גומלין 1/2 גמר האלופות: קדימה לוומבלי

מוסיאלה ברח לצואמני פעם אחת בהתחלה והכניס עומק לגנאברי,מאז לא זוכר שהוא עשה משהו משמעותי,הצרפתי ניטרל אותו לגמרי.

הבעיה הכי גדולה שלי עם טשואמני אתמול זה שהוא פשוט היה מיותר כשהיינו עם הכדור, לא נתן שום ערך מוסף של יצירת יתרון בהנעת כדור
לא הניע, לא היווה אופציית מסירה. כלום. והיו אלף מקרים שקרוס מסמן לו להיכנס לשטח הפנוי כדי שיוכל למסור לו במקום שישאר תקוע ליד הבלמים

נקודה מעניינת. כי מצד אחד אמרתי כמו בכל פעם שמבזבזים מולנו זמן ואנחנו הופכים את התוצאה: ״יופי, מגיע להם, דפקו את עצמם, בזבזו זמן שעכשיו הם צריכים״. מצד שני, הבזבוזי זמן שלהם הם אלה שגרמו לתוספת של 9 דקות. מצד שלישי, השופט משום כמעט הכפיל להם את הזמן הזה.

בכל מקרה, בהתחשב בלחץ של הסיטואציה ובאיך שבאיירן מרחו את הזמן, השחקנים שלנו צריכים לקבל צל״ש על ההתנהגות. דמיינו כמו קבוצה אתלטיקו במצב כזה. להערכתי, הם מסיימים עם שני אדומים לשחקנים שניסו להרים מתחזים החוצה על הכתפיים וסימאונה מורחק אחרי שכמעט נגח בשופט הרביעי.

כן, השופט הזה הפך את זה לפחות אפקטיבי (אני בעד אגב. גם התוספת הארוכה וגם התוספת על התוספת שאמנם הייתה קצת מוגזמת אבל במהות הוא צדק). שונא בזבוזי זמן כמעט כמו שאני שונא הצגות, אבל אם הם כבר התחילו עם זה אז שיאכלו מהדייסה שהם בישלו.

אני לא מצליח להירגע מהסיפור של חוסלו:

(מה שפבריציו שכח לציין, זה שחוסלו שאל את זה בפורום ספורטאנטר הישן)

תראו לי עוד שחקן בהיסטוריה עם רזומה הזוי כזה:

והסרטון המרגש ביותר מאתמול בערב:
https://x.com/Minuto93j/status/1788324640445632805

ההשאלה הגדולה בתולדותינו, ולדעתי אחת הגדולות בתולדות המשחק.

זאת הבעיה העיקרית, והבעיה היא לא הצרפתי, צ’ומה קשר אחורי, הוא לא נכנס לשטח פנוי והוא לא טוב לקבל את הכדור בין הקווים בשטחים צפופים, זה לא שטח המחייה שלו, הוא צריך להיות זה שמקבל את הכדור מהבלמים ומוסר לשחקנים אחרים בין הקווים.
הבעיה האמיתית שטוני קרוס כבר לא יכול לשחק 50/50 ולקבל כדור למעלה אז בורח אחורה לנהל את המשחק, אבל קרוס מצד שני הוא לא קשר אחורי שיתלכלך או יעשה עבודה הגנתית ובנוסף לא פיזי לכן לא יכול לשחק קשר אחורי אמיתי ולכן חייב בייביסיטר, זה משגע את צ’ומה ומוציא אותו מהמשחק לגמרי, לכן אם אנצ’לוטי מתעקש להמשיך עם קרוס מי שיכולים לשחק לידו הם קמאבינגה או פדה, עם עדיפות לקמאבינגה בגלל טכניקה עודפת, שני אלה אוהבים לעשות תנועה לשטחים וקמאבינגה אין לו בעיה לקבל כדור בין הקווים בצפיפות, בנוסף קמאבינגה ופדה מאוד מהירים שיכולים לעשות את מה שצ’ומה לא הצליח אתמול, זה ללחוץ גבוה במקום קרוס וגם להספיק לחזור מספיק מהר כשהלחץ נשבר כדי לחפות על קרוס הגנתית.

כשזה היה מודריץ’ בשיאו שמשחק עם קרוס הייתי מאוד בעד קרוס, מודריץ’ היה עושה את כל הנ’‘ל ברמה הכי גבוה שיש וקרוס היה יכול להמשיך להזיז כדור כפי שהוא אוהב, אבל מודריץ’ זה מודריץ’ ואין עוד מודריץ’ ולכן אני אישית לא הייתי משחק עם קרוס יותר.

איזה מלך השחקן הזה, עזבו את הצמד אתמול, מתחילת העונה אני מאוהב בו.

כל משחק שהוא נכנס הוא נותן את ה200% שלו, גם במשחקים גרועים שלא הרגישו אותו הוא ניסה וניסה וניסה.
רואים כמה ריאל חשובה לו, כמה כל דקה על המגרש היא מתנה בשבילו והוא מוכן לשים את החיים שלו בשביל הזכות ללבוש את החולצה של הקבוצה הזאת.
בן אדם שמעריך מה יש לו בידיים, ההפך הגמור מפרימדונה.
הלוואי וכל שחקן כדורגל שכף רגלו תדרוך במועדון הזה יהיה עם המנטליות שלו.

אני לא מקבל את מה שאתה אומר, וזה למה:

טשואמני יודע ויכול לשחק גם כ50/50. בכל מקרה גם קשר אחורי צריך לדעת לשחק כדאבל פיבוט ואם נבין קצת מה הולך בברדק של ה4 קשרים זה מה שלכאורה צריך לקרות - פדה דבוק לימין וג׳וד לא באמת מתופקד כקשר (כשאנחנו מחזיקים בכדור)

זאת אומרת שזה מין רביעיית קישור לא סימטרית שלג׳וד יש מספר תפקידים מבחינה התקפית, ופדה חצי אגף/ חצי 50-50, חצי בייביסיטר
אבל מי שמשחקים באמצע וכקשרים בתפקוד מלא אלה טוני וקמא/צ׳ומא. ועכשיו למה מצופה מטשואמני לתפקד ככה:

א - כי הוא שחקן ריאל מדריד כבר שנתיים ושנה עם המערך הזה. Step up

ב - לעזאזל ככה הוא שיחק כל החיים - במונאקו היה 50-50 ב442 קלאסי ובצרפת דאבל פיבוט ב4231, אז אתה אומר לי שהוא פתאום לא יודע לאכול את התפקיד הזה? לא יודע זה לא נראה
גם עם זה שטוני הוא המנהל הבלעדי של הקצב והמשחק שלנו וזה טיפה פוגע בו הוא צריך לדעת לשחק ככה, גם במונאקו וצרפת אני מניח שלא הכל הכל עבר דרכו כטבע של דאבל פיבוט.

הוא צריך לדעת לזהות את השטחים הריקים האלה - והמקרים שדיברתי עליהם היו בעיקר בהנעת כדור שלנו מאחור בחלק שלנו, על החצי ההתקפי עוד מילא. אבל כשלוחצים אותנו והוא לא נכנס ומזהה שטחים קרובים להיכנס אליהם כדי לקבל את הכדור וכל מה שהוא עושה זה להיות דבוק לבלמים כדי לצאת ידי חובה כי שומרים את המסירה אליו - אז לעזאזל! תתעורר!
היה מאוד מאוד אנמי בהיבט הזה, לא דיברתי על תנועה לשטח לריצה או בין הקווים בשליש האחרון, אלא על לזהות את המיקום הנכון כדי לקבל את הכדור ולהיות פנוי בשליש שלנו ובאמצע המגרש

היה חלש מאוד ואני מצפה ממנו להרבה יותר

מתחיל לחשוב שהפתרון הכי טוב הוא באמת להתחיל להריץ את פדה כקשר אחורי, אמנם נפסיד את יכולות הפריצה והבעיטה שלו (שגם כך ירדו למינימום מאז שהוא עובד בנוסף גם כבייביסיטר של האגף הימני) אבל נרוויח כנראה קשר אחורי עם הבנת משחק מצוינת ויכולות סוויפר אדירות. בנוסף, הוא כבר הוכיח שהוא יודע ללמוד עמדות חדשות אולי הכי טוב בסגל, והוא גם מאוד מאוד שיפר את האחריות במשחק שלו בעונותיים האחרונות (מישהו הזכיר פה לא מזמן שהוא נהיה קצת “קרוסי”).

אתם מנתחים את המשחק של טשואמני יתר על המידה. פשוט היה לו משחק מזעזע, הרבה מתחת לממוצע. זה קורה. לא מקובל שזה קורה בחצי גמר ליגת האלופות אבל זה מה יש ואני לא חושב שצריך להסיק מזה מסקנות לגבי העתיד. אם משחקים כאלה יחזרו בצורה תכופה אז יהיה צריך לחשוב מה עושים איתו. כרגע, מבחינתי זה היה משחק נפל חד פעמי.

הוא גם אמר פעם שזאת העמדה המועדפת עליו, היא לא זרה לו

אבל לא חושב שזה יקרה עד שנביא מגן ימני צעיר יותר שלא יצטרך חיה כמו פדה לגבות אותו. אני מת על קרבאחל אבל צריך להכיר בעובדה שיש לו את המגבלה הזאת עם הגיל

האמת היא שלצערי גם אחכ אני לא רואה את פדה נכנס למשבצת הזאת, יתנו לקמא/טשואמני כי פדה יותר מתאים ל50-50 ויותר טוב התקפית מהם

מה שאני רוצה לראות זה פשוט 4231 עם דאבל פיבוט של פדה + אחד מהצרפתים מאחורי ג׳וד (אחרי שקרוס יפרוש)

@SantiagoBernabeu הטענות היו על המשחק אתמול

הסיפור הוא לא רודריגו הוא לא חוסלו הוא ריאל מדריד!!!

רודריגו נותן עונה שבהחלט תקל את ספסולו ולבסוף מכירתו ב140 מיליון לאחת האנגליות, המספרים ומעל הכול היכולת פשוט לא מספיק טובים.

ג׳וד בבירור פצוע, אפילו פצוע מאוד. בכתף, בברך והוא תשוש לגמרי. אין לי ספק כשהוא נקי מפציעות וטרי הוא מפלצת, שינוח מצידי עד הגמר.

זה מדהים אגב איזה פחד ויראת כבוד ייצרנו לכולם אלינו מקבוצות יריבות ועד אוהדים.
אני יושב אתמול לראות את המשחק עם אחי וגיסי ובעוד שאני שקוע בפסימיות לאחר הספיגה כמו כל אוהד שרוף, שניהם, לא אוהדי ריאל בעליל, מרגיעים אותי ואומרים שבאיירן חתמו את גורלם ברגע שהעזו לכבוש ושאין סיכוי שאנחנו לא עולים, אשכרה אנחנו גרים לכולם rent free בראש.

מה שמשחקים בריאל זה לא דאבל פיבוט, בריאל זה משהו שתפור בדיוק למידותיו של קרוס וזה פוגע בכל מי שמשחק לידו, צ’ומה כדאבל פיבוט עם קמאבינגה או פדה וירגיש הרבה יותר נוח.

בדיוק כמו טוני, לכן בעיה לשחק עם שניהם ביחד.

ואתה מדבר על השטחים שאני התכוונתי אליהם, בשליש האמצעי ולא הקדמי, לא קרוס ולא צ’ומה מרגישים שם בנוח בצפיפות, יש לשחק רק עם אחד מהם, קרוס מביא את הקצב והנעת כדור יותר נכונה צ’ומה מביא את שריפת השטחים והגננ יותר טובה, מעדיף את צ’ומה ובכלל מעדיף שהדאבל פיבוט יהיה קמאבינגה ופדה עם בלינגהאם חופשי.

אני הולך בטח להיקבר פה אבל פדה מרגיש לי כמו מנדי של הקישור. הוא עובד קשה, עושה כל מה שאני מצפה משחקן ריאל ומעבר ומאד פיזי. אבל זהו פחות או יותר. לא יודע אם זה קשור לעמדה, לבייביסיטינג שהוא צריך לעשות לקרבאחל וקרוס או שזו פשוט התקרה שלו.

התחלתי לדאוג יותר למצב הקישור מאשר ההתקפה. לא יודע, אולי פלוריאן וירץ יפתור את כל חוסר היציבות שלנו מאז שקסא עזב.
טשומה, באשמתו או לא, לא עושה שום קפיצת מדרגה מאז שהגיע בעוד קמא כן עושה התקדמות כלשהי והוא מציג יכולת טובה פלוס בשלבי הנוקאאוט כשהוא משחק.

נ.ב. הסיפור של חוסלו , משחקן שירד ליגה לשחקן שכובש צמד בחצי גמר ליגת האלופות עונה אחרי זה סרט לנטפליקס יותר מאשר סרט על ויני.

באמצע העונה כשהיו המון פציעות של שחקני הקישור קרלו נאלץ לשחק עם פדה במרכז המגרש והוא היה מדהים, פשוט שחקן על, אבל אז חזרו הפצועים וקרלו החזיר את פדה להיות הפיליפינית של קרבחאל.

בדיוק מה שהתכוונתי , סותם חורים תזזיתי.
במשחק הראשון מול באיירן, ואתמול שיחק למעלה ועד השער סתם בעט מרחוק כדורים ולא הוסיף כלום. החור באגף ממנו הגיע השער של דיוויס על שמו כי דני בחיים לא היה מצליח לעקוף אותו במהירות, בייביסיטר או לא.
ריאל חייבת למצוא מגן ימני אם אנחנו רוצים לקבל עמדה בקישור בין אם זה פדה או שחקן אחר. אי אפשר להמשיך עם המוגבלות הזאת. שום מאבק באמצע המגרש בכדורי גובה ריאל לא מנצחת.

החור במקרה הזה הוא של רודריגו, הברזילאי הוא אחד השחקנים הכי חכמים בסגל אבל בגול הוא קיבל את הכדור באגף כשהוא רואה שגם קרבחאל וגם פדה מעליו ויש חור בצד ימין ולמרות זאת כידרר ואיבד את הכדור בצורה רשלנית ומהחור הגיע הגול, יש מצבים ששחקן התקפה חייב להיוץ אחראי ולא לנסות ליזום ופשוט להחזיר את הכדור אחורה עד שחוזרים לתבנית ולמקומות.

בהמשך לדברים על טשואמני - מספר דיווחים ממקורות שונים בטוויטר טוענים כי הוא סוחב פציעה כבר תקופה, ובכל זאת אנצ׳לוטי התעקש להמשיך לשחק איתו. ייתכן שזו הסיבה לירידה ביכולת בתקופה האחרונה.

כמו כן, סביר להניח שהוא לא ישחק בגמר בגלל החרפה במצב הפציעה.

וואו כמה זמן לא ‘סיכמתי’ ככה משחק, בא לי לכתוב את הציונים שלי לשחקנים אחרי ה-1:2 של ריאל מדריד על באיירן מינכן אתמול:

אנדריי לונין - 7.5| הדיפה מרשימה מאוד בבעיטה של הארי קיין וגם יציאה טובה מהירה, הרבה שקט נפשי ואחריות, לא היה לו מה לעשות בגול.

דני קרבחאל - 7.5| אני חושב שהניסיון שלו שיחק תפקיד חשוב, אפס איבודי כדור לדעתי, הצליח באחד על אחד.

נאצ’ו - 8 | עשה מהלך גדול שם בדרך ל-1:2, יציב בהגנה, זה שתמיד לא בוטחים בו אבל סותם פיות, משחק פנומנלי שלו.

אנטוניו רודיגר - 7.5| רציתי לתת לו ציון קצת פחות טוב משל נאצ’ו, זה לא אומר שהוא לא היה נפלא.

פרלאן מנדי - 7.5| התקפית נאדה, אבל גם לא מסרו לו, הגנתית - מושלם. לא צריך עזרה, מסתדר לבד.

אורליאן טשואמני - 4| הלוואי וזו באמת הפציעה שהקשתה עליו. איבוד כדור רציני בתחילת המשחק, לא הגנה, לא התקפה, לא יוזמה.

טוני קרוס - 8 | אני זוכר היטב את הגליץ’ הנהדר שלו כדי לתקן את אותה טעות של טשואמני. מזיז את הכדור נפלא, לא נלחץ אף פעם.

פדה ואלוורדה - 6.5| בעיקר על הרבה לב ונשמה ועבודה קשה. משחק לא מדויק שלו, די מסורבל, אבל זה יכול לקרות.

ג’וד בלינגהאם - 5.5| שיפור במחצית השנייה, מקווה שהוא לא יכעס עליי שאני ‘נכנס’ בו. עשה כמה גליצ’ים שהביאו לתשואות אבל לא מעבר.

רודריגו - 6.5| אהבתי בעיקר את הבעיטה החופשית הנהדרת שלו, רשם החמצה אחת גדולה מבחינתי.

ויניסיוס ג’וניור - 9| בכוונה לא נותן לו ציון 10 - כדי שיקרא את זה ותהיה לו עוד מוטיבצייה. עשה לבאיירן מינכן סחרחורת, מדהים איך הוא עובר שחקנים על המטר. לא היה לו למי למסור. העביד את מנואל נוייר בפרך.

מחליפים:

לוקה מודריץ’ - 7| איזה ספרינט עשה שם כדי למנוע מתפרצת של באיירן. תמיד בטוח עם הכדור בשיא הלחץ, הקבוצה מאמינה שמשהו טוב קורה כשהוא עולה.

ברהים דיאס - 6.5| הוסיף הרבה מהירות, רעננות ותשוקה, לא ממש תאכלס אבל זה בסדר. אולי אני פספסתי.

אדוארדו קמאבינגה - 6.5| הרבה יותר טוב מבן ארצו. מאוד בטוח בעצמו, עדיף את זה מחוסר ביטחון. השתלט על האמצע, לדעתי איטי בשחרור הכדור.

חוסלו - 9| סיפור סינדרלה מדהים ומרגש, אני אוהב אותו, עשה מה שחלוץ צריך לעשות, התמונה שלו בסוף המשחק - זוכר אותה היטב.

אדר מיליטאו - ללא ציון| עלה לשחק בשלב מאוד-מאוד מאוחר וכדי להעביר זמן, טוב לפרמייה.