1/8 גמר הגביע :: מנצחים את אלצ'ה 1-2 בהארכה

שבע דקות בגן עדן| אין לי כותרת יצירתית במיוחד עכשיו, מתחבר מאוד למה שנכתב בטור הדעה הזה כאן - לאו דווקא על הזאר שימשיך להיות מושא ללעג אלא שבערב כזה ש"הוקדש" לחנטו עם הסרטים הלבנים (אגב, תהיתם למה לא היה פאסיו? במועדון החליטו שזה מיותר אחרי דקת הדומיה וצדקו) - הגיע לריאל מדריד לנצח, לריאל של חנטו. האמת שאין לי הסבר בכלל לדקות האלה בסוף, כמה כדורגל זה משוגע, אמרתי גם לחבר שראה איתי את המשחק בבר בדיזינגוף ככה ובזבזנו את יום חמישי השמח - “לך תבין, מי האמין שמשחק גביע זניח על הנייר יביא דרמה כזו, מי האמין שזה יהיה ככה אחרי הדקה מהגהנום”.

היה עצוב לי מאוד אם מרסלו היה הופך לדמות הטראגית במשחק, לדעתי לא הגיע לו אדום. מה שכן הוא איבד את אחד הצ’אנסים הבודדים שלו לשחק בהמשך העונה. כמובן שהגנה הוא לא עושה כבר שנים אבל אחרי טיילת ב-20 הדקות הראשונות - הוא התייצב לחלוטין, עשה כמה מהלכים אדירים בצד שמאל בהתקפה, כמעט כמו פעם, אחד באמת מיוחד, אבל הפס האחרון טיפה מהוסס וכל החלק הקדמי היה במשחק מזעזע שלנו מבחינת הכל - קבלת החלטות, מהירות, תנועה. כנ"ל ויניסיוס.

לדעתי יש שלושה מפסידים ענקיים למשחק הערב: בראש ובראשונה פדה ואלוורדה שבעט שוב בדלי. קצב משחק נמוך, בלי תשוקה, לא לקח על עצמו כלום, חבל מאוד. גם העיתונאים והפרשנים כבר לא מוותרים. הסיטואציה שלו לא אידיאלית אבל הוא לא נתן כלום הערב; רודריגו במקום השני. לא מייצר רצף של משחקים טובים, לא מעז, דבוק מדי לכנף; במקום השלישי לוקה יוביץ’ שהחמיץ איזה חצי מצב ושוב לא נראה נלהב, הניסיון לשלוח לו כדור עומק היה עצוב כי הוא כל כך איטי ומגושם, לא זכרתי אותו ככה בבונדסליגה.

לשמחתי אנצ’לוטי נמנע מפדיחות במשחק ה-150 שלו במועדון (מחמיא לעצמי שהייתי הראשון ש’עלה על זה’ מבין כל המארקה וה-AS והטוויטרים), אבל בכל זאת החילוף של איסקו כ-‘9’ מזויף ולא משנה כמה יוביץ’ גרוע - החילוף העלוב של השנה, באמת. אפילו אולי היה עדיף רודריגו שיש לו מהירות והוא יודע לנוע לעומק.

מחמאות לדויד אלאבה שהצטרף כמה פעמים להתקפה אבל הפס לא היה טוב, ובסוף הוא סיפק כדור עומק מושלם, פשוט ככה. אבל אני מעדיף לסיים עם אדן הזאר שלנו. אני חושב שכבר מזמן האכזבה והכעס הפכו לעצב. אצל חלק כבר בעונת הבכורה, אצל חלק ב-2020/21, ואלה האופטימיים כמוני (בלי סיבה) - עכשיו זה קרה. עצובים בשבילו, בשבילנו, כמה הוא פלופ. אם בייל היה עולה במקומו הייתי זועם ולדעתי הוא כן היה צריך לפתוח בהרכב וזה עלבון להכניס אותו בדקה ה-90. הוא שחקן זוטר בסגל שיעזוב בקיץ אבל אני אשמח מאוד אם ייתן לי עוד כמה רגעים כאלה וינצח לנו משחק ליגה ולא בגביע. לא מספיק לביטחון שלו אבל אין לי בעיה שיפתח בהרכב נגד אלצ’ה, גם בצד ימין. האללה מדריד ותודה לקבוצה שמחזירה לי את החיוך תמיד. ואמוס!