מספר 10 החדש - הדיון של אמבפה - פיצ'יצ'י ונעל הזהב: 44 שערים בעונת הבכורה

מה עדיף לנו כאוהדי ריאל, שפסז תזכה בגביע, וכולם ידברו על כך שאמבפה פוגע בדינמיקה הקבוצתית ובלעדיו הקבוצה יותר טובה, ובכך יגרמו לו ליותר מוטיבציה להוכיח שהוא שחקן קבוצתי בדיוק כשאלונסו יגיע עם הדרישות למשחק לחץ? או שהפגיעה בתדמית תהיה גדולה מדי?

לטעמי לאחר העונה האחרונה, התדמית שלנו בכל מקרה ברצפה, ונצטרך עונה גדולה כדי לפצות עליה. כבר אין לתדמית שלנו יותר מדיי לאיפה לרדת, כל העכברים כבר יצאו מהחורים וחוגגים לנו על הגופה. לטעמי, עדיף שפסז תקח, ושאמבפה יעבוד קשה כדי להוכיח שהוא לא הבעיה.

התשובה היא שתמיד עדיף שהקטארים יפסידו, לא משנה ההקשר.

וקצת יותר ברצינות - אני לא מאמין בכל משחקי ה"אם האלה יפסידו אז זה ייתן להוא יותר מוטיבציה, מה שבאופן סיבובי יוריד מההם את המוטיבציה כי יהיה להם פחות על מה לשחק, ולכן עדיף לנו בעצם שהאלה כן ינצחו".
מדובר על שחקני כדורגל מקצועיים ברמות הגבוהות ביותר. המוטיבציה שלהם להצליח, תמיד, גם ככה בשמיים, בטח לשחקן על כמו אמבפה שהגיע למועדון חדש ולאתגר חדש.
כל מיני דיבורים בתקשורת ואצל האוהדים על ‘אמבפה פוגע בדינמיקה הקבוצתית’, ‘עדיף לריאל בלעדיו’ וכו’, סתם ייצרו רעש מיותר, שעלול לפגוע גם באמבפה עצמו וגם בקבוצה כולה.

ולכן, בשורה התחתונה - עדיף שהקטארים יפסידו (מה שמוכיח את הטענה המקורית שלי).

[אני יודע שיש כאן איזו “סתירה” פנימית בטיעון שלי, לכאורה, שכן אם מדובר בשחקנים מקצוענים - אז הם גם אמורים להסתדר עם רעש חיצוני. ובכל זאת - לא דומה מוטיבציה פנימית של שחקן מקצוען, שתמיד קיימת שם ברמות הגבוהות, לבין רעש ולחצים חיצוניים שעלולים לפגוע גם בשחקנים ה"עמידים" ביותר.]

הסיבה העיקרית שהוא עבר אלינו היא לשחק על הבמה הגדולה ביותר, לזכות בתארים החשובים ביותר, כדי שבסופו של דבר הוא ייתפס כשחקן הטוב ביותר. לא ישבתי איתו לקפה, אבל אני בטוח שחשובה לו התדמית. אני לא חושב שהם מכונות שכאלה, ואני לא חושב שהם תמיד במוטיבציית שיא, בטח שחקן כזה שמראש מגביל אותך במוכנות שלו לשחק קבוצתי וללחוץ. יש את הוידאו המפורסם של לואיס אנריקה מנסה לשכנע אותו להתחיל לעשות לחץ ולהיות חלק מהמרקם הקבוצתי, זה לא ממש עזר. אם פסז תזכה, זה ישים עליו עוד יותר את הפוקוס, ובאיזשהו מקום יכריח אותו לעשות גם את הדברים שהוא פחות אוהב.

דובר בתחילת העונה שהאנליסטים של ריאל צופים שנספוג 15 שערים נוספים בגלל משחק הלחץ של אמבפה, אבל הוא יאזן את זה עם תרומה גדולה בהתקפה. אמנם הבעיות בהגנה לא היו בגלל אמבפה ומשחק הלחץ לא היה קיים בכל מקרה, אבל הסיטואציה שנוצרה היא שאם לאמבפה נתת אישור לא ללחוץ, היית חייב גם לתת לויני לא ללחוץ (אחרת הטיפש ייפגע), והנה שני שחקנים שלא עושים לחץ. חייב שיקרה משהו שיגרום לאמבפה להשתכנע וללחוץ, ואז תוכל לדרוש את אותו דבר גם מויני.

בקיצור, שורש ה"מחלוקת" בינינו האם “המוטיבציה שלהם להצליח, תמיד, גם ככה בשמיים”, לדעתי לא, אחרת הם היו לוחצים ועושים הגנה כי זה מה שדרוש.

לא חולק שאם פריז תזכה בצ’מפיונס זה ישפיע פסיכולוגית באיזושהי צורה על אמבפה, ובקונסטלציה כזאת או אחרת גם יגביר את המוטיבציה שלו, אבל אני חושב שזה ייבלע ברעש של שאר ההשפעות של זה על אמבפה עצמו (ועל המועדון כולו), ובסופו של יום הנזק יגבר על התועלת.

מה שכן, בוא נאמר את זה כך - גם אם פריז תזכה בצ’מפיונס, דמבלה יזכה בכדור הזהב, והעיתונים יכריזו בראש כל חוצות שאמבפה הוא-הוא היה הבעיה של פריז כל הזמן, והוא חייב להוכיח לכולם אחרת - גם אז אמבפה לא יעשה הגנה (ואני לא מדבר על “לחץ” של שחקן אחד למשך כמה שניות, כריסטיאנו-סטייל). אני מוכן לחתום על זה.

למה אתה כל כך בטוח? אני בטוח שהוא ילחם. אם אני אמבפה, אני עושה הכל כדי לשקם את התדמית. אני אגב חושב שאחרי העונה האחרונה הוא יעשה את זה בכל מקרה, עם או בלי קשר לפסז ולתדמית שלו עצמו. אלונסו לא יוותר לא לאמבפה ולא לויניסיוס על זה. משחק הלחץ הוא האלף בית של המשחק של אלונסו.

אז אמבפה עם כמה חודשים של התאקלמות, ומדצמבר הוא דפק 33 שערים. למרות כל התלאות שעברנו כקבוצה הוא את שלו בסופו של דבר נתן.

הוא משחק באמצע בלי לעשות צרות, ולא דורש את אגף שמאל. הדיווחים בספרד מדברים על דמות חיובית בחדר ההלבשה. בסך הכל הוא הפיג את החשש שהיה לי סביב בעיות כלשהן שהוא עלול ליצור.

שנה הבאה נשאר לקוות שויניסיוס לא יחריב לנו את העונה, ושהשניים יזרמו עם אלונסו על משחק לחץ. אם אמבפה שכבר התאקלם יכבוש בקצב של החצי שנה האחרונה, אנחנו נהיה בסדר גמור.

ולמה שידרוש? מישהו פה עדיין חושב שהוא ווינגר?

היה דיבור כזה שהוא רוצה את אגף שמאל..

כשהוא בא כולם אמרו שזה החתמה טיפשית כי ויניסיוס. פלורנטינו כרגיל בשלו

הכרוניקה של המאבק - צעד אחר צעד| בפרס החשוב באמת רוברט לבנדובסקי הצליח לזכות - אליפות ספרד, אבל הוא לא יהיה מלך שערי הליגה הספרדית משום שקיליאן אמבפה ברח לו ונכנס לכושר הבקעה מעולה במחזורי הסיום - תשעה שערים בחמישה משחקים. כאן בהשוואת הדרך שלהם העונה בלה-ליגה 2024/25 בהשראת Transfermarkt - סליחה על העיצוב - אפשר לראות את ‘התנודות’.

שער הבכורה של אמבפה בליגה הגיע במחזור הרביעי נגד בטיס, אחרי העקב של פדה ואלוורדה, והוא השלים צמד בפנדל. ללבנדובסקי היו ארבעה שערים בנקודת הזמן הזו. אמבפה כבש בעוד שלושה משחקים נוספים עד לדרבי והגיע לחמישה שערים, ללבנדובסקי היו שבעה.

שם הפולני ברח. אמנם אמבפה כבש שער יפה נגד סלטה ויגו אך הפולני השתולל עם שלושער נגד אלאבס, צמד נגד סביליה וגולת הכותרת – צמד תוך שתי דקות בקלאסיקו הגדול בסנטיאגו ברנבאו בו ברצלונה ניצחה 0:4 – אחד אחרי כדור עומק של מארק קסאדו והשני בנגיחה, בעוד אמבפה היה הגיבור הטראגי עם אינסוף הנבדלים.

בתום הקלאסיקו במחזור ה-11 ללבנדובסקי היו כבר 14(!) שערי ליגה בעוד אמבפה היה עם שישה בלבד, הפער הגדול ביותר ביניהם.
אמבפה כבש נגד לגאנס וחטאפה החלשות ובמשחק נגד אתלטיק בילבאו החמיץ פנדל, “נקודת השפל” אם תרצו. את הסיבוב הראשון הוא סיים עם שערים נגד ג’ירונה וסביליה, ולבנדובסקי “ניצח” 15:9.

פתיחת הסיבוב השני של הצרפתי הייתה טובה עם צמד נגד לאס פלמאס ותחושה שהכל הולך ושלושער נגד ויאדוליד, הוא כמובן גם כבש שלושער נגד מנצ’סטר סיטי. במחזור ה-21 אמבפה ‘נגס’ בכתר – 17:15 בלבד ללבנדובסקי.

לבנדובסקי שוב פתח פער כשכבש גם במחזורים 22-24, ולמעשה הבקיע בשמונה מתשעה משחקים. שער הליגה האחרון שלו היה נגד ג’ירונה במחזור ה-29 – שער מספר 25. לאמבפה, שגם היה בכושר טוב, בין-לבין כבש צמד נגד ויאריאל היו אז 22 שערים. הפולני נפצע וקצת יצא מהפוקוס, לא שיחק לא בגמר הגביע, לא נגד אינטר למעט חצי שעה וגם לא בקלאסיקו הליגה.

בקלאסיקו השני של העונה בליגה משחק מעולה של אמבפה ושלושער די היסטורי פשוט לא הספיק, אבל כבר אז עבר את החלוץ היריב ועלה ל-27 שערים בפיצ’יצ’י. הוא כבש גם בשלושת המשחקים הבאים.

עוד שיאים| אמבפה עם 43 שערים בכל המסגרות העונה בריאל מדריד, אחד פחות משיא הקריירה שלו אשתקד במדי פריז סן ז’רמן וגם אחד פחות מקארים בנזמה בעונת 2021-22 והשניים האלה הם היחידים למעט כריסטיאנו רונאלדו שכבשו מעל 40 שערים במדי ריאל בשנות ה-2000. מה שכן, יחד עם אליפות העולם למועדונים – אמבפה יוכל לקבוע שיא קריירה חדש.

עוד קצת על החלוץ הצרפתי: החלוץ הרביעי שכובש 30 שערי ליגה בעונת הבכורה שלו בספרד, עם שמות כמו רומאריו ב-1993-94 במדי ברצלונה ורונאלדו-פנומנו (34) בעונת 1996-97. הוא הראשון גם שכובש במדי ריאל מעל 30 שערי ליגה מאז כריסטיאנו ב-2015-16 (35).

חלוקת השערים של אמבפה העונה: 43 שערים ב-55 הופעות - 31 שערי ליגה, שבעה בליגת האלופות, שניים בקופה דל ריי, אחד בסופר קאפ האירופי, אחד בסופרקופה הספרדי ואחד בגמר הגביע הבן יבשתי.

אם אכן יזכה בנעל הזהב או אולי ‘כשיזכה’ הוא יהיה השחקן הראשון שעושה זאת בריאל מדריד מאז כריסטיאנו רונאלדו בדיוק לפני עשור גם כן עונה שהסתיימה במקום שני וללא תואר גדול, ועם קרלו אנצ’לוטי כמאמן.

קיליאן אמבפה מתחיל את העונה השנייה שלו בריאל מדריד עם מספר חדש ויוקרתי - מספר 10, כשאפשר לומר (גם אם הפריזו קצת בתיאורים) שהוא ‘חופשי ושליו’ לראשונה אחרי ארבעה קיצים
מעייפים מורטי עצבים; שהוא השחקן המרכזי בקבוצה ; וכמובן שהוא לא ימדד במספר השערים שיכבוש אחרי שהשווה אשתקד את שיא הקריירה עם 44 אך זה לא הגיע עם הצלחה קבוצתית.

כבר יש דוגמאות לשחקנים שהשתפרו עוד בעונתם השנייה בקבוצה, למשל מסוט אוזיל, אם תרצו טיבו קורטואה שהתחיל נורא ואיום, פרננדו מוריינטס ועוד.

ב-AS הציגו בין היתר את האתגרים שלו לקראת העונה שבפתח:

כמובן שבכתבה שדיברו על הרצון לזכות בליגת האלופות סוף-סוף, בכדור הזהב ובאליפות ספרד. נקודות קצת יותר חשובות:
-להיות יציב יותר במשחקים הגדולים - הבריק נגד מנצ’סטר סיטי, כבש שלושער בקלאסיקו אך ספג בוז נגד ארסנל. וכיוצא בזה גם אהבת הקהל תהיה עוצמתית יותר.
-תחילת עונה טובה יותר - אשתקד למרות שכבש כבר במשחקים הראשונים - נגד אתלטיק בילבאו הודה שהוא בשפל.
-לשבור את השיא שלו. 44 השערים האלה הם השיא שלו, אותם השיג בשתי העונות האחרונות. האתגר הוא להתעלות על עצמו; יהיו לו עד 63 משחקים לנסות..
-החיבור עם ויניסיוס ג’וניור. הניסיון הראשון לשלב בין שני הגדולים לא הלך כל כך טוב. עם צ’אבי, זו הזדמנות חדשה.
-קרב עם לאמין ימאל. לאחר שארלינג הולאנד ירד ‘במשקל’, הדו-קרב העולמי הגדול נמצא כעת בין אמבפה ללאמין ימאל. המשחק בעונה שעברה בבירור הלך לטובת הספרדי. וקיליאן רוצה נקמה.

אז בואו ניקח את זה למקום פחות ילדותי של השוואות ומספרים בלבד, מהן הציפיות שלכם ממנו? המשחק אתמול היה נהדר אבל זו בסה"כ טירול. האם אתם שלמים גם עם הביקורת שספג בעונת הבכורה, נקרא לזה “במכלול” שלה, ולא ברגעי השפל אז היא הייתה מוצדקת בהחלט..

בפאנל הפרשנים של המארקה הדגישו עד כמה זה מרשים שקיליאן אמבפה זכה בנעל הזהב לראשונה בקריירה שלו דווקא אחרי עונת בכורה בריאל מדריד בה לקח לו זמן להתאקלם וכשהוא לא פועל ‘כמו כוכב’ מהרגע הראשון, אלא להיפך. אמבפה קיבל היום את הפרס בסנטיאגו ברנבאו בנוכחות הנשיא פלורנטינו פרס, המאמן צ’אבי אלונסו והצוות המקצועי, כל שחקני הקבוצה למעט דני קרבחאל שמתאושש מהניתוח שעבר, וכן אביו של קיליאן.

אמבפה, שכבש 31 שערי ליגה ב-34 משחקים, הוא שחקן ריאל מדריד השלישי בלבד שזוכה בפרס היוקרתי אחרי הוגו סאנצ’ס ב-1998/99 וכריסטיאנו רונאלדו שעשה זאת שלוש פעמים בעבר, האחרונה ב-2014/15.

לאחר הטקס המיוחד בו הוענק לו פרס נעל הזהב, קיליאן אמבפה התראיין למארקה. הוא דיבר על חלום שהגשים כילד, ביקש לא להשוות אותו לכריסטיאנו רונאלדו וציין כי לא סימן יעד של מספר שערים: “ככל שאבקיע יותר שערים ריאל מדריד תוכל לזכות ביותר תארים”

האם חלמת על נעל הזהב הזו מאז שהיית ילד? האם אתה רואה בו את הראשון מבין רבים?

- “כמובן. מאז שהייתי ילד, תמיד חלמתי להבקיע שערים. כל ילד שמתחיל לשחק כדורגל חולם להבקיע, לעשות זאת פעמים רבות. בסופו של דבר, זה פרס חשוב מאוד וזה משמח אותי מאוד, אבל כולם יודעים שהישגי הקבוצה הם החשובים ביותר. אני מקווה לזכות בנעל הזהב נוספת בעתיד, אבל מעל הכל, אני מקווה שנזכה באליפות למשל. אם אנחנו מדברים על הסיבה שזכיתי בנעל הזהב בזכות השערים שלי בליגה, המטרה שלי השנה היא להמשיך באותו כיוון עם הקבוצה. אם נזכה באליפות ואני אזכה בנעל הזהב נוספת, אהיה אפילו מאושר יותר ממה שאני עכשיו”.

כבשת שערים רבים, איזה שער אתה הכי זוכר? על איזה היית מסתכל בטלפון שלך?

-“אני בדרך כלל אומר את האחרון, אבל הפעם הייתי בוחר את השער הראשון, כי זה היה השער הראשון שלי בסנטיאגו ברנבאו. זו הייתה תחושה מיוחדת נגד בטיס, הראשון מבין רבים שאני מקווה להבקיע באצטדיון הזה. זה היה רגע שסימן את תחילת הסיפור שלי בברנבאו והותיר אותי עם זיכרון נעים מאוד”.

אתה לובש את המספר 10 בריאל מדריד ובצרפת, אבל היה לך רצף כיבושים מדהים השנה. האם אתה רואה את עצמך יותר כמספר 10 או מספר 9?

-"אני זוכר שביום של הצגתי כשחקן ריאל מדריד, כששאלו אותי, אמרתי שלא אכפת לי מהעמדה המדויקת. אני חלוץ שיכול לשחק בכמה עמדות ולכבוש מכל מקום. בסופו של דבר, אני פשוט מסתכל לכיוון השער. אני מעדיף שאחרים יתארו אותי. זו הדרך הטובה ביותר לתאר אותי, שאחרים ידברו עליי. המטרה שלי היא לעשות את העבודה שלי ולעשות אותה טוב, בלי קשר לתפקיד שהמאמן שם אותי בו.

מה השתנה, גם בכדורגל וגם באופן אישי, מקיליאן שזכה בגביע העולם לפני שבע שנים לזה שמקבל עכשיו את נעלי הזהב?

-"אני מקווה שהשתניתי, כי זו האבולוציה הנורמלית של כדורגלן. אתה תמיד צריך להשתפר. זו הייתה בעיה אם הייתי אותו אדם כמו שהייתי לפני שבע שנים. אני חושב שעם כל מה שהשגתי והטעויות שעשיתי, למדתי והפכתי לשחקן ולאדם שאני עכשיו. שינוי הוא חיובי, כל עוד הוא לטובה, ואני לא אותו אדם כמו קודם.

מה ההבדל הגדול ביותר בין פריז סן ז’רמן לריאל מדריד?

-“אלו מועדונים שונים מאוד, עם היסטוריה שונה. פ.ס.ז’ הוא מועדון צעיר בהרבה, בעוד שלריאל מדריד יש הרבה יותר שנים והיסטוריה עמוקה יותר. גם התרבות שונה. אין ספק, ריאל מדריד הוא המועדון הטוב בעולם, אבל פ.ס.ז’ היא גם בין הטובים ביותר. אלו שתי דרכים שונות להבין כדורגל, ואני גאה להיות חלק גם מריאל מדריד וגם גאה שהייתי חלק מפ.ס.ז’”

האם אתה חושב להאפיל על ההישגים של כריסטיאנו רונאלדו?

-“אני לא יודע איך לענות על השאלה הזאת. כולם יודעים שכריסטיאנו הוא אמת מידה במדריד, מספר אחת. אני פה שנה וחצי, והוא היה פה תשע שנים. אני לא יכול להשוות את עצמי למה שהוא עשה; הדרך שלי שונה. אני רוצה לסלול את הדרך שלי, אבל להיות מוזכר לצד כריסטיאנו זה כבר כבוד. אבל אני מתמקד רק בלסלול את הדרך שלי, לעזור לקבוצה ולזכות בכל תואר אפשרי”.

האם הופתעת מהיכולת של ארדה גולר ומשיתוף הפעולה המוצלח שיש לך איתו?

-“לא, זה לא מפתיע אותי. הוא שחקן צעיר מאוד מוכשר. הוא עדיין צעיר, אבל הוא מוכן לעזור לקבוצה. הוא פתח את העונה בצורה מרשימה לגילו. יש לו מגע קסום שהאוהדים בברנבאו אוהבים. אני רק מקווה שהוא ימשיך ככה, כי הוא יכול להיות מאוד חשוב עבורנו, ואני שמח לשחק לצידו”.

ליגת האלופות, גביע העולם, כדור הזהב… מה המטרות שלך לשנה הזו?

-" אתה יודע איך אני. כמתחרה, אני רוצה להילחם על הכל. אי אפשר לבחור רק מטרה אחת. כמובן, זה יהיה קשה, אבל אני רוצה לנצח הכל ולתת את כל כולי בכל תחרות. אני לא הולך לבחור רק אחת.

איך אפשר להתרכז במשך 90 דקות ולהישאר ב-100%?

-"אני לא חושב שנוכל אי פעם להיות ב-100%. אנחנו אף פעם לא ב-100%. תמיד יש משהו שמונע מאיתנו לתת את כל כולנו, ואי אפשר תמיד להיות בשיא, אבל זה לא תירוץ. המטרה שלי היא תמיד לתת את הגרסה הטובה ביותר של עצמי, לכבד את המועדון, את האוהדים ואת הקבוצה, ולהכין את עצמי בצורה הטובה ביותר שאפשר. לפעמים זה קל, לפעמים לא, אבל אתה צריך לתת את כל כולך. זו המטרה.

מה דעתך על התפקיד שלך עם צ’אבי אלונסו?

-“היו לי הרבה מאמנים ואני רגיל שלכל אחד יש את הפילוסופיה והסגנון שלו. צ’אבי שונה מקרלו אנצ’לוטי; יש לו דרך עבודה משלו, ולאט לאט אנחנו מבינים מה הוא רוצה. אפשר לראות על המגרש שהשתפרנו מתחילת העונה, מאז גביע העולם למועדונים, למרות שעדיין יש לנו מקום לשיפור. עדיין לא זכינו בכלום, אבל אנחנו עושים עבודה טובה. אנחנו בדרך הנכונה ואנחנו מקווים לזכות בכל תואר אפשרי”.

כבשת 31 שערים בליגה ו-44 לאורך העונה. האם הצבת לעצמך מטרה של מספר שערים לעונה?

-"לא, אני אף פעם לא קובע מספר כמגבלה. המטרה שלי היא לנצל כל הזדמנות להבקיע ולעזור לקבוצה. ככל שאני אכבוש יותר שערים, כך נוכל לזכות ביותר תארים. העדיפות שלי היא תמיד לתרום לקבוצה, בין אם זה על ידי הבקעת שערים או לעשות כל דבר אחר שמאפשר לנו לנצח. זה הדבר הכי חשוב, ואני הולך לעשות את זה ב-100%.

שער 400 לקיליאן אמבפה| החלוץ כבש צמד ב-0:4 של נבחרת צרפת על אוקראינה (הראשון בפאננקה בפנדל והשני בריבאונד) שהבטיחה את העפלתה למונדיאל. ואמנם היינו מעדיפים שזה יקרה כמה ימים קודם אבל עדיין - מברוק. החלוץ הגיע לציון דרך ענק של 400 גולים בקריירה חודש לפני יום הולדתו ה-27 והוא השחקן הצעיר ביותר במאה ה-21 שמגיע להישג הזה (לפני ליאו מסי וכריסטיאנו רונאלדו).

החלוקה כפי שאתם רואים: 27 שערים במדי מונאקו שם התחיל (60 משחקים), 55 במדי נבחרת צרפת (94 משחקים) - תיכף עוקף את אוליבייה ז’ירו והופך לגדול המבקיעים - חסרים לו רק שלושה, 62 במדי ריאל מדריד (75 משחקים) ו-256 שערים בפריז סן ז’רמן ב-264 משחקים (הכובש המצטיין בתולדותיה).

הוא לא מתרגש. אמבפה: "400 שערים בקריירה? 400 שערים לא מרשימים אנשים. אני רוצה להשאיר את חותמי בהיסטוריה של הכדורגל, אז אני צריך להבקיע לפחות עוד 400. יש אחד עם 950+ שערים, ואחר עם מעל 900, אז 400 זה לא מספיק כדי להישאר במעגל השחקנים שגורמים לאנשים להיות בשוק”.

קיליאן אמבפה בשנה הקאלנדרית הזו 2025: כבש 55 שערים ב-59 הופעות בסה"כ. שבעה שערים בנבחרת (בשמונה הופעות) ועוד 18 בריאל מדריד בתחילת 2025/26 (16 משחקים) יחד עם 30 שערים מינואר עד תום עונת 2024/25. ב-2022 היו לו 56 שערים והוא היה השחקן שכבש הכי הרבה, כך שיש לו עוד מספיק זמן לעבור את השנה הזו.

כדי להיכנס לטופ חמישייה בשנות ה-2000 אמבפה צריך עוד חמישה שערים כדי להשוות את ה-61 שכבש כריסטיאנו ב-2014. השיא של כריסטיאנו עומד אגב על 69 בשנת 2013.

קיליאן אמבפה השווה את הרקורד של כריסטיאנו רונאלדו מעונת הדסימה כשכבש תשעה שערים בליגת האלופות בתום חמישה מחזורים (אז בשלב הבתים). אנקדוטה יפה: כריסטיאנו כבש שלושער בחולצת החוץ הכחולה, ואמבפה כבש רביעייה.

כולם זוכרים איך עונת 2013/14 הסתיימה - גביע אירופה העשירי של ריאל מדריד ושיא שערים במפעל לכריסטיאנו עם 17 שערים. מותר לחלום.

כריסטיאנו בעונת הדסימה 2013/14:

-שלושער מול גלאטסראיי בחוץ (1:6)

-צמד נגד קופנהאגן בבית (0:4)

-צמד נגד יובנטוס בבית (1:2)

-שער נגד יובנטוס בחוץ (2:2)

-שער נגד קופנהאגן בחוץ (0:2)

-הערות: כריסטיאנו כבש שער אחד בפנדל. לא שיחק נגד גלאטסראיי בבית בשל פציעה, השער נגד קופנהאגן היה במחזור השישי שהיה משחקו החמישי.

אמבפה העונה הזו 2025/26:

-צמד נגד מארסיי בבית (1:2)

-שלושער נגד קייראט בחוץ (0:5)

-רביעייה נגד אולימפיאקוס בחוץ (3:4)

-הערות: אמבפה כבש שלושה בפנדלים; לא הבקיע נגד יובנטוס בבית ונגד ליברפול בחוץ

ספר השיאים של החלוץ מהלילה:

קודם כל כותרת המארקה: “קיליאן אמבפה נכנס לפנתיאון של ריאל מדריד עם רביעייה אדירה, לצד שמות גדולים כמו כריסטיאנו רונאלדו, אלפרדו די סטפאנו ופרנץ פושקאש”.

-קיליאן אמבפה כבש הערב את הרביעייה הראשונה שלו בליגת האלופות. יש לו כבר תשעה שערים העונה במפעל – שיא קריירה, מאפיל על השמונה שכבש ב-2020-21 וב-2023-24.

-רק שלושה שחקנים נוספים כבשו רביעייה במדי ריאל בליגת האלופות\גביע אירופה: כריסטיאנו רונאלדו עשה זאת נגד מאלמו בשמינייה ב-2016, ואלפרדו די סטפאנו ופרנץ פושקאש פעמיים כל אחד.

-שלושת השערים הראשונים של קיליאן אמבפה - שש דקות ו-42 שניות - היו השלושער השני הכי מהיר בהיסטוריה של ליגת האלופות, רק מוחמד סלאח שכבש שלושער בשש דקות ו-13 שניות נגד ריינג’רס ב-2022 - מאפיל עליו.

-השחקן האחרון של ריאל מדריד שכבש שלושה שערים בשבע דקות היה קארים בנזמה נגד ויאדוליד באפריל 2023 - בשש דקות וחצי. כמו כן, השחקן האחרון שכבש שלושער במדי ריאל מדריד לפני חצי שעה של משחק היה כריסטיאנו רונאלדו מול אספניול בחוץ בספטמבר 2015 - 19 שניות ו-27 שניות בלבד

-קיליאן אמבפה כבש בסה"כ את שערו השלישי בנגיחה בליגת האלופות. הוא הבקיע נגד באיירן מינכן ב-2017 וכן נגד ברוז’ ב-2019, כלומר הפסקה של מעל חמש שנים עד היום.

-מן הסתם אמבפה נבחר לאיש המשחק וזו הפעם העשירית העונה עבורו ב-18 משחקים בלבד - נפלא.

-אמבפה כבש ב-13 מ-18 משחקיה של ריאל מדריד העונה. יש לו רביעייה אחת - נגד אולימפיאקוס, שלושער נגד קייראט, צמדים נגד מארסיי, אוביידו, לבאנטה ו-ולנסיה והשאר “בבודדת”.