פוטבול :: סיקורי קבוצות - פרויקט לקראת עונת 2018-19

ab7cc00bfcb4af3896958e67a0e84645--carolina-panthers-eps

קרוליינה פנת’רס
מיקום: שארלוט, צפון קרוליינה
אצטדיון: בנק אוף אמריקה סטדיום
בעלים: דיויד טפר
מאמן: רון ריברה
דיוויז’ן: NFC South
מאזן שנה שעברה: 11:5 ומקום שני. הפסד ב WC.

הפנתרים של רון ריברה הגיעו לשיא בעונת 2015, התקפת קאם ניוטון הגיע לשיאה והצטרפה להגנת עתירת כוכבים שכבר היתה מצויינת הרבה זמן, כדי ליצור קבוצה קסומה שסיימה את העונה הסדירה 15-1 והגיעה לסופרבול. ההתקפה התבססה כמובן על יכולת הריצה של ניוטון, שרק האיום שלה מקל מאוד על שאר אלמנטי ההתקפה, וגם על הזרוע החזק שאפשר לו למסור די עמוק לתופסים הגדולים והחזקים שלו.

אך הכישלון לשחזר את ההצלחה ההתקפית הזו בעונה העוקבת (2016) בשילוב לעובדה המדאיגה שניוטון התחיל להיפצע (פציעה בכתף וזעזועי מוח) הובילו את הפנת’רס לנסות לשנות את סגנון ההתקפה שלהם.

היה אפשר להצביע על ירידה חדה בביצועי קו ההתקפה כאחת הסיבות לעונה המאכזבת, אבל בקרוליינה החליטו להתעלם מזה, ולחשוב יצירתי. הם השקיעו את קפיטל הדראפט בהוספת מימד חדש להתקפה בדמות בחירת דראפט גבוה בקריסטיאן מקפריי המוכשר, רץ מוכשר קטן יחסית, זריז מאוד ובעל ידיים מעולות, בניגודיות מוחלטת לכל מה היתה התקפת קרוליינה לפניו. הם חזרו על הגישה הזו עם הבחירה שלהם בסיבוב השני עם הבחירה בקורטיס סמואל, מין רץ/תופס כזה קטן ומהיר מאוד.

האם זה עבד ב-2017? ובכן לא ממש, הרצים לא מצאו מקום לרוץ, מקפרי הראה הרבה ניצוצות אך לא עשה הרבה מ-80 התפיסות שלו, וניוטון חזר למסור בעיקר לתופסים הגדולים שלו תוך שהוא נותן לנו את העונה השנייה הכי חלשה שלו בקריירה.

בהגנה, לא הרבה השתנה ביחס לשנים הקודמות, הגנת הריצה היתה מצויינת, והגנת המסירה סבלה מחוסר ניסיון בעמדת הקורנרבאקים מאז עזיבתו התמוהה של ג’וש נורמן, אם כי חל שיפור קל בגזרה שם.

כל זה היה מאכזב טיפה אבל הם השתפרו ככל שהעונה התקדמה, עם 7 נצחונות ב-9 המשחקים האחרונים, וזה הספיק כדי לסיים עם מאזן מכובד 11-5 העפלה לפלייאוף. שם הפסידו לניו אורלינס סיינט אחרי שכמעט חזרו מפיגור של 15 נקודות והיו קרובים לחטוף את המשחק.

שחקנים שהגיעו: טורי סמית’ (תופס), דונטרי פו (טאקל הגנתי), רוס קוקרל (ניקל), דה נוריס סרסיי (סייפטי), סי ג’יי אנדרסון.

שחקנים שעזבו: ג’ונתן סטיוארט (רץ), קארט קולמן (סייפטי), סטאר לוטוליילי (טאקל הגנתי), אנדרו נורוול (גארד שמאלי).

דראפט : די.ג’יי מור (תופס), דונטה ג’קסון (מגן פינה), רשאן גולדן (מגן פינה), יאן תומאס (טייט אנד).

במהלך הפגרה, הקבוצה החתימה את מאמן ההתקפה הידוע נורב טארנר.

מבחינת הסגל, קרוליינה המשיכו את המגמה של עונה שעברה, ולתדהמת כולם השקיעו עוד פיק גבוה בעוד פליימקר פוטנציאלי, התופס די.ג’יי מור. היא הוסיפה הרבה עומק לסקנדרי, הן בדראפט והן בשוק החופשי.

למרות הקשיים עם הקו ההתקפה ולמרות ששחקן חשוב מהקו עזב לג’קסונוויל (נורוול), הקבוצה לא התזקה בעמדה הזו. סטויארט עזב לג’יינטס והוחלף באנדרסון מדנבר.

צפיות :

סיבות לאופטימיות:

  • לוקח זמן לניוטון להתרגל להתקפה שמכילים נשקים כמו מקפריי. מקפריי עשה הרבה נזק במשחק האחרון שלהם ב-2017, אפשר לקוות שהם כבר יגיעו הרבה יותר מתואמים ב-2018.
  • מכל השחקנים שהם הוסיפו בסקנדרי אולי יימצאו שחקנים סבירים שיסגרו את החור הזה.
  • אולסון וקליל שוב בריאים.

סיבות לפסימיות:

  • הזנחה פושעת של קו ההתפקה.

שורה תחתונה: הסיבה לפסימיות עולה במעט על הסיבות לאופטימיות, ועלולה להרוס לקרוליינה את כל העונה.

svg

סינסינטי בנגלס
מיקום: סינסינטי, אוהיו.
אצטדיון: פול בראון.
בעלים: מייק בראון.
מאמן: מרווין לואיס.
דיוויז’ן: AFC North.
מאזן שנה שעברה: 7:9, מקום שלישי.

++
הבנגלס
אחרי שנתיים בהן הבנגלס לא הגיעו למשחקי הפלייאוף, כל מה שרוצים בסינסינטי זה לחזור לעמדה בה יש להם משחקים בינואר. אמנם הם העפילו לחמישה פלייאופים רצופים בשנים 2011-2015, אבל הם הצליחו להפסיד בכולם במשחק הראשון ונאלצו לראות את ההמשך מהיציעים או מהספה בבית, מה שגרם להרבה זעם מצד האוהדים על ה"לוזריות" ועל חוסר היכולת לספק את הסחורה מתי שבאמת צריך.

מרווין לואיס הוא אחד המאמנים היותר וותיקים, רק ביל בליצ’ק נמצא לפניו במספר השנים הרצופות כמאמן הראשי של אותה קבוצה ב-NFL כיום. השיפור הניכר בקבוצה אחרי שנות ה-90 הזוועתיות, נזקף בעיקר לזכותו וההגעה לפלייאוף בשנתו השלישית כמאמן גרמה לרבים להאמין בו. מאזן של 5-9 לחובת הבנגלס שני מחזורים לסיום העונה שעברה, גרמו לשמועות על הרצון להחליף את לואיס. אך אחרי שני ניצחונות בדקות הסיום על הליונס במחזור ה-16 ועל היריבה מבית - הבולטימור רייבנס, במחזור ה-17 עם קונברשן בדאון הרביעי 45 שניות לסיום, ע"י מסירה נפלאה לטיילור בויד לטאצ’דאון, מרווין לואיס הבטיח את מקומו והוחתם לשנתיים נוספות. מייק בראון הסביר את המהלך בכך ששני הניצחונות הללו, כאשר לבנגלס אין מה להרוויח, נגד קבוצות שמתחרות על מקום בפלייאוף מעיד על אופי הקבוצה אותה בנה ויצר מרווין לואיס.

אין ספק שהכוכב עליו בונים אוהדי הביינגלס הוא איי.ג’יי. גרין שמאז שנבחר רביעי אובראול בדראפט ב-2011, נבחר שבע פעמים ברציפות לפרו-בולר ואין שאלה בקשר לכשרון שלו. החיבור בינו לבין אנדי דלטון אמנם חווה עליות וירידות אבל בסה"כ הוא טוב, כבר בתור רוקיס הם שברו שיא יחד (ק"ב - וויד-רסיבר רוקיס הכי פורים בהיסטוריה עם 65 חיבורים ביניהם ו-1057 יארד). אין ספק שלאנדי דלטון יש את הבעיות שלו בתור ק"ב אבל כעת עם רענון סגל המאמנים ההתקפיים ועם קו התקפה שצפוי לתת לו יותר זמן בפוקט, הוא אולי יוכל להתעלות על עצמו השנה, ולמצוא יותר חיבור עם התופסים שלו.

אחרי הדראפט וכל הטריידים נראה שקו ההתקפה שהיה בעייתי עד כה משתפר קצת עם חיזוק בדמות קורדי גלן האופנסיב תאקל מבאפלו שנכנס לתפקיד התאקל השמאלי, בילי פרייס הסנטר הרוקי (21 אובראול בדראפט) צפוי לפתוח על אף הבעיות שיש לו בסנאפ. המצב פחות טוב כשמסתכלים על עמדת התאקל הימני ורואים את בובי הארט אחרי שעונה שעברה הייתה לו עונה גרועה מאוד, אם זו האופציה הטובה ביותר נראה שהמצב עדיין לא יותר מדי טוב, אבל בתמונה הכללית יש שיפור.

מבחינת התופסים, ברגע שתהייה עוד אופציה אמיתית וקרובה ליכולות של איי.ג’יי גרין זה יכריח את ההגנות שמולם הבנגלס יעמדו להפסיק לשים שניים על איי.ג’יי גרין, מה שיקפיץ את היכולות והמספרים שלו לגבהים חדשים. אחרי השחרור של ברנדון לפל נראה שיש ביטחון יותר גדול ביכולות של טיילור בויד שנראה שיכול לחמם דברים לטובה מעמדת הסלוט. ג’ון רוס גם הוא נראה מבטיח עם יכולות פתיחת המגרש שלו, אולי הוא לא יהיה פותח קבוע אבל הוא יוכל לעשות הרבה נזק כנגד קבוצות עם סקנדרי חלש. ג’ו מיקסון נחשב כנשק הקטלני הבא אחרי איי.ג’יי. גרין, והוא הרץ האחורי המוביל ללא ספק. עם כל הנשקים האלה נראה שיש מה לצפות מחוד החנית ההתקפית של הביינגלס, ובנוסף עם מאמן קו ההתקפה החדש פרנק פולק אולי הם יצליחו לסדר את הבעיות בקו ההתקפה ומשם הדרך לפלייאוף כבר נראית כמעט אפשרית.

בצד ההגנתי מגיע טיילר אוסטין מאמן ההגנה מדטרויט, שמתכוון בעיקר לשים דגש על אגרסביות, לחץ מתמשך על הק"ב ולאפשר לחבורת הקורנרים הצעירים בראשות ווילאם ג’קסון ה-3 לעשות את מה שהם עושים הכי טוב. ההגנה החדשה בונה על פחות ישיבה מאחור, פחות שמירה אזורית ויותר בליצים, מה שיגרום בתקווה ליותר טורן-אוברס. קארל לאוסן צפוי לקבל תפקיד רציני יותר משנה שעברה שבה השתתף רק ב-42% מהסנאפים אך עדיין דורג במקום השני בנוגע ללחץ מאדג’ ראשר בצד הימני, אם הוא יצליח לעמוד ולתת תפוקה בתור ליינבאקר בבייס דיפנס ועדיין לשמור על הראש-אנד שלו בניקל, אז הוא מביא אופציה מסוכנת בכל מה שנוגע לפאס-ראש ולביצוע בליצים מהקצוות. לגבי עמדת הסייפטי ההרגשה פחות טובה, אבל הם פשוט צריכים ללמוד להיות בקורלציה ולקטוף את הפירות של מי שמשחק מקדימה, אולי השיפור בקווים הקדמיים יותר של ההגנה תיצור יותר הזדמנויות לאינטרספשנס וכדו’. בסה"כ ההגנה דורגה בסוף העונה שעברה במקום ה-18, יש הרבה איפה להשתפר אבל המצב לא קטסטרופלי ונראה שהחידושים שמביא טיילר אוסטין יעשו רק טוב.

בסופו של דבר - עיקר הבעייה של הבנגלס נמצאת בראש, ברגע שהם יחצו את המחסום המחשבתי, הם יכולים בהחלט להיות מאיימים בעונה הקרובה.

לייק 1

דאלאס קאובויס
אצטדיון: איי טי אנד טי סטדיום
מיקום: ארלינגטון, טקסס
בעלים: ג’רי ג’ונס
מאמן: ג’ייסון גארט
דוויז’ן: NFC East
מאזן שנה שעברה: 9-7

הקאובויס -
לאחר עונה מעולה בה סיימו 13-3 ועם המאזן הטוב בליגה, בעונת 2017 הקאובויס אכזבו וסיימו מחוץ לפלייאוף. ג’ייסון גארט, שהיה מאמן העונה בשנת 2016, מצא את עצמו בסכנה לאבד את תפקידו כמאמן הראשי של הקאובויס. הקאובויס נראו לעיתים אבודים בהתקפה ולאוהדים היה נראה שגארט אינו עושה דבר. הצלחתם של הקאובויס השנה מוטלת בספק; קו ההתקפה צריך לחזור לדומיננטיות שלו, שון לי וג’יילון סמית’ האמורים לשוב לשחק, פרסקוט יכנס לעונתו השלישית אחרי תסמונת עונה שנייה קלאסית ואליוט שוב ישחק עונה בשלמותה.

האם ההגנה תמשיך להפתיע? האם הקבוצה תצליח בלי רסיברים טובים?

כבר לפני שהחלה עונת 2017 ניתן היה לפקפק בשחזור הצלחתם מפני ששאלות רבות סובבו סביבם. האם הרץ הכוכב שלהם יושעה? דאק פרסקוט ישחזר את הצלחתו מהעונה הקודמת? ואיך ההגנה תצליח אחרי כל השינויים שהיא עברה בדראפט ובאוף סיזן? ומה עם דז בראיינט שלא הצליח לחזור לרמה שבה שיחק לפני החוזה הגדול שקיבל ב2014? והאם החוליה החזקה של הקאובויז - האוליין - תמשיך בדומיננטיות אחר שעברה שינויים ב2 עמדות באותו הקיץ?

שבוע ראשון הגיע ועדיין לא היה ברור מה יקרה עם ההשעיה של הרץ אזיקיאל אליוט. כל שבוע נאלץ ללכת לבית המשפט ולפספס אימונים על מנת לערער על החלטת הליגה להשעות אותו ל6 משחקים. למרות זאת עדיין שיחק בתחילת העונה. אך לא היה אותו בן אדם שהיה בעונה הראשונה שלו. כשהיה רוקי תמיד צחק עם התקשורת ועם דאק פרסקוט אבל בעונת 2017 נהיה יותר רציני, וניתן היה לראות שהוא לחוץ מאוד. בסוף הושעה ל6 משחקים משבוע 10. למרות ההשעיה והלחץ, אליוט עדיין שיחק ברמה גבוהה מאוד וסיים מקום ראשון בליגה ביארדים ריצה למשחק ואמור להמשיך עם אותה היכולת בטופ של הרצים שוב ב2018 כשהפעם ראשו נקי מהסחות דעת.

חוץ מאליוט עוד סיבה לרגרסיה של דאלאס הוא דאק פרסקוט. פרסקוט, אשר גם היה מועמד MVP בשנת 2016 התקשה מאוד בעונת 2017. הוא לא הצליח למסור לדז בראיינט והקשר עם קול ביזלי שהיה כל כך מוצלח בעונת 2016 פתאום נעלם. בשנת 2016 זרק רק 4 אינטרספשנים, ובשנת 2017 זרק 13. הוא עדיין הראה שיכול לרוץ אך התקשה מאוד במסירה. כמובן שהשינוי בקו ההתקפה וההשעיה של אליוט גם כן הקשה עליו (שיחק רע במיוחד ב6 המשחקים שאליוט הושעה), ובכל זאת מתעוררות שאלות רבות על היכולת שלו בתור קוורטרבק. האם ניתן לייחס את ההצלחה בעונה הראשונה שלו לקבוצה מסביבו, או שפרסקוט הוא הדבר האמיתי שיקדם את הפרנצייז’, הוא יצטרך בעונה הקרובה - השלישית שלו - להוכיח שבלי כל הסחות הדעת שהיו לו בשנת 2017 הוא אכן קיובי איכותי. במידה ולא יצליח לשחזר את ההצלחה דאלאס יצטרכו להסתמך על משחק הריצה הרבה יותר - מתכון לחריקה התקפית.

הקאובויס שחררו באופסיזן את הרסיבר הותיק שלהם, דז בראיינט. בנוסף, הטייט אנד ג’ייסון וויטן הודיע על פרישה. הקאובויס הוסיפו לסגל את הרסיברים אלן הורנס ודיונטה טומפסון והוסיפו את קינן אלן לסגל בעזרת טרייד. הם איבדו בליין את ג’ונתן קופר, אבל החתימו במקומו את קמרון פלמינג. בנוסף אורלנדו סקנדריק עזב לרדסקינז בפרי אייג’נסי ואנטוני היטצ’נס לקנזס סיטי. דאלאס גם החתימו את קוני אילי (בו רצו לבחור בדראפט של 2014).

לקאובויס היה דראפט מוצלח מאוד וכשבחרו בסיבוב הראשון בלייטון ואנדר אש. הליינבאקר שיחק מעולה בבויסי סטייט שנה שעברה וממלא צורך בהגנה של הקאובויס. בסיבוב השני בחרו בקונר וויליאמס, שחקן קו התקפה. בסיבוב השלישי בחרו ברסיבר מייקל גאלופ.

דבר אחד שהקאובויס כן הצליחו לעשות טוב יותר מהצפוי שנה שעברה היה ההגנה והם סיימו מעל לממוצע של הליגה. קו ההגנה שיחק טוב, והסקונדרי הצעיר שיחק מעולה. השחקנים הבולטים בהגנה של הקאובויס הם כמובן דמרכוס לורנס ושון לי. לורנס שנה שעברה הוביל את הליגה בסאקס לרוב העונה וסוף סוף מימש את הפוטנציאל שלו, שון לי כרגיל היה בכל מקום כשהיה על המגרש. ולמרות ההצלחה בהגנה - יחסית - שנה שעברה עדיין לא ברור מה נקבל העונה. המפתח שון לי בתקווה שישאר בריא. לורנס יצטרך לשחק באותה רמה כמו שנה שעברה והסקונדרי הצעיר יילחם להוכיח שההצלחה אינה חד פעמית.

כפי שניתן לראות יש לדאלאס סימני שאלה בשני צידי הכדור, בהתקפה קו ורץ מהטובים בליגה אך קיובי מתנדנד ותופסים עלומים, בהגנה הם עדיין מחפשים את האיזון כשהשלד הישן טוב. או שתהיה עוד עונת בינונית פלוס כמו שנה שעברה בסוג של בנייה או שיפוץ, אך יש גם את האופציה שדברים יתחברו להיות אחת מהקבוצות הטובות בליגה. מהשבטוח, הבית המזרחי לא יעשה הנחות.

גרין ביי פאקרס
מיקום: גרין ביי, וויסקונסין
בעלים: 360,760 אוהדי הקבוצה (הפרנצ’ייז היחיד בספורט המקצועני בארה"ב בבעלות אוהדים)
מאמן: מייק מקארת’י (עונה 13)
אצטדיון: למבו פילד
דיוויז’ן: NFC North
עונה שעברה: 9:7

הגעות בולטות
ג’ימי גרהאם (טייט-אנד, סיאטל)
מוחמד ווילקרסון (דיפנסיב-אנד, ג’טס)
מרסדס לואיס (טייט-אנד, ג’קסונוויל)
דשון קייזר (קוורטרבק, קליבלנד)
מייק פטין (מתאם הגנה)

עזיבות בולטות
ג’ורדי נלסון (רסיבר, לאוקלנד)
מורגן בארנט (סייפטי, לפיטסבורג)
ג’הארי אוואנס (גארד, שחקן חופשי)
דמאריוס רנדל (קורנר/סייפטי, לקליבלנד)
דום קייפרס (מתאם הגנה)

בחירות דראפט בולטות
ג’איר אלכסנדר (קורנר, לואיוויל)
ג’וש ג’קסון (קורנר, אייווה)
אורן בורקס (ליינבקר, ואנדרבילט)

כנראה שכל אוהד של גרין ביי זוכר איפה הוא היה בעונה שעברה, כשאנתוני באר שבר את עצם הבריח של אארון רודג’רס בשבוע 6 - וגמר ל-A-Rod את העונה, אלא גם לפאקרס עצמם. לראשונה מאז 2009 גרין ביי מצאו את עצמם מחוץ לפלייאוף, ובחלונות הגבוהים הבינו (סוף-כל-סוף יש לומר) שהגיע הזמן לבדק-בית וארגון מחדש.

ניקוי האורוות החל עם פיטוריהם של ה-GM טד תומפסון ומתאם ההגנה דום קייפרס, אשר החזיקו במשרותיהם יותר מרוב המקבילים להם בתפקידם. לשניהם היה חלק גדול בזכייה של הפאקרס בסופרבול ב-2010, אבל לשניהם יש גם חלק עצום בכך שהקבוצה לא חזרה לשם ב-7 השנים האחרונות. האנמיות של תומפסון בשוק השחקנים החופשיים, יחד עם הגנות נוראיות שהעמיד קייפרס, היוו בעיני רבים את הסיבה לחוסר ההישגיות - ולכן ננקטו הצעדים באופסיזן הנוכחי.

את ניצני השינוי ניתן היה לראות מיד עם כניסתו של ה-GM החדש לתפקיד, בריאן גאטקנסט. ההחתמות של ג’ימי גרהאם ומוחמד ווילקרסון - שניים מהשמות הבולטים בשוק ה-FA, סימנו את שינוי הגישה בפרונט אופיס של הפאקרס, ובנוסף הגיעו מרסדס לואיס (TE) וטראמון וויליאמס (CB) הוותיקים. הפציעה של רודג’רס הדגישה גם את הצורך בגיבוי טוב יותר מברט האנדלי ולכן הובא בטרייד דשון קייזר מהבראונס.

בדראפט נבחרו (שוב) 2 מהשמות הבולטים בעמדת הקורנר - ג’איר אלכסנדר (לואיוויל) וג’וש ג’קסון (איווה). יחד עם קווין קינג שנבחר אשתקד, מדובר בשלושה פרוספקטים של סיבוב ראשון שמרכיבים חוליה אחורית עם המון פוטנציאל, ונותנים המון תקווה שאולי הפעם גרין ביי יעמידו סקנדרי ראוי לשמו.
תחום הגנתי נוסף בו נדרשו הפאקרס לשיפור הוא הפאס-ראש. ההגעה של ווילקרסון אמורה להוסיף לא מעט לקו הקדמי, אשר גם הוא עמוס בשחקנים טובים - מייק דניאלס, קני קלארק, ניק פרי וקליי מת’יוס. על כל אלו יצטרך לנצח מתאם ההגנה החדש - מייק פטין, אשר העמיד הגנה מצוינת בג’טס בתחילת העשור ואפילו אחת סבירה בתור מאמן ראשי בקליבלנד.

בצד השני של הכדור נעשו גם מספר שינויים - הבולט שבהם הוא כמובן השחרור של ג’ורדי נלסון הוותיק והטוב. דוואנטה אדאמס, שפיתח כימיה מצוינת עם רודג’רס בשנתיים האחרונות, יהיה הרסיבר הבכיר ויצטרך להיכנס לנעליו הגדולות של ג’ורדי. רכבת הטייט-אנדים השנתית הביאה ללמבו פילד את ג’ימי גרהאם, שינסה לשחזר את היכולת מהימים עם דרו בריס בסיינטס, כאשר רנדל קוב וג’רונימו אליסון (מסתמן כרסיבר מס’ 3 ברוסטר) אמורים להשלים את חוליית התופסים הסולידית.
ג’מאל וויליאמס ואארון ג’ונס, שחקני השנה השנייה שהראו פוטנציאל בשנה שעברה, יתמודדו על עמדת ה-RB הפותח - וגם טיי מונטגומרי ייכנס כנראה לרוטציה הזו.
חזרתו של מתאם ההתקפה ג’ו פילביין - המוח מאחורי עונת השיא ה-1:15 ב-2011 - מוסיפה ביטחון שגם הפעם התקפת הפאקרס תהיה בטופ של הליגה, כפי שהייתה בעשור האחרון.

כל זה טוב ויפה אבל הסיפור הגדול יהיה כמובן החזרה למרכז הבמה של האחד והיחיד - מס’ 12 בצהוב-ירוק. מי שאפילו מעט מתעניין בפוטבול כנראה לא צריך הצגה של האיש ופועלו, אבל אם מישהו היה צריך עוד הוכחה שאארון רודג’רס הוא התקפת הפאקרס וההיפך, הפציעה בעונה שעברה הבהירה את זה שוב (נתון אקראי - לג’ורדי נלסון ורנדל קוב יש ב-16 משחקים בלי רודג’רס 3 טאצ’דאונים. ביחד). העונה הקרובה מסתמנת כשקשוחה במיוחד עם היריבות החזקות בבית ובחטיבה - אבל בפעם האחרונה שרודג’רס חזר מפציעה, ב-2014, הוא נתן עונת MVP שגררה את הפאקרס כמעט כל הדרך לריקוד הגדול. כל שנותר לנו, אוהדי גרין ביי, הוא לקוות שגם הפעם הסיפור יהיה דומה - רק עם סוף טוב בדמות זכייה בסופרבול.

Go Pack Go.

image

דנבר ברונקוס
מיקום: דנבר, קולורדו
אצטדיון: מייל-היי
בעלים: פאט בולן
מאמן: וינס ג’וסף
דיוויז’ן: AFC West
מאזן שנה שעברה: 5:11, מקום אחרון

הדבר הראשון שצריך לדבר עליו כשמדברים על הברונקוס - הוא הקוורטרבק. מאז פרישתו של פייטון מאנינג והניצחון בסופרבול ה 50 לברונקוס אין אחד ראוי חרף ניסיונות מרובים למצוא את היורש. תחילה אלווי חשב שזה יהיה ברוק אוסוויילר, קוורטרבק אותו בחר בסיבוב ה2 ב2012 וגיבה במשך 4 שנים את אחד הקוורטרבקים הטובים אי פעם ואף החליף אותו ל7 משחקים בעונתו האחרונה, אך בתום העונה, אוסוויילר לקח את ההצעה הגבוהה יותר שהגיעה מיוסטון, הפך לקוורטרבק הנלעג בליגה ואחד הגרועים שבהם וכך חסך לג’ון אלווי עוד מבוכה.

חודשיים לאחר עזיבתו של אוסוויילר, הגיע הדראפט ואיתו הטרייד כדי לבחור בפקסטון לינץ’ בסוף הסיבוב הראשון, טרייד שגרם לבעלים של הקאובויז ג’רי ג’ונס להכריז על החרטה הגדולה שהקאובויז שלו לא הציעו יותר להשיג את לינץ’, אך בעוד הקאובויז נאלצו להסתפק בדאק פרסקוט בסיבוב ה4, האחרון הפך לקוורטרבק פותח עם אחת עונות הרוקיז הטובות אי פעם בעוד לינץ’ שיחק רק 5 משחקים בשנתיים ונראה כמו אוסוויילר 2.0 ולא הצליח לנצח את טרבור סימיאן, קוורטרבק שנבחר אי שם בסיבוב ה7 והתקרה שלו היא כמחליף ממוצע.

אי לכך, אלווי שוב פנה לשוק החופשי בתקווה שזה יאיר לו פנים בניגוד לדראפט, וכמו עם מאנינג שלא היה רצוי בקולטס אחרי עונה שכללה 4 ניתוחים בצוואר, מגיע קייס קינום - קוורטרבק ששימש כמחליף רוב הקריירה, וזכה לפתוח במינסוטה רק בגלל פציעה טורדנית בברך של סם ברדפורד והפך אותה לעונה חלומית מצידו אך עדיין מלאה בספקות מצוות האימון שלו שבסופה החליט להמשיך הלאה ולתת לו ללכת, ולהחתים את קירק קאזינס על חוזה יוקרתי במיוחד. קינום אמנם חתם על חוזה קצר (שנתיים בלבד) ולינץ’ עדיין כאן, אבל הברונקוס מאמינים שעם הכישרון ההתקפי וההגנה שאמנם לא חזקה כמו הריצה לסופרבול ב2015 אך עדיין מצויינת, קינום יוכל לשחזר את מה שהוא עשה במינסוטה וסוף סוף לפתור את הבעיה שרודפת אותם בשנתיים האחרונות.

מלבד התוספת של קינום, גולת הכותרת בדראפט הייתה הבחירה מס’ 5 בסיבוב הראשון - בראדלי צ’אב. הפאס-ראשר נחשב על ידי רבים כשחקן ההגנה הטוב בדראפט, ואמנם אין לו את הגמישות והאתלטיות המדהימה של וון מילר, עדיין יחדיו הם יוכלו להטיל אימה על כל קוורטרבק שיהיה בדרכם עם התקווה להחזיר את הצמד המאיים של מילר-וור ב2015. אקיב טאליב הועבר בטרייד אחרי עוד עונה טובה של הקורנר הותיק וכבר לא ינהיג את הסקנדרי המאיים, אך בדנבר מאמינים שברדלי רובי יוכל להחליף אותו לצד כריס האריס ג’וניור והגנת המסירה שלהם לא תפגע.

בצד ההתקפי, מלבד קינום, דנבר הוסיפו בדראפט את התופס המוכשר קורטלנד סאטון והרץ רויס פרימן ויחד עם דמאריוס תומאס ועמנואל סנדרס התקווה שההתקפה תוכל לנצח משחקים ולא תצטרך להיות ככלי עזר להגנה אלא חלק מוביל בקבוצה מאוזנת. ג’ון אלווי אמנם נכשל בבחירת 2 הקוורטרבקים האחרונים שלו אך יש לציין שהוא לא מעמיד פנים, ומודה בטעויות שלו.

דנבר של היום לא תהיה ההתקפה ההיסטורית ב2013 שהובסה בבושת פנים מול ההגנה האימתנית של סיאטל או ההגנה האימתנית שהובילה אותם לניצחון בסופרבול ב2015, עם זאת הציפייה שקינום יוכל לשחזר את העונה החולפת בתנאים טובים יותר לפחות על המגרש (המאמן ג’וסף הוא לא מייק זימר וסימן שאלה גדולה מרחף מעליו) ובנוסף לזאת קבוצה שבסך הכללי מאוזנת ובלי חולשה משמעותית, נוסכת אמונה בדנבר שהנה אולי השנה הברונקוס שבים לפלייאוף לאחר היעדרות של שנתיים בתקווה להחזיר את המועדון המצליח לדרכיו המנצחות.

הבית המערבי קצת מחפש את עצמו, הצ’יפס בהנהגת מהומס, הריידרס בחיפושים אחר דרק קאר של 2016 והצ’רג’רס מקווים שהפעם יהיה להם קצת יותר מזל עם הפציעות, כך שאמנם הבית קשה אך אם יש זמן טוב בשביל הברונקוס לשוב לראות את הבית ממרומי הטבלה, השנה זה הזמן.

fbcd527c-cf7a-4403-a2b1-c2962839ac54_549511_CUSTOM

בולטימור רייבנס
מיקום: בולטימור, מרילנד.
אצטדיון: אם-אנד-טי בנק סטדיום.
בעלים: סטיב ביסקוטי.
מאמן: ג’ון הארבוג.
דיוויז’ן: AFC North.
מאזן שנה שעברה: 9:7, מקום שני.

++
הרייבנס -
הרייבנס לא הגיעו לפלייאוף בעונה שעברה זו הפעם השלישית ברציפות, זהו הרצף הארוך ביותר שלהם ללא משחקי פלייאוף מאז השנים הראשונות בהן הקבוצה הוקמה (1996-1998). הקבוצה מבולטימור בגרף שיפור מאז עונת 2015, בה סיימו לראשונה בתולדות המועדון עם מאזן שלילי (בעונת 2016 הקבוצה סיימה עם מאזן 8-8, ובעונה שעברה עם מאזן חיובי) אך כל זה לא מספק. הרייבנס אמנם התמודדו בעונה שעברה על מקום בפלייאוף אך הפסד ליריבתם מבית – הסינסינטי ביינגלס, במהפך בדקת הסיום במחזור האחרון, קטע להם את החלום.

הרייבנס בנו לעצמם שם של קבוצה עם הגנה חזקה ואגרסיבית מאוד, חלק בזכות האדם המזוהה ביותר עם הקבוצה – ריי לואיס, הליינבאקר האימתני שנבחר בדראפט הראשון של הקבוצה ב-1996, והיה איתם לכל אורך הדרך עד זכייתם השנייה והאחרונה בסופרבול ב-2012 (ולאחרונה קיבל את מקומו הראוי לו בהיכל התהילה). כנגד זה, נראה שדווקא מה שיעשה את השינוי בעונה הזו - זה הצד ההתקפי.

יכולת התקיפה בעומק בדמות הוויד-רסיברים היוותה בשנים האחרונות בעיה בבולטימור. מאז לכתו של אנקווין בולדין אי שם בסוף עונת 2012, החור לא התמלא בצורה מספקת. ג’ון בראון מאריזונה, מייקל קרבטרה מאוקלנד וווילי סניד מניו אורלינס יצטרכו לשפר את חוד החנית ההתקפית של הקבוצה, ובינתיים מהצצה קצרה ולא מחייבת בדמות משחקי הפריסיזן, הם נותנים תפוקה לא רעה בכלל. התקווה היא שכריס מור בשנתו הרביעית בקבוצה סוף סוף יפרח ויעשה את העבודה, ובאמת לאחרונה יש לו כמה תפיסות גדולות, כך שנראה שיש למה לקוות. בנוסף אליהם מגיעים שני רוקיס לעמדת הוויד-רסיבר – ג’לאייל סקוט מהסבב הרביעי בדראפט מביא יכולות אוויר מרשימות בזכות הגודל שלו, וג’ורדן לאסלי המהיר מהסבב החמישי יכול לפתוח את הראוטים במרכז המגרש (אבל אי אפשר שלא הזכיר את המגרעת הגדולה שלו והיא הפלות כדור רבות מדי). מעל ברשרד פרימן תלוי סימן שאלה גדול, אין ספק שציפו ליותר מאחד שנבחר בסבב הראשון של הדראפט. נראה שהוא חוזר לעצמו, אך הוא עדיין לא עקבי ופספוס הכדור במשחק מול הברס מעיד על כך. היידן הרסטה הרוקי מגיע לעמדת הטייט-אנד אחרי שנבחר במקום ה-25 אובראול בדראפט ונראה שתולים בו תקוות גדולות, הוא גדול, זריז ותופס הכל ובינתיים ממה שנראה בפריסיזן הוא שולט היטב במרכז השדה.

היכולת ההתקפית בקו המגע תלויה בעיקר בראנינג-בק אלכס קולינס שממשיך להשתפר ולתת תפוקה, אחרי ששנה שעברה הוא הוביל עם 973 יארדים ו-6 טאצ’דאונים (זאת להפתעת כולם אחרי שנחתך מהסי-הוקס), אם הוא ימשיך בדרך הזו, אז נראה שההתקפה של הרייבנס תעלה כמה רמות ותהייה ורסטילית מבחינת אופציות התקיפה השונות הפתוחות בפניהם בכל מהלך. אורלנדו בראון ג’וניור מגיע בתור רוקי היישר לעמדת התאקל הימני, הוא יודע לסגור קצוות עם צעד ראשון מהיר מאוד והוא יכול להרים את הרמה של האופנסיב-ליין המתפקדת כבר עכשיו בצורה טובה עם הפרו-בולר גארד - מרשל יאנדה ועם רוני סטנלי המצוין בעמדת האופנסיב-תאקל.

לחבורת הק"ב מצטרף למאר ג’קסון שנבחר בדראפט האחרון במקום ה-32 אובראול, אחרי שנתן הצגה טובה עד עכשיו, אמנם עם טעיות של רוקי מדי פעם אבל גם עם כמה הברקות שמראות את היכולות שלו, כמו הטאצ’דאון היפיפה מול הרמס כאשר הוא הופך מהלך שבו הוא כמעט נקבר באדמה לריצה של 9 יארד וטאצ’דאון. המהירות המתפרצת שלו ושאר היכולות האתלטיות הגבוהות מקנים לו את היכולת (אולי) לגדול ולהידמות למייקל ויק, אבל הבעיה העיקרית שלו זה הדיוק בזריקות, במיוחד לטווחים הארוכים ולצידי המגרש. נראה שהוא יקבל את עמדת הק"ב המחליף ולא רוברט גריפין ה-3, אבל אין ספק שזו לא תהייה החלטה קלה לבולטימור. בעמדת הק"ב הפותח יש כמובן את ג’ו פלאקו הוותיק שהוא כעת הכי בריא שהיה מאז 2014 ורואים את זה בסקרמבלינג שלו באימונים ובמשחקי הפריסיזן, כך שיש לאוהדים בבולטימור למה לצפות מההתקפה שלהם.

מבחינת ההגנה, הרייבנס השקיעו הרבה כסף לפני העונה שעברה בשביל להשאיר את ברנדון וויליאמס בעמדת הדיפנסיב תאקל ולהחתים את טוני ג’פרסון הסייפטי מאריזונה ואת ברנדון קאר הקורנרבק מדאלאס ולאחר מכן בארבעת הבחירות הראשונות בדראפט נבחרו שחקני הגנה. הגנת הרייבנס סיימה את העונה הזו במקום ה-12, כאשר הפער הגדול ביותר שלהם זה לסגור ולנטרל התקפות בדקות הסיום הקריטיות – והמשחק האחרון מול הביינגלס מעיד על כך באופן מובהק.

הליינבאקרים טריל סאגס וסי.גיי’ מוזלי והסייפטי אריק וודל – כאשר שלושתם אחרי עונת פרובול, נראים טוב ונדמה שיש בסיס מוצק לשאר ההגנה להתבסס עליו. טים וויליאמס על אף שלא הרשים בעונתו הראשונה, נראה שיש תקוות לגביו. ע"פ דברי מאמן ההגנה החדש שהיה עד לאחרונה מאמן הליינבאקרים - דון “ווינק” מרטינדייל, נראה שיש שיפור רב ושווילאמס משחק יותר מהר ועושה מה שעשה טוב באלבמה – מגיע לק"ב, ומאמן לעולם יאהב וישחק עם כל אדג’ דיפנדר שיכול להגיע לבק-פילד. נראה שגם קאמאלי קוראי הליין-באקר חזר לעצמו ויוכל לגרום ללחץ רב וללילות ללא שינה לק"ב היריבים. הקורנרבק טאבון יאנג חוזר מפציעה אחרי שפספס את כל העונה שעברה ונראה שייכנס ישירות לעמדת מפתח בניקל. בסה"כ ההגנה של בולטימור מאוד טובה, עם בסיס חזק ונראה שהיא רק משתפרת.

אם ההתקפה אכן תיעזר ותשתמש בתבונה בכל הנשקים החדשים שלה, זה ייתן יותר אורך רוח ואוויר לנשימה להגנה, מה שישפר את ההופעה והיכולת שלה לקראת דקות הסיום. במידה וכל זה יקרה אנחנו מסתכלים על קבוצת פלייאוף לכל דבר ועניין שצפויה לשחק עמוק לתוך ינואר, ומי יודע… אולי אפילו בפברואר…

Chicago%20Bears%20Logo%20Square
שיקגו ברס

מיקום: שיקגו, אלינוי
אצטדיון: סולג’ר פילד
בעלים: וירג’יניה האלאס(הבת של) מקסקי מאמן: מאט נאגי (עונה ראשונה)
דיוויז’ן: NFC North
מאזן שנה שעברה: 11:5, מקום אחרון בבית

הברס -
עונה חדשה בפתח תמיד מסמלת תקווה לכל קבוצה וקבוצה ב-NFL. כאשר מוסיפים מאמן ראשי חדש וצעיר שבא עם הרבה מחמאות אז התקווה מרגישה יותר מציאותית. אם זורקים פנימה החתמות טובות ודראפט איכותי הסיבה היחידה לא להיות אופטימיים בתור אוהדי ברס היא העבר הלא רחוק - ארבע שנים רצופות מקום אחרון בבית, שמונה שנים מאז הופעת הפלייאוף האחרונה ורק 14 ניצחונות בשלוש שנותיו של ה-GM ריאן פייס מאז שנכנס לתפקיד.

פייס קיבל חורבה מבחינת גיל, כשרון ומשמעת של השחקנים כאשר נהיה האדם הצעיר שאי פעם מונה לתפקיד GM ב-NFL ב-2015.
הדעות חלוקות בקרב אוהדי הברס אבל לפי דעתי המינוי של ג’ון פוקס למאמן ראשי היה חלק מתהליך ארוך טווח שפייס תכנן. תהליך אשר כלל ניסיונות מרובים להשיג את QB העתיד שלו (ניסה לעשות טרייד עבור מריוטה וגם וונץ), טיהור הסגל הישן ובנייה מאוזנת כלכלית של הסגל החדש, כמו גם חדר ההלבשה, ובמקביל חיפוש אחר המאמן שיצעיד אותו ואת אותו QB לימים יפים יותר.

הבחירה בטרוביסקי שנה שעברה הייתה מתוך מחשבה של כמה שנים קדימה. סט היכולות שלו היה ידוע אך כך גם חוסר הניסיון המעשי והליטוש שעוד נדרש ממנו.

פייס נתן לפוקס את כל ההזדמנויות שאפשר, ואולי היה צריך לפטר אותו שנה לפני, אבל מה שהיה כבר איננו ואפשר להתנחם בכך שפוקס הביא את מתאם ההגנה ויק פנג’יו ויצר חדר הלבשה ממושמע ומלוכד.

אז אחרי 3 שנים של ניסיונות, חוזים עם אופציית יציאה אחרי שנה (שלום מייק גלנון) ובחירות דראפט מוכשרות אך לא מוכחות פייס הלך ALL IN. בהתקפה הוא הפך את חוליית התופסים ב-180 מעלות עם ההחתמות של אלן רובינסון (WR, ג’אגוארס), טיילר גבריאל (WR, פלקונס) וטריי ברטון (TE, איגלס) בנוסף לטרייד שעשה בשביל בחירת הסיבוב השני אנתוני מילר (WR, ממפיס). למרות הקשקשת פייס לא עשה טרייד על ג’ורדן האוורד, הרץ הכי לא מוערך בליגה בעיניי, והשילוב שלו עם טאריק כהן מסוכן. לבסוף הוא ויתר על האופציה של ג’וש סיטון ומצא את המחליף שלו בסיבוב השני בדראפט בדמות ג’יימס דניאלס (C, איווה). לא ברור האם דניאלס יהיה הגארד השמאלי או שהוא יהיה הסנטר ואז קודי וייטהייר יעבור לגארד כמו שתוכנן להיות כשנבחר.
בסכמה של נאגי כל הכלים הנ"ל, בנוסף ל-TE אדם שאהין שנראה באימונים טוב בהרבה מאשר עונה שעברה, אמורים להספיק בכדי להעמיד התקפה שיכולה לתקוף כל הגנה מכל כיוון.

סימן השאלה היחיד שנותר, אך גם הכי גדול, הוא טרוביסקי. עד כה היו לו עליות וירידות ולמרות שיש לו הרבה תירוצים (רק שנה שנייה, מעט ניסיון במכללות, התקפה שלישית שהוא לומד בשלוש שנים, התקפה מסובכת יותר מה"פוקסבול", שחקנים חדשים שצריך לגבש איתם כימיה) אף אחד לא יחסוך ממנו ביקורת במידה וישחק לא טוב. הוא הבחירה השנייה בדראפט. הוא מוקף בנשקים על המגרש ומחוצה לו. הוא חייב להצליח. לא חובה וונץ או אפילו גוף (למרות שרבים מצפים בדיוק לזה) אבל הוא חייב להיות טוב יותר.

אני חייב להוסיף כמה שורות על מה שפייס ונאגי עשו לחדר המאמנים - תחילה הם הביאו כמתאם התקפה את מאט הלפריץ’, לשעבר המאמן הראשי של אורגון כאשר הגיעו לגמר המכללות בראשות זוכה ההייזמן דאז מרקוס מריוטה, בתור מישהו שיביא רעיונות טריים להתקפה מעולם המכללות. אחר כך שיקגו החזירה את אחד ממאמני קו ההתקפה הטובים שישנם, הארי היסטנד, אשר היה מאמן קו ההתקפה של הברס באמצע שנות ה-2000 ובשנים האחרונות, במכללת נוטר דאם, סיפק שחקני קו התקפה מצוינים ל-NFL כגון זאק מרטין (קאובויס), רוני סטנלי (רייבנס), ולאחרונה קווינטן נלסון (קולטס). בנוסף אליהם הגיע כיועץ התקפי בראד צ’ילדרס, בעברו המאמן הראשי של הוויקינגז, ואחד האנשים הקרובים לאנדי ריד אשר עבד איתו בימי הסופרבול של האיגלס ובקדנציה שלו בצ’יפס שם נאגי הכיר אותו. הרביעייה הזאת אמורה ליצור התקפה מרתקת אשר תהיה שילוב מיוחד של ישן וחדש. על הנייר זה חייב לעבוד.

ואז ניגשים להגנה שם הצעד הכי חשוב שפייס עשה היה להשאיר את פנג’יו, מתאם ההגנה של הברס ב-3 שנים האחרונות. אחר כך פייס השאיר את כל השחקנים הפותחים כולל הארכות חוזה נדיבות לקורנרים קייל פולר ופרינס אמוקאמארה.

צעד ה-ALL IN האחרון שלו היה בחירת הסיבוב הראשון, רוקוואן סמית (ILB, ג’ורג’יה). בדיוק בשנה שבה בריאן אורלכר הצטרף רשמית לרשימת ה-ILB הכי מפוארת ב-NFL ושמר את הברס כשיאני הנציגים בהיכל התהילה החליט פייס שהוא הולך על בטוח, ולא על פוטנציאל, ובחר במי שרבים הגדירו כשחקן ההגנה הכי מוכן ל-NFL בדראפט האחרון. אחרי פארסה לא קטנה עם ענייני החוזה שלו השבוע סופסוף סמית חתם ויש לו כחודש להיות מוכן לתחילת העונה בלאמבו פילד מול גרין ביי.

ביחד איתו הברס מעמידים הגנה כמעט נטולת נקודות תורפה. פולר, אמוקאמארה וברייס קאלהן מעמידים חוליית קורנרים שאולי לא גורמת להרבה איבודים אבל שומרת צמוד וטוב. אדריאן איימוס ואדי ג’קסון מרכיבים צמד סייפטיז שמשלב עוצמה וחוש לכדורים. סמית ודני טראוויתן יבצרו את מרכז המגרש בזמן שאדי גולדמן יחסום את אמצע קו ההגנה והאקים היקס ולנארד פלויד יטילו טרור על הקוורטרבקים היריבים. יש עדיין נקודה חלשה וזו עמדת הפאס ראש שם בצד אחד עומד פלויד המצוין אך הלא יציב והפציע בעוד בצד השני התחרות עדיין פתוחה בין אהרון לינץ’ (ניינרס) שלא התאמן אפילו שנייה לקיילי פיטס (יוטה), רוקי עם הרבה פוטנציאל אבל היסטוריה של פציעות שגרמו לו להתדרדר עד לסיבוב ה-6.
אולי לינץ’ או פיטס יפתיעו לטובה. אולי פייס יחתים בדקה ה-90 מישהו שנחתך כמו שעשה בזמנו עם סיטון ואולי ג’ונתן בולארד או רוי רוברטסון האריס יספקו את הפאס ראש מעמדת ה-DE ההופכית להיקס. כרגע אבל זו בעיה.

אסכם ואומר שעל הנייר יש לברס התקפה רב גונית ומלאת נשקים והגנה יציבה ומלאת ניסיון. בבית אולי הכי קשה בליגה יש מצב שזה לא יספיק להרבה, ורוב אוהדי הברס גם ככה בונים יותר על 2019, אבל אם ושיקגו יתפוצצו העונה אל תהיו כל כך מופתעים.

BEAR DOWN!

246x0w
סיאטל סיהוקס

שנת הקמה: 1974
מיקום: סיאטל, וושינגטון
אצטדיון: סנצ’ורי לינק פילד, 69 אלף מקומות
בעלים: פול אלן
ג’נרל מנג’ר: ג’ון שניידר
מאמן ראשי: פיט קארול
מאזן בעונה שעברה: 9-7, מקום שני בבית

הפגרה שלפני עונת 2018 הייתה הסוף של אחת ההגנות הדומיננטיות בהיסטוריה של המשחק. ריצ’רד שרמן שוחרר עם טעם מר אצל שני הצדדים, קאם צ’אנסלור נאלץ לפרוש עקב פציעת צוואר שהכניסה אותו לסכנת שיתוק, ועתידו של ארל תומאס בקבוצה עדיין לא ברור – הסאגה ממשיכה להיגרר וסיומה לא נראה באופק. לרשימת העזיבות מצטרפים גם קליף אייבריל שנאלץ לפרוש מסיבה דומה לזו של צ’אנסלור, מייקל בנט שנשלח בטרייד לפילדלפיה תמורת שקית בוטנים, ושלדון ריצ’ארדסון שסיים את חוזהו וחתם במינסוטה תמורת שתיים. למעשה, העמדה היחידה שנשארה חזקה כתמיד היא אמצע המגרש, הליינבאקרים: אולי הצמד הטוב בליגה, קיי. ג’יי רייט וכמובן בובי וואגנר, מקבל עכשיו את המפתחות לסירה וינסה להשאיר אותה צפה. הצוות המסייע החדש שלהם יובל על ידי הסייפטי בראדלי מקדוגאלד, שנראה מצויין כמחליפו של צ’אנסלור, והקורנר בשניה השנייה שלו בליגה, שאקיל גריפין. בקו ההגנה, הסיהוקס ימשיכו לחפש פתרונות, ואולי הם יגיעו משחקנים צעירים כמו ג’ארן ריד, נאזיר ג’ונס, ובחירת הסיבוב השלישי מהדראפט האחרון, ראשים גרין.

גם ההתקפה של הסיהוקס עברה תהפוכות, כאשר שניים מהתופסים הבכירים של הקבוצה עברו מזרחה (כי רק לשם אפשר להגיע מסיאטל). ג’ימי גרהאם, שתפס עשרה ט"ד בעונה שעברה, חתם אצל אהרון רוג’רס בגרין ביי, ופול ריצ’ארדסון הביא את מצב הריצ’ארדסונים בקבוצה לרמה מדאיגה כשחתם בוושינגטון רדסקינס. חיל התופסים של הסיהוקס נשאר בסד"כ מצומצם עם טיילר לוקט ובעיקר דאג בולדווין כחבריו הבולטים, אך מאחוריהם אין שמות מלהיבים במיוחד. בעמדת הטייט אנד, אד דיקסון הגיע מקרוליינה, ניק ואנט יקבל תפקיד מעט יותר משמעותי עם עזיבתו של לוק ווילסון, ובסיבוב הרביעי בחרה סיאטל את שחקנה של וושינגטון המתמחה בחסימה, וויל דיסלי. נראה שהושם דגש משמעותי על חיזוק משחק הריצה בעונה המתקרבת, ועל כן הגיע בסיבוב הראשון הרץ המעולה של סן דייגו סטייט, רשאד פני. עם החזרה של כריס קארסון, שני הרצים האלו עשויים להוות אגרוף כפול קטלני, אך קו ההתקפה הוא עדיין שאלה גדולה.

אולי המהפכה הגדולה שעברה הקבוצה בפגרה הייתה בכלל בצוות האימון. כל דמות משמעותית למעט קארול עצמו, מצאה את עצמה מחוץ לקבוצה כשבועיים אחרי סיום העונה. טום קייבל, מאמן קו ההתקפה הידוע לשמצה, פוטר והלך לעבוד אצל ג’ון גרודן בריידרס. מייק סולארי, בעבר בג’איינטס, גרין ביי וסן פרנסיסקו, הגיע להחליפו והשינוי בפילוסופיה נראה לעין באופן מיידי. מתאם ההתקפה, דארל בוול, פוטר גם הוא והוחלף על ידי בריאן שוטנהיימר. קריס רישארד, מתאם ההגנה, עזב לדאלאס, ובמקומו חזרה דמות נערצת מתקופת השיא של הלגיון – קן נורטון ג’וניור. יש שיגידו שהשינויים האלה הם דרכו של קארול להרוויח לעצמו עוד זמן בתפקיד שעשוי להיות האחרון שלו בקריירה. יש גם שיגידו שמכאן, ייצאו הסיהוקס לדרך חדשה וימשיכו הלאה מהאובדן של כל כוכביהם.

לייק 1

%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%93%20(3)
טנסי טייטאנס
מיקום: נאשוויל, טנסי
אצטדיון: “ניסאן” סטאדיום
בעלים: איימי אדאמס סטראנק
מאמן: מייק ורייבל
דיוויז’ן: AFC South
מאזן שנה שעברה: 9:7, מקום 2 בדיויז’ן

בשנה החולפת, החבורה מעיר המוזיקה הגיעה לפלייאוף בפעם הראשונה מאז שג’ף פישר הוביל אותם למאזן 13:3 ב-2008. הטייטאנס היה רותחים לרוב לשבי העונה הסדירה, הם הגיעו למאזן המרשים של 8:4 בשבוע 13. אולם, מאז הם הפסידו שלושה מתוך ארבעת ממשחקיהם האחרונים. למזלם ה-AFC החלש השאיר להם את המקום בפלייאוף בו הם נאחזו בשיניים עם מאזן שווה לרייבנס ולצ’ארג’רס שנשארו בחוץ. בפלייאוף הם נסעו כ-500 מייל צפון-מערבה לאצטדיון הרועש של הצ’יפס להתמודד עם הארסנל ההתקפי שהעמיד אנדי ריד. בתחילה, נראה כי הטיטאנים נשחטו, הצ’יפס לקחו יתרון 21:3 שנראה כמו גבעה שלא ניתן לטפס עליה. הטייטאנס הראו הרבה אופי ובסיוע של קריסה אופיינית מצד המקומיים, הם הצליחו לחזור ולנצח את המשחק שנכנס ישירות לפנתיאון. בסיבוב הבא הם נאלצו לפגוש את הבריידי באנץ בפוקסבורו שרמסו אותם בקלות (אחרי הכל, מרקוס מאריוטה הוא לא מארק סאנצ’ז או ג’ו פלאקו).

בהסתכלות מאוד יבשה של ההישגים שלהם, נדמה כי הייתה לטייטאנס עונה טובה מאוד, ניצחון פלייאוף מרשים והפסד חוץ לסגנית האלופה. אמנם, בהתעמקות קלה בלו"ז המשחקים שלהם ,בדפי הסטטיסטיקות ובכלל בצפייה חוזרת של המשחקים שלהם רואים כי טנסי לא הייתה יותר מקבוצה בינונית. במהלך העונה הסדירה, הם ניצחו רק קבוצה אחת שהגיעה לפלייאוף: פעמיים את יריבת הבית הג’קסונוויל ג’אגוארס, וחובה גם לציין שהג’אגס לא היו במיטבם בשני המפגשים הללו, לקח להם זמן להיכנס לקצב בתחילת העונה ובמפגש השני הם חסרו שחקני מפתח. ברגע שהם פגשו קבוצה חזקה, הם התפרקו. גם הסטטיסטיקה מגבה את הדעה כי הטייטאנס לא היו מרשימים מדי: ביחס ליריביהם, לטייטאנס היו פחות נקודות, פחות יארדים, פחות מהלכים, יותר אינטרספשנס והמגילה לא נפסקת שם.

ההנהלה בטנסי ידעה שמשהו לא עובד שם למרות ההצלחה על הנייר. הם עשו ניקוי אורוות עם צינורי סילון: הם שלחו הביתה בין היתר את המאמן, מתאם ההתקפה, מתאם ההגנה, מאמן הקוורטרבקים ואחראי הספיישל טימס. מייק ורייבל החליף את מייק מולארקי על הקווים, הליינבקר לשעבר יכניס קצת מודרניות במקום הסגנון המעופש של מולארקי, הטייטאנס יקוו שהבאת מאמן הגנתי בדמותו של ורייבל תוכל לסתור קצת את טרנד המאמנים ההתקפיים שצובר תאוצה בליגה וגם בדיויז’ן שלהם (פרנק רייך בקולטס). מאט לאפלור היה חלק אינטגרלי בעלייה של הל.א. ראמס בשנה האחרונה והוא מתגיע להשתלט על ההתקפה הזו, בצד השני של הכדור הגיע המתאם ההגנתי הוותיק של הרייבנס, דין פיז, שזכה איתם בסופרבול.

נעבור במעבר חד לסקירת סגל השחקנים,

נתחיל מהצד ההתקפי:
בראש הקסדה עדיין יעמוד מרקוס מאריוטה, הבחירה השנייה לשעבר מאורוגון נכנס לעונתו הרביעית בליגה ובקרב הארגון יש צפייה ממנו לעשות קפיצת מדרגה משמעותי, והשנה נראה כי זה יכול לקרות. מאט לאפלור היה חלק אינטגרלי מהצלחת הקבוצה בעיר המלאכים כפי שכבר ציינתי לעיל, חלק מהעבודה שלו היה גם עם ג’ארד גוף שעשה שיפור ענק העונה. הוטרן בליין גאברט והרוקי מוושינגטון סטייט לאק פאלק יגבו אותו.

בגזרת הרצים חלו שתי שינויים משמעותיים: פרישתו של הרץ הראשי דמרקו מארי והחתמתו של דיון לואיס מהניו אינגלנד פטריוטס. בשנה שעברה התקפת הריצה של הטייטאנס הייתה טובה, אך לא עמוקה מספיק. דמרקו מארי האפיל על דרק הנרי ולא סיפק תרומה מספקת. בנוסף לכך, גם כאשר השתמשו בדרק הנרי זה לא היה כהלכה. הכריחו אותו להיות פאוור-בק באופן כמעט בלעדי, ריצות לאמצע בשביל יארדים בודדים שאולי יניעו את השרשראות החורקות. כאשר נתנו להנרי לרוץ לצד שמאל שלו, הוא היה מהרצים המשובחים והאפקטיביים ביותר בליגה. התוספת של דיון לואיס בקיץ תחולל ניסים בהתקפת המסירה שלהם, הרי המומחיות של הפטריוט לשעבר היא תפיסה מהבק-פילד. מרקוס מאריוטה היה ממוקם במקום השלישי כמוסר תחת לחץ, כאשר רק שתי האגדות מניו אורלינס וניו אינגלנד הקדימו אותו, דיון לואיס ימשיך ללטש את האיכות הזו אצל מאריוטה.

חוליית קו ההתקפה היא מהמאוזנות ביותר בליגה, הואיל וטיילור לואן יחזור לשבוע הראשון. כל החולייה הזו עקבית ביותר, בעיקר הצד השמאלי שמורכב מטיילור לואן וקווינטון ספאין, אחד מהצמדים הלא מוערכים ביותר בליגה.

לא רעדו עולמות בגזרת התופסים, דילייני ווקר חתם על הארכת חוזה לא מזמן ויישאר שמיכת הביטחון של מאריוטה ומנהיג שיהווה דוגמה לכל התופסים שמסיביבו. הרסיבר הראשון שירד מהלוח בשנה שעברה, קורי דייויס, חוזר נקי מפציעות וכעת יש לו הזדמנות להצית שריפה מהניצוצות שראינו ממנו בשנה שעברה. חוץ משני השמות שציינתי, העומק דליל כמו חמצן במעמקים. אין עוד פותח ראוי לקבוצה ששואפת לחזור לפלייאוף, בעיקר בעוד רסיבר חיצוני לצד קורי דייויס.

נמשיך את הסקירה עם ההגנה:
רוב התוספות של הקבוצה בדראפט האחרון נבחרו מהצד הזה, כאשר השמות הבולטים הם הליינבקר ראשאן אוונס שהגיע ממפעלו של ניק סייבן באלאבמה והאדג’ ראשר הנפיץ מבוסטון קולג’, הארולד לאנדרי, שנראה כמו החטיפה של הדראפט לפי הדיווחים ממחנה האימונים ומשחק קדם העונה ששיחק. חוליית הליינבקרים מורכבת ממכים חזקים עם יכולת ראשינג טובות, ווסלי וודיארד הסולידי לא הלך לשום מקום והוא ינחה את ראשאן אוונס במהלך עונת הרוקי שלו.

הרביעייה הקדמית בהנצחתו של הפרו-בולר הפרלימינרי ג’ארל קייסי תמשיך לעשות טרור בלחנוק את הרצים שיקרו בדרכם, אולם פחות בלחיצה את הקוורטרבק היריב.

הסקנדרי הזה מתחרה עם חוליית הרצים של הברס והסקנדרי של הדולפינס על החולייה הצעירה והלא מוערכת בליגה. קווין ביארד שנבחר לאול-פרו בשנה שעברה ימשיך לכסות כל הצד האחורי של הדשא עם הטווח הפסיכי שלו, קני ווקארו יכנס למקומו של ג’ונת’ן סיפריאן הפצוע ויהווה תחליף משובח. הרכש הטרי מלקולם באטלר יחבור למכרו מניו אינגלנד דאז לוגאן ריאן בגזרת הקורנרים.

ואצל הספיישל טימס, שיאן שערי השדה הצרופים מתחת ל-50, ריאן סאקופ, נשאר וימשיך לשים את הכדור בין הקורות, גם הרגל האימתנית של ברט קרן לא הלכה לשום מקום.

תסריט אופטימי:
ורייבל אכן סותר את הטרנד ההתקפי בליגה, מאריוטה עושה את קפיצת המדרגה והסקנדרי עושה שם לעצמו כחולייה עם חושים לכדור. 12:4 וניצחון פלייאוף שני בשנתיים.

תסריט פסימי:
ורייבל נתקל בקשיי התחלה, מאריוטה צועד על הליכון לשום מקום, ההגנות שמולם מצליחות לשתק בקלות מהלכי מסירה עם התמקדות נכונה בשני התופסים העיקריים. 5:11 במלחמה על מקום אחרון בדיויז’ן עם הקולטס.

תסריט ריאלי:
הטייטאנס מתקשים בהתחלה בשל השינויים הרבים וגם בשל חוזק הלו"ז שלהם בהתחלה, מתחילים לצבור קצת קצב בסוף אך זה לא מספיק. 8:8 ומחוץ לפלייאוף.

לייק 1

%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%93
אטלנטה פאלקונס

מיקום: אטלנטה, ג’ורג’יה
אצטדיון: מרצדס-בנץ’ סטדיום
בעלים: ארתור בלאנק
מאמן: דן קווין
דיוויז’ן: NFC South
מאזן שנה שעברה: 10:6 הפסד בדוויז’ן לאלופה

הפאלקונס -
בעקבות עונה כמעט מושלמת של הפאלקונס ב-2016, קייל שנהנן, מתאם ההקתפה, שהיה המוח מאחורי ההתקפה המשגעת של הקבוצה עזב לתפקיד מאמן ראשי במערב הרחוק. החליף אותו מאמן שנוי במחלוקת, סטיב סרקיסן, מאמן עם קריירה לא מוצלחת מדי בפוטבול מכללות עד כה. היו הרבה חששות מהמעבר הזה ממאמן התקפה גאוני למחליפו דל הניסיון בליגת המקצועניים. לצערם של אוהדי אטלנטה, החששות התבררו כנכונות. ההתקפה שהסעירה את הליגה ב-2016, הייתה אנמית למדי ב-2017 יחסית לכישרון בקבוצה, המהלכים היו צפויים למדי, והיצירתיות נעדרה מהם.

מצד שני של המגרש, היתה לאטלנטה הגנה צעירה שהחלה להיראות מבטיחה ב-2016 ואישרה את זה בגדול ב-2017. הגנת פלקונס עלתה באופן דרמטי ממקום ה-25 בליגה בנקודות נגד ב-2016 למקום ה-8 ב-2017. אמנם ויק בסליי לא שחזר את כמות הסאקים המטורפת, אבל הוא קיבל חיזוק בצד השני מהרוקי טקריסט מקינליי, בעוד הליינבקר הפנימי דיון ג’ונס והסייפטי קינו ניל עולים מדרגה.

אחרי התחלה צולעת עם מאזן חצי 4-4 בחצי הראשון של העונה, הפלקונס התעשתו ושיחקו ברמה יותר ראויה לכישרון בסגל שלהם. הם סיימו את העונה הסדירה במאזן 10-6, וקיבלו את הכרטיס הכניסה האחרון של ה-NFC לפלייאוף.

בפלייאוף, הם הפתיעו עם ניצחון חזק על הראמס והפסד צמוד לאלופים לעתיד מפילדלפיה.


שחקנים שהגיע : רון פארקר (סייפטי), ברנדון פוסקו (גארד).

שחקנים שעזבו: טיילור גבריאל (תופס), דונטרי פו (טאקל הגנתי), אדריאן קלייבורן (מגן קצה).

דראפט: קלווין ריידלי (תופס), איזייה אוליבר (מגן פינה), דידרין סנט (טאקל הגנתי), איטו סמית’ (רץ).

הפגרה הייתה רגועה מאוד עבור אטלנטה עם עזיבתם של מעט פותחים ובלי חיזוק משמעותי בצד השני. האירוע הכי חשוב היה כנראה הארכת החוזה של מאט רייאן.

בדראפט הפלקונס בחרו בתופס הכי מנוסה במחזור שאמור לעזור במיידי להתקפת הקבוצה ובקורנרבאק מוכשר בסיבוב השני.

צפיות:

סיבות לאופטימיות :

  • יציבות. מעט שינויים בקבוצה, סרקיסן מכיר יותר את הקבוצה בעונה השנייה הזו.
  • ההגנה עדיין צעירה וצפוי להשתפר עוד ב-2018 עם צבירת יותר נסיון

סיבות לפסימיות:

  • סרקיסן עדיין מתאם התקפה.

שורה תחתונה:

  • קבוצה עם יותר מדי כישרון כדי לא להתמודד על האליפות. האנגובר מסופרבול 51 נגמר. אין יותר תירוצים.

פיטסבורג סטילרס
מיקום: פיטסבורג, פנסלבניה.
אצטדיון: היינץ פילד.
בעלים: משפחת רוני.
מאמן: מייק טומלין.
דיוויז’ן: AFC North.
מאזן שנה שעברה: 13:3, מקום ראשון בבית, הדחה בדיויז’ינאל פלייאוף.

++
הסטילרס -
הקבוצה מפיטסבורג נחשבת כאחת מהקבוצות המוצלחות ביותר בליגה ולא סתם, הסטילרס מחזיקים בשיא הזכיות בסופרבול עם שש ניצחונות במעמד הגדול מכולם. אע"פ שהיא נחשבת כקבוצה חזקה ולרב מדורגת בין עשרת הקבוצות הטובות בליגה, במיוחד בכל מה שנוגע להתקפה שלה, עבר עשור שלם מאז הזכייה האחרונה שלה אי שם בעונת 2008. הסטילרס אמנם משחקים בינואר כבר ארבע שנים ברצף, אך ללא הצלחה יתרה. את העונה שעברה הם סיימו עם הפסד ליגוארים מג’קסונוויל 42-45, כאשר ההגנה מאפשרת לבלייק בורטלס להרגיש נוח בפוקט ולזרוק לפירסט-דאון כאילו אין מחר. עם זאת, האשמה מוטלת גם על כתפי ההתקפה, על אף שביג-בן סיים את המשחק עם 469 יארדים במסירה וחמישה טאצ’דאונים נגד ההגנה הכי טובה נגד מסירות בליגה, ההתקפה עדיין עזרה לג’גוארס עם אינטרספשן, פאמבל שהפך לפיק-סיקס, ועם עוד שתי סיטואציות של פורט’-אנד-וואן שבמקום לשלוח את הק"ב הענק ישר קדימה (18 מתוך 19 הפעמים שהוא ניסה בסיטואציה כזו הוא הצליח) הם שולחים את לביון בל או מנסים למסור, שורה תחתונה - כולם ציפו ליותר והמשחק הזה הבליט את היתרונות והחסרונות של הסטילרס. לקבוצה הזו יש את היכולת והאפשרות הצליח, היא רק צריכה לממש את הפוטנציאל, ויש עדיין תקווה וציפייה ממייק טומלין הוותיק - שמאמן בפיטסבורג עוד מעונת 2007 ומעולם לא סיים עונה עם מאזן שלילי.

בעמדת הק"ב נשאר עומד משכמו ומעלה בן רוט’ליסברגר בן ה-36 הידוע גם בכינויו ביג-בן, הוא מתחיל את עונתו ה-15 בליגה ועדיין נראה מצוין אחרי ארבע עונות פרובול רצופות מאחוריו ואחרי שעונה שעברה הוא שוב עובר את ה-4000 יארד במסירות. כאשר הק"ב שלך נמצא ברשימת עשרת הגדולים של כל הזמנים בכל מה שנוגע לדירוג מסירה ולאחוזי הצלחה במסירות, ברור לכולם שזו לא העמדה הבעייתית שטעונה שיפור. מנגד, אחת הבעיות הגדולות של ההתקפה בעונה שעברה - במיוחד בתחילת העונה, הייתה להפוך מצבים לטאצ’דאון, מה שהביא את כריס בוסוול הבועט, פעמים רבות מדי למגרש. טוד היילי מאמן ההתקפה שנמצא אשם על כך, עבר למקום עם פחות ציפיות – קליבלנד, ובמקומו נכנס רנדי פיצ’ר שכבר מאמן במשך יותר מעשור את הרסיברים והקוורטרבקים בפיטסבורג.

בחוליית הרסיברים - האחראים ליכולות התקיפה בעומק, נמצא אנטוניו בראון, אחד מהרסיברים היותר טובים שדרכו אי פעם על המגרש. איתו נמצא גם ג’וגו’ סמית’-שוסטר המצוין שנכנס לעונתו השנייה אחרי עונה ראשונה טובה, ג’וג’ו מביא איתו גודל פיזי שהוא יודע להשתמש בו, יכולת תפיסה מרשימה וכישרון למצוא את האזורים הריקים בשמירה אזורית – כל זה מחפה על חוסר במהירות ובכח מתפרץ. החוליה הזו אחראית ללא ספק לכך שהסטילרס הגיעו בעונה שעברה למקום השלישי ביארדים למשחק ע"י מסירה. אם כל זה לא מספיק, אז גם ג’וש וושינגטון מהסיבוב השני בדראפט האחרון מצטרף לחגיגה, וושינגטון מביא איתו מהירות התחלתית גבוהה שמאפשרת לו להתחמק משמירות ויכולת פתיחת מגרש טובה – סה"כ נראה שהוא די משלים את יכולותיו של ג’וג’ו וגם אחרי העזיבה של מרטאביס בראיינט לאוקלנד, חוליית הרסיברים עדיין נראית מצוין. בעמדת הראנינג-בק המצב יותר מורכב, לביון בל המצוין מוביל את הצוות הזה, אבל נראה שהבעיות בנוגע לחוזה שלו יובילו לכך שיגיע למשחק הפתיחה באופן לא מיטבי, ללא מחנה אימונים מאחוריו וייקח לו זמן להיכנס לקצב. בנוסף, אין עומק ופליי-מייקרים מאחורי לביון, כך שמשתמשים בעיקר בו ואין את האפשרות לחילוף ולוורסטיליות בעמדה. אמנם ג’יימס קונור נראה מאוד טוב בפריסיזן ויש לו סטיפ-ארם ואגרסיביות טובה כנגד תאקלים, אבל עדיין לא ראינו אצלו עקביות ולא ניתן לדעת האם הוא באמת נותן עומק לחוליית הראנינג-בק. ג’יילין סמואלס נבחר בסבב החמישי ומביא איתו יכולת טובה בדאון שלישי וברד-זון, סמואלס הוא שחקן היברידי מאוד אבל מצד שני לא נראה שיתמקצע באופן יוצא מן הכלל בעמדה מסוימת. בשורה התחתונה, בכל מה שנוגע למשחק הריצה, המצב לא גרוע אבל גם לא מדהים. רשת הביטחון שטייט-אנד צריך לספק לק"ב עדיין חסרה, אך יש תקווה להשתפרות עם ונס מקדונלד שהגיע עם פתיחת העונה הקודמת מסן-פרנסיסקו והשתתף זו הפעם הראשונה במחנה האימונים עם הסטילרס וייתכן שהוא יהיה בדיוק מה שביג-בן צריך כשהזמנים הופכים קשים. קו ההתקפה נשאר מצוין כאשר שלושה פותחים מתוך החמישה עם עונת פרובול מאחוריהם – אלחנדרו וילנובה שומר על הבליינד-סייד בעמדת התאקל השמאלי, מורקיס פונסי בסנטר ודיויד דה-קסטרו בתור גארד ימני. מה גם שמאמן קו ההתקפה מייק מונצ’ק נשאר לעוד עונה אחרי שסירב בתחילת השנה להצעת המאמן הראשי באריזונה, ואין ספק שהוא עושה עבודה מצוינת. החוליה הוותיקה הזו מצוינת בפאס-פרוטקשן ויחד עם הגודל של ביג-בן, הניסיון של ההגנות היריבות לגרום לביג-בן לאכול קצת דשא – הופך לכמעט בלתי אפשרי. הפער העיקרי נמצא בראן-בלוקינג ועם החיבור לחוסר הוורסטיליות בעמדת הראנינג-בק, אנחנו מקבלים משחק ריצה יחסית חלש, אא"כ לרנדי פיצ’ר מאמן ההתקפה החדש יש הפתעות לא צפויות בשרוול. בסה"כ בכל מה שנוגע למשחק המסירה יש פה חבורה כמעט בלתי ניתנת לעצירה, ומשחק הריצה טוב יחסית גם הוא, אבל לא משתווה ליכולות המסירה.

קו ההגנה הקידמי מתפקד טוב עם קאמרון היווארד שנמצא אחרי עונת פרובול ראשונה, ועם ג’אבון הרגרב וסטפון טאיט שגם משחקים טוב ובעיקר משתפרים מעונה לעונה. הגנת הסטילרס דורגה בעונה הקודמת במקום העשירי מבחינת ראן-דיפנס מה שמלמד שהחבר’ה בקידמת ההגנה עובדים ברמה בינונית ויש איפה להשתפר. מה גם שהעונה הליינבאקרים ספגו מכה קשה כאשר הפרובולר ריאן שייזר נפצע ולא ישחק כל עונת 2018 עקב פציעת גב, נקודה אשר תקשה עוד יותר על יכולות הראן-דיפנס.

הסקנדרי לעומת זאת משתפר עם בחירת הסבב הראשון בדראפט - הסייפטי טריל אדמונדס שמביא איתו מהירות, גודל פיזי ומצוינות בשמירה אישית על מטרות גדולות, אבל מאוד לא עקבי בכל הנוגע לתיקולים במרחבים פתוחים. סייפטי נוסף שמצטרף מהסבב החמישי בדראפט האחרון הוא מרקוס אלן. אלן מביא גישה אגרסיבית מאוד ותיקולים חזקים, אבל לוקה בחסר בכל הנוגע לאינסטינקטים בסיסיים של זיהוי היריב וראיית הנולד. ייתכן, ואולי לא ימצא את מקומו ברשימה הפותחת, אבל הוא בהחלט יביא עומק לרשימת הסקנדרי ויוכל לתת תפוקה גם בספיישל-טימס ואולי גם בתור ליינבאקר בניקל. אדמונדס ואלן מצטרפים למורגן ברנט שמגיע מגרין ביי ויודע לתקל בצורה יפה ולשין דייויס שנכנס לעונתו השלישית ועכשיו שהוא וותיק המערכת בעמדה, יצטרך לשאת יותר אחריות על כתפיו מבעבר. בקצוות המגרש עומדים הקורנרבקים ארטי ברנס, מייק הילטון וג’ו היידן הוותיק שאמנם היה שחקן פרובול בעברו, אבל צריך להוכיח שיש לו עדיין מה לתת ושהוא עדיין לא גמר את הסוס.

בסופו של דבר אנחנו מדברים פה על אחת הקבוצות היותר חזקות בליגה, במיוחד בכל מה שנוגע להתקפה בכלל ולמשחק המסירה בפרט. נראה שגורלם העונה ייקבע ע"פ השיפור במשחק הריצה האוגד בתוכו גם את יכולות הקונברשן בדאון שלישי קצר וגם את היכולת ברד-זון. בנוסף החבר’ה הטובים בקבוצה מתחילים להזדקן והצעירים צריכים לצעוד קדימה בשביל שהסטילרס ימשיכו להיות דומיננטיים בשנים הקרובות. אין ספק שאוהדי הסטילרס יכולים בלב שקט להזמין כבר כרטיסים למשחקים בינואר, השאלה היא האם ביג-בן והתקפת המסירה האימתנית ימשכו את כל החבר’ה מפיטסבורג גם לשחק בפברואר…

לייק 1

%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%93%20(1)

מינסוטה וייקינגס
מיקום: מיניאפוליס, מינסוטה
בעלים: זיגי וולף
מאמן: מייק זימר (עונה חמישית)
אצטדיון: US Bank Stadium
דיוויז’ן: NFC North
עונה שעברה: 3:13 (הפסד בגמר ה-NFC לפילדלפיה)

הגעות בולטות
קירק קאזינס (קוורטרבק, וושינגטון).
שלדון ריצ’ארדסון (דפנסיב-תאקל, סיאטל).

עזיבות בולטות
טדי ברדיג’ווטר (קוורטרבק, לג’טס).
סאם בראדפורד (קוורטרבק, לאריזונה).
קייס קינום (קוורטרבק, לדנבר).
פאט שרמר (מתאם התקפה, מאמן ראשי בג’איינטס).

בחירות דראפט בולטות
מייק יוז (קורנר, סנטרל פלורידה).
בריאן אוניל (תאקל, פיטסבורג).
דניאל קארלסון (בועט, אובורן).

אם מישהו רוצה לקבל מושג כמה ארוך וקשה יכול להיות התהליך של בניית קבוצת NFL מצליחה, הוייקינגס של ארבע השנים האחרונות מהווים דוגמה מצוינת לכך.
תקציר הפרקים הקודמים, מאז שהגיע מייק זימר לקבוצה - עונת בנייה ב-2014 עם ק"ב רוקי (טדי ברידג’ווטר) ומאזן 9:7. עונה מצוינת ב-2015, והפסד אכזרי בווילד קארד לסיאטל. פציעה נוראית של ברידג’ווטר במחנה האימונים ובעקבותיה עונת נפל ב-2016, ואז עונת שיא ב-2017.

בעוד ההתקפה ידעה עליות ומורדות, גרף השיפור של ההגנה היה עקבי ויציב. שימו לב היכן דורגה הגנת הוייקינגס ב-5 השנים האחרונות ביארדים וספיגת נקודות -

2013 - 31 ו-32
2014 - 14 ו-11 (עונת הבכורה של זימר)
2015 - 13 ו-5
2016 - 3 ו-6
2017 - 1 ו-1

כפי שניתן לראות, בעונה החולפת המערכת היציבה שבנה זימר כבר עבדה במלוא הכח. הפציעות של בראדפורד וקוק, הקוורטרבק והרץ הפותחים, לא מנעה ממינסוטה לדהור לעונה נהדרת של 3:13 גם עם קייס קינום מאחורי ההגה. מפח הנפש בגמר ה-NFC מול האלופים שבדרך הדגיש את החוליה החסרה - ואת הנזק שיכולה לגרום קרוסלת הקוורטרבקים בה הסתובבה הקבוצה בשנים האחרונות.

לכן, לא מפתיע שגולת הכותרת של האופסיזן היתה כמובן ההחתמה של המלפפון החם ביותר בשוק השחקנים החופשיים - קירק קאזינס. הקוורטבק המוערך של וושינגטון אמור להיות החתיכה החסרה בפאזל הנהדר שהרכיב הצוות המקצועי. מהלכים נוספים היו החתמתם מחדש של מספר כוכבים - ביניהם דאניל האנטר וסטפן דיגס. הוייקינגס מבצרים את השלד המוצלח שרץ בשנים האחרונות, ונראה כי הם בונים קבוצה איכותית שמתכוונת להשאיר חותם בשנים הבאות. דאלווין קוק מספק את האיום הקרקעי, דיגס יחד עם אדם ת’ילן מהווים את אחד מצמדי התופסים הטובים בליגה והקו היה יציב וטוב בעונה הקודמת.

ההגנה האדירה, שוב תספק את הטון ותהיה דומיננטית עד מאוד. למינסוטה כמעט ואין חורים בצד זה של הכדור - בכל עמדה הם מעובים בשחקנים מעולים. קו ההגנה (האדיר גם ככה) קיבל חיזוק בדמותו של שלדון ריצ’ארדסון ובדראפט נבחר הקורנר מייק יוז (שבינתיים עולה על הציפיות במחנה האימונים). שניהם יצטרפו אל שלל הפרובולרים בהגנה - אוורסון גריפין, קסבייר רודס, האריסון סמית’, אריק קנדריקס ואנתוני באר. תחת הדרכתו של זימר, מוח הגנתי מבריק לכשעצמו, אין שום סיבה שהוייקינגס לא יהיו שוב בצמרת ההגנתית של הליגה.

במינסוטה מרגישים שעכשיו זה הזמן, בו נוצר חלון ההזדמנויות שיכול להביא את אליהם גביע לומבארדי. על פניו נראה שכל החלקים נמצאים במקום - ההתקפה המאוזנת, ההגנה החזקה וצוות האימון. אבל בכל עונה ה-NFL מוכיחה לנו מחדש שהיא ממלכת הלא-נודע. לוייקנגס יש לוח משחקים קשוח במיוחד, ובין שאר היריבות ניתן למצוא את הראמס, פילדלפיה, ניו אורלינס, ניו אינגלנד וכמובן - מפגש כפול עם הפאקרס של רודג’רס, שבוודאי יגיע חדור נקמה. עזיבתו של פאט שרמר, מתאם ההתקפה, יכולה גם היא להשפיע עד מאוד כפי שראינו עם קייל שנהאן ואטלנטה בשנה שעברה.

כל זה לא באמת מפריע לציפיות במיניאפוליס לנסוק לשחקים. מאז עונת הבכורה של ברט פארב, בה הוביל את מינסוטה לגמר ה-NFC, לא הייתה אופטימיות שכזו בקרב אוהדי הוייקינגס. והאמת? קשה להאשים אותם.

%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%93%20(2)
וושינגטון רדסקינס

מיקום: לנדובר, מרילנד.
אצטדיון: פדקס פילד.
בעלים: דן סניידר.
מאמן: ג’יי גרודן.
דוויז’ן: NFC East.
עונה שעברה: 7:9 מקום שלישי.

הרדסקינס -
הרדסקינס סיימו במקום השלישי בבית בעונה שעברה והחליטו שהקבוצה צריכה לעבור שינוי. במהלך שהשאיר הרבה אוהדים פעורי פה, הוחלט לעבור הלאה מקירק קאזינס ולהחליפו בשחקן שונה ממנו לגמרי - אלכס סמית’. מהלך זה הפתיע אוהדים רבים כיוון שבשנתיים הקודמות הרדסקינס שמו על קאזינז את הפראנצ’ייז טאג (מהלך שבדרך כלל אומר שהקבוצה רוצה לעבוד עם השחקן הכוכב שלה על חוזה ארוך טווח אך בד בבד לא רוצה להתחייב רק אם היא חייבת ממש) ולבסוף החליטו שהם לא רוצים להמשיך איתו.

סמית’ הוא קוורטרבק סולידי ומשעמם אך הוא מגיע מעונה שבה סיים כאחד הזורקים הטובים בליגה. בעונה שעברה, אופי המשחק של סמית’ בצ’יפס ותחת אנדי ריד היה שונה משמעותית לעומת שנים קודמות כשהוא לוקח יותר סיכונים וזורק את הכדור רחוק ועמוק יותר מאשר היה זורק בעבר. זה הוביל לעונה שבה הצ’יפס סיימו את העונה בפלייאוף ולעיתים נראו כמו קבוצה שיכולה לזכות בסופרבול.

חוץ מסמית’, אין לרדסקינס הרבה כישרון בהתקפה חוץ מקו ההתקפה. השם הכי בולט הוא טרנט וויליאמס, התאקל השמאלי - התפקיד השני בחשיבותו אחרי הקווטרבק. וויליאמס היה התאקל אולי טוב בליגה בשנת 2016 והמשיך לככב גם בעונת 2017. הצלחתו של וויליאמס בחסימה למסירה עוזרת מאוד לקוורטרבק של וושינגטון, ובכך גם לכל ההתקפה.

וושינגטון רצו להוסיף לסמית’ שחקן שישדרג את צוות התופסים ולכן הביאו את פול ריצ’רדסון. וושינגטון מקווה שריצ’רדסון יביא מהירות להתקפה שלהם באופן דומה לדשון ג’קסון כששיחק שם. בנוסף לריצ’רדסון, וושינגטון גם החתימו שחקנים שיעזרו להגנה שלהם. הם הביאו את פרנל מקפי. ההחתמה של מקפי טובה מפני שטרנט מורפי עבר לבאפלו והקבוצה לא תמשיך עם ג’וניור גלט.

ההגנה של וושינגטון הייתה אחת הגרועות בליגה עונה שעברה. אך למרות זאת ריאן קריגן ממשיך לשחק ברמה גבוהה מאוד והוא בבירור השחקן הטוב ביותר בהגנתם של וושינגטון. הליינבאקר נבחר לפרו בול שנה שעברה, השניה שלו ברציפות. עוד שחקן שאמור לבלוט בהגנה של הסקינס הוא ג’וש נורמן. הקורנר הגיע לוושינגטון לאחר עונת 2015 (פרו בולר ואחד הקורנרים הטובים בליגה), אולם מאז שקיבל את החוזה הגדול מוושינגטון הוא לא שחזר את היכולות שלו עליהם שילמו כסף רב, עונת 2017 הייתה הגרועה שלו מאז עונת 2013.

וושינגטון ככל הנראה לא תאיים על פילדלפיה או דאלאס, וכנראה תסיים במקום השלישי בבית או אולי אפילו הרביעי אחרי הג’איינטס המתקמבקים, בבית המזרחי ב NFC הכל יכול לקרות כשאף קבוצה לא זכתה בתואר הביתי שנתיים ברציפות כבר 15 שנה, אולי הסקינס לא יאבקו למעלה אך להציק ולגנוב ניצחונות בבית הזה הם תמיד באים חדים. הבית הזה ימשיך ליצור עניין על אף שהשנה שתי קבוצות טובות בפער מהשתיים האחרות.

לייק 1

image
אריזונה קרדינלס
שנת הקמה: 1898 (בשיקאגו. עברה לאריזונה ב-1988)
מיקום: גלנדייל, אריזונה
אצטדיון: אצטדיון אוניברסיטת פיניקס, 63,400 מקומות
בעלים: ביל בידוול
ג’נרל מנג’ר: סטיב קיים
מאמן ראשי: סטיב ווילקס

עידן ברוס אריאנס וגם עידן קארסון פאלמר באריזונה חלף עבר לו, ואם נסכם אותו – יכול להיות שהקארדס יכלו להוציא ממנו מעט יותר. בכל מקרה, אריאנס הוחלף בסטיב ווילקס, מתאם ההגנה של קרוליינה בעונה שעברה. וילקס הביא איתו מקרוליינה את אל הולוקומב, שישמש כמתאם ההגנה שלו – ומייק מקוי, מאמנם לשעבר של הסן דייגו\לוס אנג’לס צ’ארג’רס, הוא מתאם ההתקפה החדש.

אריזונה, כמו גם שתיים מיריבותיה לבית, נמצאת בעונת מעבר. אבל למרות שרוב הכישרון עזב, ויכול להיות שמדובר בקבוצה החלשה בבית, יש גם הווה וגם עתיד למועדון האדום. עם הבחירה מספר 10, הקארדינלס קיבלו לידיהם פרוספקט שכנראה נפל מעט נמוך מדי – ג’וש רוזן, שלדעת רבים נחשב הקווטרבק הטוב ביותר במחזור 2018 החזק. לפחות כרגע, דרכו לקסדה עם הרמקולים קצת ארוכה, עם ההחתמות של סאם ברדפורד ומייק גלנון. אך העתיד נראה מבטיח עבור ההתקפה הזו.

לארי פיצג’רלד הנצחי עדיין בקבוצה ועדיין אחד הרסיברים הטובים בליגה. אף על פי שמאחוריו אין לאריזונה יותר מדי עומק בעמדה, בסיבוב השני של הדראפט הגיע לעמדה שחקן מסקרן בשם כריסטיאן קירק, שעשוי אף ליצור חיבור עם הקווטרבק שנבחר סיבוב לפניו. הרבה תלוי בקירק העונה, אם באריזונה מתכננים להתחרות ברצינות – אבל זה לא בטוח כלל, לאור כל השינויים שם.

חודש מרץ, הידוע כחודש הפרי אייג’נסי, היה די שקט במדבר למעט ההחתמות של גלנון ובראדפורד, אבל גם לקו ההתקפה ניסה סטיב קיים להביא תגבור, והוא הגיע מהתפוח הגדול. הגארד ג’סטין פיו היה החיזוק המשמעותי ביותר של אריזונה העונה, לקו שנראה כרגע כמו סימן שאלה גדול בערך בכל אחת מהעמדות שלו.

העזיבה הבולטת ביותר של הפגרה הייתה של דוב הנמלים, הלא הוא טייראן מאת’יו, שבשיאו נראה כמו הדיפנסיב באק הטוב בליגה לפני ששוב חווה פציעה ארוכה וקשה. לא ידוע אם אי פעם יחזור למה שהיה, אבל המחליף שלו כבר מחכה בקוצר רוח לקחת את הלפיד בסקנדרי של אריזונה. מדובר כמובן בשחקן שהגיע לפרו בול בעונת הרוקי שלו בתור ספיישל טימר, בודה בייקר. בייקר מציג יכולות דומות לאלה של מאת’יו, בראשן ורסטיליות, נפיצות ואנרגיה בלתי נדלית. ללא ספק מדובר באחת הסיבות המרכזיות לצפות באריזונה העונה, גם אם לא תנצח הרבה משחקים.

סיבות אחרות לצפות באריזונה הם מלך הסאקים של העונה שעברה ואחיו של הלוחם המשולב הידוע לשמצה, ג’ון ג’ונס. זהו האיש שהגיע בטרייד מהפטרויוטס, צ’נדלר ג’ונס, שעשוי להמשיך לסחוב את הפאס ראש של אריזונה, לפחות עד שיחזור מרקוס גולדן או עד שרוברט נקמדיצ’ה יעשה את הצעד קדימה. עוד בהגנה, שני ליינבאקרים צעירים וסולידים בדמות האסון רדיק ודיאון ביוקאנון ימשיכו לנהל את האמצע, ופטריק פיטרסון הוא עדיין שחקן שאף רסיבר לא רוצה לפגוש.

בצד השני של הכדור, אחד השחקנים היותר מלהיבים לצפייה שהליגה יכולה לספק, דיוויד ג’ונסון, יחזור לשבור תיקולים ולהתיש מגנים. כשהוא עצמו מותש, פרוספקט מעניין בשם צ’ייס אדמונדס מציג סקיל-סט דומה לשל ג’ונסון וצפוי לעלות למגרש כדי להוריד עול ממספר 31. כאמור, למרות שניצחונות לא נראה שם יותר מדי, אריזונה הייתה ותישאר קבוצה מעניינת ומרתקת לצפייה.

לייק 1

i

באפלו בילס
מיקום: באפלו, ניו יורק.
אצטדיון: “ניו ארה” סטאדיום.
בעלים: משפחת פגולה
מאמן: שון מקדרמוט
דיוויז’ן: AFC EAST
מאזן שנה שעברה: 9:7, מקום שני בבית.

אין קבוצה שיותר מושלמת לעיר שהיא נמצאת בה מאשר הבילס בבאפלו. עיר קשוחה וקרירה במערב ניו יורק, תמיד בצל של העיר הגדולה באמת. עיר המורכבת מאנשים שעובדים קשה ורוצים לנוח בימי ראשון עם הבילס הכה אהובים עליהם, ביחד עם קנקני בירה וחגורה פתוחה א-לא אל באנדי. הבילס בשנה שעברה חוו רכבת הרים מהיבט יכולת המשחק של הקבוצה. לאחר שבעה משחקים, הבאפלואים ניצבו יפה במקום השני בדיויז’יה רק בשל משחק חסר מאחורי הפאטס עם מאזן 5:2. כמו כל רכבת הרים שמכבדת את עצמה, לאחר עלייה גדולה יש עצירה ואחר כך נפילה חדה מטה. הם הפסידו שלושה משחקים רצופים: לג’טס, לסיינטס ולצ’ארג’רס. כאשר המשחק האחרון ידוע לשמצה בשל ההתחלה של ניית’ן פיטרמן במקומו של טיירוד טיילור.

טיירוד הוא קוורטרבק סולידי, לא משהו מיוחד, אבל איתו הקבוצה הגיעה למאזן סביר בהחלט. ההחלטה להכניס את פיטרמן נראתה תמוהה עוד בזמנו, הרי הוא נבחר בסיבוב החמישי של השנה ללא שום ציפיות או נתונים שהיו גורמים לו להיראות כמו פותח ראוי. פיטרמן מסר חמש פעמים לשחקני הצ’ארג’ס במחצית אחת והניסוי המוזר הזה נגדע במהירות. לאחר חזרתו של טיירוד לראש הקסדה, הבילס ניצחו ארבעה מתוך ששת המשחקים הבאים שלהם והצליחו להתחמק למקום השישי בקונפרנס, האחרון שמוביל לפלייאוף.

לאחר שטיפלו בעניינים שלהם במחזור האחרון במיאמי, שחקני הבילס צפו בחדר ההלבשה במשחק יריבות אחר, הבנגלס בבולטימור. הסיפור נראה פשוט: ניצחון של סינסי, הבילס בפנים. כל תוצאה אחרת, בולטימור בפנים. 52 שניות לסיום, במצב של דאון רביעי ארוך, אנדי דלטון השתמש בכוחות הג’ינג’ים שלו בכדי להשלים מסירה לטיילר בויד שלקח את הכדור כמעט 50 יארד על לאנדזון. הסרטון של שחקני הבילס חוגגים בחדר ההלבשה סחט ממחטות אצל כמעט כל אוהדי הפוטבול, סרטון שמציג את קייל וויליאמס בוכה כמו ילדה קטנה למרות שהוא בערך בגודל של ראלף ההורס ובמשקל של שאקיל אוניל. חלק מה"בילס מאפיה" אף עשו מעשה טוב ותרמו לארגון הצדקה של אנדי דלטון כאות תודה חביב.

בהגיעם לפלייאוף, הבילס נשפו על קצת אבק מספר החוקים והחזירו לשימוש שובר שיוויון שלא היה בשימוש מאז 2010. בשל השיוויון המרובע שהיה בין הטייטאנס, הבילס, הרייבנס והצ’ארגרס על שתי מקומות הווילד קארד, הליגה נאלצה לנבור בשוברי השיוויון. המקום של הטייטאנס היה הכי קל, להם היה את מאזן הקונפרנס הכי טוב מבין הארבעה (8:4). עכשיו נשארו שלוש הקבוצות האחרות. למרות שהצ’ארג’רס ניצחו את באפלו, זה לא שינה בשל העובדה ששובר השיוויון היה משולש ולא כפול. לקבוצה מל.א. היה מאזן חצוי בקונפרנס, ואילו לרייבנס ולבילס היה מאזן 7:5 חיובי, לכן הם נפסלו. שובר השיוויון הבא הוא מאזן המשחקים ה"שכיחים" במהלך העונה, גם שם כל קבוצה ניצחה 4 והפסידה 1. מה שבסוף שבר את השיוויון היה חוזר הניצחון. של הבילס היה 396. ולרייבנס רק 299. וזה הספיק בשביל להכניס את באפלו לפלייאוף בפעם הראשונה מאז 1999. בפלייאוף, הבילס נסעו לג’קסונוויל למפגש שסיפק את הצפי ממנו: הגנות קשוחות והתקפות מתודיות. לבסוף, הג’אגס ניצחו בהפרש ט"ד, 10:3 ועלו לפנסילבניה לפגישה עם הסטילרס שהבילס נאלצו לצפות בה מהבית.

בקיץ הם נפרדו מטיירוד טיילור לאחר שהיה שלוש שנים במועדון וסיים עם מאזן חיובי של 22:20 במשחקים בהם פתח, למרות שהקבוצה סיימה עם מאזן חיובי פעם אחת בלבד, וזה גם רק בשל ריצה מרשימה של טיירוד לקראת הסוף. הם גם שלחו את המתאם ההתקפי ריק דניסון לג’טס ומינו במקומו את מתאם ההתקפה של ניק סייבן בעונה שעברה, אדם שמכיר טוב מאוד את הדיויז’ן (היה מאמן הטייט-אנדים אצל בליצ’ק) בריאן דאבול.

הבילס התעמקו בעיקר בהחתמת ווטרנים שיעזרו בשימוש דוגמא לשחקנים צעירים ויעמיקו את הרוטציה כגון וונטה דייויס וכריס אייבורי. בדראפט הם היו קצת פחות שמרניים, הם לקחו סיכון גדול ועלו פעמיים למעלה בסיבוב הראשון, וויתרו על הרבה נכסים והשיגו את ג’וש אלן האפוף בסימני שאלה והכישרון הנא בדמות הליינבקר טרומיין אדמונדס. עוד בחירות דראפט מרכזיות להם כוללות את התאקל ההגנתי האריסון פיליפס ושחקן הסקנדרי טארון ג’ונסון.

חוץ ממה שציינתי עד כה, לא קרו שינויים רבים בסגל הקבוצה. שון מקדורמט וההנהלה רצו לשמר את השלד הקיים, ויש בכך מין הצדק. אולם, נראה כי זה יותר לקיחת צעדים במקום מאשר שמירת שלד שחקנים. ההגנה תמשיך להיות קשוחה וכישרונות בעיקר בצד האחורי, במקרה שלשון מקוי יחזור לכל העונה גם הסכמות בהתקפה לא צפויות להשתנות יותר מדי. איבוד טיירוד יעלה להם מחיר כבר ממה שנראה להם, לאחר איבוד איג’יי מקארון למה שנראה כמו פציעה בעצם הבריח, אין להם קוורטבק וותיר וראוי להתחיל בליגה. טיילור היה יכול לפתוח וגם להוות מנטור לג’וש אלן, הרי שניהם ניידים במיוחד, אלן צריך לעבוד על הטכניקה ולשפר את יכולת השמירה על הכדור, דברים שטיילור עושה בצורה טובה מהממוצע.

תסריט אופטימי:

ג’וש אלן נכנס למים העמוקים ומצליח להשאיר את הראש מעל המים ומראה הרבה ניצוצות של פוטנציאל. לשון מקוי משחק את כל העונה עם קוף על גבו ונותן עונת קריירה, הסקנדרי הצעיר והמרתק רק ממשיך להשתפר. מאזן זהה לשנה שעברה, הבילס נותנים מלחמה בסיבוב הראשון של הפלייאוף אך נכנעים לאחר מאבק נאה.

תסריט פסימי:

אלן ופיטרמן נכנסים לסירוגין ומתחרים ב"מי יכול לאבד את הכדור הכי הרבה", לשון מקוי נמצא יותר בבית המשפט מאשר על כר הדשא וזה מסיח את דעתו בזמן שהוא כן משחק, ההגנה נשארת הרבה יותר מדי זמן על המגרש ומאבדת מהאפקטיביות שלה. מקום אחרון בבית ומאזן של 4:12.

תסריט ריאלי:

אלן לא נורא כמו שכולם חושבים, אך הוא כן מראה ניצוצית למרות חוסר המוכנות שלו. ההגנה סולידית ושחקנים כמו ג’ורדן פויור פורחים לצד כוכבים כמו מייקה הייד וטרה וייט. משחק הריצה רעוע בשל המצב המנטלי של שיידי, קו ההתקפה החלש שנחלש עוד יותר בקיץ מראה אותותיו. מאזן 6:10 ומקום שלישי בבית.

לייק 1

pic1
קליבלנד בראונס

מיקום: קליבלנד, אוהיו.
אצטדיון: פירסט-אנרג’י סטדיום.
בעלים: ג’ימי ודי האסלם.
מאמן: יו ג’קסון.
דיוויז’ן: AFC North.
מאזן שנה שעברה: 0:16, מקום אחרון בבית.

++

הבראונס -
מאז עונת 2012 ובמשך תקופת הבעלות של ההאסלמים, לקבוצה היו ארבעה מאמנים שונים כשהאחרון מביניהם הוא יו ג’קסון, שממשיך גם לעונה הקרובה. מאזן הקבוצה בתקופה תחת ג’קסון הוא 1:31 ובעונה הקודמת הבראונס זכו להיות הקבוצה השנייה בהיסטוריה שמצליחה להגיע למאזן “מושלם” של 0:16 (הליונס עשו זאת לראשונה ב-2008). מאז חזרת הקבוצה לליגה ב-1999, היא הצליחה לסיים רק שתי עונות במאזן חיובי ומאז עונת 2011 הבראונס ראו את הדיויז’ין אך ורק מהתחתית שלו. אין צורך להוסיף ולהכביר בעוד סטטיסטיקות ונתונים בשביל להבין שהמצב קטסטרופלי ושצריך רענון וחידוש רציני בשביל שמשהו יתחיל לזוז ולעבוד כמו שצריך.

לעמדת הק"ב מגיע טיירד טיילור מבאפלו אחרי עונה ממוצעת בסה"כ, כאשר יש באמתחתו הצלחות כמו עונת 2015 המצוינת שלו שבה גם נבחר כפרובולר. טיילור זרק רק 16 אינטרספשנים בשלושת העונות האחרונות והוא סה"כ מאוד זהיר ולא עושה הרבה טעיות, הוא מצוין בדאון שלישי ויודע להשאיר דרייבים ארוכים בחיים באמצעות זריקות מדויקות או באמצעות הרגליים. הוא מצטיין במיוחד בזמן האחרון בכל מה שנוגע לזריקות לטווח בינוני, מה שידרוש מהבראונס לתת לו רסיברים שיודעים לפתוח מרחב בסלוט, מנגד הוא לא מצטיין ברדזון, נוטה לקבל סאקים גם כשלא צריך ויכולת הזריקה שלו למרחקים ארוכים לא חזרה ליכולת שהציג אי שם ב-2015. אליו מתווסף לחדר הקוורטרבקים בייקר מייפילד מהבחירה הראשונה אובראול בדראפט האחרון. מייפילד הוא בעל אופי קשוח, תחרותי וכריזמתי שיכול לאגד אנשים סביבו על המגרש ומחוצה לו. הילד כישרוני מאוד, יש לו רגליים קלילות, יכולת אלתור מרשימה, תכניות פרי-סנאפ טובות, דיוק בכל המרחקים ומצוין ברד-זון (כל זה בקולג’ כמובן, וגם ראינו כבר קצת בפריסיזן, אז אפשר לפרגן קצת…), אך עם כל זאת יש למייפילד עוד הרבה מה ללמוד ולהתמקצע. כאשר טיילור בעמדת הק"ב הפותח ומייפילד (בינתיים) בבק-אפ, אוהדי הבראונס יכולים קצת להרים את הראש ולקוות לימים יותר טובים בעונה הקרובה.

ג’רביס לנדרי הרסיבר שמצטרף ומגיע מהחום של מיאמי מחזק את יכולת ההתקפה בכלל ואת התקיפה בעומק בפרט, באופן משמעותי. לנדרי מגיע אחרי שלוש עונות פרובול רצופות ואחרי עונה בה הוביל את הליגה במספר התפיסות (112). היכולת שלו לתפוס כדורים בלתי נתפסים היא לא פחות ממדהימה ומרשימה לא פחות מהיכולת שלו לתפוס כדורים ביד אחת, אין ספק שהוא מיתג את עצמו בתור אחד מהסלוט רסיברים היותר טובים בליגה כיום. ג’וש גורדון והמהירות המתפרצת שלו חוזרים סוף סוף עם תקווה לשחק עונה שלמה, מה שלא קרה מאז 2013 בעקבות בעיות סמים והפרת חוקים. בחמשת המשחקים האחרונים בעונה שעברה הוא הגיע ל-335 יארד, מה שמראה שיש למה לצפות ולקוות. אולי הוא אפילו בדרך לשחזר את עונת הפרובול שלו (2013), אם רק יתנהג ע"פ החוקים, בינתיים נראה שהוא מתכונן ברצינות לעונה הקרובה. נדמה שבקליבלנד יש אהבה לבחורים עם בעיות מחוץ למגרש ע"פ הבחירה באנטוניו קאלווי בסיבוב הרביעי בדראפט, קאלווי מביא איתו יכולת של ייצור חלונות מיידים לזריקה ולהגנה קשה מאוד להתמודד איתו בסלאנטים ובקרוסינג ראוטס, מה שמתכתב בצורה מצוינת אם יכולותיו של טיילור. עמדת הטייט-אנד לא נראית כל-כך טוב עם דיויד ניוקו הבינוני, על אף השיפור בחסימות וביכולת הדינמית שלו, אמנם יש שיפור ע"פ משחקי הפריסיזן אבל הדרך עוד ארוכה. לעמדת הראנינג-בק מגיע קארלוס הייד מסן-פרנסיסקו אחרי שתי עונות יחסית טובות, אמנם הוא לא חצה בהם את קו ה-1000 יארד ונכון שיש לו בעיית פציעות, אבל הוא מביא איתו אגרסיביות שמאוד נחוצה לקו ההתקפי של הבראונס וגם יכולת תפיסה טובה, מה שהופך אותו לשחקן וורסטילי. הייד מצטרף לניק צ’אב הרוקי שהוא אולי לא חמקמק בטירוף אבל נראה שהוא עושה עבודה טובה ויודע לרוץ דרך תיקולי ידיים ומגע ראשוני. דיוק ג’ונסון מוסיף גם הוא נפח לאפשרויות בעמדת הראנינג-בק, הוא אולי לא ירוץ הרבה עם הכדור, אבל בהחלט מביא עוד מימד להתקפה עם משחק התפיסה שלו והיכולות שלו בדאון שלישי.

קו ההתקפה שהיווה נקודת אור יחסית בעונה שעברה, איבד את אחד הנכסים הכי גדולים שלו כשג’ו תומס האופנסיב-תאקל שנבחר עשר פעמים ברצף לפרובולר, עוזב את הבליינד-סייד אחרי עשור בעמדה ומשאיר מאחוריו חור ענק. ג’ואל ביטוניו הוא זה שכנראה יצטרך להיכנס לנעלים הגדולות של תומס ועובר מעמדת הגארד השמאלי לעמדת התאקל השמאלי – שינוי שמאוד קשה לעשות. פרט לכך קו ההתקפה עצמו נשאר די דומה לשנה שעבר ואפילו מתחזק עם הגעת הרוקי אוסטין קורבט שמביא איתו יכולת קריאה מהירה של הגנת היריב והתאמה אליו לעמדת הגארד השמאלי. קו ההתקפה עדיף בראן-בלוקינג על פני פאס-פרוטקשן (מקום שמיני בעונה שעברה ביארדים לראנינגבק לפני מגע), ואת זה הם חייבים לשפר לקראת העונה הקרובה מכיוון שיש להם בפוקט ק"ב וותיק שאוהב לקבל סאקים כשלא צריך ובק-אפ ק"ב שייצטרך את הפאס-פרוטקשן בשביל שיוכל להימנע מלעשות טעויות של רוקי.

קו ההגנה הקדמי הוא במקרה הטוב ממוצע, הן בהיבט הפאס-ראש והן בהיבט הראן-דיפנס. נקודת האור נמצאת בקצה הקו אצל מיילס גארט - הבחירה הראשונה אובראול בדראפט הקודם, עם יכולת טובה לסיים מה שהוא מתחיל ויכולת פאס-ראש מצוינת מהאדג’. הוא שיחק רק עשרה משחקים בעונה הקודמת ועדיין הגיע למקום הראשון בקבוצה בכמות הסאקים (מה שאומר הרבה עליו או על הבראונס…). ג’יימי קולינס וג’ו שוברט יובילו את הליינבאקרים יחד עם הרכש החדש מפילדלפיה – מייקל קנדריקס. קנדריקס חיפה בצורה טובה בעונה שעברה על עזיבתו של ג’ורדן היקס את שורות הליינבאקרים באיגלס, ובעיקר נתן תפוקה בפורמציית הניקל. בסקנדרי יש את טי.ג’יי קרי הוותיק שמגיע מאוקלנד לעמדת הקורנרבק עם הרבה נסיון בסלוט ומחוצה לו, עם שם של שחקן שמשקיע מאוד בלימוד, רוצה להשתפר ונותן דוגמא בעניין זה לצעירים. אליו מצטרף הרוקי המצוין דנזל יארד שנבחר רביעי אובראול בדראפט, הוא מבריק באחד על אחד – משחק בתור מראה לרסיבר כשהוא שומר עליו ואז מבצע את ההתאמה הנחוצה (mirror-and-match) וכל זה בלי לפתוח את האגן מוקדם מידי. הוא מצליח לשמור צמוד לאורך זמן ע"י תחושה מקדימה מצוינת לראוטים, זיהוי דפוסי פעולה וקריאה של האופנסיב-ליין שמולו, שאר הסקנדרי מתפקדים באופן סביר. סה"כ ההגנה דורגה בעונה שעברה במקום ה-14, אמנם לא רמה גבוהה, אבל בלי ספק ההגנה היא לא הבעיה המרכזית של החבר’ה מקליבלנד.

בסופו של דבר אין ספק שהקבוצה שיפרה את היכולות וחיזקה את השורות, מכאן יו ג’קסון צריך להוכיח שהוא שווה משהו אחרי 1:31, הוא צריך לחבר בין פיסות הפאזל השונות שהבראונס ליקטו ולהפוך אותם לקבוצה שעובדת יחד. אם הבראונס ינצחו כמה משחקים ספורים בעונה הקרובה האוהדים כבר יהיו מרוצים ומי יודע… אולי גם איכשהו (לפעמים אם משתדלים - קורים ניסים…) הם יגיעו למאזן חיובי – מה שלא כ"כ סביר, אבל ב-NFL כמו ב-NFL תמיד יש תקווה…

הסיקור האחרון לבית ה-AFC North, אז אני ארשה לעצמי להתפייט קצת (וזה גם מתאים לסיטואציה של הבראונס)…
“That’s a team, gentlemen, and either, we heal, now, as a team, or we will die as individuals. That’s football guys, that’s all it is…”
(al pacino, any given sunday)

לייק 1

%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%93%20(9)

האינדיאנפוליס קולטס

מיקום: אינדיאנפוליס, אינדיאנה.
אצטדיון: “לוקאס אויל” סטאדיום.
בעלים: ג’ים איירסאי.
מאמן: פרנק רייך.
דיוויז’ן: AFC SOUTH.
מאזן שנה שעברה: 4:12, מקום שלישי בבית.

הבולטימור קולטס נוסד בשנת 1953, ולרוב הארגון היה מוצלח במיוחד. ב-16 השנים האחרונות הם סיימו עם מאזן שלילי פעמיים בלבד: ב-2011, העונה בה פייטון מאנינג פספס את כל העונה בשל פציעה בצוואר, והעונה שעברה. זה היה הקש ששבר את גב הגמל, הג’נרל מנג’ר כריס באלארד החליט לאתחל מחדש את המערכת. הפיטורים של צ’אק פגאנו מעמדת המאמן הראשי היו הגיוניים גם לפגאנו עצמו, המינוי של פרנק רייך במקומו הוא מינוי מעולה שאחריב עליו בהמשך. המתאם ההתקפי רוב צ’דנוזקי והמתאם ההגנתי וטד מונאצ’ינו הוחלפו על ידי שתיים ממאמני החוליות החזקים בליגה: ניק סיראני, מאמן הרסיברים של הצ’ארג’רס, ומאט אפרבולוס, מאמן הליינבקרים של הקאובויז.

ההתקפה של הקולטס בעונה שעברה הייתה תקועה, סטטית והכי גרוע: צפויה ביותר. קשה מאוד לשים את האשמה על חלק אחד במערכת שלא עבד: ג’קובי בריסט הוא קוורטרבק סולידי, אבל הוא מאוד מוגבל ולא מנוסה, רוב צ’דנוזקי אף פעם לא היה ידוע כיוצר של ספר מהלכים רחב, קו ההתקפה התקשה בשמירה על הקוורטרבק, הם לא שיחקו כחולייה אחת וזה מקשה מאוד על מי שנמצא מאחוריהם. בארגון מקווים שבעונה הבאה כל הדברים הללו יעברו שיפור משמעותי. אנדרו לאק יחזור לכר הדשא בפעם הראשונה לאחר 18 חודשים שבהם התאושש מפציעתו, כולם יודעים שכאשר הוא בריא, לאק הוא מהקוורטרבקים המובילים ומבעלי הארסנל ההתקפי העמוק בליגה. מי שיעזור ללאק יהיה פרנק רייך, שהגיע מאימון קוורטרבק עם סט יכולות דומה לשל לאק, הלוא הוא קרסון וונץ. היצירתיות שלו מאוד תסייע להתקפה שהייתה במקום השלושים בנקודות למשחק באשתקד עם 16.4 בלבד. אף על פי שרייך לא היה המועמד מספר 1 של הקולטס, הוא יכול להוות התאמה טובה יותר מהמועמד הראשון של הקולטס למשרת המאמן הראשי, ג’וש מקדניאלס. החיבור של רייך עם הקוורטרבק זה מיוחד, משהו שג’וש מקדניאלס לא ניחן בו ברמה גבוהה כזו. הסגל החסר והדליל ביותר של הקולטס יסתמך בעיקר על לאק, רייך מסוגל להוציא מדבר כזה את המיטב.

בנוגע לקו ההתקפה, הקולטס שמו את כל הז’יטונים שלהם על זה בדראפט. הבחירה בקווינטן נלסון הייתה מתבקשת, גם אם לא היו יורדים מהבחירה השלישית לשישית. קבלת הנכסים מהג’טס רק המתיקה את העניין. הגארד מנוטרה דאם הוא בריון, שחקן שדורס כל מי שנקרה בדרכו, הוא גם היה הדבק של כל החולייה הזו בנוטרה דאם, שהייתה טובה מאוד. אל תתפלאו אם כבר העונה נראה את נלסון משחק מחניים בינואר באורלנדו השמשית. הם גם בחרו בגארד/תאקל שכנראה יהפוך לתאקל בלבד, ברנדן סמית’ בסיבוב השני, יחד עם ג’ק מיוהורט ואנת’וני קוסטאנזו שבתקווה יישארו בריאים בניגוד לעונה שעברה, קו ההתקפה הזה יכול לעמוד בפני עצמו. השאלה אם הוא מגוון מספיק בשביל משחק הריצה, כידוע רייך משתמש במלא סכמות שונות במשחק הריצה שמצריכות את שחקני הקו להיות ורסטילים. בפילי היה לו את הכלים הללו, נראה אם השיטה תעבוד גם כאן.

נעבור במעבר חד להגנה, שגם לא הייתה מרשימה בלשון המעטה בעונה שעברה. הלחץ על הקוורטבקים היריבים כמעט לא היה קיים, רק ג’באל שירד הגיע למעל 5 סאקים ואף שחקן אחד לא הגיע למעל 3. הליינבקרים הם כנראה החולייה הגרועה ביותר בפוטבול היום, שחקנים אטיים שלא יכולים לסיים תיקולים כמו שצריך ולרוב לא עומדים בפוזיציה נכונה בשביל להיות אפקטיביים. בחירת הסיבוב הרביעי מ-2016, אנטוניו מוריסון היה המוביל של הקבוצה בתיקולים עם 64. ואם זה לא מספיק, הם לא הצליחו להכריח איבודים, מה שהשאיר אותם על הדשא ליותר מדי זמן בשביל לחשוף עוד ועוד חולשות. חוץ מבארקיוויוס מינגו, אף שחקן לא שיחזר יותר מפאמבל אחד שהכריח, ובגזרת האינטרספשנס המצב לא היה טוב יותר. המוביל שם היה מאליק הוקר עם 3, והוקר שיחק שבעה משחקים בלבד.

תסריט אופטימי:

אנדרו לאק חוזר לעצמו במהירות וסוחב את הקבוצה על הגב, מרלון מאק חווה עונת פריצה מאחורי קו ההתקפה המשופר וסכמות הריצה שרייך מכניס למערכת. מאליק הוקר וקווינסי ווילסון לוקחים פיקוד על הקו האחורי של ההגנה ולוקחים יותר סיכונים במטרה להכריח יותר איבודים, הם מוצאים את המינון הנכון ומורידים את הזמן שההגנה שוהה על כר הדשא. אולם, זוהי עדיין השנה הראושנה של רייך וההגנה עדיין רעה מאוד. מאזן 7:9 ומקום שלישי בבית, אוהדי הקולטס לוטשים עיניהם לעתיד ורוד.

תסריט פסימי:

לאק חורק ביותר בחזרה שלו, רייך מבין שאין לו חצי מהכלים שהיו לו בפילדלפיה ונאלץ לשנות את ספר המהלכים. רוח הפציעות עדיין רודפת את הלוקאס אויל סטאדיום והיא משביתה הרבה שחקני מפתח. 3:13 ומקום אחרון בבית.

תסריט ריאלי:

לאק לא חוזר במלוא הכושר אך עדיין טוב יותר מבריסט, ההגנה מתחילה להתגבש יחד והתוספת של דניקו אוטרי בקו ההגנה מוכיחה את עצמה כמשמעותית יותר משחשבו. רייך נראה טוב בעונת הפתיחה שלו, מאזן של 5:11 ומקום שלישי בבית אבל הקבוצה נלחמת כל משחק ומשחק.

לייק 1

i%20(2)

לוס אנג’לס צ’ארג’רס

מיקום: קרסון, קליפורניה
אצטדיון: סטאב-אהב סנטר
בעלים: אלכס ספנוס
מאמן: אנתוני לין
דיוויז’ן: AFC West
מאזן שנה שעברה: 9:7, מקום שני

הצ’רג’רס מתחילים את עונתם השנייה בלוס אנג’לס אחרי שנים דרומה בסן דייגו, אך בניגוד לקבוצה השנייה שעברה לעיר המלאכים, שינוי המקום לא שינה את המזל. הנטר הנרי, הטייט-אנד המוכשר שביסס את עצמו כפותח בעונה שעברה אחרי עונת רוקי מבטיחה והחליף את הסמל אנטוניו גייטס - שבתורו שוחרר בסוף העונה ופינה את השטח - קרע את הACL הידוע לשמצה כבר במאי וייאלץ לחכות לעונת 2019 בשביל להוכיח שהוא יכול להפוך ליורש של גייטס, שחקן שמחזיק בשלושת שיאי התפיסה (תפיסות, יארדים וטאצ’דאונים) של המועדון והטייט-אנד עם הכי הרבה טאצ’דאונים בהיסטוריה של הליגה.

לא עברו חודשיים וג’ייסון ווארט, מגן הפינה שנבחר בסיבוב הראשון בדראפט 2014 ומאז היה יותר על השולחן הניתוחים מאשר המגרש, קרע את האכילס ושוב מסיים את העונה שלו לפני שזו התחילה אך הצ’רג’רס כבר רגילים לשחק בלי ווארט שרשם רק 1266 סנאפס (קצת יותר מעונה אחת) ב5 שנים והאובדן שלו בהחלט מבאס אך לשחק בלעדיו כבר הפך להיות דבר שגרתי.

אז הקיץ החל ברגל שמאל, אבל לאוהדי הצ’רג’רס יש הרבה סיבות לאופטימיות - נתחיל עם שחקני הדראפט הקודם, מייק וויליאמס ופורסט לאמפ שנבחרו בסיבוב הראשון והשני בהתאמה, ושיחקו מעט מאוד (פורסט לא שיחק כלל) עקב פציעות והשנה צפויים להיות כשירים לחלוטין לשבוע 1 והציפיות מהם בהתאם למקום הגבוה בו נבחרו, 7 ו 38. מייק פאונסי מגיע ממיאמי ויוסיף אתלטיות ובעיקר יציבות לעמדת הסנטר, אותה אייש עונה שעברה ספנסר פולי, סנטר שלא נבחר בדראפט ב2016 ובעונה שעברה נרשמו לחובתו 38 מצבי לחץ, מקום אחרון לעמדה ו12 יותר מהסנטר אחריו ברשימה. הבועט קיילב סטורג’יס מפילדלפיה מגיע אחרי עונה שבה היה פצוע, אבל התקווה שאחרי שנה שבה 5 בועטים ניסו את מזלם, הוא יביא יציבות ורוגע לעמדה שיכולה להיות קריטית. פאונסי וסטורג’יס הם אמנם תוספות טובות ושדרוג ניכר אך גם אלו שחקנים “אפורים” כאלו שאוהדים מעדיפים לא לשמוע את שמם יותר מדי במהלך העונה, משהו שאי אפשר להגיד על דרווין ג’יימס.

דרווין ג’יימס הסייפטי שנבחר 17 ולדעת כותב שורות אלה, שחקן שהיה צריך להבחר בטופ10 והוא הגניבה של הסיבוב הראשון. ג’יימס ישחק כסטרונג סייפטי באופן רשמי, אבל האתלטיות הנדירה בשילוב הגודל המרשים הופכים אותו לנשק מגוון ביותר שיכול לשמור על טייט-אנדים גדולים או שחקני סלוט זריזים, לתקל רצים אחוריים ולמלא מספר תפקידים שונים על המגרש. בעונתו האחרונה במכללות רשם 69 סנאפים כשחקן קצה, 154 סנאפים כליינבאקר, 188 סנאפים בסלוט, 219 סנאפים כסטרונג סייפטי ועוד 291 כפרי סייפטי העובדה המרשימה מכולן שהוא לא רק מילא תפקיד אלא גם היה טוב בכל אחד מהם. סט היכולות הזה יוצג לראווה בהגנה הנפלאה של גאס בראדלי, הגנה שגם בעונה הקודמת נחשבה לאחת הטובות בליגה בראשות שחקני הקצה ג’ואי בוסה ומלווין אינגרם, ללא ספק צמד שחקני הקצה הטוב בליגה (הובילו את הליגה עונה שעברה עם 151 מצבי לחץ ביניהם) ולבדם יכולים להרוס דרייבים של היריבות אך לרוע מזלה של שאר הליגה, הם לא לבדם - קייסי הייוורד מוביל יחידת סקונדרי שראויה להיות בשיח על אחת הטובות בליגה למרות האובדן של ווארט.

הייוורד אחד מבין רבים שיכול לטעון לכתר הקורנר הטוב בליגה, כשסיים את עונה שעברה עם 4 חטיפות ו16 שבירות מסירה ופאסר רייטינג של 58 שקוורטרבקים זרקו אליו. ממולו היה טרבור וויליאמס, שחקן שנה שנייה שלא נבחר בדראפט ב2016 ופרץ עם 12 שבירות, 2 חטיפות ורייטינג של 70 (לפרספקטיבה, ג’נוריס ג’נקינס מהג’ייאנטס שרבים מחשיבים כאחד הקורנרים הטובים בליגה, מחזיק בממוצע של 91.8 בקריירה שלו) ואותם משלים דזמונד קינג, רוקי בעונה שעברה מהסיבוב ה5 וסלוט קורנר שהרשים מאוד בעונה הראשונה שלו בעמדה קריטית בפוטבול של 2018. בעידן בו המסירה, וורסטיליות ולחץ על הקוורטרבק חשובים מתמיד, לצ’רג’רס יש את כל המרכיבים שהגנה מודרנית צריכה כדי להיות דומיננטית והדבר הכי טוב בכל הסיפור, בניגוד לקבוצות עבר עם הגנה מוכשרת ופוטנציאל אדיר, בצד השני יש התקפה שיכולה להיות דומיננטית לא פחות.

פיליפ ריברס פותח את עונתו ה15 במועדון וה13 בתור הפותח ומנהיגה. למרות הקשיים וחוסר המזל בשנים האחרונות שמתבטאים בבעלים קשים במיוחד, פציעות עונה אחרי עונה של שחקני מפתח, חילופי מאמנים, החמצות של בועטים ברגעים שחשובים באמת, עזיבתו (הזמנית?) של אנטוניו גייטס השנה איתו שיחק בכל עונה בקריירה ואף מעבר לעיר אחרת, הקוורטרבק הוותיק מאז 2013 עם ממוצע של 4400 יארדים, 31 טאצ’דאונים ו15 חטיפות. אך העונה גם הוא יודע שהמצב יהיה שונה כי הצ’רג’רס אולי עם הסגל הכי איכותי בליגה בטח הכי כשרוני. חסרונו של הנרי יהיה מורגש, אבל קו ההתקפה שהיה רע בשנתיים האחרונות (מקום אחרון ב2016 ו22 ב2017 בחסימה למסירה לפי PFF) צפוי להשתפר משמעותית עם ההצטרפות של פאונסי ולאמפ לשורותיו. לא מעט סקאוטים החשיבו את לאמפ כגארד הטוב ביותר בדראפט שלו, ויחד עם פאונסי ודן פיני שנבחר בסיבוב ה3 באותו דראפט והראה פוטנציאל בעונת הרוקי, אמורים להרכיב שלישיית אמצע טובה ולהחזיר את הקו לאיכות ממוצעת (משהו שלא מעט קבוצות שואפות לו) ולהמשיך את קו ההשתפרות מהעונה הקודמת. השלושה האלו ישלים התאקל שמאלי ראסל אוקונג, עוד שחקן שלא ידהים אף אחד, אבל יודע לעשות את עבודתו כראוי שרק בצד ימין יש חוסר וודאות, שם ג’ו ברקסדייל ומייקל סקופילד (לא ההוא מה…) הממוצעים בשיאם, יתחרו על התפקיד. מאחוריהם הרץ מלווין גורדון חוזר לעונה רביעית אחרי עונה ראשונה בה הוא הגיע לאלף יארדים על האדמה ובה הוא המשיך את מגמת ההשתפרות שלו במשחק המסירה (58 תפיסות ו73 מטרות ב2017 אחרי שב2016 סיים עם 41 ו 53) ויחד עם אוסטין אקלר שמגיע אחרי עונת רוקי לא רעה לשחקן שלא נבחר בדראפט ובעיקר יתפוס כדורים מהבקפילד, מרכיבים צמד אחורי טוב.

לבסוף, התופסים מקווים להמשיך את היכולת שלהם מעונה שעברה ולהפוך את ההתקפה האווירית לאחת הקטלניות בליגה בהנהגת קינן אלן שמגיע אחרי העונה הטובה בקריירה שלו - את 2017 הוא סיים עם 101 תפיסות ו147 מטרות ו1393 יארדים, שלישי בליגה אחרי אנטוניו בראון וחוליו ג’ונס. 523 מהיארדים האלו הגיעו אחרי התפיסה, מקום שני בליגה אחרי גולדן טייט ובדיוק כמו ג’רוויס לנדרי. השינוי המשמעותי הגיע מכמות הסנאפים של אלן בסלוט, 49.7% מהסך הכללי לעומת 17.9% ב2015, 575 מהיארדים שלו הגיעו מהעמדה (8 בליגה) ויחד עם אדם ת’ילן וג’וג’ו סמית-שוסטר. אלן סיים את העונה עם רייטינג של 107.3 מה שהציב אותו במקום ה4 בליגה, ולמרות כל זה - הדבר העיקרי שאלן צריך לנקות ב2018 תהיה כמות הדרופים, שרק ה12 של דז בריאנט עקפו את ה11 שלו. עם השימוש המוגבר של אלן בסלוט, טרוויס בנג’מין וטיירל וויליאמס יהפכו לאיומי עומק וכאלה שיכולים לעשות נזק אחרי התפיסה אבל הציפייה היא שמייק וויליאמס יהפוך למס’ 2 אמיתי של ההתקפה הזו, והיכולת שלו מימי המכללות לתפוס כל מסירה ברדיוס שלו בעומק ובאמצע השדה תבוא לידי ביטוי ותכריח הגנות לצוות עליו סייפטי ובכך לעשות את החיים של השחקנים סביבו הרבה יותר קלים.

כל הכישרון והפוטנציאל הזה יכול ללכת לאיבוד אם אנתוני לין לא יעשה את קפיצת המדרגה.
בעונתו הראשונה היו לא מעט בעיות שצצו, אם זה ניהול משחקים ושעון באופן לא מוצלח, חוסר מוכנות של השחקנים ליריבות וטעויות מנטליות שרואים בדרך כלל מקבוצות שהמאמנים שלה לא יסודיים מספיק. זאת רק שנה ראשונה ואלה דברים שאפשר להבין, אבל השיפור חייב להגיע ב2018.

לסיכום, הצ’רג’רס צריכים להכנס לעונת 2018 עם אופטימיות ושאיפה להגיע לסופרבול - הסגל כמעט ונטול חולשות ויש להם את כל מה שקבוצה ב2018 צריכה כדי להצליח שהספק היחידי הוא לגבי המאמן שלהם. אם העונה הזאת תיגמר כמו האחרונה, הם יכולים להאשים רק את עצמם אפילו אם הבועט שלהם יחטיא כמה שערי שדה פה ושם.

לייק 1

image

לוס אנג’לס ראמס

שנת הקמה: 1936
מיקום: לוס אנג’לס, קליפורניה
אצטדיון: לוס אנג’לס ממוריאל קוליסאום, 93,607 מקומות
בעלים: סטן קרונקי
ג’נרל מנג’ר: לס סניד
מאמן ראשי: שון מקוויי

העונה הראשונה, עונת הרוקי אם תרצו, של שון מקוויי כמאמן הראמס, הלכה טוב יותר מהמצופה, ודי בהרבה. השיטה החדשה שהביא מקוויי ללוס אנג’לס הפכה ללהיט של הליגה באופן כמעט מיידי, טוד גרלי קם לתחייה אחרי עונת הזוועה אצל ג’ף פישר. ג’ארד גוף, שכבר הוכתר כבאסט על ידי כמה וכמה ראשים מדברים, השתפר בצורה משמעותית בעונתו השנייה בליגה. קו ההתקפה עבר גם הוא שיפור ניכר. נראה שגם השנה, בלוס אנג’לס ממשיכים במגמת השיפור, עם כמה שמות גדולים שהצטרפו לקבוצה.

אקיב טאליב ומרכוס פיטרס הם כבר לא חלום, הם אחד מצמדי הקורנרים המסקרנים ביותר שנוצרו בשנים האחרונות. יצטרף אליהם הניקל קורנר עם השם המחייב ניקל רובי קולמן, כדי ליצור שלישיית קורנרים חזקה מאוד, בדיוק כפי שהייתה לווייד פיליפס בדנבר. גם צמד הסייפטים, למרקוס ג’ויינר וג’ון ג’ונסון, מזכיר מאוד את סטיוארט וטי-ג’יי וורד בשיאם. אין ספק שלמרות שההתקפה היא זו שמביאה את הצופים לראמס, גם ההגנה תהיה מטרד רציני עבור כל יריבה – בטח כשעכשיו, את אמצע הקו ימלא כוכב על נוסף: נדאמוקונג סו, ששוחרר מהחוזה המפלצתי במיאמי וחתם על אחד חדש אצל פיליפס ומקוויי.

שותפו לפנים הקו, אהרון דונלד, לא מגיע להתאמן ולשחק עם הקבוצה – הוא מחכה לחוזה החדש שלו, אותו הרוויח לטענתו ביושר עם היותו שחקן ההגנה הטוב בליגה, לפחות בשנתיים האחרונות. בינתיים, פחות או יותר כל שאר הקבוצה מקבלת חוזים חדשים ומפוארים: ברנדין קוקס, טוד גרלי, ולאחרונה גם התאקל הימני רוב הייבנסטיין. הסוף לסאגת דונלד לא נראה קרוב, ועם ההחתמות שבאות אחת אחרי השנייה, ספק אם בלוס אנג’לס מתכננים לסיים אותה בקרוב.

כאמור, קוקס הגיע בטרייד תמורת בחירת הסיבוב הראשון של הראמס, והוא מיועד להוסיף מימד מהירות ומתיחת מגרש להתקפה שעשתה זאת בעיקר סכמטית בעונה שעברה, ולא יכלה להרשות לעצמה להעיף כדור עמוק כשזה לא היה פנוי לגמרי.

עוד בגזרת הטריידים – בראמס העדיפו להיפטר מחוזהו של אלק אוגלטרי, ושלחו אותו לג’איינטס בטרייד – כך השאירו את הנהגת העמדה בידי מארק בארון. ומבחינת פאס ראש חיצוני – גם אותו יצטרך ווייד דייוויס למצוא דרכים להביא לקווטרבק, כשיכולותיהם של שחקנים כגון סאמסון אבוקם ומאט לונגאקר ייבחנו בעונה החדשה.

בסיכומם של הדברים, הלוס אנג’לס ראמס היו הקבוצה החזקה של הבית ב-2017, והתחזקו אף יותר ב-2018. ישנם כמובן כמה וכמה חסרונות, אבל בסופו של יום, כששלוש הקבוצות האחרות בבית נמצאות, בשלב הרבה פחות מתקדם של הבנייה הלאה, סביר מאוד להניח שנראה את הראמס משחקים גם בחודש ינואר, אחרי שרוב הקבוצות כבר סגרו את הבסטה.

לייק 1

%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%93%20(1)

ניו יורק ג’טס

מיקום: מזרח רת’פורד, ניו ג’רזי.
אצטדיון: “מט לייף” סטאדיום.
בעלים: וודי וכריסטופר ג’ונסון.
מאמן: טוד בואלס.
דיוויז’ן: AFC EAST
מאזן שנה שעברה: 5:11, מקום אחרון בבית.

“הניו יורק ג’טס כל כך גרועים, שהם הצליחו להפסיד בניסיון להפסיד”.

אוהדי הג’טס הריאליסטים ציפו לדבר אחד בעונה שעברה: להפסיד כמה שיותר. כבר בתחילת השנה היה ידוע שמחזור הקוורטרבקים היה איכותי מאוד, בעיקר בצמרת. לג’טס לא היה קוורטרבק עילית מאז שהליגה נקראה ה-AFL, האוהדים כבר השתוקקו לאחד. בסופו של יום הם קיבלו את הרוקי שלטשו עיניהם אליו, אך זה כרך בוויתור על הרבה נכסים. הסילונים התעלו על הציפיות של כולם בעונה שעברה, הם עלו למאזן חיובי לאחר חמישה משחקים, אף על פי ש-USA TODAY חזה להם ניצחון אחד בלבד. אולם, מנקודת הזמן הזו לו"ז המשחקים שלהם נעשו הרבה יותר קשה ופרצופם האמיתי נחשף, נדמה כי החבורה ב"סקובי-דו" הורידה את המסכה לפושע הדו-פרצופי וגילו את מנהל פארק השעשועים שלא באמת ידע מה הוא עושה כי חבורה של ילדים וכלב הצליחו לסכל את תוכניתו. 2 ניצחונות ו-9 הפסדים הג’טס צברו מאז שבוע חמש, וזה עדיין לא הספיק להם לבחירה בטופ 5. הג’טס נאלצו לוותר על שלוש בחירות סיבוב שני, אחת גבוהה (37) אחד ממוצעת (49) ועוד אחת שכנראה תהיה גבוהה (בחירתם של הג’טס בשנה הבאה) לקולטס בשביל לעלות שלוש מקומות בלבד, מדברים על כופר המלך…

בזמנו, העלייה הזו נראתה קצת תמוהה. כמובן שלקיחת קוורטרבק בקלאס כזה שמזכיר את הקלאס המפורסם של 83’ היה דבר חובה בשביל הירוקים מהתפוח הגדול, אך הטרייד הספציפי הזה היה קצת מוזר. קודם כל, היה ברור שקליבלנד יקחו קוורטרבק בבחירה הראשונה, ללא ספק. שנית כל, גם בבחירה השנייה היה סיכון בלקיחת מוסר, על ידי הג’איינטס או קבוצה שתקפץ מעל הג’טס לטובת קוורטרבק מסוים. בסוף הכל הסתדר לטובה, הג’טס לקחו את סאם דארנולד מ-USC, שחקן שרבים מאמינים כי הוא הטוב בעמדתו מהדראפט הזה. בחדר ההלבשה יחכה לדארנולד ג’וש מקאאון, בן אדם אדיר וקוורטרבק סולידי שמוכן להיות המנטור של דארנולד. וזה אחד מהמנטורים הטובים ביותר שיכולים להיות לו. שחקנים גדולים כמו ברט פארב, טום בריידי ובן רות’ליסברגר היו/כעת מאוד קשוחים כלפי ה"יורשים" שלהם. לאחר שטען בפומבי שהוא שוקל פרישה לאחר משחק 5 החטיפות מול ג’קסונוויל, רות’ליסברגר הכריז שהוא יכול לשחק עוד כמה שנים לאחר שהסטילרס לקחו את מייסון רודולף בדראפט. בריידי לא היה נחמד לג’ימי גראפולו, וצצו שמועות מבוססות שהוא לא רצה אותו יותר בניו אינגלנד ולכן הועבר לניינרס. פארב כמעט ולא הכיר בקיומו של רודג’רס ואפילו הלך לוייקינגס בשביל לנקום בפאקרס על העוול שעשו לו לטענתו. לג’וש מקאאון אין חצי מהיכולות של השלושה האלו, אך הוא שחקן סולידי עם הרבה ניסיון בליגה שיכול ללמד את דארנולד דברים גם מעבר לפוטבול.

חבריו של מקאאון (ובמוקדם או במאוחר של דארנולד) לקו האחורי הם חולייה ללא מנהיג ברור ומאוד חד מימדית. אין פאוור-בק קלאסי בכל קאדר השחקנים ואין תופס עילית מהבקפילד. איזייה קרוול הוא וטרן נחמד שיהיה חלק מרכזי ממשחק הריצה, אך חוסר המהירות שלו פוגע בו. תומאס רולס הוא גם כן סולידי, עושה עבודה לא רעה מהרבה דברים אך לא ממש מומחה למשהו אחד. בילאל פאוול הוותיק הוא הדבר הכי קרוב של הג’טס למישהו שיכול להשתתף במשחק המסירה אמנם הוא לא יציב. שארקנדריק ווסט שהוחתם לפני כמה ימים לא אמור להוות השפעה גדולה.

בגזרת התופסים, רובי אנדרסון הוא המוביל הגדול, פליימייקר אדיר שיכול לטפס ולקחת את התפיסות הקשות. קווינסי אינונווה שחוזר מפציעה יקח קצת מתשומת הלב שמקבל אנדרסון מההגנה היריבה. לטרל פרויר יש פוטנציאל להתפוצץ, הוא חייב לסדר את הראש שלו בשביל שזה יקרה. הטייט אנדים מאוד חלשים, בעיקר לאחר עזיבת אוסטין ספריאן-ג’ניקנס. הרוקי כריס הרנדון ממיאמי יכול להטות ראשים לכיוונו, חוץ מזה אין יותר מידי על מה להרחיב.

הקו ההתקפי בינוני להחריד ומאוד רדוד, הכוכב הגדול ביותר הוא דקוטה שייפלי וזה גם רק בגלל שהוא קיבל תפקיד זעיר ב"דדפול 2". 47 פעמים הקוורטבקים של הג’טס נרמסו בשנה שעברה, ונראה כי המספר הזה לא מתכוון לרדת.

בצד השני של הכדור העניינים נראים טובים יותר, הקו הקדמי מאוד מאוזן, חולייה שיכולה להתמודד גם עם הריצה וגם עם המסירה באופן לא רע. התוספת של התאקל ההגנתי ניית’ן שפארד בסיבוב השלישי של הדראפט תתברר כקריטית. רביעיית הליינבקרים שמאחוריהם התחמשה בקית עם התוספת של אייברי ווילאמסון מטנסי, תאקלר מוכח שיכול לכסות שטח רב.

הסקנדרי מאוד צעיר ורעב, שני הסייפטים שנלקחו בשני הבחירות האחרונות של הג’טס בסיבוב הראשון, מרקוס מיי וג’מאל אדאמס, הם שני שחקנים שלא מפחדים להתלכלך ובעלי עין לכדור. גם הקורנים סולידיים, התוספת של הוטרן טרומיין ג’ונסון מהראמס משפרת אותה עוד יותר.

תסריט אופטימי:

טוד בואלס מוציא מים מן הסלע עוד פעם, מקאאון משחק את רוב העונה והסילונים מכניסים את דארנולד בזהירות. מאזן 7:9 כשהעתיד נראה ורוד.

תסריט פסימי:

דארנולד נכנס מוקדם מידי ל-11 הפותחים ומאבד את הכדור הרבה, מה שגורם לירידה בביטחון העצמי שלו. מאזן 3:13 מאכזב.

תסריט ריאלי:

בואלס עושה יותר ממה שנראה כי הסגל הזה מסוגל, דארנולד מאוד לא יציב כשמקבל דקות משחק אך מראה ניצוצות של גאונות. מאזן 5:11, זהה לעונה שעברה.

לייק 1