מחזור 13 :: מפסידים 3:2 אצל ראיו ואייקנו ומאבדים את הפסגה

אחרי רבע שעה היה ברור לכולם איפה הבעיות ומה צריך לעשות, חוץ מלאנצ’לוטי כמובן.

ראיו לחצה את ברצלונה ועשתה את זה טוב, היה ברור שהיא תלחץ גם אותנו במיוחד במגרש הקטן שלה.

החילוף של מריאנו זו מטאפורה להרמת ידיים.
השחקן הכי חלש שלנו מתחילת העונה, קרלו אנצ׳לוטי.

90 דקות גרמתם לריאל להיראות כמו חבורה של ילדים במתנס, למה הרגרסיה הזאת לקבוצת תחתית שוב?! הצגות, התחזויות, זריקת כדורים למגרש. עצוב מאוד.

השחקנים שומרים את הרגליים למונדיאל כבר חודש,אין הסבר אחר ליכולת המביכה של החודש האחרון,בדיוק לפני המונדיאל,כן בנזמה אני מדבר במיוחד עליך.
אנצלוטי כל משחק יחליף את שני המגנים שלו,יעלה את מריאנו ואז במסיבת עיתונאים יספר לנו שאין צורך ברכש והסגל הזה מושלם,מתסכל.

שיהיה ברור,היום הפסדנו את האליפות,ברצלונה לא מאבדת נקודות נגד הקטנות ועד הקלאסיקו הבא בטח נאבד עוד כמה נקודות,כל הכבוד קרלו,הפסדת אליפות לקבוצת ליגה אירופית.

מנדי חייב לעוף מהקבוצה - חד וחלק! לא מבין בכלל איך זה נושא לדיון.
דבר נוסף וחשוב יותר, בחיים שלי לא זכרתי את הליגה הספרדית כל כך מגעילה ומעצבנת, משחק אחר משחק הקבוצות באות לעשות הכל חוץ מלשחק כדורגל. איכס. איכס.

היום ספציפית זה לא נכון. הקבוצה היחידה שלא באה לשחק כדורגל זו ריאל.

2015 , here we go again.

שום דבר מפתיע לא קרה. כל מה שהתרענו ועסקנו בו רבות בקיץ, פשוט הולך ומתרחש לנגד עינינו.

כשאתה לא מביא מחליף לשחקן הכי חשוב במערך שלך, שכבר חגג 37 - אל תתפלא כשהוא מתחיל להיראות כמו בן 37 (ודש לכריסטיאנו).

כשאתה לא מביא מחליף לחלוץ המצטיין בן ה-35 שלך, והוא מתחיל לשחק ולהיפצע כמו שחקן בן 35 - אל תתפלא שאתה מוצא את עצמך עם פאקינג מריאנו דיאז כמציל המולדת, כבר משחק שלישי ברצף.

כשהיצירתיות בהתקפה שלך מסתמכת בלעדית על שחקן שהיכולת שלו יציבה כמו האמפטי-דאמפטי - אל תתפלא שההתקפה שלך באופן עקבי לא יודעת לייצר שום דבר מול בונקרים.

כשאתה משחק בלי מגן ימני כבר 3 עונות ברצף, ואתה לא מביא מענה ראוי - אל תתפלא שאין לך מגן ימני.

ובצד השני, כשאתה נענה לרצונות הבלם-שאיננו-בלם שלך, ולא שם אותו בעמדה השמאלית הטבעית שלו במקום הנגר שיש לך שם - אל תתפלא שגם אין לך מגן שמאלי.

כשחצי מהשערים שלך השנה, מגיעים משחקן שעונת שיא הכיבושים שלו עד השנה כוללת פחות מ-5 שערים - אל תתפלא ותאשים אותו כשהוא מחליט למשך משחק אחד שהוא לא רונאלדו.

ולסיכום, כשתוכנית העבודה שלך זה לצפות לניסים - אל תתפלא שמתישהו הניסים מתחילים להיגמר.

אני מצטער אבל אין לי שום האשמה כלפי השחקנים או אפילו קרלו.
הכל כאן צפוי להחריד, זה ברור שהשמיכה קצרה ואין לנו סגל וזה היה ברור שהשחקנים שלנו יפלו מהרגליים כשהם משחקים כל 3 ימים בלי שיש סגל נורמלי.
ברצלונה מעלה את פראן/פאטי או ראפיניה מהספסל, אנחנו מעלים את מריאנו, זה מה שיש לנו להציע.
גם היה צפוי שהיריבה תהיה רעבה מאיתנו אחרי שנכשלו כל כך הרבה בשנים האחרונות והשחקנים שלנו חוו בעונה שעברה פיקים ששחקנים לא עוברים בקריירה שלמה, בדיוק בגלל זה צריך דם צעיר ורכש כדי לרענן את המערכת, שלא הגיע.

אנחנו חייבים את הפגרה הזו כמו אוויר לנשימה, חבל רק שנסיים אותה במקום השני.

לא מסכים.

ההרכב לא היה נכון, הגעת למחצית בנס כשאתה בשוויון למה לא לעשות את השינוי המתבקש ?
לא מצליחים להניע כדור כי לוחצים את המגינים הנגרים שלנו ? ואסקז ואלאבה שישחקו מגינים.
אונסים את הקישור שלך כי מודריץ’ במשחקו הגרוע בשנים האחרונות ? תכניס את קמאבינגה שישחק יחד עם צ’ומה ופדה ותאנוס בחזרה, תעלה קצב עם השחקנים המתאימים ואל תתן להם חצי שנייה לחשוב.
וניסיוס לא תורם כלום ? לספסל !

שני מגינים חדשים וקמאבינגה כבר במחצית והיה סיכוי.

קרבחאל חייב ללמוד מפיקה.

אגב, המגן השמאלי של ראיו, פראן גרסיה.
משחק ענק שלו, הופך להיות אחד המגנים השמאליים הטובים בליגה. מזכיר קצת את קרבחאל הצעיר. הגיע מהנוער של ריאל והיו לא מעט דיווחים שריאל רוצה אותו בחזרה.
הוא שיתק את דמבלה העונה בקאמפ נואו.

חובה להביא אותו. בייחוד כשרואים אותו ואז את מנדי.

וכמובן שריאל תעבור את ליברפול כולם יהללו וישבחו את קרלו .רק אומר.
אני תוהה אם בכלל שווה לנו להשקיע בשמינית על חשבון הליגה כי כמו שזה נראה עכשיו,לא מן המופרך -
אנחנו מסיימים מקום שני ,בעונה הבאה מוגרלים לבית מוות באלופות ומודחים לאירופית סטייל ברצלונה מינוס רכש.

קשה קשה לאהוד את הקבוצה הזאת. או שאתה בעננים או שאתה מתחת לאדמה. אין אמצע.

מה התחליף שלך לבנזמה? מריאנו החלוץ האגדי?

אתה מאשים את קרלו בכך שהוא לא משחק עם שחקנים שלא משחקים בריאל. כרגיל.

יש לי המון תלונות לשחקנים, לפלורנטינו וגם לאנצ׳לוטי, אבל לפתוח עם רודריגו ולא עם מריאנו היא לא אחת מהן.

תלונות לגבי רכש הן לאדון פלורנטינו.
תלונות לגבי בחירת השחקנים מתוך הסגל הן לקרלו.

כל ה11 (אולי חוץ מאסנסיו) היו מתחת לכל ביקורת, קמאבינגה זה מה שהיה עוזר לך? אז הוא נכנס לחצי שעה האחרונה, זה עזר במשהו? כנל אלאבה שלא ממש הגיע לעונה הזו וגרוע כמגן שמאלי לא פחות מאשר כבלם ולוקאס פאקינג ואסקז שמגיע להציל את המולדת, הם היו עוזרים לנו במשחק הזה?

באים פה בטענות למאמן אבל הוא עושה מהלימונים חתיכת לימונדה, אין לו חלוץ מחליף אז הוא הפך את רודריגו לכזה, אין לו שחקן קיצוני ימני אמיתי שיודע לבעוט ברגל שמאל אז הוא הפך את ואלוורדה לאימת ההגנות באירופה וכבונוס הוא משחק כבר עונה וחצי בלי מגנים בכלל, מה אתם רוצים ממנו?

יש גבול למה שמאמן יכול לעשות, לוקאס, סבאיוס ומריאנו לא יכולים להושיע אף מאמן עם כל הכבוד.

אני לא קונה את זה שאין אף שחקן בקסטיליה שיכול לעזור במשחקים כאלה, כשצריך להוציא שפן מהכובע.
יש לנו מחלקת נוער שיודעת לייצר שחקנים סבירים. במשחק כזה שאף אחד חוץ מאסנסיו לא הופיע, למה לא לזרוק למגרש לחצי שעה שחקנים מהסוג של אריבאס, איקר בראבו או פיטר? יותר גרוע לא יכול להיות. הם לפחות לא ישמרו על הרגליים שלהם כמו ההרכב הראשון. הבעיה שאנצ’לוטי לא סופר את שחקני הספסל שלו, אז בטח שהוא לא יספור גם הצעירים מקסטיליה.

אנצ’לוטי לא אשם? אין לא רכש ? אז
למה הוא לא מעלה צעירים כמו איקר בראבו וטובאיס אגב קמא כן עזר לעבור את החצי לפחות
אבל בגדול למה הוא הראשון לתקוע לאוהדים אצבע בעין שלא יהיה רכש אם הוא לא מוכן לעשות את כל העבודה של מאמן (לדאוג לרכש בין השאר) אז שיפנה מקום לראול ככה בעונה הזו שגם ככה הלכה לפחות לא נאבד עונה שלמה אם ראול יחליף אותו ונראה מה הוא יכול לעשות עם מה שנשאר לנו מהעונה הזו

אין מה להתרגש. עונה שעברה הייתה חריגה בהישגיות שלנו ככה שהתחלנו לחשוב שאנחנו באמת בין הקבוצות הטובות בעולם. בפועל אנחנו קבוצה שבנויה יותר מידי על 2 שחקנים בני 35 ו37, ועל הציפיה מאחד הילדים לפרוץ סוף כל סוף.

יש לי המון תלונות על בנית הסגל,ֶעל כך שלא הביאו מגנים על אף הצורך שאינו חדש. לא מבין למה בקיץ לא הבאנו מחליף וכתבתי על כך לא מעט בדיון על גנאברי בזמנו, שגם אם לא מדובר בכוכב על אנחנו זקוקים לעוד שחקני התקפה ברמה גבוהה כי יותר מידי קם ונופל על הפריצה של רודריגו שעוד לא באמת כאן.

גם קרלו לא חף מטעויות, רחוק מכך. יש נפילת מתח מאוד רצינית בקבוצה ורואים זאת ביכולת של שחקנים רבים שנראים מחויבים פחות. גם החילופים מאוחרים מידי ומעטים מידי.
קרבאחל בכושר נוראי. תראה את זה ותפתח עם ואסקז.
מנדי לא קשור לקבוצה, לגיטימי להגיד לאלאבה שעם כל הכבוד, שיעוף שמאלה.
בקישור קאמבינגה מחוק שלא בצדק בעיני. הוא בהחלט מפוזר ולא מלוטש, אבל חבל להוריד לו את הביטחון, רואים שהוא מפוחד יותר כבר כמה משחקים בגלל זה.

אבל עם כל הכבוד, הטעות הייתה בקיץ. הכתובת הייתה על הקיר והסתנוורנו יותר מידי מתואר האלופות בו זכינו.

כמה משחקים של איקר בראבו וטוביאס ראית העונה? לי אישית יצא לראות כמה, איקר בראבו ילד בן 17 והוא אחלה של פרוספקט אבל ממש לא לרמות האלה עדיין.
טוביאס עד כה חלש מאד ואם הדברים ממשיכים ככה ריאל גם מוותרת על הרכישה שלו.
לא צריך לחפש בכוח, כשצריך אני יודע לבקר את המאמן אבל זה באמת לא המקרה.
שוב- קבוצה שלמה לא שיחקה היום כדורגל ולא , איקר בראבו לא היה זה שמציל את המצב.
יש לנו חצי קבוצה ששומרת על הרגליים בגלל המונדיאל וחצי שני גמור ושחוק, בדיוק בגלל הדברים האלה רכש אמור להגיע ואני באמת לא יודע מה קרלו יכל לעשות אחרת ספציפית במשחק הזה.

הפסדנו נקודות לג’ירונה ולראיו שרק יכולים לחלום על שחקנים כמו לוקאס וסבאיוס.
כולם היו חלשים אבל הסיבות היו ברורות, הם לחצו אותנו חזק ובעיקר את המגינים הנגרים שלנו, הקישור שלהם שיחק אגרסיבי וחזק וכך מנעו מאיתנו לשמור על הכדור ולהיכנס למשחק.
לבעיות הנ’'ל כן יש לנו פיתרון בתוך הסגל, ואסקז ואלאבה כמגינים הרבה יותר קשה ללחוץ ויכולים לשחרר לחץ ולנהל התקפות.
צ’ומה, קמא ופדה בקישור לא יפסיד פיזית לשום קישור בעולם.

ראשית כמובן שרודריגו עדיף על מריאנו.
עכשיו לעניין הרכש - מאמן חייב לדרוש חיזוק ולפרט למה כמה ואיך.
ריאל מדריד זה מועדון שדורש הישגים ותארים, ברמות האלה אסור שבעלים יקבל החלטות מקצועיות.

אנצ׳לוטי חייב להבהיר שבלי רכש זה יגמר רע עבורו ועבור המועדון קשה לי להאמין שפלורנטינו עדי כדי כך אטום ולא ער למצוקה, כנראה קצת שכח שהוא בעלים של קבוצת כדורגל מלבד חברת נדלן.

אמרו חז״ל ״איזה הוא החכם - הרואה את הנולד״
אני חושב שקרלו מספיק מנוסה וחכם שעם הסגל הקיים אי אפשר להגיע רחוק והכישלון שלו קרב ובא.
אני אישית מצפה ממאמן ברמתו לדרוש שחקנים או לשים את המפתחות התנהלות כזאת פשוט לא מקובלת איך הגענו למצב שמשקיעים חצי מיליארד בשיפוץ של אצטדיון אבל בשחקנים שישחקו בו שזה העיקר לא משקיעים גם לא דולר אחד.