זה דיי מפתיע, שנה שעברה פתח מצויין עד שנפצע, ומהחזרה של פרנקי הוא איבד את הקרדיט (שלא בצדק בעיניי). העונה אני לא רואה אותו בכלל, גם לא במשחקים גמורים. סתם מפתיע בגדול.
אגב, רק בשביל הפרוטוקול, הקרדיט לדקו קטן ממה שחושבים.
סקאוטינג? שוער פותח בליגה הספרדית שמועדונים גדולים עקבו ברצינות כבר לפני כן. מחיר? יש סעיף שחרור, זה לא יכול להיות גבוה מזה. מו”מ עם המועדון? סעיף שחרור זו דרך לדלג על מו”מ.
הקרדיט אולי מגיע על השכנוע של השחקן, המו”מ מולו על השכר וגיוס הכסף ששולם לאספניול, 25 מיליון אירו, במזומן, שזה לא מובן מאליו (רב העסקות נעשות בתשלומים).
נראה לי שקצת התכחשנו ושהגיע הזמן להודות בזה - פראן הוא החלוץ הפותח שלנו העונה, ולבה מגרד דקות מהספסל. רק נקווה שבעונה הבאה נראה שם איזשהו שינוי, אבל לבינתיים זה המצב.
לגבי קסאדו - הדברים האלה עולים תמיד כשכולם כשירים ואין לכולם מקום לשחק. עוד ייפצעו לנו שחקנים ונצטרך גיבוי ממנו בקישור, אני לא דואג. עם כל האהבה שלנו לקסאדו, אנשים נוטים לשכוח שהוא בן 22 ופליק גילה אותו יחסית מאוחר והעלה לקבוצה הראשונה. הוא מעולה בתור שחקן משלים ולא הוגדר אף פעם בתור פרוספקט.
בקשר למשחק - הבדלי הרצון והמוטיבציה היו עצומים אז קשה לשפוט אבל שיחקנו מושלם בהתאם לנסיבות. סוף סוף דריסה במחצית הראשונה וגם דיוק מול השער שהיה חסר לנו העונה. אחלה העלאת מוראל לקראת יום ראשון!
אני כן דואג. לא בהקשר לקריירה שלו או למעמדו בקבוצה, אלא בדיוק למקרים שתיארת - 2-3 שחקנים ייעדרו (במשחק גדול או לתקופה כלשהי) ואז קסאדו ייקרא לדגל אחרי חודשים בפריזר וייצטרך להיות מדהים 100% מהזמן פתאום מכלום.
כרגע מדובר על קסאדו ספציפית, אבל בעיקרון - עם כל אהבתי הרבה אליו, הוא שם קוד לעוד מקרים כאלו שאני גם לא מבין למה לא מקבלים יותר דקות (לדעתי הוא מספיק הוכיח בעונה הקודמת שכשיש לו רצף משחקים ואמון - הוא שחקן מעולה), בטח בהתחשב ברמה של המתחרים שלו, וגם לא יודע מה יקרה ביום שהם יצטרכו לכפר על היעדרויות של שחקנים אחרי תקופה ארוכה ללא דשא.
אני לא אומר שהוא צריך לפתוח כל משחק (טוב, אני כן אומר את זה, אבל לצורך הדיון זה לא המצב). אני כן אומר שאין סיבה הגיונית, לדעתי, שהוא לא מקבל יותר דקות. בגארבג’ טיים, במשחקים מול קטנות, כמחליף, לא משנה. פשוט יותר דקות. בטח עם הזהירות בנושא הכשירות של פדרי ופרנקי, ובטח עם סיפור אריק שלא יורד מהדשא, התיעדוף של פרנקי, וזה שברנאל יכול להיות שחקן ענק אבל כרגע זה (עוד) לא שם וקסאדו יותר מוכח ומנוסה ממנו בקבוצה הראשונה.
לגמרי. הבישולים שלו במשחקים גדולים בעונה שעברה הוכיחו את זה.
כמו שכתבתי, גם אני לא מבין למה הוא נמחק ככה. אני מנסה למצוא הסבר בכוח. זה ברור שפליק מעדיף אחרים, אבל קסאדו שיחק כשאחרים היו פצועים. זה לא משהו אישי נגדו מצד פליק.
אבל איך זו מחיקה ברורה כשאתה אפילו מסביר בהודעה שלך כמה קשה למחליף בכנף ימין לקבל דקות?
היו פעמים שיכל לקבל יותר דקות, לא באופן משמעותי.
יש הרבה שחקנים שנמצאים לפניו ברוטציה וזה הגיוני.
באופן כללי, את מי פליק ‘‘מוחק’’ חוץ מילדים שמלכתחילה המעמד שלהם בסגל נמוך?
מצד שני, יש לך דוגמאות כמו מרטין שלפני המעבר לעמדת הבלם היינו חולמים שהוא ימחק אותו.
הדוגמא היחידה שיש לעניין הזה זה קסאדו, אבל לדעתי הוא אוברייטד בפורום ולכן מתפלאים כשהוא לא משחק.
על סמך היכולת של לאמין אני ממש לא מבין מה הבעיה לעשות יותר רוטציה שם? ברור שלאמין שחקן הרכב פותח למשחקים חשובים וברור שהוא צריך להיות מתועדף על פני רוני אבל הוא לחלוטין לא שחקן שחייב להיות כל הזמן על המגרש.
אין לי בעיה עם הרעיון, אני בעד.
אני פשוט לא חושב שהמצב הקיים מעיד על מחיקה של רוני לעומת הבאנקריות של לאמין.
הסטטוס של השוודי היה ברור מלכתחילה - פירורים ושינוי מצב בהתאם ליכולת ואפשרויות.
היכולת שלו בתור שחקן צעיר ומחליף פנטסטית. עכשיו נשאר עניין האפשרויות וזה תלוי בהרבה גורמים.
לדוג’ בארדג’י ברוב הפעמים לא יקבל דקות לפני פרמין ואולמו, ולכן יהיו סיטואציות שראפיניה יעבור ימינה והם אלו שיכנסו.