מוקדם מדי ובצורה לא בריאה. מבחינתי כל העונה הזאת היא עונת חסד לאלונסו להתחיל להניח בה את היסודות שלו לשנים קדימה.
הגיוני לחלוטין ש3 חודשים מתחילת העונה הסדירה לא נראה כדורגל שיא, לא נגיע לפיק שלנו מול קבוצות גדולות ואולי אפילו נתבזה קצת. בניגוד לאנצלוטי ששם מההתחלה ראית שאין דרך ברורה, עם אלונסו רואים טביעת אצבע ראשונית ואין לי ספק שככל שהתיאום בינו לבין השחקנים יגדל ככה גם על המגרש נראה את זה.
בולשיט. אני לא מצפה מקבוצה להגיע לשיא תוך 3 חודשים אבל אני כן מצפה ליהנות מכדורגל לפחות בתחילת דרכו של מאמן כזה או אחר. הרי אם בהתחלה לא נראה ניצוצות של מאמן ואפקט של מאמן חדש אז מתי כן? במיוחד בקבוצה שהיתה חושך בשנה שעברה מבחינה התקפית הייתי מצפה לרעיונות חדשים, חילופי מקומות, דאבל פסים, עקיפות, קצב…במקום זה אנחנו רואים את אותה קבוצה של שנה שעברה(התקפית לפחות)
שמתי לב וזה הכי מעצבן מבחינתי שהכדורגל של ריאל הופך להיות יותר מדי ספרדי..הרבה מסירות קצרות, הרבה שבלוניות הרבה התמעמעות עם הכדור עוד פס ועד פס במקום לראות כדורגל ישיר ולחפש את השער מה שאנחנו יותר רגילים לראות מריאל. כדורגל שאני יותר מתחבר אליו, אישית.
אני לא חושב שמישהו מטיל ספק באיכות של צ’אבי אלונסו כמאמן, בציפיות ממנו, מאמינים בו, רואים שיפור במחויבות ובמשחק ההגנה. לא כל ביקורת נקודתית היא סימן שאלה לגבי העתיד או התאמתו לקבוצה. ולצד זה: היה מצב טוב לתפוס את ליברפול לא במיטבה באנפילד. מי שמגיע למשחק כזה ואומר ‘אין מצב - נפסיד’ - זה חמור מאוד. ההרכב של אלונסו אולי היה נכון אבל החילופים קטסטרופה - מתגלה מעט ישנוני ומקובע בעניין הזה, והייתה חלוקה לא ברורה במצבים הנייחים וזה לא ממש משתפר אגב. בלי קשר רוב העונה הכדורגל שלנו מאוד לא נהנה, גם נגד הנמושות.
הוא קיבל את השבחים על הניצחון בקלאסיקו ובצדק אבל אי אפשר להתעלם מזה שברצלונה פצועה. כמו כן 13 ניצחונות מ-15 זה אחלה, באמת לפי מספרים אנחנו קבוצה היסטורית…אבל ברור לכולם שאנחנו לא. רוב המאמנים הטובים (לדעתי אלונסו לצורך העניין הוא טוב מאוד) היו מנצחים סביב העשרה.
לדעתי ההבדל החשוב ביותר משנים שעברו, ובטח משנה שעברה, שהבעיות מאוד נקודתיות ורואים אותן גם בניצחונות וגם בהפסדים. אם בשלהי תקופת בנזמה היה נראה שיש הר של שינויים לעשות כדי להחזיר את הקבוצה למסלול, הרי שעכשיו אנחנו בסך הכל בסדר ויש רעיונות ברורים מה צריך לעשות, שבמועדון גם עובדים עליהם ומחפשים פתרונות.
לטעמי הטעות היחידה בתכנון הסגל בקיץ הייתה שמסגרו את גונסאלו גרסיה כחלוץ לגיטימי ברוטציה, כשבפועל אלונסו לא באמת סופר אותו ונשארנו בלי שחקן מטרה מקדימה. בשאר העמדות נעשה ניסיון לשפר וההצלחה נעה על סקאלה שבין קרראס ל”לא מצאו קשר”.
בנוגע להאוסן, הוא לא מספיק טוב, מאבד כדורים, אבל שמו לו משקל מאוד כבד על הכתפיים שבמשחקים הגדולים אין לו את היכולת לשאת. אתה מצפה מבלם בן 20 ובגובה כמעט 2 מטר שינהל לך את המשחק, אז צריך להבין שזה סיכון שלפעמים לא יצליח ויכול גם לעלות לך ביוקר. Play stupid games win stupid prizes מה שנקרא. הוא צריך להיות האקסטרה מהבחינה הזאת ולשחק ליד שחקן שזה הלחם והחמאה שלו, ואז הטעויות האלו יפחתו משמעותית.
בסך הכל אנחנו במקום הרבה יותר טוב ממה שדמיינתי שנהיה בו בשלב הזה של העונה. צ’אבי אלונסו עושה טעויות אבל גם לומד מהן ומתקן אותן, כך שאנחנו רואים כל כמה משחקים את הקבוצה משחקת באופן מעט שונה. במשחק הזה קיבלנו נוקאאוט טקטי שחשף בעיות, הן בצורת ההגנה שלנו במשחק פתוח והן בנייחים, ואני בטוח שילמדו מזה וישתפרו. הבעיות בסגל ידועות ואני מקווה שנראה בקרוב את התוספות שאנחנו רוצים לראות בסגל.
אין שום דבר מביך בלהפסיד או להוציא תיקו מול קלאב ברוז’ אצלם בבית ביאן בריידל. כמעט כל הקבוצות בעולם היו מפסידות באצטדיון הזה. מדובר בקבוצה שבמחזור הקודם הפסידה לבאיירן מינכן רק 4-0. אנחנו קבוצה בבנייה, ייקח זמן עד שנגיע לרמות האינטנסיביות של הבלגיות.
חנן - דין האוסן בלם והוא נמנע ממאבקים וזה לא יכול לקרות. שחקן הגנה חייב לעשות פעולות של שחקן הגנה אין דרך אחרת. ליהנות מחילוצי כדור ולרדת לגליץ’. הפס שלו נקי וזה יחזור - ואם זה משחק מאתגר או יום פחות טוב אז אפשר להעיף כדור ולשחק פשוט. לא קשור בכלל לגיל ולניסיון. אתה משחק על הגיל שלו אז מאיפה השאננות שלו? והיו איבודי כדור ממש מרושלים בלי שהופעל עליו לחץ. ובאנפילד כשזה קורה נניח 4-5 פעמים בקלות כזו - זו בעייה. חששות לגבי ההיפקרות ההגנתית שלו אני העליתי כבר מול ריאל סוסיאדד לדוגמא. לא היה צריך לחכות לליברפול.
יש לו גם 15-20 סנטימטר יתרון בגובה על ראול אסנסיו לדוגמא שהיה נקודת תורפה במשחק הגובה - והאוסן עדיין לא מנקה מספיק והמיקום גרוע מאוד.
אלישע - ברצלונה הייתה אתמול די מביכה אבל מה זה רלוונטי להתקדמות שלנו או לא? וברצלונה תמשיך לספוג אבל היא תקבל חזרה את ז’ואן גארסיה וראפינייה ותמשיך להבקיע הרבה. יש להם הרבה בעיות בסגל ומצב כלכלי ש….
שורה תחתונה - גם מי שהעביר ביקורת ואפילו אחרי הדרבי - לא אמר שהעונה נגמרה. יש תהליך ויש התקדמות. יש סיכוי לא רע שנהיה אלופים.
שיהיה גם 3 מטר, אם הוא לא קופץ/הולך לכדור מזה רלוונטי הגובה שלו. אם הוא מפחד להיכנס לתאקל עם יריבים או להכניס גוף הגובה לא יעזור לו.
לעומתו אסנסיו אולי יותר נמוך אבל לא מפחד משום מצב ונכנס בראבק לכל כדור.
לרוב עדיף שחקנים כאלה מאשר כאלה אדישים שמפחדים גם להיכנס לתאקלים.
בא כמובן לחזק את הדברים שלך ולהוציא תסכול קצת על האוסן ועל ההידרדרות ביכולת שלו.
סיכום באיחור קל.
שוב משחק מול גדולה ושוב אנחנו מפסידים. בקלאסיקו היה נחמד לנצח את הנוער של ברצלונה.
אני לא מזלזל בהישגים בליגה עד כה, אבל אנחנו צריכים למדוד קבוצה כמו ריאל מדריד במשחקים הגדולים. ופה יש כשל. שוב משחק גדול ושוב גולר נעלם אני אמשיך לומר את זה שהוא לא ברמה המספקת ואתם תמשיכו לדמיין שהוא וורלד קלאס.
נמשיך להאוסן חייב לנער אותו. אסנסיו עשה התקדמות מתחילת העונה מגיע לו צ’אנס בזמן שהאוסן מחרבן במכנסיים כרגע.
ויני ורודריגו נקווה שזו העונה האחרונה שלכם, עושים טובה שהם משחקים.