מחזור שישי: 1:4 יפה בלבאנטה| כבשו: ויניסיוס, מסטאנטואונו, אמבפה-2

לקראת לבאנטה

סטטוס ריאל מדריד:

ריאל מדריד מגיעה למשחק נגד לבאנטה במצב רוח טוב אחרי ששמרה על המאזן המושלם בליגה עם 0:2 על אספניול. התוצאות הטובות ממשיכות, הפעם זה היה משחק ממש לא משכנע אבל צ’אבי אלונסו ער לכל מה שצריך לתקן ומדבר על כך בפתיחות במסיבת העיתונאים. כעת ריאל רוצה להמשיך בקצב שלה ולהגיע עם 6 מ-6 לקראת הדרבי נגד אתלטיקו מדריד בשבת, משהו שצריך לקחת בחשבון גם, אולי, ברמת ההרכב. רק פעם אחת בשנות ה-2000 פתחה ריאל עם מלוא שישה ניצחונות (ולמעשה רק פעמיים ב-50 השנים האחרונות) – בעונת 2022-23. משהו שצריך לתקן. ריאל רוצה להמשיך לבנות את עצמה צעד אחר צעד. “אנחנו משתפרים ואנחנו בדרך הנכונה, בונים בסיס איתן. כמובן שאנחנו יכולים לעשות את זה טוב יותר, בטח בשליש האחרון (החזקת כדור של מעל 70% הביאה למעט מצבים). אבל אנחנו רוצים עוד, רעבים. לבאנטה קבוצה חזקה וטובה, כל משחק חוץ קשה, יש לה מאמן מצוין והם עשו הרבה צרות לברצלונה”, הבהיר אלונסו, שדיבר עד כמה התוצאות עוזרות לקבוצה לבנות ביטחון.

אל הסגל חוזר דין האוסן שהיה מושעה נגד אספניול אחרי האדום השערורייתי בחסות חיל מאנסאנו. אדר מיליטאו נמצא כרגע על הגל וסביר שישחק, כך שראול אסנסיו זה שצפוי לפנות את מקומו. האמת שאנחנו מריחים שינוי מעניין – אולי פדה ואלוורדה ישחק כמגן ימני וחיתן לדני קרבחאל לנוח, בטח כשצריך לשמור אותו לדרבי, ופדה עצמו, שכבר עלו כותרות השבוע למשך כמה זמן הוא ימשיך להיות כזה שלא נוגעים בו על אף שכושרו בעייתי – אולי דווקא בעמדה הזו יחזיר את חדוות המשחק. לקבוצה יש הרבה אופציות שוב בקישור וכעת אפשר אולי לוותר על פדה. ריאל, עד עתה ספגה שני שערי ליגה בלבד בחמישה משחקים – הפתיחה ההגנתית הטובה ביותר שלה מזה עשור עם רפא בניטס וזה הבסיס מבחינת אלונסו.

ג’וד בלינגהאם ואדוארדו קמאבינגה עלו בתוספת הזמן מול אספניול כדי לספוג שוב את האווירה בסנטיאגו ברנבאו, ולפחות לפי המאמן אולי תהיה הפתעה. “הם התאמנו היטב, שוב, כמו כולם ובהחלט יכולים לפתוח”, אמר כנשאל עליהם. אולי קמאבינגה ייאפשר אולי לאורליאן טשואמני לנוח, שחקן השדה היחיד לצד אלבארו קארראס (זכה לשבחים רבים מהמאמן במסע"ת) ששיחק את מלוא 540 הדקות, אם כי ב-AS מניחים שזה עוד מוקדם לדבר על מקום ב-11, הגיוני. אלונסו הרחיב על קמאבינגה: “אני בהחלט מתרגש שהוא חוזר. צפיתי בו, אני חושב שיש לו מקום גדול בפרויקט שלנו, הפוטנציאל עצום וכבר עכשיו יש לו הרבה מאוד איכויות”. אלונסו הבהיר לגבי רוטציות: “לכל דבר יהיה זמן, שיחקנו רק שישה משחקים. כולם יהיו חלק מהרוטציה”.

כמובן שנושא ויניסיוס ג’וניור לא יורד מהכותרות. פתח בהרכב, כמעט בישל שער במהלך אדיר, היה קרוב להבקיע אבל זה לא מרשים כמו פעם. ירד זועף לספסל. אלונסו אמנם לא עשה מזה עניין אך פרשנויות ואמירות נחרצות של העיתונאים לא חסר. כשריאל תשחק מחר בלבאנטה זה יהיה יממה לאחר הענקת פרס כדור הזהב 2025 וניתן רק לדבר על השוני העצום בין השנה הזו לשנה שעברה, אז ויניסיוס הרגיש שהוא נגע באולימפוס. נותר רק לדמיין מה עובר במוחו. אלונסו מנסה להרגיע: “הייתי שחקן ואני יודע שהתחושה לא נעימה כשהמאמן מחליף אותך. אני לבטח לא עושה מזה עניין גדול. אני אוהב לדעת איך השחקנים מרגישים. העונה רק התחילה, אני באמת מרוצה ממנו ויש לו עוד זמן”. התשובה הכי טובה של ויניסיוס תהיה פשוט להבקיע, לשחק טוב, עם הניצוץ. אפשר לדבר על המגרש בלבאנטה כזה שהחל את העלייה המטאורית שלו. בעונת 2021-22 במחזור השני הוא פתח כמחליף וראה את אדן הזאר וגארת’ בייל לפניו. הוא עלה מהספסל, כבש צמד, ומאז לא הביט לאחור. ויניסיוס “חזר אחורה חמש שנים” מבחינת מספר הדקות שלו בשלב הזה של העונה, הכי נמוך מאז 2021.

ויניסיוס טוב משדרג את כל החלק הקדמי שבינתיים בתלות מוחלטת בקיליאן אמבפה, חמישה שערי ליגה בחמישה מחזורים ושבעה בשישה משחקים בכל המסגרות. אלונסו על ההתקפה: “לפני כמה ימים הייתה לנו הרבה החזקת כדור, אבל התקשינו ליצור בשליש האחרון. דיברנו וניסינו לתקן את מה שאפשר. צריך להתכונן לכל שלב במשחק”. אפשר לצפות ששחקני ההתקפה הנוספים יורידו חלוקה, ושגם הכושר הגופני ישתפר. ברור שגונסאלו גארסיה ישלם את המחיר ויירד לספסל אחרי משחק לא טוב שלו, ארדה גולר, שמסוגל למסור לעומק ולהזין את אמבפה – צפוי לפתוח. ואם נראה את צמד הצרפתים באמצע הרי שגולר יהיה כמעט פטור מהגנה. אלונסו נשאל “איזה טרידנט (שלישייה התקפית) הוא הכי אוהב” וענה שאם יבחר הוא יהיה בצרות. “כולם רעבים להבקיע ואנחנו מחכים לשער הראשון של הרבה שחקנים, הם להוטים וזה יקרה”, סיכם המאמן. אכן, רודריגו לא כבש מאז חודש מרץ, גם ברהים דיאס לא הבקיע הרבה זמן (הוא כן עשוי לפתוח מחר במקום הארגנטינאי), גם נמצא ג’וד..


לא בכל משחק הבלם יבקיע מקילומטר ויציל את ריאל

ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| פדה ואלוורדה, אדר מיליטאו, דין האוסן, אלבארו קארראס| אדוארדו קמאבינגה (ראול אסנסיו), אורליאן טשואמני, ארדה גולר| פרנקו מסטאנטואונו, ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה

מה המצב לבאנטה?

לבאנטה נתקעה בליגה השנייה קצת יותר זמן ממה שחשבה – שלוש שנים לקח לה לחזור לקדמת הבמה של הכדורגל הספרדי ואשתקד המשימה הושלמה כשסיימה כאלופת הסגונדה. בינתיים, פתיחת העונה הייתה קשה אך היא מתאוששת. לאחר שלושה הפסדים רצופים, פחות או יותר על הקשקש, עם שניים כואבים - 3:2 ביתי נגד ברצלונה אחרי שכבר רשמה יתרון כפול, וכן 2:0 מול אלצ’ה עולה חדשה גם כן ‘קבוצה ברמה שלה’ כמאמר הקלישאה - הגיעה ההתייצבות. מחצית ראשונה נהדרת ויתרון כפול נגד בטיס הספיקו רק ל-2:2 שוב, אך זה מראה שלבאנטה פותחת משחקים חזק, ובמחזור האחרון הגיעה הצגת ענק דווקא בחוץ. עד הדקה ה-43 היה 0:0 ואז לבאנטה פירקה 0:4 את ג’ירונה עם ארבעה כובשים שונים (שני אדומים שספגה היריבה כמובן עזרו לה) אפילו בליגה השנייה ללבאנטה לא היה ניצחון כה גבוה אשתקד. זה היה ניצחון החוץ הגדול בתולדותיה. “הופעת כדורגל נהדרת של לבאנטה שהותירה את ג’ירונה עמוק בתהום”, נכתב בסיקור המשחק במארקה.

השם החם ביותר הוא קרל אדוארד בלז אטה איונג, תוצר הקאנטרה של ויאריאל שהגיע בהשאלה. אחרי שהפציץ 19 שערים בסגונדה, העונה החלוץ הספיק להבקיע שלושה שערים וגם לספק שלושה בישולים, ורק בשני המחזורים האחרונים שיחק בקבוצה. לא צריך יותר מזה. ם החלוץ איבן רומרו בן ה-24 פתח את העונה טוב מאוד עם שלושה שערים, כשבכל העונה שעברה למשל היו לו רק תשעה בליגה השנייה. אם ימשיך כך יעלה על המספרים שלו, בוודאי. עוד שווה אזכור קרלוס אלבארס שחגג שער בכורה בליגה הבכירה, בבעיטה חופשית, והוא מגיע עם מוטיבציית שיא למשחק נגד ריאל מדריד. “ציפיתי לזה מאז שהייתי ילד. אבל הדבר הכי חשוב הוא הקבוצה. אנחנו צריכים להמשיך לעזור אחד לשני”. אלבארס החל את העונה פצוע זכר לפגיעה שספג בקדם העונה. לקראת המשחק הקרוב הוא אומר: “אנחנו צריכים את האוהדים שלנו נגד ריאל. אני בטוח שתהיה אווירה נהדרת. אנחנו צריכים לצאת ולהילחם בכל משחק כאילו הוא האחרון שלנו ולהאמין שאפשר לנצח את ריאל”.

בינתיים לבאנטה מדורגת במקום ה-15 כשבמאזנה ארבע נקודות, רחוקה רק שתיים מהקו האדום שם בוודאות לא תישאר למשל ריאל סוסיאדד, אך לאור הכדורגל שהיא מציגה בלבאנטה לא צריכים להיות מודאגים. אמנם היא ספגה כמעט שני שערים בממוצע למשחק, אבל יש לה גם תשעה שערי זכות. יותר מאתלטיקו מדריד למשל, ושלישית בדירוג אחרי ברצלונה שראשונה, וריאל מדריד ו-ויאריאל שתופסות את המקום השני. גם המאמן חוליאן קאלרו מכיר ביתרונות של הקבוצה שלו. הוא הסביר כי הווידאו באימון המסכם לקראת המשחק היה די קצר כי אחרת “השחקנים עלולים לחשוב ששחקני ריאל מדריד מפחידים”. הוא עם ריספקט עצום ליריבה אבל מלא אמונה. חשוב לו להבהיר כי הוא מרוצה והיה מחמיא לקבוצה על המשחק שלה גם אם לא הייתה מנצחת את ג’ירונה. אחד היתרונות של הניצחון החלק על ג’ירונה היה האפשרות של המאמן לבצע חילופים ולתת לשחקני המפתח לנוח לפני הסיום.

“התכוונתי ללכת באותה מפת הדרכים. אבל ברור שעדיף לנצח. אנחנו בכושר טוב יותר עכשיו, לא רק מנטאלית אלא גם הכדורגל. אנחנו מגיעים למשחק כשאנחנו יודעים מי היריבה אבל נגיע עם הרבה רצון וכוונה חזקה לתת לאוהדים את הכל, גם ניצחון ענק. אנחנו עם הרגליים על הקרקע אבל אני לא אעצור את האנרגיה החיובית של השחקנים ושל הקהל. הקבוצה כולה, המועדון הרוויח את הזכות למשחקים הגדולים האלה שהם חוויה לאוהדים וגם לנו, לצד הקושי”, אומר קאלרו. המפתחות: הגנה. “עם הכדור אתה קובע את קצב המשחק, ואז הכדור לא אצל היריבה. אבל כמו שהשחקנים פועלים התקפית על אוטומט אני רוצה שזה יהיה גם בהגנה, ללא הכדור. אמנם שמרנו על שער נקי נגד ג’ירונה אבל גם ספגנו יותר מדי עד היום. אנחנו צריכים לשלוט יותר בכדור מולם, ולדעת לפגוע בהם. ברצלונה וריאל מדריד שונות מאוד. ריאל תוקפת אחרת מבארסה. קיליאן אמבפה שונה מרוברט לבנדובסקי. ברור לנו שריאל תדחוף אותנו עד הקצה”. על אמבפה: “הוא שחקן יוצא דופן עם מהירות, יכולת לפרוץ, והוא יהיה המצטיין בכל קבוצה. צריך להיות רענן כדי לעצור אותו. גם ויניסיוס מסוכן, ופדה ואלוורדה, ועוד, אבל זה 11 נגד 11”. כמובן שהמשחק נגד ברצלונה הוא המודל שלהם.

מעניין לראות האם המאמן יחזור למערך חמשת שחקני ההגנה בו פתח בשלושת המשחקים הראשונים או ישמור על מגמה מעט יותר התקפית כפי שעשה לאחרונה עם רביעייה בלבד – כזו שצוברת תיאום. אגב, קאלרו, עונה שנייה בקבוצה ומתקרב בצעדי ענק ל-50 משחקים על הספסל שלה, אימן את הקבוצות הצעירות של ריאל מדריד בעבר, הוא מכיר היטב את נאצ’ו, את דניס צ’רישב וגם דני קרבחאל (“יש לי זכרונות מדהימים ממנו, הוא היה בקבוצה עד גיל 19 והיה דומה לשחקן שהוא היום. הוא התמודד בצורה מדהימה ועל כן הוא אחד המגינים הגדולים בהיסטוריה של ספרד. אבל כעת אני עם לבאנטה ורוצה לנצח אותו”). ההערכות הן שנראה כמעט את אותו הרכב עם שינוי אחד בלבד, כאשר פאבלו מרטינס מתחרה על מקום ב-11, אולי יביא לספסולו של רוג’ר ברגוי. על הספסל נמצא החלוץ הוותיק חוסה לואיס מוראלס, עם 12 שערים אשתקד ואחד נגד ברצלונה העונה, עתיר ניסיון בליגה. בין הקורות נמצא מתאו ריאן שהצטרף לקראת סיום חלון ההעברות. אונאי אלגסבאל, שיאן הדקות, הוא הדמות הטראגית אגב מהמשחק נגד ברצלונה. נגד קבוצה גדולה אחרת ישמח להיות הגיבור.

לבאנטה - הרכב משוער: מתאו ריאן| ז’רמי טוג’ילאן, מתיאס מורנו, אונאי אלגסבאל, מאנו סאנצ’ס| קרלוס אלבארס, אוריול ראי, אונאי ונסדור, רוג’ר ברגוי| קארל אטה-יונג ואיבן רומרו


חוגגים על ג’ירונה

לבאנטה - הרכב משוער: מתאו ריאן| ז’רמי טוג’ילאן, מתיאס מורנו, אונאי אלגסבאל, מאנו סאנצ’ס| קרלוס אלבארס, אוריול ראי, אונאי ונסדור, רוג’ר ברגוי (פאבלו מרטינס)| קארל אטה-יונג ואיבן רומרו

היסטוריה ומפגשי עבר:

מעט מאוד מפגשי עבר נערכו בין לבאנטה לריאל מדריד שכן הקבוצה הקטנה מוולנסיה העפילה לליגה הבכירה לראשונה רק בשנות ה-60 ואחר כך “נעלמה” ל-40 שנה. ריאל השיגה 0:1 קטן ב-1963-64 והתוצאה חזרה על עצמה כעבור שנה. המפגש הבא היה כבר בעונת 2004-05, ריאל ניצחה 0:2 במחזור ה-32 עם צמד של רונאלדו-פנומנו שהיה בקצב הבקעות פנומנלי. ריאל המשיכה לנצח גם בשני המשחקים הבאים, סה"כ חמישה ניצחונות רצופים בחמשת המשחקים הראשונים. במחזור השני בעונת 2006-07, אחרי תיקו מאופס ביתי מאכזב נגד ויאריאל, ריאל מדריד של פאביו קאפלו נהנתה מהשואו של רוד ואן ניסטלרוי שהרשית שלושער, ואנטוניו קסאנו סיפק שער ובישול. לאחר מכן התחילו הפאנצ’רים. תיקו מאופס במחזור החמישי בעונת 2010-11 הרחיק את ז’וזה מוריניו מברצלונה, וכעבור שנה ריאל הפסידה 1:0 במחזור הרביעי, איבוד נקודות שני ברציפות באותה עונה היסטורית של אליפות השיאים. בסה"כ 16 משחקי החוץ נגד לבאנטה המאזן עומד על 11 ניצחונות לריאל מדריד (69%), שלוש תוצאות תיקו (19%) ושני ניצחונות ללבאנטה (12%), יחס שערים 32:13 לריאל. ב-32 משחקי הליגה המאזן עומד על 23:5 לריאל בניצחונות.

חזרנו לעונת 2014-15, החבורה של קרלו אנצ’לוטי מנצחת על אוטומט, הניצחון המי יודע כמה ברציפות, -0:5 ענק בהצגת כדורגל. כריסטיאנו התחיל עם פנדל בדקה ה-13, השלים צמד בשער יפה, אבל קודם לכן צ’יצ’ריטו הבקיע ואחרי כריס גם חאמס רודריגס ואיסקו. אגב כריס, שנה קודם לכן, רגע לפני הדרבי, הוא כבש שער ניצחון נפלא נגד לבאנטה בתוספת הזמן, כשהמארחת הובילה כבר 1:2 ואז אלבארו מוראטה המחליף השווה כשגם ילד הפלא חסה רודריגס על המגרש, 2:3 בסיום. בעונת 2017-18 לבאנטה מתחתית הטבלה כפתה 2:2 על ריאל ברגע האחרון, לא נעים להיזכר. בעונת 2019-20 הגיע ההפסד השני של ריאל בלבאנטה, משחק בלהות רגע לפני שבוע קריטי של שמינית גמר ליגת האלופות נגד מנצ’סטר סיטי וקלאסיקו נגד ברצלונה. אדן הזאר חזר מפציעה ארוכה ונפצע, וריאל הפסידה 1:0. בעונת 2020-21 ניצחה ריאל 0:2 במשחק לא משכנע בסוויטאט דה ולנסיה, ויניסיוס כבש ראשון וקארים בנזמה הכפיל בתוספת הזמן. הקרב האחרון נגד לבאנטה היה מהנה, 3:3 קצבי בעונת 2021-22. גארת’ בייל כבש אחרי חמש דקות, אבל רוג’ר מרטי וחוסה קומפנייה הפכו במחצית השנייה. ויניסיוס שעלה מהספסל השווה בגול פה, ורובר פייר כפה 2:3 לאורחת. ואז ויני השווה שוב חמש דקות לסיום ומאז הנסיקה שלו. בסנטיאגו ברנבאו אגב ניצחה ריאל מדריד 0:6 במשחק האחרון בין הקבוצות כשהיריבה כבר ירדה לליגת המשנה.

שנה טובה וחג שמח לכולם, בואו נחגוג את החג עם ניצחון, באיחור גדול של שעה מאתגרת בלילה, לכו תדעו איזה מגרש מחכה לנו בלבאנטה, ומה שבטוח יהיה משחק קשה מאוד. אני מדבר על “תהליך” תמיד, לראות את העקרונות שצ’אבי אלונסו מנסה להחדיר לראש של השחקנים, על התקדמות במשחק ההתקפה אבל היום זה ‘בטל’. הכי חשוב בעולם להגיע לדרבי בניצחון, המטרה מקדשת את האמצעים.

עמוק בזיכרון אני זוכר את ה-2:3 מעונת הדסימה, איך הסתבכנו שם כהוגן פעמיים וכריסטיאנו רונאלדו כבש שער ניצחון בתוספת הזמן וצרחתי בבית רגע לפני שאני טס לסנטיאגו ברנבאו בפעם הראשונה כדי לראות את ריאל מדריד. כמובן שיש דוגמא מהעונה - לבאנטה עשתה חיים קשים מאוד לברצלונה, היא אמנם הפסידה, אבל סיכנה, ומעבר לכך היא נראית יותר טוב במשחקים האחרונים.

אפשר לומר שריאל סוסיאדד שיחקה נגדנו פתוח בדקות מסוימות ועם קו הגנה גבוה וכן שילמה על כך מחיר (בעיקר במחצית הראשונה ואז אחר הכרטיס האדום ראינו נסיגה גדולה לאחור), אולי זה יעזור לנו.

התקשורת במדריד ממש מעין מגששת באפלה, לא יודעים מה ההרכב הצפוי של צ’אבי אלונסו ואיזה רוטציות יהיו. אולי זה דבר לא רע בכלל. בניגוד למה שהמארקה וה-AS אומרים וכתבתי כאן בפריויו - משוכנע שדני קרבחאל נח היום ופדה ואלוורדה מגן ימני, דני לא יכול בקצב הזה, צריך לנוח לפני הדרבי, ואני מצפה מפדה לנשוך כשצריך, לנצח מאבקים, לעלות ולרדת ולהחזיר לעצמו את הביטחון. גם לאדר מיליטאו הייתי נותן לנוח, מסתכן קצת, סומך על אלבארו קארראס שיודע לסגור לאמצע גם כשצריך, ונותן הזדמנות לראול אסנסיו במשחק יותר מאתגר.

אלונסו אמר שהוא מחכה לגולים הראשונים של הרבה שחקני התקפה ובאמת הגיע הזמן. אני הולך גם היום עם ויניסיוס במגרש בו חייו השתנו ולא כקלישאה, עם הצמד כמחליף ב-2021. לא בטוח ששיטת המקל והגזר היא טובה ואני לא חושב שזה עניין כה גדול שמחא על החילוף שלו. גם פרנקו צריך לשחק ולהמשיך לעשות בלאגן חיובי. רודריגו מחויב יותר ושיחק לא רע אבל הוא לא “ווא” ואני חושב שחייבים להרוויח את ויני. עברה שנה מכדור הזהב, יאללה, מספיק, דף חדש!

בינתיים אמבפה עושה גול כמעט מכל מצב, צריך שייפול לו כדור ויישמור על התחמושת הזו, עד שאחרים יצטרפו אליו. בגלל היכולת של ארדה גולר לאתר אותו אז הייתי שם אותו ב-11. זה עדיין ממש לא זמן ג’וד בלינגהאם למרות שהוא יכול לתרום לנו המון בהצטרפות מקו שני ואנחנו צריכים מספרים. כל כך חשוב לנצח היום, האללה מדריד.

האמת היא שלפי העמוד הרשמי זה ואלורדה ולא קמאבינגה.
בכל מקרה מוזר. מעניין אם נראה 3 בלמים כשואלורדה ופראן תופסים את האגפים וקרראס מתפקד כבלם או שבאמת אחד המגנים השמאליים שלנו יתפקד היום בצד ימין

לייק 1

כן, היה עדכון עכשיו.

בחיי שלא מבין מה פרנקו עושה בהרכב הפותח של ריאל מדריד, הוא בוסרי לגמרי לגמרי, מקסימום שחקן לגביע וחילוף למשחקים שכבר גמורים.

לייק 1

הסיטואציה של אגף ימין היא באמת מוזרה העונה כי השחקן הכי מוכשר שם יושב על הספסל (רודריגו) והתחרות כרגע היא בין ברהים (שמאכזב אותי מאוד כי אני מאוד מחזיק ממנו האמת) וילד בוסרי כמו שאתה אומר. אני כן חושב שהוא מראה התקדמות כלשהי במשחקים האחרונים ואני מקווה שהוא ימשיך להתפתח אבל אני מסכים שזה נראה מוקדם מדי.
אגב יש סיכוי לא קטן שבכלל מכל השחקנים האלה גולר יהיה זה שישחק שם הרבה עכשיו כשג׳וד חוזר

לייק 1

בלעדיו, בהרכב הזה, אין שום אופציה למשחק לחץ מהשלישייה הקדמית.
הפן ההתקפי שלו עדיין קצת מפוזר, אבל גם זה לאט לאט יתכנס ויתגבש ואז אף אחד לא ידבר על להוציא אותו מההרכב.
אני עדיין מאמין בו מאוד.

3 לייקים

הקרלוס אלברז הזה נתן שבוע שעבר משחק מדהים. מטריד שהוא ישחק מול פראן גרסיה.

ואגב לגבי מסטה אלונסו נשאל על למה הוא תקוע בהרכב, הוא מלמל משהו על זה שזה ישתלם לטווח הרחוק או משהו כזה.. נקווה.

מה זה הדשא הזה?

פראן בעייתי. איזה דאונגרייד לעומת קרראס.

אם יאמין כובש שער כזה האתר קורס.

מישהו יכול לתת השוואה בין כמות החטיפות שלנו בשנה שעברה והשנה? לי זה מרגיש הבדל קיצוני

4 לייקים

לא להירדם עכשיו אחרי הדקות הטובות שלנו, לשמור על זה. בינתיים 40 דקות מצוינות, ואם קיליאן אמבפה עושה 0:3 אפשר היה לזרוק אם את אנדריק וכאלה (או גקוד וקמאבינגה), חבל שלא גמרנו את המשחק, קצת זלזול. להיגמל מירידת המתח הקבועה בחצי השני וגם לקחת בחשבון גול של חוסה לואיס מוראלס היום. אני לא חושב שלבאנטה אחת הקבוצות הגרועות בליגה והמגרש קצת רטוב, הכדור לא זורם, זה מוסיף לקושי

בינתיים יש אחריות בהגנה על אף המצב המסוכן שלהם בתחילת המשחק, הכדור זז, כולם מעורבים, אין שחקן שהוא בינוני ומטה, אולי ארדה גולר לא ממש מורגש. הכדורגל שלנו די מגוון, בעיטות טובות מרחוק, משחקים משני האגפים, אני מתלונן הרבה והיום בינתיים אני רגוע למרות שאין מספיק קילריות בהתקפה. גם פדה ואלוורדה חזר לחיים.

תראו את הילד הארגנטינאי, גול בכורה במועדון הגדול בעולם והוא בקושי מחייך, זה אומר עליו משהו. אני גם לא חושב שראיתי באינסטגרם פוסט שלו אחרי משחקים. בדיוק היום במארקה היה דיון בתוכנית רדיו עליו בזלזול בצ’אבי אלונסו ש"איפה המריטוקרטיה?" ולמה הארגנטינאי משחק כל הזמן, מה כבר הראה. הוא הרבה-הרבה מעל ברהים דיאס בינתיים. ברגל ימין.

ויניסיוס עם שער גדול, התגובה של צ’אבי אלונסו גם כן אומרת הרבה, היינו צריכים ויני טוב וקיבלנו ויני טוב ב-40 דקות, גם הגנה, הפס במתפרצת למקום המתבקש שם שהיה פנוי. היה לו שער ממזרי כזה גם לפני ארבע שנים במגרש הזה במשחק הנסיקה שלו. חזר לרקוד לפחות אחרי השער.

לגבי המערך אז לא אהבתי בהתחלה, אני תמיד אנטי שלושה בלמים, הרגיש לי בלאגן. בסוף זה לא בלאגן. צ’אבי אלונסו יודע יותר ממני, מקווה שזה היה גם בגלל מעין משחק רוטציות לפחות בהגנה. זה בעיקר נותן אוויר וביטחון לראול אסנסיו ופראן גארסיה. לגבי האחרון, אגב, מה שכן מפריע לי - היו לו שניים וחצי כדורי רוחב מעולים בדיוק לשטח הנכון וזה לא נגמר במצב אפילו. אם לא אמבפה שחלם באותו רגע אז גולר או מסטאנטואונו או פדה, מישהו חייב להיות שם ולהצטרף.

לייק 1

ויני מעולה היום, בעיקר בקבלת החלטות שזה דבר שאנחנו לא רגילים לראות ממנו.
הוא בועט כשצריך, מוסר כשצריך ומדרבל כשצריך. כשמוסיפים לזה את היכולות שלו הוא אחד הכלים ההתקפיים הקטלניים באירופה.

אכן מרגיש שויני חוזר לעצמו, מעודד בהחלט אבל נחכה לרצף של משחקים שכאלה לפני שנברך על החזרה שלו. עם זאת הוא מרבה להתווכח עם השופט שאת זה אני אף פעם לא אוהב לראות.
קרראס סבבה כבלם אבל הוא חסר לי מאוד כאינוורטד. הלחץ הגבוה והפליימיקינג שלו חסרים.

אני מאוד אוהב את מסטה היום. 4 איומים רציניים לשער. רק שימשיך כך.

המערך הזה נראה כמו התכוננות לחזרה של ג’וד. ויני על המשבצת של פראן גרסיה, ג’וד על המשבצת של ויני, וטשואמני על סבאיוס. כמובן גם מיליטאו על חשבון אסנסיו.

אני רואה את המשחק לשם שינוי, ולדעתי יש לכם ממש מזל שזה נגד לבאנטה. היה לה כמה התקפות עם יתרון מספרי בהתקפה והם פשוט חירבנו את זה. אני לא רואה את המערך הזה מצליח מול קבוצות רציניות ולא אימפוטנטיות מבחינה התקפית.

צ׳אבי נוהג להתאים את המערך ליריבה, כך שזה לא ״מזל״ שזה הולך מול לבאנטה, זה ממש מתוכנן.

5 לייקים

לא חשבתי שנראה כדורגל כשראיתי את מצב המגרש אבל השחקנים הביאו בדיוק את מה שצריך למשחקים מהסוג הזה עד עכשיו - מחויבות ואחריות

הקישור מדהים עד עכשיו. מרגיש שאנחנו לוקחים כל 50:50 ושולטים בקצב של המשחק ופה אני חייב לפרגן לסבאיוס שלוקח בינתיים את ההזדמנות בשתי ידיים (אוהב אותו אבל לא רוצה לחשוב איזה התקפי לב קמא היה גורם לי עם הדשא הזה)

ויניסיוס עם גולאסו אדיר! אדיר! שמזכיר שהוא גם יכול להיות גאון על המגרש ובעיקר נתן לנו הרבה שקט במשחק

אגב קרראס רכש מטורף. ממש לא ציפיתי לרמה כזאת

6 לייקים

נכון אבל לא בטוח שזה המערך אלא יכול להיות שזה ה “פרסונל”.
אנחנו בלי טשואמני ובעצם בלי קשר אחורי.
רק שחקן אחד (האוסן) מהרביעייה ההגנתית הפותחת משחק בעמדה האמיתית שלו.

בינתיים משחק סביר, הדבר היחיד שמרשים אותי זה בינתיים שההגנה יחסית יציבה עם האוסן וקרראס (שאגב יכל לכבוש אם רק היה מעז לבעוט בפריצה שלו). גולר עדיין למלם ונראה שלא בדיוק יודע מה לעשות עם עצמו בקישור. סבאיוס דווקא במשחק לא רע.

ויני עם גול קלאסי של שחקן עם טכניקת בעיטה מזעזעת (שפיץ לפינה הרחוקה), אבל העיקר שהוא יקבל קצת ביטחון. מסטנטואונו עדיין לא משכנע אותי ששווה הרכב, גם הוא כבש נטו בזכות העובדה שהתפלק לו הכדור כמו שצריך פעם אחת. אני די בטוח שאם היה מנסה את אותו הדבר עוד 5,000 פעם זה לא היה נכנס לו. אבל מצד שני צריך גם מזל בכדורגל. :slight_smile:

סה"כ משחק לא רע אבל זה לא יהיה מספיק מול קבוצה בינונית ומעלה ובטח לא לדרבי או קלאסיקו. מקווה שאלונסו והשחקנים יגרמו לי לאכול את הכובע בהמשך העונה עם כדורגל יותר טוב.

אולי אם היינו רואים חילוף מסוים השער המצמק המרגיז - זה לא היה קורה. עשר דקות שלא חיברנו בהן שלוש מסירות והנה בא העונש. ה-0:3 ריחף, קבלת החלטות נכונה יותר וקצת פחות זלזול (פרנקו מסטאנטואונו המשיך באותו הקצב והשאר לא) והיינו מגיעים למצב, לבאנטה איבדה כדורים שוב קרוב לשער שלה. חבל, “החגיגות” היו מוקדמות. ואני עדיין מצפה מטיבו קורטואה לא לספוג שער כזה, חלם בהקיץ.

אגב, ראול אסנסיו צריך היה ללוות את החלוץ, להיות “הבלם הפסימי” כמו נאצ’ו, לקחת בחשבון תסריט שלילי ואולי להקשות עליו.

אנחנו לא יכולים לבזבז אנרגיה מיותרת וחייבים לדעת ללמוד להכריע משחקים, שזה לא יהיה כמו מארסיי לדוגמא.

טוב שהגיעו ה-1:3 וה-1:4 הזה עכשיו של אמבפה, גול ברמה של רונאלדו-פנומנו. איך הוא דחף את הכדור קדימה בנגיעה אחת מעבר לכך שהוא מהיר יותר מהבלם. אחרי שער רביעי, בדקה 67, אפשר להוציא אותו. את ויניסיוס לא הייתי מוציא. אגב, אמבפה עם פנדל שני שסוחט העונה, שני בצד ימין, זה קטע, הבלמים כל כך מפחדים ממנו. ברור שהוא יודע לעבור שחקן גם בצד ימין אבל הוא עשה את זה עכשיו קצת מסורבל. משחק ראשון העונה עם יותר משלושה שערים, דיינו.

אגב, גולר ואמבפה, כמובן לא באותה הרמה אבל זה אוזיל-כריסטיאנו (לייט!) או גוטי-ואן ניסטלרוי 2007. זה מפתה להשאיר את גולר רק כי הוא מזהה אותו כל כך טוב.

@Shayhi7 אני לא ראיתי עבירה, הראו כמה הילוכים חוזרים, טיבו משום מה לא קופץ בכלל, בלקאאוט, אולי לא האמין שהחלוץ ינסה להאפיל עליו.

לייק 1

אם תסתכל טוב בהילוכים החוזרים, החלוץ של לבאנטה מנע מקורטואה להרים יד ולהגיע (כנראה) לכדור.

לא יודע אם זה תקין או לא, אבל ממש שם יד מעל היד של טיבו שלא הצליח להרים יד לכדור.