הנה משפט שאף אחד לא חשב שייאמר, ייכתב, או אפילו ייחשב (מלשון “יחשבו אותו” נו…) - מרטין היה שחקן ההגנה הכי טוב של ברצלונה היום, ועוד כבלם. ולא רק היום, אלא כבר משחק שני רצוף, והמשחקים האלו היו מול אתלטיקו ובטיס, לא איזה עירוני חרס ואליצור אקסטרמדורה. הוא לא בטופ העולמי, ובכישרון הוא אפילו לא בטופ הברסאי, אבל הוא נלחם, הוא אחראי, הוא שקט, הוא מודע ליכולות ולמגבלות שלו, הוא מכסה על חורים של אחרים, והוא יודע למסור טוב מאוד. לא סתם ברצלונה ספגה 2 שערים אחרי שהוא הוחלף. טוב טוב, ועכשיו ברצינות - לא סתם ברצלונה ספגה 2 שערים אחרי שהוא הוחלף.
אחרי חזרתו של פרנקי לכשירות, יהיה מעניין לראות עם מי פליק יחליט לפתוח לצד קובארסי מול פרנקפורט - אריק הבלתי נגמר, או אלון העץ הכי טוב בכל היער.
הבלם השני הכי טוב של ברצלונה היום? בארטרה. עשה הכל מהכל היום כדי שברצלונה תצא עם 3 נקודות.
פראן טורס עם 11 שערים ובישול ב-933 דקות (אם חישבתי נכון) בליגה העונה. כבר יותר ממה שכבש בכל העונה שעברה בליגה. חלוץ מחליף? אולי, אבל אחלה חלוץ מחליף.
משחק שני רצוף שאני מבסוט מלאמין, למרות שלא כבש (שער שדה) או בישל. העמדה שלו כ-10 היום עשתה עימו חסד, ולא רק איתו אלא גם עם כוכב הסעיף הבא, ופלגריני לא היה מוכן לה בכלל. זה היה מט של פליק, לא משנה אם מבחירה או מתוך הכרח. לא מעט מזה בזכות זה שלאמין (שחייב לעבוד על הסיומת מול השער, חייב) לקח עליו הרבה אחריות היום, וגם ידע מתי למסור, לעצור, לנוח, ולדרבל.
רוני בארדג’י זה חתיכת סיפור. נקנה בשקל וחצי בקיץ אחרי פציעה ארוכה, הראה קצת שברירי ניצוצות, נעלם לתהומות הספסל ולא ראה דקה במשך 5 משחקים רצוף, ואז עלה בהרכב ונתן משחק אדיר. אלו לא רק השער, הבישול, והבישול לבישול - הוא היה מעורב מאוד בצד ההתקפי, ובכללי נראה עם המון ביטחון ורצון להוכיח את עצמו. ובניגוד לראשפורד, זה לא בא על חשבון הקטע הזה של למסור.
בישול או לא בישול, קונדה במשחק גרוע בעונה גרועה. משהו שם לא עובד מאז תחילת העונה, וזה לא מפסיק לנשוך אותנו בתחת.
בגדול, זה היה בקונצרט במחצית הראשונה שעשה את ההבדל. התכנית את של פליק את כל כך יעילה שפלגריני, עם כל העומק שלו, שלא הצליח למצוא איך להגיב למה שקרה במגרש.
ברמה הטקטית, לאמין כ 10 טרף את הקלפים. פלגריני ידע שאין לפליק הרבה אופציות מלבד שחקנים שמתקשים לייצר מצבים מהאמצע כמו ראפיניה, או פראן, או אפילו פרמין חצי כשיר, אז דאג לשמירה קלה יחסית. הוא לא חשב שהוא יקח שחקן כמו לאמין, יוותר על האיכויות שלו באגף וקרוב לשער כדי לקדם את המשחק מהאמצע. לאמין באופן קבוע אימלל את השומרים שלו.
ברמת הפרט היו כמה הפתעות- אלון נתן משחק ענק ולחלוטין הרוויח את מקומו בהרכב שוב, פראן טורס עם חדות מדהימה מול השער (ומזל) וכמובן ברדוגו שיצא לוהט מהפריזר של פליק עם שער, בישול ובכלל משחק ענק. היתר עבד כצפוי- פדרי מדהים, אריק נותן עבודה, גרסיה עובד יפה וכל היתר בין שבלוני (באלדה וראשי) למחורבן (קובא וקונדה).
תגידו אנחנו מעכלים את מה שקרה היום עם לאמין ימאל? חשבנו שהוא שחקן כנף טוב? שחקן התקפה מוכשר?
הבן אדם, סליחה, הילד הזה פירק את בטיס היום בתור ‘10’ ‘‘חופשי’’.
מוצא את ה’‘כיסים’’ של הגנת היריבה ומוציא את הקבוצה קדימה עם הדריבל המשוגע שלו כאילו היה אינייסטה בימי הקסם.
אני לא יודע איך נחזור לשחק איתו בכנף אחרי היום הזה, זו הייתה תצוגה מדהימה. כמעט כמו המעבר של מרטין לעמדת הבלם, אבל רק כמעט.
אני תמיד נוטה שלתת את כל הספק האפשרי בכדורגל.
למדתי כבר יותר מדי פעמים שיש נטייה בתור אוהדים להפוך שחקנים לגרועים ממה שהם. אנחנו חווים את זה עכשיו כמעט עם כל השחקנים הקיימים בסגל שלנו. ראפיניה, אריק, פראן. מודה שאת דינו של מרטין חרצתי.
בינתיים, בשלושה משחקים בתור בלם, הוא גרם לי לפקפק בעצמי, ולהתחיל שאלות קשות, כמו: אולי יש באמת אלוהים?
נראה שכל החסרונות שלו בעמדה המגן, הפכו לחסר רלוונטיות בעמדת הבלם, ולהיפך מבחינת היתרונות.
הגובה, הכוח, הרגליים הארוכות, הנחישות, הפס(??).
אני לא אמהר להתהפך לצד השני. מרטין לא כוכב עולמי, אבל וואלה. יש פה בלם. אחלה בלם.
ומלרצות לא לראות אותו יותר במדי בארסה, אני לא מדמיין את בארסה בהמשך בלעדיו בהרכב.
כיף לראות את זה, כיף ללמוד עוד משהו על כדורגל, וכיף שיש לנו מאמן שמסוגל לראות את זה ולעשות עם זה משהו.
אני לא יודע מה הסיבה האמיתית שרוני לא קיבל דקות במשחקים האחרונים(וגם לא כזה מעניין אותי האמת), אבל שמחתי לראות שהיום כמו בפעמים הקודמות כשהוא קיבל דקות הוא נראה טוב. ללא ספק הרוויח עוד דקות שאם עכשיו לא יקבל אז באמת יהיה אפשר באופן חד משמעי לשאול שאלות.
ולסיום, ברנאל זה כדורגלן אלגנטי שהוא חוויה לצפיה, כמו ימאל ופדרי. לאט לאט הוא מתחמם.
ומה מצפה לנו כשהאש תתחיל לבעור, אמאל’ה ואבאלה.
כל המחצית הראשונה הוא היה אפאטי ותאכלס לא עשה כלום. לא שותף באף גול מתוך 4 כמדומני.
במחצית השניה התעורר קצת, אבל הוא הרגיל אותי שהוא הכוכב במשחק. במחצית השניה הוא לא היה כזה, שחקן משלים ולא יותר. בעמדה הזאת מצופה שיעשה יותר הגנה, יהיה פנוי למסירה, והוא לא זז. גם ההגנה של בטיס התפרקה כבר, אז כל התקפה הייתה יותר קלה.
נראה לי שקיבל הוראה לחסוך באנרגיה ובגלל זה לא הוחלף. אחרת אין לי הסבר ליכולת שלו, שאני מגדיר כחלשה. אני משוכנע שהוא מסוגל להרבה הרבה יותר .
מסירות מפתח - 0 . (אני זוכר לפחות 1 לקראת הסוף לברדיג’י שהייתי מגדיר כמסירת מפתח. אבל לא 4 )
לפי FOTMOB, זה נראה קצת יותר טוב, אבל לא כמו אצל זה שציטטת.
Accurate passes44/47 (94%)
Chances created3
Expected goals (xG)0.79
Expected goals on target (xGOT)0.79
Expected assists (xA)0.34
xG + xA1.13
Defensive contributions3
Attack
Shots on target1/1 (100%)
Touches79
Touches in opposition box6
Successful dribbles3/6 (50%)
Passes into final third8
Accurate crosses0/1 (0%)
Accurate long balls1/3 (33%)
Dispossessed7
Defense
Tackles3
Blocks0
Clearances0
Interceptions0
Recoveries7
Dribbled past0
Duels
Ground duels won12/24 (50%)
Aerial duels won0/0 (0%)
Was fouled6
Fouls committed2
הנתונים ההגנתיים חלשים במיוחד, מה שמחזק את התחושה שלי שהוא שמר כוחות. אני גם חושב שבמחצית הראשונה הוא היה חלש במיוחד, המחצית השניה מול הגנה מפורקת קצת איזנה את הסטטיסטיקה.
שוב, לא ראיתי שם מאסטרפיס. לא ראיתי הופעה. ראיתי קיצוני עם דריבל מעולה שנכנס לאמצע ומקדם את המשחק, משחק בצורה יותר ישירה. השילוב שלו עם הילד השוודי בצד ימין הניב את הפירות שרצינו.
מרטין נתן משחק מעולה, וכבר מאינטר אני חושב שאתם צריכים לתת לו יותר כבוד. אם הוא אוליגר (הקדוש), הוא משופר. אני אוהב את הרוח לחימה שלו ובינתיים נראה שהוא לא עושה טעויות מטומטמות.
אריק גרסיה לפעמים קצת מעצבן אותי בזה שהוא מעיף כדורים. אני מצפה ממנו כשחקן הגנה שאחד הפלוסים שלו זה משחק הרגל לא למהר לבעוט את הכדור לאלף עזאזל.
לרוני היה משחק מעולה אתמול, הוא קצת חסר תאכלס בהתקפות מעבר. המסירה שלו בהתקפות האלה תמיד הייתה חלשה או לא טובה.
בטיס זה חתיכת מוקש, ועברנו אותו בגבורה. עם פיגור מוקדם של 1-0. לא רע בכלל.
עכשיו בואו נתפלל שוב שמקבלי ההטבות הבכיינים לא יקבלו פנדל.
אני חושב שהיה לו קצת קשה לראות את האופציות. כשהוא היה ממש באמצע עם הכדור לקח לו יותר זמן לקרוא את המגרש, והכל קרה קצת יותר לאט מהרגיל אצלו, אבל זה מובן. בכל מקרה זה היה מספיק, וזה הגיע יחד עם הופעה גדולה של רוני בימין ככה שבסך הכל לא הפסדנו הרבה מההסטה הזאת, ובעיקר הרווחנו אל מול שיתוף אפשרי של שחקנים פחות טובים כ 10 מאמין.
אני חושב שהשינוי הזה קורה מוקדם מדי למרות שהוא מסקרן אותי מאוד.
כשמסי עזב את האגף באותו טניס מפורסם הוא קיבל את המושכות להנהיג את התקפת ברצלונה. בדר"כ לשחקן אגף כשרוני ככל שיהיה אין את האימפקט לנהל את הקצב ולשלוט בכל ההתקפה כל הזמן. בתקופה לפני, מסי חידד את היכולת האינדיווידואלית שלו וה 1 על 1 שלו אז היה ממגנט, כשהוא הגיע לבגרות (גיל 20 כן?) הוא קיבל את המרכז לשלוט גם בקצב ולחלק מסירות ועוד.
הייתי רוצה שהוא יתבשל עוד בכנף לפני שהוא יקבל את עמדת ה 10, למרות שכבר כיום הוא יעשה את העבודה שם הכי טוב בפער מכל שאר השחקנים המוצבים שם מתוך הסגל הקיים.
נראה לי שאתה טיפה מערבב בין המעבר של מסי ל-‘9’ למעבר שלו חזרה לכנף/‘10’(אין איך שתקראו לזה).
את קצב המשחק שלנו ניהל צ’אבי(ביחד עם בוסקטס ואינייסטה) על מסי הופקד להשמיד את הגנת היריבה. גולים, מסירות עומק והרבה דריבלים דרך האמצע.
השדרוג שלו לפליימיקר שיורד ממש לקישור ומנהל את המשחק התחיל ב-14/15 עם הירידה של צ’אבי מגדולתו, והלך והמשיך ככל שהקישור שלנו התבגר ולא קיבל רענון ראוי.
אני לא מדבר על ההתפתחות של מסי כפליימיקר אחרי שהוא הבין שלוצ’ו לא יושיע, והוא הזיז את סוארז לאמצע והלך לאחור.
בעיניים שלי למסי היו 3 עמדות. הוא התחיל כווינגר 30 על הגב אבל בעיקר 19, עד ל2008. אז הוא היה חלק משלישיית התקפה אבל אטו היה חלק עיקרי לא פחות.
ההמשך היה ההמצאה של מסי כפלאסו נסוג. הוא לא היה סתם חלוץ 9, הוא חילטר בין זה לבין ה 10 כשהחלוץ (אם זה פדרו, אם זה ויה) נכנס לעמדת התשע. הכדור היה מגיע אליו הרבה פעמים דרך העורק של צאבינייסטה והוא היה מנתב אותו אם למסירה אם לדריבל. העמדה הזו יותר קריטית כי היא משפיעה ישירות על צמד הוווינגרים - ברגע שאין עמדת 9 ברורה על חילטור של 10 שלפעמים נהפך ל 9 וחוזר חלילה.
האבולציה של מסי של 2014 זו תכלית השלמות. זו העמדה שהומצאה בטניס יחד עם עמדת הצ’אבי. זה היה שיא של שחקן ששיחק ב 3 עמדות ועשה את שלושתם על קצה השלמות.
הייתי רוצה שלאמין כרגע יהיה ווינגר קצה. יש לו יכולת מסירה אבל אני רוצה שיחדד את העמדה לפני שהוא עובר לאמצע היותר מורכב.