מחזור 14 בספרד: עוד תיקו לאוסף, 1:1 בג'ירונה והמקום הראשון אבד| כבש: אמבפה בפנדל

אלצ’ה מניעה כדור בצורה מצויינת גם תחת לחץ, אין לה טוני קרוס וגם לא ג’וד בלינגהאם, כל הסגל שלה שווה פחות מג’וד אחד.

אני רק אומר.

מה אתה מנסה להגיד ?
כנראה לאלצה יש חקני קישור שיודעים להחזיק כדור ולהשתחרר מלחץ, בריאל יש לך שחקנים עם פיזיות של שחקני כדורסל ודריבל ויכולת מסירה לעומק זה מהם והלאה

זה מה שצריך להיות עם כל הכבוד, פיצ׳יצ׳י בלינגהאם והעונה הראשונה שלו לא יחזור…
עונה הבאה השחקן הטוב באיטליה חוזר לברנבאו והמשבצת שלו היא התקפית. ג׳וד חייב לקחת לג אחורה ולהפסיק להיות אובססיבי לקרבה לשער.
גדולים ממנו עשו את זה - קרוס ומודריץ שניהם היו 10 ועברו לשחק בקישור המרכזי. לג׳וד יש את היכולת והאיכות לעשות את זה

זה לא מה שאני מנסה להגיד, ממש לא.

אני אומר שאפשר להחזיק כדור ולהניע אותו אם משחקים נכון ומתרגלים את זה מספיק באימונים, גם עם שחקנים בינוניים.

מאמנים שדוגלים בהנעת כדור מגיעים לקבוצות תחתית חלשות שלא יודעת להחזיק כדור חצי שנייה ואחרי כמה חודשים אותו סגל מניע כדור בצורה טובה.

צריך להכניס הכל לפרופורציות. אלצ’ה נמצאת במרכז הטבלה והם לא נדרשים לייצר שטף במשחק, לתקוף בלי סוף ולנצח בכל משחק. הם גם לא נדרשים להתמודד מול בונקרים שהתמודדות מולם דורשת גם הנעת כדור יותר נכונה.

זה שהם הצליחו לייצר איזושהי הנעת כדור מולנו לא מראה שהם יכולים לשלוט בכדור בצורה נכונה. הלכנו אחורה לא אחת כדי לגרום להם לצאת, תקפנו המון בעצמנו, גם הם לא הניעו כדור טוב ולא הייתה להם שליטה במשחק.

אל תשכחו שבעונה כזאת ארוכה אף קבוצה לא לוחצת ומשחקת באינטנסיביות גבוהה 90 דקות בכל משחק. לכל קבוצה יש תקופה שבה היא צריכה להוריד מהמאמץ הפיזי של השחקנים, ולשים יותר דגש על טקטיקה, יכולת אישית ופעולות שדורשות פחות כושר פיזי ומאמץ גבוה.

וקבוצה מצוינת כמו אלצ’ה מנצלת את זה כדי ללחוץ בעצמה, להתעלות בפן הפיזי על קבוצה עם יתרון איכותי על פניה ובכך לנטרל אותה.

ריאל מדריד פתחה את העונה מצוין בפן הזה, לחצה, שיחקה חזק, עד שהגיע הזמן להוריד הילוך. פה המבחן של צ’אבי אלונסו ושל כל הקבוצה, מבחן שלא עובר בהצלחה כרגע.

כמסתכל מהצד זה נראה לך כמו ‘הורדת הילוך’ שהיא יזומה נקרא לזה ככה ולא מעין זריקת זין (לא רוצה לומר ‘שביתה איטלקית’) של השחקנים שלנו? צ’אבי אלונסו נראה עכשיו פחות בטוח מאשר בגביע העולם למועדונים. הרעיונות שלו עברו מהר אחרי שבועיים של אימונים ולפתע אחרי חצי שנה כאילו הקבוצה בבלק-אאוט או חוסר שיתוף פעולה. השאלה האם בסך השיקולים הזה לא כדאי להגביר את הקצב בעת משבר או כשמומנטום משתנה במשחק ואני לא מדבר על דקה 80+, נראה לי קצת תמוה.

להניע כדור תחת לחץ מאחורה יותר קשה מלהניע כדור ‘‘נכון’’ מול בונקר, מול בונקר פחות חשוב הנעת הכדור ויותר חשוב מוסר גאון, דריבליסט מחונן, דאבל פס מתוזמן והכי חשוב והכי קל והכי אפקטיבי והכי אין לנו זה חלוץ ברחבה שנותן מרפקים לבלמים ודוחק לשער.

שחקנים כמו קרוס פחות חשובים ואפקטיביים במצב של בונקר מבלינגהאם שמשחק התקפי לגמרי.

הנעת הכדור מאחורה אפשר לפתור עם עבודה נכונה באימונים, אבל הבעיה שלא נראה שהשחקנים שלנו מוכנים לעבודה סזיפית וקשה שחוזרת על עצמה ומשעממת אותם באימונים ובמשחקים.

אין פה יותר קשה ויותר קל, אלו שני דברים שונים. לדעת לשמור על הכדור תחת לחץ ולמצוא את השחקן החופשי ביותר שיוכל לקדם את המשחק אלו שני סקילים שונים. יש מקרים שלאותו השחקן יש את שניהם, אבל זה לא מחייב.

מבחינתי קבוצה שמניעה כדור טוב זו קבוצה שמצליחה לבודד את התוקפים שלה באגפים, קבוצה שיודעת להוריד את הקצב שהיריבה שלה תוקפת אותה (כמו שהיינו צריכים לעשות מול היוונים למשל), ושיודעת לנצל את החורים בהגנה של היריבה בצורה שיטתית.

שחקנים כמו קרוס הם אלה שמאפשרים לשחקנים כמו ג’וד או ויני לקבל כדורים בסיטואציות שנוחות להם ולא בכאלה שמאלצות אותם להכנס עם הראש בקיר, עד כדי כך שלפעמים נדמה שלא משנה מה נעשה אנחנו לא מצליח לייצר מצב. שחקנים כמו קרוס שיודעים להחזיק בכדור ולהרוג משחק גורמים לשחקנים כמו ג’וד לא לרוץ להגנה ולשמור כוחות לפעולות מכריעות.

אין פחות חשוב ויותר, כדי להיות קבוצה איכותית כמו שאנחנו רוצים להיות אנחנו צריכים את כל הרכיבים לכל הפחות.

אני לא משוכנע שזה נכון. אני רואה שחקנים שיורקים דם ומנסים אבל לא מצליחים. לכל השחקנים שלנו יש מוטיבציה לכל הפחות לשמור על המעמד של עצמם בעולם הכדורגל, אפילו ויני רץ ומנסה וזה אומר הכל.

זה מה שאמרתי, כתגובה לזה שטענת שאלצ’ה לא מתמודדים עם זה, הזכרתי שהם כן מניעים את הכדור טוב מאחורה תחת לחץ ושזה יותר קשה מלהניע כדור מול בונקר.

זה אני כתבתי עשרות פעמים אז בדיונים לפני שנים שהקישור שלנו לא מספקים מספרים, אז כשהגנתי על הקישור שלנו שמדובר בקישור אגדי למרות שלא מספק מספרים.

לא צריך לספר לי מה קרוס עושה, אין אחד שאוהב ומעריך את הדברים שקרוס מביא למשחק כמוני, אבל בכדורגל שהתפתח בשנים האחרונות שחקן כמו קרוס, איטי, עצלן ולא יודע להשתחרר מלחץ בכידרור הוא סוג של עול על ההרכב, אלא אם כן מקיפים אותו באתלטי על שיעבדו בשבילו כפי שקרלו עשה, אבל עם כל הכבוד לקרוס , מה שהוא מביא למשחק לא שווה את ההקרבה הזאת.

2 בישולים יפים לא ישנו את העובדה שגם עם קרוס תחת קרלו מה שעשינו זה לתת את הכדור לויני שילך עם הראש בקיר בכל התקפה, רק שעד לפני שנה בדיוק זה הספיק, ןיני היה שובר את הקיר עם הראש, כרגע הוא לא מצליח וזה לא קשור לזה שקרוס איננו.

אגב, 2 הבישולים הם נגד ברצלונה ובאיירן, אני חוסך למי שרצה להזכיר, כולם מכירים כי אלא היו 2 בישולים נדירים של קרוס, אבל מסירות כאלה זה מה שפדרי עושה כל 5 דקות משחק בממוצע.

במשחק, אם היו משקיעים ויורקים דם גם באימונים היינו מניעים כדור טוב לפחות כמו אלצ’ה.

אני לא יודע איך אפשר להגיע למסקנה אם כל פעם אתה טוען שאתה מאוד מעריך את מה שקרוס מביא למשחק, אבל באותה נשימה אתה אומר שזה לא הכרחי. אתה טוען שהגנת על אותו קישור שלא סיפק מספרים ואז בפסקה שלאחר מכן אתה מציין את זה שלקרוס היו מעט בישולים איכותיים. אני מבולבל מההודעה שלך.

אז בוא אני אסביר ואחדד, הגנתי על קרוס בשנת 2017(לא תהיתפס על השנה ולכתוב, האם ב 2019 לא הגנת עליו ? 2017 כמייצג תקופה) זה לא אומר שהיום אני אגן עליו אם ישחק, הכדורגל השתנה מאז.

הגנתי על קרוס כשהוא שיחק ליד גאוני כדורגל, קוסמים, שחקנים טכניים בטירוף שרואים 2 מהלכים קדימה כמו מרסלו, מודריץ’ ובנזמה, וקרוס היה במרכז המשולש הזה מנהל עבודה, יש לחץ ? תו את הכדור למרסלו או ל מודריץק תחת לחץ והם יסדרו את המצב, או תזרוק לבנזמה שימצא את רונאלדו, ואם גם זה לא מסתדר אז תכניס את איסקו שיהיה עוד אחד שאי אפשר ללחוץ כשהוא עם הכדור, אז בתקופה ההיא, בכדורגל ההוא ועם השחקנים ההם קרוס היה בינגו השחקן שמארגן הכל.

והיום לא צריך שחקן שיארגן הכל?

צריך שיארגן הכל, אבל היום לא מספיק שכל מה שאתה מביא למשחק זה לארגן הכל כי אז אתה עול, צריך שתארגן הכל וגם שתזיז את התחת ותעשה עבודה ועדיף גם שתהיה קצת מהיר ויכול לעבור שחקנים בכדרור, בגלל זה עם כמה שקרוס גאון כדורגל הוא כמה רמות מתחת למודריץ’, צ’אבי ואנייסטה.

כדי שישחק היום אתה חייב להתאים את המשחק לקרוס כפי שקרלו עשה, וקרוס לא שווה את זה.