מצטרף לאמירה הכללית מהנקודות של איילוש. קשה לנו מול משחק עומד. יותר מזה, נראה שבלי אינטנסיביות המשחק לחץ אין לנו ממש למכור. זה לא רק כי קשה מול קבוצה הגנתית טובה, אלא שאנחנו החטוף גול גם מהבוגרים של טוברוק נתניה (ליגה ד’). זה גם כשיש לנו שוער מצויין בשער שהציל את המשחק כמו ז’ואן גרסיה.
אגב, עכשיו שראינו את ברנאל, קל לראות למה פליק מחכה איתו. הוא לא שם באינטנסיביות המתבקשת. אין לנו יכולת לוותר על אותה אינטנסיביות כי בלעדיה לא ננצח משחקים. לפחות ראינו אותו, ראפיניה ופדרי מקבלים דקות.
אגב ראפיניה על המגרש זה עולם אחר. ראשפורד יכול להיות הגולשים בוי של הכדורגל הבריטי, אבל הוא פשוט לא מתקרב לאפקט של הריג’קט הברזילאי שלנו. אין מקום להשוואה בלחץ, מציאת שטחים, מהירות בקבלת החלטות ופרגון. אולי זו כוחה של מודעות עצמית, בגרות או באמת אמונה שרק עם השקעה אפשר לנצח. באלולי הזה חתיכת דמות מעניינת ולא שגרתית בעולם הכדורגל הזה.
אני לא יודע איפה קסאדו של אשתקד, או קונדה, או לאמין, אבל אני מקווה שנצלח את החודש האחרון של 25 כדי שכולם יקבלו כאפות בצורה רצופה בפגרה. בינתיים אתלטיקו מחכה לנו בשלישי הקרוב. בהצלחה כאמור.
קצת מבאס לקרוא ביקורת על קסאדו וברנאל. השניים זכו לחוסר אמון משווע בחודשיים האחרונים ואז פתאום מכניסים (בלית ברירה) את שניהם להרכב ומצפים למה בדיוק? כמה המשכיות וביטחון פרמין היה צריך כדי לשכנע שהוא שווה הרכב פותח? אין לי בעיה לבקר שחקנים שקיבלו המשכיות (פרנקי, אולמו) אבל אם הם לא קיבלו אז זה על פליק.
בדיוק. השלים 90 דקות פעמיים בפגרת הנבחרות, אבל אצל פליק הוא בתפקיד נער פוסטר.
הוא לא פצוע עכשיו, ועדיין לא מקבל דקות. גם אולמו פציע, אבל מקבל דקות כשהוא כשיר.
גם את ההמשכיות של מארטין כהסבר קשה לי לקבל. בעונ ההבאה בכל מקרה יחפשו בלם שמאלי, כי ברור לכולם שמארטין לא מספיק טוב בשביל בלם פותח. לעונה הזאת עדיף לתת המשכיות למי שיותר טוב, וזה לדעתי כריסטנסן.
בנוסף, סוף החוזה של כריסטנסן לא חקוק בסלע. הוא יכול לקבל הצעת חידוש אם יצדיק זאת. בדיוק כמו לבנדובסקי או ראשפורד, וזה כבר קרה עם פרנקי.
אני משוכנע שפליק רואה במארטין בלם טוב יותר מכריסטנסן מבחינה ספורטיבית. אני לא מבין מדוע.
אם לא תקבל בלם בינואר (מאוד סביר), מה יותר טוב לך - בלם שמשחק שני משחקים ונפצע לחמישה, או בלם שמשחק קבוע בהרכב ויכול ליצור תיאום מתמשך ולהראות מגמת שיפור?
זה יופי שהוא שיחק בנבחרת שני משחקים בארבעה חודשים. לקבוצה תחרותית שחייבת לשמור על רמה גבוהה במשך עונה שלמה זה פחות מתאים.
אגב…
פליק:
״אמרתי כבר בעבר - אתם יודעים מה אתם מקבלים מג׳רארד מרטין: שחקן שמאלי בעמדה הזו נותן לנו יתרון גדול בבניית המשחק. אני אוהב את ההתפתחות שלו, את הראש שלו, את הגישה. הוא מקצוען אמיתי - תמיד עובד, גם באימונים וגם בחדר הכושר. אני שמח מאוד שהוא חלק מהקבוצה".
אם הבלם שנפצע כל 3 משחקים ייתן לי יתרון ב 2 המשחקים שהוא כשיר - אני מעדיף את זה. הבלם השני לא יברח לשום מקום, יקבל את הדקות במשחק השלישי , ומשם לעוד חודשיים עד שהבלם הראשון יחזור.
זה נאמר באופן כללי או בהקשר למה הוא מועדף על כריסטנסן? כאילו כריסטנסן לא מקצוען אמיתי וכו’?
אלאבס עברו את החצי אולי 4 פעמים כל המשחק, אז לא היה הרבה עבודה ממילא. נתן גם פס ארוך לראפיניה שגרם לאחד הגולים, שאפו. גם האשימו אתו בגול של אלאבס, לא חזרתי על זה כדי לוודא.
אבל כריסטנסן כשיר ומסוגל לתת משחק ברמה הזאת בכל רגע נתון. אז למה מרטין מועדף עליו בתפקיד המקורי של כריסטנסן?
אני לא יודע מה הסיפור עם כריסטנסן(כל הכבוד ששיחק בדנמרק, זה לא ממש אומר לי משהו לגבי בארסה, שם כל שבוע יש סיפור איתו, כולל פעם אחת שלא שיחק בגלל שרצו לשמור למשחק אחר, הנבחרות לא שומרים), אבל התנאי הבסיסי ללמה אחד כן והשני לא זה שהשני ישחק רע.
מרטין עלה אתמול, ונגד בילבאו, ולמרות הסטנדרטים הנמוכים שלו בגדול נתן 2 משחקים טובים.
הדובדבן שבקצפת כמובן זאת העובדה שמדובר בשחקן שמאלי לעמדה שמאלית. אולי לנו זה לא חשוב, אבל למאמנים כמו פליק, פפ וביילסה זה עניין משמעותי שהם כל הזמן חוזרים עליו.
רגל שמאל בצד שמאל נותן יותר אפשרויות בבילד אפ.