מצטרף לתגובות האחרונות. הציפייה שלי מאמבפה היא בדיוק, אבל בדיוק, מה שאנחנו רואים עכשיו.
לא מדובר בשחקן נקי מדי, הוא תמיד התבסס על מהירות ויכולת פיזית מטורפת ולא על טכניקה עדינה, ובניגוד לדעה הרווחת פה אני מעולם לא החזקתי ממנו כאיזה סקורר קליני. גם באותם משחקים גדולים שהוא נתן באלופות ובמונדיאל, החמצות תמיד היו שם, והפורטה שלו תמיד היה על כמות ולא על איכות.
שימשיך ככה ואני מבסוט עד הגג.
כשהשחקן שאני הכי מוטרד מהכושר שלו בקבוצה הוא קורטואה, אני יודע שאנחנו במצב טוב.
קורטואה קצת לא חד במשחקים האחרונים ולא רק אתמול, אבל זה הגיוני אחרי 2 פציעות שהוא חווה כבר בתחילת העונה, ואני בטוח שלמאני טיים הוא יופיע בענק כמו תמיד.
בקשר לטשואמני - סליחה, אבל אני לא קונה את המחמאות על משחק טוב. הגול הראשון הוא בבירור עליו. אני למדתי בכיתה א’ בחוג כדורגל שצריך לקרוא את מעוף הכדור במצב כזה. טשומאני פשוט אכל את ההטעיה הדי מעפנה של החלוץ, בלי בכלל להסתכל על הכדור ולהבין שהוא הולך לרחוק, ולסגור (או לפחות להקשות על הנגיחה הפנויה לחלוטין). היו לו עוד כמה טעויות טכניות כאלה שמעידות שהוא פשוט (עוד) לא בלם. הבעיה שהוא גם לא קשר מספיק טוב. בכלל, זה ששני קשרי העתיד שלנו משחקים בחוליית ההגנה (ולפעמים גם וולורדה) גורם לי לתהות האם הם לא מספיק טובים כקשרים, או שפשוט שחקני ההגנה המקוריים שלנו עד כדי-כך לא ברמה, או שמא שילוב של השניים.
לא הצלחתי לצפות במשחק ברציפות עקב השעה החרא שבה שודר וילדים שישבו לי על המוח…
מבסוט כל כך על הגול של אמבפה. זו לא טעות זו מדיניות אצלו והוא יתן עוד הרבה כאלה.
תגידו איך ברהים היה?
לא מסכים בכלל לגבי אמבפה ולא צריך לראות באופן קבוע 90 דקות משעממות של פ.ס.ז’ נגד ליון במקרה הטוב או דיז’ון במקרה הרע. אצלינו הוא היה יותר חסר ביטחון/כושל בדריבל ומחמיצן ונראה מדוכא ופחות מפחיד. רוב המשחקים שלו אצלינו הם קצת פחות מאתמול. ובערך בחצי עונה יש לו 14 שערים זה לא ממש קצב של 40 בעונה. ברור שזה משנה נגד מי הוא מבקיע עם כל הכבוד לאטאלנטה וכולם אמרו “הנה זה בא” נגד ליברפול כי ויני איננו והוא שיחק בשמאל. עצם אזכורו של הזאר אומר משהו.
דבר נוסף - כריסטיאנו עד 2013 כולל היה גם שחקן יוצר נהדר גם אם לא “מהקוסמים” ולא רק רגל מסיימת קטלנית ברחבה. הוא לא תמיד היה נגר.
האמת/המציאות היא כנראה איפשהו באמצע. אני ציפיתי ליותר בשלב הזה, בטח מבחינת הצ’מפיונס והמשחקים ה"גדולים", וגם שהוא לא יראה כל כך מנותק כמו שהיה בכמה משחקים. מצד שני כמותית עדיין לא הגענו לאמצע המשחקים (בליגה חסר אחד לאמצע, גביע המלך לא התחיל, בצ’מפיונס בתרחיש גרוע של הדחה בשמינית אבל מעבר פלייאוף אנחנו בחצי, בטורנירי הקופה השונים אנחנו בערך בחצי הדרך), אבל מדובר על חלק ההסתגלות שהיה משמעותי מהצפוי (ונקווה שהסתיים), ולכן אני מצפה שכן יסיים את העונה באיזור ה- 35 שערים, לפני הטורניר המיותר בקיץ.
לא דובר על ההתחלה (הגרועה ללא ספק) של אמבפה, אלא על מה שאנחנו מקבלים ממנו בשבועות האחרונים.
לגבי הנקודה השניה, תבחר איזה נקודה שתבחר בקדנציה של כריסטיאנו שבה החל השינוי. בשורה התחתונה היתה אחת כזו שממנה והלאה, במשך כמה שנים טובות, לא הפסקנו להתלונן על כמה שחוץ מהגולים הוא לא נראה כמו שחקן כדורגל, לא מצליח לחבר פס, הולך ראש בקיר וכו׳, בדרך לעוד גביע אלופות ועוד גביע אלופות ועוד גביע אלופות. אמבפה שחקן מהסוג הזה, לא פנטזיסטה שפותחים טלוויזיה בשביל המהלכים שלו לאורך כל המשחק. הרבה ניסיונות, הרבה brute force, הרבה חרא, הרבה גולים, הרבה נצחונות, הרבה תארים (ואמרו אמן).
לא אני, אף פעם.
כתבתי המון שאני לא אוהב את הכדורגל שאנחנו משחקים אבל על רונאלדו הגנתי תמיד בחירוף נפש.
ואמן.
אני חושב ש"יום בינוני שלו" הוא עדיין יותר גבוה מהמשחק אתמול ובוחר שלא לקטרג את המשחק נגד סביליה כאיזו הופעה טובה של קיליאן אמבפה ‘הממוצע’, אלא רק של קיליאן אמבפה שעוד מחפש את עצמו בריאל מדריד. ראיתי המון שערים עם סיומת נקייה מאוד שלו, גולים לפינה רחוקה, לעתים לפינה הקצרה. אמבפה שאני מכיר הוא נניח השחקן נגד אטאלנטה שלרוב מהיר וזריז יותר מהשחקן שמולו. שחקן עם דריבל של יתרון אתלטיות ולא ממש מהסגנון של ליאו מסי או ניימאר.
תשמע גם זה דיון מעניין, האם מוחמד סלאח לטעמך, לא השחקן הנוכחי אפילו זה של אמצע הקדנציה בליברפול שדהיה יותר מלהיב - הוא יותר “שחקן של לראות משחק בשבילו”? אני לא משוכנע. כמה שחקנים יש היום בכדורגל למעט לאמין ימאל ו-ויניסיוס ג’וניור, אולי ג’מאל מוסיאלה, אולי ברהים דיאס שקצת “חלש” ביחס לשמות אחרים במספרים - יש? לדעתי אדן הזאר בצ’לסי שיחק כדורגל יותר יפה ממה שקיליאן אמבפה ישחק איי פעם גם אם כל החיים ישחק רק בצרפת. אבל ברור איזה שחקן היית לוקח לא?
התלונות פה לכריסטיאנו רונאלדו לטעמי למעט העונה האחרונה שמה לעשות הוא פשוט לא הבקיע בליגה - היו מוגזמות אבל זו כבר תיבת פנדורה ואין טעם לפתוח את זה.
מוחמד סלאח של העונה הוא לדעתי השחקן הטוב בעולם, הוא יותר טוב מסלאח הצעיר שהיה סילון, היום המשחק שלו הרבה יותר מגוון והרבה יותר קטלני, לא מבזבז אנרגיות כמעט וכל מסירה שלו זאת מסירת אומן.
עוד לא אמצע עונה והוא כבר בדאבל דאבל, 15 שערים ו 11 בישולים ב 16 משחקי ליגה, ענק.
אם יש היום שחקן ששווה לראות בשבילו משחק זה סלאח.
לא יודע מה לגבי אחרים, אבל אני בכיף אפתח כל יום טלוויזיה בשביל לראות את ג’וד, ואתענג על כל טאצ’ וכל נגיעה מדודה ומדוייקת שלו, הרבה לפני כל ה"פנטזיסטות" למיניהן סטייל ניימאר, שאף-פעם לא כ"כ התלהבתי מהסגנון הזה. הרבה יותר מרשים/מלהיב אותי לראות שחקן שמצליח לעשות מקסימום אפקט במינימום נגיעות, רעש וצלצולים.
ג’וד בלינגהאם דוגמא טובה אבל הוא מפלרטט מבחינתי עם הקשר מרכזי-התקפי לבין שחקן התקפה, אני הייתי קצת אגואיסט ודיברתי על שחקני התקפה. מוחמד סלאח יכריע לך משחק והוא שחקן אדיר ובאמת מפתיע אותי כמה הוא ממשיך בטופ כל הזמן, אכן מועמד לגיטימי לשחקן הטוב בעולם. אבל הכדורגל שלו הרבה יותר רובוטי אפילו יותר מקיליאן אמבפה. וזה לא אומר שהוא לא יכול לבעוט לחיבור, לעבור שחקן או לתת כדור עומק חכם.
עדיין אני מניח שהחבר’ה פה יציינו נניח 5-7 שחקנים, זה לא שאמבפה נגר, זה מה שאני רוצה להגיד לכם. הוא לא חלוץ, הוא שחקן התקפה שלא כל כך רחוק מלהיות שחקן התקפה שלם לדעתי.
סלאח רובוטי ? מציע לך לצפות הרבה יותר בליברפול, מדובר בגאון כדורגל לכל דבר ועניין, הרבה יותר מאמבפה, אם כבר סלאח מזכיר את מסי בסגנון המשחק שלו בשנים האחרונות, כל מסירה שלו זאת גאונות טהורה, בישל העונה 11 בליגה כשנונייז עם החמצות מזעזעות מונע ממנו להגיע בקלות למעל 18 בישולים.
צופה בליברפול הרבה והצגתי אותה גם כדוגמא לאיך קבוצת כדורגל רצינית צריכה להיות. אתה כמובן צופה יותר ממני ומבין בעניינים שם יותר ממני. מוחמד סלאח עבר הסבה מסוימת דומה לכריסטיאנו רונאלדו. הוא לא השחקן של 2018 ולא 2021 מבחינת כדורגל מלהיב ועד כמה הדריבל חשוב במשחק שלו, זו דעתי. גם לו היו תקופות שהיה מחמיץ הוא פשוט מגיע להמון מצבים כי הוא שחקן מצוין.
ברור, ולכן גם את אמבפה אני לוקח על שחקנים נוצצים ממנו בלי לחשוב פעמיים (וגם מדוע הייתי לוקח את האלאנד לפני אמבפה, בטח בסגל שכולל את את ויני). הדיון הוא לא על מה אפקטיבי, אין ספק שכריסטיאנו היה אחד משני האפקטיביים ביותר שראה המשחק. מסכים שסלאח לא שייך לדיון, שילוב פנטסטי של מספרים, טכניקה מדהימה, אסתטיקה ומוח כדורגל. לא אומר שהוא טוב מאמבפה, אבל ״אסתטית״ הוא לא באותה קטגוריה והוא ממש לא ״שחקן נפח״.