1/4 גמר הצ'מפיונס: מסתבכים עם הפסד 2:1 בברנבאו לבאיירן המצוינת| כבש: אמבפה

רוי קין על טרנט: "נמאס לי. זה אותו סיפור בכל משחק גדול. אנשים תמיד מדברים על כמה המסירות שלו טובות, אבל מה לגבי הבסיס? ההגנה.

“ברמה הזאת, בליגת האלופות, אי אפשר פשוט להתעלם מזה ככה.”
“אלה טעויות ילדותיות. לאפשר ללואיס דיאז לשחק אותך כאילו לא היית שם? זה קשקוש! זה כאילו הוא מעולם לא שיחק בעמדת המגן הימני בחייו.”

אגדת מנצ’סטר יונייטד סיכמה: “משחקים גדולים דורשים שחקני הגנה חזקים, והוא כרגע רחוק מלהיות כזה.”

לכל אלה שחושבים שטרנט היה טוב אתמול כשהבייביסיטר שלו, פדה , שיחק אתמול.

אותו גול, ואפילו גרוע ממנו קיבלנו בדקה ה90 נגד מיורקה.

בנוגע לפיטארץ’ הוא כישרון גדול מאוד. אבל הוא מאוד בוסרי, הוא חייב בעיקר לעבוד בפן הפיזי שלו בקיץ, וכמובן לקבל נסיון, הוא בן 18, ולכן עלול לטעות בעמדה הקריטית הזאת. הוא לא אמור להיות בורג מרכזי אצלינו בקישור כרגע, וזה לא המצב האידיאלי בשבילו. לא צריכים לשפוט אותו נגד באיירן.

אני חולק עלייך:
-קראתי מה רוי קין אמר. אני יותר מתחבר ל-“טרנט יכול להיות השחקן הכי טוב והכי גרוע בו-זמנית”, טור שקראתי במארקה. הגול שספגנו מהצד שלו זה משהו שיכול לקרות. זו לא טעות בסדר גודל של השער נגד סלטה ויגו למשל. אלבארו קארראס אגב זה ששבר את הנבדל. רוצה לומר: הוא שחקן הגנה מרושל, אתמול חוץ מאיבוד כדור חסר אחריות אין לי טענות כלפיו. השקט שיש לו עם הכדור זה חשוב.
-לגבי טיאגו: קודם כל זה משחק שני גדול שהוא עושה טעות ענקית. יש טעויות ויש טעויות. זה לאבד כדור ממש-ממש קרוב לשער שלך. זה משהו שלא אמורים לעשות גם באימון. מעבר לכך - הוא שיחק גם במשחקים יותר נוחים כמו נגד אלצ’ה בבית, חטאפה, סלטה ויגו בחוץ זה לא קל אבל זו לא הרמה הכי גבוהה. אני לא זוכר איזה כדור עומק טוב שלו, דריבל ממש מעניין שמרוויח שטח. כן היו תנועות לעומק ובעיטות חלשות, ופס אחד או חילוץ כדור שהוביל למצב מסוכן לוויניסיוס נגד חטאפה. כמובן שיש את עניין הפיזיות. קשה לי להגיד שהוא באמת כישרון גדול. אני גם לא חושב שציפו ממנו להיות בורג מרכזי. גם ככה הליגה נגמרה לנו והוא צריך לשחק במשחקים הקרובים למעט הקלאסיקו.

EJB, מסכים בגדול עם הכול חוץ מזה:

לא חושב שהיה משחק אחד עם אנצ’לוטי באלופות שרצנו יותר מהיריבה. אם כבר, אפשר לטעון שמה שציטטת הוא תוצאה מהקדנציה של הדון, אבל אין לזה הוכחה כמובן

בנוגע לטרנט:

הוא המגן הימני שלנו. יש לנו מגן ימני רע, עם ויז’ן ומשחק רגל משובח,אוקיי, זה הגיוני בעינייך, או שאתה פשוט לא חושב שהוא מגן רע? בנוסף כמו שזה נראה הייתה הוראה נקודתית שפדה ופיטארץ’ יעזרו לו נגד דוקו ודיאז, ארבלואה מודע לזה שהוא בור הגנתי. אגב איבוד הכדור של טרנט יכל בכיף להיגמר בגול כמו כמו האיבוד של קאררס. טרנט לא יודע להעמיד את הגוף, לסגור הגנתית, ולקרוא את המשחק כמו מגן ברמות הגבוהות(מיורקה , סלטה, באיירן בכולם זה אותו עיקרון) .

בעיניי יש לו גם דלקת חמורה בעצם החשק ברב המשחקים (לא במשחק נגד באיירן). הגול שקיבלנו נגד באיירן “זה קורה”? ממש לא מסכים,שחקנים כל הזמן בורחים לו. קארבחל ( לפני הפציעה כמובן) לא מקבל את זה, ועוד יותר שלא את הגול נגד מיורקה.

ההתקפה שלו (ולא שהוא דני אלבס) לא מרגשת אותי כי בתור מגן, בכל משחק גדול כמעט הוא יהווה בעיה הגנתית, ובמשחקים גדולים זה מכריע.

בנוגע לפיטארץ:

אתחיל בזה שאני לא אומר שהוא המודריץ החדש והוא לא ברמה של שחקן הרכב בריאל מדריד, וגם לא שבהכרח יהיה כוכב גדול. מצד שני, אני בטוח שמודריץ בגיל 18 גם כן לא יכל להיות שחקן הרכב בריאל מדריד. זה נכון שהוא עשה 2 טעויות גדולות נגד סיטי ובאיירן, ואפשר וצריך לבקר אותו, אבל ראבק הוא ילד בן 18 שלא נספר עד לפני חודשיים ונכנס לסוג של ואקום אצלינו.

למה הוא יורד לקבל את הכדורים בכלל, כי אין מי, אף אחד לא יודע להתחיל התקפות מאחורה, ויותר גרוע, אחרים גם בורחים מהאחריות הזאת. הוא ילד שנכנס להרכב בסיטואציה סופר בעייתית. בגדול הוא בכלל לא צריך להיות בסיטואציה הזאת , ואנשים לא לוקחים את זה בחשבון (ממש מסכן :slight_smile: ) . אמרת שלא בנו עליו כשחקן קישור חשוב ? ברור שלא, אבל זאת המציאות בחודש וחצי האחרונים. תשימו לב שפיטארץ תמיד מנסה להיות אופציה למסירה, הוא שחקן שחושב, יודע לנווט, נע על המגרש, ולא מפחד לבוא לקבל כדורים תחת לחץ, הוא מנסה לקחת אחריות, תמיד נכנס לשטחים ריקים (ובלי קשר לזה שהוא משקיע המון). זה לא כישרון ? הרי כישרון זה לא רק מסירת עומק, או דריבל, או בעיטה, יש לו הרבה כישרון לדעתי, והוא צריך לעבוד על עצמו בעיקר פיזית, שם הוא לא ברמה. אציין גם שטכנית ויצירתית, הוא כיכב נגד בני גילו, בנבחרת הנערים של ספרד בפגרה האחרונה, ולדעתי יותר הגיוני לנתח את הפוטנציאל שלו שם ולא נגד הקבוצה הטובה בעולם אולי.

לדעתי יש הרבה שחקנים שפישלו יותר בגול שספגנו נגד באיירן מינכן, נקודתית. כלומר התבאסתי על הקצב הנמוך שלו ועל שטויות בהגנה במשחקים אחרים, פשוט לא במשחק הזה, הדוגמא הכי טובה אולי היא המשחק נגד סלטה ויגו בחוץ. אני אומר שהקבוצה צריכה כמו אוויר לנשימה שחקן שיש לו איכות עם הכדור, לכן קצת קשה יותר ללחוץ אותו, והוא באמת מזכיר לי את דיוויד בקהאם בכדורים הארוכים מצד לצד.

לגבי טיאגו פיטארץ’: אני חושב שאני נזהר עם הניתוח כלפיו, אני לא רוצה לקטול יותר מדי וגם לא להתלהב, וזה הכי קל להתלהב משחקן צעיר שגדל אצלינו. לצורך העניין שחקני קסטיליה תמיד זוכים אצלי לאור חיובי יותר מאשר שחקנים כמו אנדריק שעלו הרבה כסף אחרי עונה אחת טובה כשחקנים בוגרים - מבלי לזלזל באנדריק, הבעיה היא בי כביכול. אבל רצון, תשוקה ומלחמה וכדומה - זה מתאים לקבוצה השנייה שלי - להפועל ת"א, לא לריאל מדריד.
אני לא מצפה ממנו להיות שובר-שיוויון במשחקים הגדולים ובאף משחק, אבל כן להראות קצת יותר איכות במשחקים האלה נגד אלצ’ה ונגד חטאפה למשל. כי מצד אחד אולי לא פשוט להשתלב כשהקבוצה עדיין בסוג של כאוס הגנתי ולא יודעת לבנות, ומצד שני אם כולם היו עומדים בציפיות או שהיה כאן מרטין סובימנדי - הוא היה משחק רק במשחקי הגביע (פיטארץ’).

אני מסכים לגבי ארנולד. זה מעבר לזה שהוא רע בהגנה. מעבר ללהרים כדורים ולמסור קדימה הוא לא מראה כלום בריאל מדריד. אבל ספציפית בשער הזה התנועה והתיזמון במסירה היו קטלניים, אני לא יודע כמה מגנים היו עוצרים את זה אם בכלל.