מחזור 17: מפסידים 1:0 בבית ללגאנס

אני חושב שפליק אחראי על חילופים. גם מהיציע הוא מחלק הוראות. אבל אולי אני טועה…

לא רוצים, לא צריך. כנראה שלא מגיע לנו אליפות.

השופט הזייה שלא נתן צהוב אחד ופשוט הביא אישור לאינסוף פאולים, אבל יום חושך של לבה ואולמו, וזה נגמר אתה בלי כלום. אני עדיין חושב שלבה היה צריך להישאר ולא להכניס שחקן במקומו-בשום עולם פראן טורס לא עדיף עליו, היה עדיף שישחקו ביחד. לך על כל הקופה כבר, מה יש לך להפסיד? מדקה 60 הוא היה צריך להוציא שחקן הגנה ולהכניס את פראן לצד לבה. אולמו פשוט היה נורא ואיום.

כולם מדברים על סיטי עם ניצחון אחד ב-7 משחקי ליגה, מפה לשם אנחנו עם ניצחון אחד ב-6 משחקי ליגה… ככה לא לוקחים אליפות. רק שבמקרה שלנו אולי זה לא משבר ארוך, אולי זה פשוט מה שהסגל הנוכחי מסוגל אליו.

פליק חשב שהמציא את הגלגל עם מלכודת הנבדל ושזה יפתור את כ-ל הבעיות שלנו בהגנה אבל בסוף גם מלכודת הנבדל נהייתה מושא ללעג וגם השמירה הזוועתית שלנו בהגנה חזרה להיות בדיוק כמו בעונה שעברה.

אז שוב חוטפים גול ראשונים, שוב כל הלחץ על לאמין לעשות הכל, שוב מבלים את רבע השעה האחרונה בהרמות חסרות תכלית. גאבי בדקה ה-88 היה הראשון לסכן את השער מחוץ לרחבה, זה נשמע למישהו הגיוני? רבאק, לגאנס יושבים עמוק בהגנה, תבעטו מרחוק! תגרמו להם לצאת אליכם, תרווחו את ההגנה. ועל אף כל זה עוד היינו יכולים לגנוב שערים בזכות העובדה שלגאנס באמת באמת חלשה, והשכלנו להחמיץ הכל. הפסד הזוי.

אולמו ולבה כבר משחק שלישי ברציפות הם החילוף הקבוע בדקות 60-70. או שהם ממש עייפים או שיש בעיה פיזית שמונעת מהם להשלים את המשחק. זה כנראה המקרה אצל אולמו, אבל לא ברור מה עם לבאנדובסקי. בכל מקרה נראה לי שפליק היה שמח להציב אותם ביחד, כנראה שהוא פשוט לא יכול.

בסוף בסוף, הסגל שלנו חלש באופן יחסי לגדולות. פליק יצר שיטה שגדולה מסך חלקיה, וכשהיא לא בשיאה היא רק סך חלקיה שזה לא משהו.

יש לנו קשר אחד וורלד קלאס (פדרי, שזו הפתעת העונה בכלל) ווינגר שהוא לא ווינגר אמיתי (ראפיניה) וילד בן 17 שעדיין לומד גם אם הכישרון נוטף לו מהרגליים. אין לנו מחליפים, אין לנו קישור יצירתי. פסדר, עונה מעולה עד עכשיו ושנה הבאה הבניה תמשיך. לא ביום אחד ולא בין רגע נהפוך לאימת אירופה, טיים.

לא יודע, אבל אם הוא מתקשר עם הספסל והיו תופסים אותו, העונש כבד.
הם מחפשים דברים כאלה בכח.
ניהול משחק מזעזע שמי שניהל אותו. מבחינתי זה העוזר, עד שיוכח אחרת.

יחד עם זאת האשם העיקרי הוא לבנדובסקי. החמיץ 3 גולים בטוחים ועוד 2 נגיחות טובות של חצי גול.

איך אמר פעם פפ על סודה שפתחו את הפקק? זה כבר לא תוסס כמו לפני?

אז אפשר להגיד את זה עלינו אחרי השבוע של באיירן וריאל.
אנחנו כבר לא אותה קבוצה. לא אותם אנרגיות, לא אותה אינטנסיביות, לא אותה טקטיקה.
שיחררנו את הרסן ולא מצליחים להחזיר.

הפגרה הזאת באה בזמן(אולי שבוע איחור), ותתן אפשרות לסדר מחדש את השורות. או שלא, ואז ירקדו לנו על הדם.

בכל עונה יש לברצלונה את ההפסד הביתי ההזוי כנגד כל הסיכויים והפעם זה הגיע, נדמה לי הרקולס ב-2009-10 בעונת ה-99 נקודות שלכם עשתה את זה זה בקאמפ נואו. זה שיט הפן, אבל הבעיה היא מתי שזה קורה ובארסה לא מצליחה באמת לצאת לדרך חדשה למרות שלאחרונה השיגה שני ניצחונות חוץ אדירים, נגד בורוסיה דורטמונד ומאיורקה.
פתיחת המשחק מאוד-מאוד בעייתית הייתה ומתאימה לריאל מדריד כשהיריבה כבר אחרי שלוש דקות מגיעה למצב של גול. לדעתי ברצלונה קצת רדומה ושאננה.

החלק הקדמי: האנסי פליק ניסה למנוע את החוסר חדות או השחיקה של רוברט לבנדובסקי בזה שהוציא אותו למשל נגד בורוסיה דורטמונד. לדעתי ראפינייה היה אחלה בעיקר בהתחלה, כמובן שהיו הזדמנויות אבל זו פעם ראשונה שהרגשתי שלאמין ימאל לא משפיע על המשחק. לא מקבל החלטות טובות וזה קצת “בוער” לו להבקיע אחרי הרבה זמן. הוא מבשל בלי סוף, הפעם היה יכול לתת מסירה פשוטה ובעט ברגל החלשה גבוה נדמה לי. הפציעה שלו ממש מבאסת מצדכם אבל יש פגרה אז מספר המשחקים שיחמיץ זה מצטמצם.

מבחן גדול לברצלונה אם היא יכולה לחזור לאוקטובר - נגד אתלטיקו מדריד נגדה היא מצליחה המון בשנים האחרונות - ללא לאמין.