גרין ביי פאקרס
מיקום: גרין ביי, וויסקונסין
בעלים: 360,760 אוהדי הקבוצה (הפרנצ’ייז היחיד בספורט המקצועני בארה"ב בבעלות אוהדים)
מאמן: מייק מקארת’י (עונה 13)
אצטדיון: למבו פילד
דיוויז’ן: NFC North
עונה שעברה: 9:7
הגעות בולטות
ג’ימי גרהאם (טייט-אנד, סיאטל)
מוחמד ווילקרסון (דיפנסיב-אנד, ג’טס)
מרסדס לואיס (טייט-אנד, ג’קסונוויל)
דשון קייזר (קוורטרבק, קליבלנד)
מייק פטין (מתאם הגנה)
עזיבות בולטות
ג’ורדי נלסון (רסיבר, לאוקלנד)
מורגן בארנט (סייפטי, לפיטסבורג)
ג’הארי אוואנס (גארד, שחקן חופשי)
דמאריוס רנדל (קורנר/סייפטי, לקליבלנד)
דום קייפרס (מתאם הגנה)
בחירות דראפט בולטות
ג’איר אלכסנדר (קורנר, לואיוויל)
ג’וש ג’קסון (קורנר, אייווה)
אורן בורקס (ליינבקר, ואנדרבילט)
כנראה שכל אוהד של גרין ביי זוכר איפה הוא היה בעונה שעברה, כשאנתוני באר שבר את עצם הבריח של אארון רודג’רס בשבוע 6 - וגמר ל-A-Rod את העונה, אלא גם לפאקרס עצמם. לראשונה מאז 2009 גרין ביי מצאו את עצמם מחוץ לפלייאוף, ובחלונות הגבוהים הבינו (סוף-כל-סוף יש לומר) שהגיע הזמן לבדק-בית וארגון מחדש.
ניקוי האורוות החל עם פיטוריהם של ה-GM טד תומפסון ומתאם ההגנה דום קייפרס, אשר החזיקו במשרותיהם יותר מרוב המקבילים להם בתפקידם. לשניהם היה חלק גדול בזכייה של הפאקרס בסופרבול ב-2010, אבל לשניהם יש גם חלק עצום בכך שהקבוצה לא חזרה לשם ב-7 השנים האחרונות. האנמיות של תומפסון בשוק השחקנים החופשיים, יחד עם הגנות נוראיות שהעמיד קייפרס, היוו בעיני רבים את הסיבה לחוסר ההישגיות - ולכן ננקטו הצעדים באופסיזן הנוכחי.
את ניצני השינוי ניתן היה לראות מיד עם כניסתו של ה-GM החדש לתפקיד, בריאן גאטקנסט. ההחתמות של ג’ימי גרהאם ומוחמד ווילקרסון - שניים מהשמות הבולטים בשוק ה-FA, סימנו את שינוי הגישה בפרונט אופיס של הפאקרס, ובנוסף הגיעו מרסדס לואיס (TE) וטראמון וויליאמס (CB) הוותיקים. הפציעה של רודג’רס הדגישה גם את הצורך בגיבוי טוב יותר מברט האנדלי ולכן הובא בטרייד דשון קייזר מהבראונס.
בדראפט נבחרו (שוב) 2 מהשמות הבולטים בעמדת הקורנר - ג’איר אלכסנדר (לואיוויל) וג’וש ג’קסון (איווה). יחד עם קווין קינג שנבחר אשתקד, מדובר בשלושה פרוספקטים של סיבוב ראשון שמרכיבים חוליה אחורית עם המון פוטנציאל, ונותנים המון תקווה שאולי הפעם גרין ביי יעמידו סקנדרי ראוי לשמו.
תחום הגנתי נוסף בו נדרשו הפאקרס לשיפור הוא הפאס-ראש. ההגעה של ווילקרסון אמורה להוסיף לא מעט לקו הקדמי, אשר גם הוא עמוס בשחקנים טובים - מייק דניאלס, קני קלארק, ניק פרי וקליי מת’יוס. על כל אלו יצטרך לנצח מתאם ההגנה החדש - מייק פטין, אשר העמיד הגנה מצוינת בג’טס בתחילת העשור ואפילו אחת סבירה בתור מאמן ראשי בקליבלנד.
בצד השני של הכדור נעשו גם מספר שינויים - הבולט שבהם הוא כמובן השחרור של ג’ורדי נלסון הוותיק והטוב. דוואנטה אדאמס, שפיתח כימיה מצוינת עם רודג’רס בשנתיים האחרונות, יהיה הרסיבר הבכיר ויצטרך להיכנס לנעליו הגדולות של ג’ורדי. רכבת הטייט-אנדים השנתית הביאה ללמבו פילד את ג’ימי גרהאם, שינסה לשחזר את היכולת מהימים עם דרו בריס בסיינטס, כאשר רנדל קוב וג’רונימו אליסון (מסתמן כרסיבר מס’ 3 ברוסטר) אמורים להשלים את חוליית התופסים הסולידית.
ג’מאל וויליאמס ואארון ג’ונס, שחקני השנה השנייה שהראו פוטנציאל בשנה שעברה, יתמודדו על עמדת ה-RB הפותח - וגם טיי מונטגומרי ייכנס כנראה לרוטציה הזו.
חזרתו של מתאם ההתקפה ג’ו פילביין - המוח מאחורי עונת השיא ה-1:15 ב-2011 - מוסיפה ביטחון שגם הפעם התקפת הפאקרס תהיה בטופ של הליגה, כפי שהייתה בעשור האחרון.
כל זה טוב ויפה אבל הסיפור הגדול יהיה כמובן החזרה למרכז הבמה של האחד והיחיד - מס’ 12 בצהוב-ירוק. מי שאפילו מעט מתעניין בפוטבול כנראה לא צריך הצגה של האיש ופועלו, אבל אם מישהו היה צריך עוד הוכחה שאארון רודג’רס הוא התקפת הפאקרס וההיפך, הפציעה בעונה שעברה הבהירה את זה שוב (נתון אקראי - לג’ורדי נלסון ורנדל קוב יש ב-16 משחקים בלי רודג’רס 3 טאצ’דאונים. ביחד). העונה הקרובה מסתמנת כשקשוחה במיוחד עם היריבות החזקות בבית ובחטיבה - אבל בפעם האחרונה שרודג’רס חזר מפציעה, ב-2014, הוא נתן עונת MVP שגררה את הפאקרס כמעט כל הדרך לריקוד הגדול. כל שנותר לנו, אוהדי גרין ביי, הוא לקוות שגם הפעם הסיפור יהיה דומה - רק עם סוף טוב בדמות זכייה בסופרבול.
Go Pack Go.