בפאנל הפרשנים של המארקה הדגישו עד כמה זה מרשים שקיליאן אמבפה זכה בנעל הזהב לראשונה בקריירה שלו דווקא אחרי עונת בכורה בריאל מדריד בה לקח לו זמן להתאקלם וכשהוא לא פועל ‘כמו כוכב’ מהרגע הראשון, אלא להיפך. אמבפה קיבל היום את הפרס בסנטיאגו ברנבאו בנוכחות הנשיא פלורנטינו פרס, המאמן צ’אבי אלונסו והצוות המקצועי, כל שחקני הקבוצה למעט דני קרבחאל שמתאושש מהניתוח שעבר, וכן אביו של קיליאן.
אמבפה, שכבש 31 שערי ליגה ב-34 משחקים, הוא שחקן ריאל מדריד השלישי בלבד שזוכה בפרס היוקרתי אחרי הוגו סאנצ’ס ב-1998/99 וכריסטיאנו רונאלדו שעשה זאת שלוש פעמים בעבר, האחרונה ב-2014/15.
לאחר הטקס המיוחד בו הוענק לו פרס נעל הזהב, קיליאן אמבפה התראיין למארקה. הוא דיבר על חלום שהגשים כילד, ביקש לא להשוות אותו לכריסטיאנו רונאלדו וציין כי לא סימן יעד של מספר שערים: “ככל שאבקיע יותר שערים ריאל מדריד תוכל לזכות ביותר תארים”
האם חלמת על נעל הזהב הזו מאז שהיית ילד? האם אתה רואה בו את הראשון מבין רבים?
- “כמובן. מאז שהייתי ילד, תמיד חלמתי להבקיע שערים. כל ילד שמתחיל לשחק כדורגל חולם להבקיע, לעשות זאת פעמים רבות. בסופו של דבר, זה פרס חשוב מאוד וזה משמח אותי מאוד, אבל כולם יודעים שהישגי הקבוצה הם החשובים ביותר. אני מקווה לזכות בנעל הזהב נוספת בעתיד, אבל מעל הכל, אני מקווה שנזכה באליפות למשל. אם אנחנו מדברים על הסיבה שזכיתי בנעל הזהב בזכות השערים שלי בליגה, המטרה שלי השנה היא להמשיך באותו כיוון עם הקבוצה. אם נזכה באליפות ואני אזכה בנעל הזהב נוספת, אהיה אפילו מאושר יותר ממה שאני עכשיו”.
כבשת שערים רבים, איזה שער אתה הכי זוכר? על איזה היית מסתכל בטלפון שלך?
-“אני בדרך כלל אומר את האחרון, אבל הפעם הייתי בוחר את השער הראשון, כי זה היה השער הראשון שלי בסנטיאגו ברנבאו. זו הייתה תחושה מיוחדת נגד בטיס, הראשון מבין רבים שאני מקווה להבקיע באצטדיון הזה. זה היה רגע שסימן את תחילת הסיפור שלי בברנבאו והותיר אותי עם זיכרון נעים מאוד”.
אתה לובש את המספר 10 בריאל מדריד ובצרפת, אבל היה לך רצף כיבושים מדהים השנה. האם אתה רואה את עצמך יותר כמספר 10 או מספר 9?
-"אני זוכר שביום של הצגתי כשחקן ריאל מדריד, כששאלו אותי, אמרתי שלא אכפת לי מהעמדה המדויקת. אני חלוץ שיכול לשחק בכמה עמדות ולכבוש מכל מקום. בסופו של דבר, אני פשוט מסתכל לכיוון השער. אני מעדיף שאחרים יתארו אותי. זו הדרך הטובה ביותר לתאר אותי, שאחרים ידברו עליי. המטרה שלי היא לעשות את העבודה שלי ולעשות אותה טוב, בלי קשר לתפקיד שהמאמן שם אותי בו.
מה השתנה, גם בכדורגל וגם באופן אישי, מקיליאן שזכה בגביע העולם לפני שבע שנים לזה שמקבל עכשיו את נעלי הזהב?
-"אני מקווה שהשתניתי, כי זו האבולוציה הנורמלית של כדורגלן. אתה תמיד צריך להשתפר. זו הייתה בעיה אם הייתי אותו אדם כמו שהייתי לפני שבע שנים. אני חושב שעם כל מה שהשגתי והטעויות שעשיתי, למדתי והפכתי לשחקן ולאדם שאני עכשיו. שינוי הוא חיובי, כל עוד הוא לטובה, ואני לא אותו אדם כמו קודם.
מה ההבדל הגדול ביותר בין פריז סן ז’רמן לריאל מדריד?
-“אלו מועדונים שונים מאוד, עם היסטוריה שונה. פ.ס.ז’ הוא מועדון צעיר בהרבה, בעוד שלריאל מדריד יש הרבה יותר שנים והיסטוריה עמוקה יותר. גם התרבות שונה. אין ספק, ריאל מדריד הוא המועדון הטוב בעולם, אבל פ.ס.ז’ היא גם בין הטובים ביותר. אלו שתי דרכים שונות להבין כדורגל, ואני גאה להיות חלק גם מריאל מדריד וגם גאה שהייתי חלק מפ.ס.ז’”
האם אתה חושב להאפיל על ההישגים של כריסטיאנו רונאלדו?
-“אני לא יודע איך לענות על השאלה הזאת. כולם יודעים שכריסטיאנו הוא אמת מידה במדריד, מספר אחת. אני פה שנה וחצי, והוא היה פה תשע שנים. אני לא יכול להשוות את עצמי למה שהוא עשה; הדרך שלי שונה. אני רוצה לסלול את הדרך שלי, אבל להיות מוזכר לצד כריסטיאנו זה כבר כבוד. אבל אני מתמקד רק בלסלול את הדרך שלי, לעזור לקבוצה ולזכות בכל תואר אפשרי”.
האם הופתעת מהיכולת של ארדה גולר ומשיתוף הפעולה המוצלח שיש לך איתו?
-“לא, זה לא מפתיע אותי. הוא שחקן צעיר מאוד מוכשר. הוא עדיין צעיר, אבל הוא מוכן לעזור לקבוצה. הוא פתח את העונה בצורה מרשימה לגילו. יש לו מגע קסום שהאוהדים בברנבאו אוהבים. אני רק מקווה שהוא ימשיך ככה, כי הוא יכול להיות מאוד חשוב עבורנו, ואני שמח לשחק לצידו”.
ליגת האלופות, גביע העולם, כדור הזהב… מה המטרות שלך לשנה הזו?
-" אתה יודע איך אני. כמתחרה, אני רוצה להילחם על הכל. אי אפשר לבחור רק מטרה אחת. כמובן, זה יהיה קשה, אבל אני רוצה לנצח הכל ולתת את כל כולי בכל תחרות. אני לא הולך לבחור רק אחת.
איך אפשר להתרכז במשך 90 דקות ולהישאר ב-100%?
-"אני לא חושב שנוכל אי פעם להיות ב-100%. אנחנו אף פעם לא ב-100%. תמיד יש משהו שמונע מאיתנו לתת את כל כולנו, ואי אפשר תמיד להיות בשיא, אבל זה לא תירוץ. המטרה שלי היא תמיד לתת את הגרסה הטובה ביותר של עצמי, לכבד את המועדון, את האוהדים ואת הקבוצה, ולהכין את עצמי בצורה הטובה ביותר שאפשר. לפעמים זה קל, לפעמים לא, אבל אתה צריך לתת את כל כולך. זו המטרה.
מה דעתך על התפקיד שלך עם צ’אבי אלונסו?
-“היו לי הרבה מאמנים ואני רגיל שלכל אחד יש את הפילוסופיה והסגנון שלו. צ’אבי שונה מקרלו אנצ’לוטי; יש לו דרך עבודה משלו, ולאט לאט אנחנו מבינים מה הוא רוצה. אפשר לראות על המגרש שהשתפרנו מתחילת העונה, מאז גביע העולם למועדונים, למרות שעדיין יש לנו מקום לשיפור. עדיין לא זכינו בכלום, אבל אנחנו עושים עבודה טובה. אנחנו בדרך הנכונה ואנחנו מקווים לזכות בכל תואר אפשרי”.
כבשת 31 שערים בליגה ו-44 לאורך העונה. האם הצבת לעצמך מטרה של מספר שערים לעונה?
-"לא, אני אף פעם לא קובע מספר כמגבלה. המטרה שלי היא לנצל כל הזדמנות להבקיע ולעזור לקבוצה. ככל שאני אכבוש יותר שערים, כך נוכל לזכות ביותר תארים. העדיפות שלי היא תמיד לתרום לקבוצה, בין אם זה על ידי הבקעת שערים או לעשות כל דבר אחר שמאפשר לנו לנצח. זה הדבר הכי חשוב, ואני הולך לעשות את זה ב-100%.