אוף טופיק מוחלט, אבל בדיוק ראיתי לאחרונה שמי שיועד במקור לתפקיד של ‘הדוב היהודי’ בממזרים חסרי כבוד, ע"י טרנטינו עצמו - שגם כתב את הדמות במיוחד בשבילו, זה… אדם סנדלר.
משנה מאוד את איך שמסתכלים על הדמות.
Raphinha: “What’s next at Barça? My renewal.”
יש לו חוזה לעוד שנתיים.
יהיה מוזר אם יחדשו לו לפני רישום של רכש חדש , של אולמו וחידושים אחרים.
חוזה לעוד שנתיים זה כלום.
חייב לחדש לו.
בלי קשר למכירה או לא, עזיבה של שחקן ברמה הזאת ובגיל הזה לסעודיה נשמעת כמו בדיחה עצובה. נקווה שאין שום בסיס לשמועה הזאת.
ניסוחית בלבד, וגם זה קשור לא מעט לתרגום, נשמע שיש הצעה (רשמית או רק גישושית), לא שאאא"פ רוצה/חושב ללכת.
אלא אם ינחיתו לו עוד איזה אולמו על הראש, אז הוא צריך להבין שהוא יקבל את ההזדמנויות שלו לזרוח גם בעונה הבאה. ולא מעט כאלו.
לשיקולים כספיים אישיים אני לא נכנס, אבל מה השכר הנוכחי שלו?
אותם פרסומים מספרים גם שאל הילאל לוחצת חזק על ראפינייה.
אני לא שונא את הפולני בלשון המעטה ולטעמי הוא בגדול עשה את העבודה שלו השנה לא רע.
אבל זה טעות. טר שטגן איבד את זה והוא לא מספיק טוב לשנה שלמה.
אבל יש עוד זמן לחשוב על זה
אבל גם שצ׳סני מראה במשחקים האחרונים שהם הוא לא כזה טוב ואולי כל הבלבולי מוח של טל על שוער מושלם ושרק פנייה חירבן לנו הכל היו שטויות. גם היום אני בוחר בפניה וחושב שנעשה לו עוול.
ואין לי בעיה עם הפולני, הוא לא שוער רע בכלל, הוא פשוט לא לרמה הזאת ואני חושב שפנייה היה יותר טוב ממנו בשער.
כי יש לך נוסטלגיה לפניה. גם הוא לא שוער רע אבל לא לרמה. בחודשים הנוראים שעברנו באוקטובר דצמבר הוא ספג הרבה שערים “רכים” .
פניה צריך לצאת להשאלה לצבור דקות. לא נעשה לו שום עוול הוא איחר לאחד האימונים וכמו שקונדה איחר ונענש גם הוא נענש. הבעיה של פניה שבניגוד לקונדה, לו היתה אלטרנטיבה בשער.
ממה שלמדתי על הפולני, ראיתי שמה שמאפיין אותו בקרירה לא מעט גם בארסנל וגם ביובה זה אי יציבות. יש לו תקופות טובות לצד רעות. גם אצלנו ולא צריך לשכוח את זה היו לו משחקים שהוא הציל אותנו. (כמו במשחק ההוא נגד בנפיקה והיה לו תקופה ארוכה שהוא לא ספג שערים בלה ליגה)
אני מודאג שככל הנראה שנה הבאה יהיו שתי שוערים לא יציבים בשער הוא וטר שטגן. לפחות לו יש אופי חזק יותר.
משה,
שנינו יודעים שגם אם היה לקונדה תחליף, אין סיכוי שהוא לא רואה דשא עד סוף העונה.
אם לקונדה היה תחליף ראוי אולי הוא היה זוכה למנוחה יותר , זה מה שהתכונתי.
בכל מקרה רציתי להגיד שלא נעשה לפניה שום עוול. השוער הטוב יותר פתח .
מסכים.
רק אומר שלדעתי אין מקום ל״פניה צריך לצאת בהשאלה לצבור דקות״.
הוא שוער שני מצויין וכבר היה בחוץ וצבר את הדקות שלו.
בנורמאלי שוערים כמו סילסן ושצ׳זני לא יושבים על הספסל להיות שוערים שניים. הם הולכים להיות שוערים ראשונים בקבוצת מובילה אחרת. ואז אתה נשאר עם שוער כמו פנייה בכל מקרה. הבעיה שלנו לא הייתה שפניה שוער שני אלא שמאטס נפצע לכמעט עונה שלמה. זה לא מצב להתנהל בו עם שוער שני בלבד.
שוערים כמו סילסן ושצ׳זני הם לא קורטואה ואובאלאק אבל הם מספיק טובים ויכולים להיות שוערים ברמה עולמית.
גם לטעמי מאטס חווה מעט ירידה ביכולת לעומת העונות הראשונות שלו, במיוחד בפן הפסיכולוגי. עם זאת הוא עדיין ראוי בעיניי להיות השוער הראשון שלנו כשהוא כשיר.
אם אתם מכירים במקרה שוער-על פנוי שאפשר להחתים אותו עם התנאים הכלכליים הנוכחיים שלנו, אז אהלן וסאהלן. שיבוא
אוף טופיק/תחילת סיכומי עונה,
שלוש עונות ושני מאמנים קדימה, אפשר שנעשה הערכה מחודשת לשלישייה המרכזית של פרויקט הרכש בקיץ 22’?
אני חושב שאפשר לומר היום בבטחה שז’ולס קונדה, לבנדובסקי וראפיניה הוכיחו שהם שווים כל אגורה, ואולי תחת מאמן אחר בזמנו הרבה מהשיח שהיה בשנתיים הקודמות היה שונה לחלוטין. ואם הייתי מוכן להסתכן הייתי גם אומר שמדובר בהברקות.
הפולני שאכל הרבה זבל סוף סוף שיחק לאיכויות שלו ולא לאיכויות הדמיוניות שהמאמן רצה שיהיו לחלוץ המרכזי שלו. אחרי כל הבלאגן, 119 שערים ובישולים בשלוש עונות בכל המסגרות. הספק מטורף.
ז’ולס קונדה הוחתם בתור פנטזיה של צ’אבי לתקוף כמו ליברפול, אבל ה’‘בלם’’ הצרפתי תמיד משך את העין של המאמנים שלו בתור מגן ימני(גם לופטגי ודשאן ניסו אותו שם). קונדה הפך לאחד מהמצטיינים הקבועים שלנו בזכות העובדה שהוא מביא איכות הגנתית גבוהה לעמדת המגן הבעייתית, ובנוסף עובד קשה כדי להתאים את עצמו לתנועות שמגן צריך לעשות בהתקפה. אחד הטובים בעולם בתפקידו.
והדובדבן שבקצפת(לדעתי), ראפיניה. עוד אחד שהגיע לעמדה מסוימת(לא מתאימה) ועשה הסבה כדי להוציא ממנו את המקסימום. 56 שערים ובישולים בעונה אחת!!!
הברזילאי הוא המודל לאחריות, מנהיגות ומקצוענות.
לא משנה מה הפילו עליו לאורך השנים הוא כל הזמן עובד, מתקדם ולא מוותר. ווינר בנשמה.
חבל שיש סביבו כזו מחלוקת, כי אנשים מפספסים את האפשרות ליהנות ממנו ומה שהוא עושה עבורנו.
הסמואל אטו של הפליק-טים(מינוס הנרקסיזם).
השלושה שחקנים האלה היו הרבה יותר טובים ממה שחשבו עליהם בתקופה שהם קיבלו נון סטופ ביקורות, וכבר היינו מוכנים למכור אותם.
זה מטורף מה שאיש מקצוע נכון יכול לעשות לקבוצה שלמה, ולהראות לנו שלא הכל זה שחור או לבן.
מקווה שזה לקח שהאוהדים שלנו ושל כל הקבוצות ילמדו.
נ.ב.
מקום של כבוד: פראן טורס מינואר 22’.
שלושה בישולים בקלאסיקו אחרי עונה של 23 גולים ובישולים, וכמות ספרינטים שצריכה להימדד כמו חשבון בנק של ביל גייטס.
אוף טופיק לאוף טופיק - דיון סיכום עונה גדול יגיע אחרי המחזור ה-38 (לדעתי עדיף לפתוח כזה אחרי הסיום הרשמי של העונה).
עכשיו תמשיך
אתה מכיר את דעתי על מצב כלכלי אני פה כותב רק מנקודת מבט ספורטיבית.
פניה עדין שוער צעיר יחסית, לא זוכר את הגיל, להתיבש על הספסל של ברצלונה שנה שלמה לא יעזור לו.
נהיית רמי וייץ עם ה’סמייקל’ כשכל העולם קורא לו שמייקל?
ז’ול קונדה זה השם המוכר…
בחיים לא שמעתי אף אחד אומר את השם שלו.
כתוב Joules, אז לפי זה הלכתי.
חוק ראשון בצרפתית זה שאף פעם אל תאמין לדרך שבה מילים כתובות. תשאל את יצרנית הרכב רנאולט, את המאמן ושחקן העבר דשאמפס, או סתם את @Uriah.