הליגה האירופית 21/22 - הדיון המתגלגל:: מודחים ברבע אחרי הפסד 3:2 (4:3 במצטבר) מול פרנקפורט (בוסקטס, ממפיס)

אני דווקא נהניתי מהמשחק עד החילופים.
לא הייתה איזו איכות מבארסה, אבל היה משחק קיצבי, הרבה מצבים, שחקנים לחצו ולחמו. דה יונג היה צריך לסיים מחצית עם שלושער.
לא יודע מה קרה בחילופים. הם לא נראים לי מטומטמים. כנראה קיבלו גול שני ואז הורידו ידיים\מכנסיים.

זאת כן טעות. 0 בעיטות למסגרת, לא לשער. היום היו 5 בעיטות ועוד 3 נבלמו.

דימטרי אתה מטריל אותנו נכון?

אני לא. באמת נהניתי מהקצב, ובאמת היו בעיטות לשער.
לא מבקש מאף אחד להנות יחד איתי, כי בסופו של דבר הפסדנו והושפלנו, וקומאן אשם.

לפחות דינמו קייב גרועים מאיתנו הם הפסידו מניטה לבאיירן. אנחנו רק שלוש.

אבל קומאן עוד יפסיד גם להם.

ליאור אבל אני לא מבין, למה אתה מחפש תאום צ’אבי ואיניסטה? אחרי שרונלדיניו ודקו הלכו רצית שאיניסטה יהיה דקו והנרי רונלדיניו? גם הרף שלך הוא יותר מדי גבוה. בוא, מדובר בקשרים הכי טובים בהיסטוריה של המועדון. אני לא מכוון לשם, אני מכוון לקשרים שישחקו כדורגל ברסאי, יתנו הכל על המגרש, ויפסידו וינצחו באותה צורה. אני מעדיף בכל יום לקבל בראש עם ריקי פוץ’, ניקו וגאבי, מאשר עם וידאל, סמדו ולנגלה.

המשחק הזה היה לדעתי החותמת על קומאן. זה באמת מרגיש שהוא עושה בכוונה. אין הסבר למה הוא חזר למערך והשיטה המביכה הזאת, שרק נגד לבאנטה שיחקנו 433 ונראנו יותר טוב. הייתה אשכרה צורה למשחק שלנו.

אני יודע שדמיר לא מככב. אני יודע שקוטיניו לא וואו. אבל ראבאק, זה מה שיש, תשחק עם זה ותיצמד לפאקינג שיטה. כל פעם שמאמן סטה מה433 זה פשוט לא עבד.

סרג’י רוברטו צריך להתבייש שהוא לא מקצץ חוזה. אני הייתי מהסנגורים שלו, אבל מים הגיעו עד נפש, הוא ילד חרא שאני לא מבין למה בכלל נלחמים על החוזה שלו. התביישתי שהוא לבש את סרט הקפטן. איך נותנים לשחקן שלא בא לקראת הקבוצה, שיודע בדיוק כמה ואן דייק מרוויח וכמה רוברטסון מרוויח וכמה קנסלו ועוד, אתה יודע בדיוק מה אתה שווה, אתה יודע בדיוק איך ברסה הגיע למצב הזה ושחוזים כמו שלך הם הסיבה לכך, אתה יודע שמסתכלים עליך אחרת כי אתה שחקן בית ולכן מצופה ממך להתנהגות אחרת, ואתה עושה פוזות על קיצוץ של 30 אחוז? שיעיפו ללבאנטה. שלא יראה דקה כמו אומטיטי.

ריקי פוץ’ לא היה שווה כמה דקות בסיום? כבר הוצאת את פיקה, עשית משהו טוב, אז אתה מכניס קשר אמצע שישחק בצד, ואז אתה שם את דה יונג בלם שלישי? פשוט לא הבנתי. בכנות, זה המאמן הכי רע שראיתי בברצלונה.

רחמים על דסט, גרסיה, אראוחו, דה יונג, פדרי וגאבי. הם שחקנים שבאמת אכפת להם, אבל אין להם מנהיג אחד. לא על המגרש (חוץ מפיקה) ולא על הקווים. אין להם ממי באמת ללמוד.

אני לא באמת מחפש מישהו שישתווה להם, מה שאני מחפש זה הגיון:

אם בארסה רוצה לשחק 4-3-3 אז אני רוצה את זה התקפי (קש’"א אחד ולא שניים). אם בארסה רוצה לשחק 4-3-3 התקפי אז 2 המשבצות של הקישור ההתקפי הן המשבצות הכי חשובות. על פיהן ישק דבר.

מה פדרי עושה לא נכון? למה הוא לא ברומטר שקובע קצב משחק? כי הוא כל הזמן מתכתב רק עם השחקנים שקדימה ממנו וקיצונה ממנו (במשחק האחרון דסט וממפיס) והוא כל הזמן בורח מניהול משחק אמיתי ולא רק למראית עין. מפקיר את בוסקטס ומחסיר ממנו אפשרות מסירה קריטית ושומר על מרחק מפרנקי. בעיניי זו בריחה מאחריות.

אם תפקיד הקשרים הוא החשוב ביותר לקיום השיטה אז אני חייב שהרפרנס יהיה הרפרנס הנכון. גאבי אפדרי לא יתפתחו להיות שחקנים חשובים אם הם לא מבינים את המבנה של המשחק שלנו. בגלל זה ריקי יותר טוב. כי הוא היחיד שמנסה לשחק נכון על המשבצת שלו.

אתה צודק שעדיף לחטוף בראש עם ריקי ניקו וגאבי אבל זה בתנאי שהם מנסים לנהל את המשחק הברסאי ולא רק להבריק את הגיל בתעודת הזהות.

סרגי רוברטו פונק במהלך השנים ולא מבין שהבית זונות הסתיים. לא מבין למה אנחנו רודפים אחריו. לא רוצה לחדש ? תודה רבה. שב ביציע עד שתמצע קבוצה חדשה.

יש הרבה חומר טוב לעבוד איתו בקבוצה, חומר מהסוג שרק חולם לנשק את הסמל פלוס האפשרות להמציא ולמצוא משהו חדש. השמות שמנה שביט בקישור זה תאווה לעיניים, אבל הם צריכים מנהיג מאחורי הקווים שיזכיר להם שאין תכליתי יותר מהכדורגל הברסאי. זה לא טיקי טאקה ברזילאי, זה טיקי טאקה קטלוני- יש שם פוטנציאל לדרוס את היריבה עם הטכניקה הזו.
אבל לצערי קומאן לא האיש שידע להשתמש נכון בכלים הללו. הוא משתמש בהם רק בכדי להצביע על ברירת המחדל.

אגב
אראחו זה כלכך בול פגיעה

אגב 2
דה יונג המקורי (משל רונלדו המקורי), מרחף ממש, זה מקור של הפילוסופיה כדרך חיים במרכז המגרש. תענוג.

אגב 3
כמו כן, אתם מבינים שזו הקבוצה שמסי הציל בחמש שנים האחרונות במו ידיו… והיה מוסיף לעשות כן גם השנה לו נתנו לו.

איך אתה מצפה מהם ללמוד משהו שקומאן מאמן אותם?

אני לא בא בטענות לאף שחקן צעיר. זה פשוט לשחק תחת ואקום מנהיגותי ומקצועי.

פדרי פצוע שלושה שבועות במשחק הראשון שהוא כשיר קומאן זורק אותו למגרש. ומתוך ידיעה שזהו הוא עכשיו לא יקבל דקה מנוחה.

אני מחכה למאמן שיטרח ללמד אותם משהו.

אני לא חושב שקומאן עושה בכוונה, טוב חוץ מלריקי.

הסגל שלנו עם כל מגרעותיו שווה לחלוטין טופ 4 בליגה הספרדית ושמינית גמר בליגת האלופות שבגדול זאת כל הציפייה שלי מהעונה הזאת. רואים שלקבוצה אין שיטת משחק ברורה ויש המון חוסר תיאום בין השחקנים, זה לא קשור רק למערך, זה קשור לכך שהמאמן לא יודע להסביר לשחקנים את העמידה הטקטית במערכים ומה הוא מצפה מהם לעשות. יש מאמנים שבקבוצות מסוימות פשוט לא מצליחים להעביר את המסר כמו שצריך, ויש את קומאן שפשוט לא יודע בעצמו מה הוא מצפה ואיך לבצע את זה, בגלל זה לדעתי הוא כל הזמן בוכה על הסגל.
אם היו לו שחקני טופ הם היו איכשהו מסתדרים ומצילים לו את התחת, אבל כשיש שחקנים צעירים שצריכים הכוונה מבחינתו זה חרא חומר לעבוד איתו והוא לא יודע מה לעשות עם זה.

עד לפני שבועיים עוד חשבתי שנוכל לסחוב איתו עד סוף השנה, לחסוך את הפיצויים ולהביא מאמן שיהיה לו קיץ שלם להתחיל לעצב את הקבוצה בדמותו, אבל בקצב הזה אנחנו לא נעמוד בציפיות הצנועות שלי וזאת תהיה מכה קשה כלכלית ומקצועית.

אתה שומע את מסיבות העיתונאים שלו?

בשלב הזה אין כמעט שום הסבר הגיוני לדבר הזה חוץ ממאמן שמחפש את הפיצוים שלו.

האמת, יש שתי אופציות שחושבים לעומק, הוא יודע שלא משנה איזה תהום הוא ידרדר אותנו , לאפורטה לא מסוגל לפטר אותו. האופציה שניה זה שהוא רוצה את ה19 18 12 כבר איבדתי את המספר של הפיצוים.

אותו דבר אני, ומבחינה הגיונית אני עדיין חושב שמאמן שיבוא עכשיו רק יסבול ויחטוף. אבל אני לא חושב שאפשר להמשיך ולסבול אותו.

אין לי כוחות נפשיים לזה יותר. אני מאז התחלת שנות ה90 ראיתי כל משחק של ברצלונה שאני יכול עד הסוף המר או השמח. רק צבא ודברים כאלו מנעו ממני. אם הוא ימשיך אחרי אתלטי, אני יותר לא רואה משחקים של ברצלונה. תקראו לי אוהד הצלחות ומפונק. כבר לא אכפת לי יותר. ראיתי המניטה של ריאל עלינו ושרדתי ראיתי את המסדר מחיאות כפים לריאל ושרדתי כל התבוסות של ברצלונה לבאיירן כולל 8-2 ושרדתי אותם . אבל את ברצלונה עכשיו אני רואה אך ורק מתחושת אשמה ונאמנות לקבוצה לא יותר מזה, אם קומאן לא יפוטר אחרי אתלטי. אני עם ברצלונה גמרתי לפחות עד שהוא יעזוב.

למה בגיל שלי אחרי כל מה שעברתי בחיים אני צריך כל הזמן לכעוס לסבול ולקלל.

2 מחזורים, והפסדנו כבר 1.86-5.6 מיליון יורו פוטנציאליים, שיכלו לעזור קצת עם עניין המאמן. רק אומר.

בקצב הזה - עוד 9.6 מיליון לא יגיעו, כי לא נעפיל לשמינית.

וכמה נפסיד שנה הבאה כשלא נהיה בליגת האלופות? לא יודע מה לאפורטה חשב שהוא השאיר את הדביל הזה, הרווח לפטר אותו הוא עצום. אני חוזר - רווח.

כתוב - 15.64 מיליון.

ואגב, לא התייחסתי למה שאולי יקרה ב-4 המשחקים הבאים. למשל - נראה לי שגם לא נקבל 2.8 מיליון על ניצחון במינכן. לא יודע למה.

אההה חשבתי זה מדבר על העונה הנוכחית. Anyway חשוב שיבינו שהאופציה להשאיר את קומאן מעבר ללא מקצועית היא גם נזק כלכלי. כמה חבל

לא הבנתי אם זה מענק העפלה לשלב הבתים בעונה הנוכחית, או הבאה. אבל גם אם מדובר על הנוכחית, ובעונה הבאה הסכום יהיה שונה - זה כנראה לא יהיה הבדל משמעותי מידי. בטח לא כזה שנגיד “אה…לא נורא” על אי הקבלה שלו.

לאפורטה לא העריך נכון את הסיכונים שלו… חשב שקומאן כמאמן יכול לקחת אותו לאנשהו בצ’מפיונס ולא העריך נכון את ההשפעה העצומה של מסי על הקבוצה. אלה 2 טעויות פטאליות בבניית עונה. אפילו כשלא מדברים על עונת תארים.

לאפורטה לא הכין שיעורי בית והגיע לא מוכן. כדאי מאוד שהוא יאסוף את עצמו בידיים ויתחיל לעבוד ולא רק להסתמך על החיוך היפה שלו.

בוא נציג את זה ככה:

1. קומאן מחליט בתוכנית המשחק שלו למחזר את מה שהיה מול לבאנטה, אז הוא מנסה לשחק על מצ’אפים שוב. מה שקרה שבנפיקה ברמה האישית טובה מלבאנטה, אז מספיק מיס מץ’ אחד (במקרה הזה, גרסיה מול נונייז) כדי שהכל יתחרבן.

2. פרנקי דה יונג שולח כמה מסירות מפתח, מצטרף לכל התקפה והוא מהווה האיום היחיד מהאמצע בתקווה שלוק יצליח למצוא דרך לדחוף את הכדור לרשת. קומאן מחליט על חילוף מפתיע ומוציא את פיקה ומכניס את גאבי. אני חושב “יופי, הוא מבין שהתכנית המקורית לא עובדת והוא משנה מערך, ככה אולי נראה 4-3-3 סטנדרטי”. בפועל? פרנקי בלם, קרי, אותו מערך ותוכנית משחק רק אפילו פחות טוב.

3. כל יתר החילופים? במטרה לשמור על תכנית המשחק שלחלוטין לא עבדה, רק שהוא זורק ילדים כי זה חלק מהמיסוך שאסף לירן כנראה דיבר עליו. אפילו אחרי האדום של גרסיה היה חשוב לשמור על הבלמים שלו.

4. אני ממש לא נוטה לצטט או להעלות דברים מהאולפן, אבל אחת לכמה זמן יוצא להם משהו נכון.עומרי אפק טוען שכשמאמן מפסיד מציג את משנתו ומנסה להסביר בחלקי משחק שהם היו טובים, זה כבר ממש סימן שהוא מאבד את זה. הוא בהחלט צודק.

5. לאפורטה חייב לסגור פינות הפגרה הזאת. אם הוא רוצה שנעלה שלב ושנוכל לחשוב על אירופה שנה הבאה הוא חייב לפעול ולפטר את קומאן. צ’אבי יאכל פה הרבה חרא, אבל הציפיות ברצפה. אם יש נונייניסטות שם בחוץ ששוחרים לטרף הזה, אז שיבושם להם. אנחנו לא יכולים להמשיך לחשוב רק על התסריט הרע ביותר, שכרגע מה שקורה בקבוצה כבר עומד במימדים שלו עם כל משחק שעובר.

אייל, מה שהצגת זה לא כל הכסף. זה רק performance related שמהווה 55% מכל הכסף שמחולק לקבוצות.
למשל, חלק מהכסף שהקבוצות מקבלות הן לפי מקדם שמחושב לפי הישגים של 10 שנים אחורה. רק מזה ברצלונה מקבלת השנה 34M יורו, שזה יותר מכל מה שהיא תקבל גם אם תעלה לשמינית ותפסיד שם.
יש גם חלק שנקרא market pool, שמהווה 30% מסך הכסף המחולק. ההכנסות מהחלק הזה תלויות בכמות המשחקים של בארסה ושל קבוצות ספרדיות אחרות. ככל שמגיעים רחוק יותר , ככה מקבלים חלקה גדולה יותר.

פרטים פה: Prize money & Revenue distribution system. Live! | Football-coefficient.eu

בקיצור, בארסה שעולה לליגת האלופות ועפה בשלב הבתים, צפויה לקבל 50-60M. בארסה שמעפילה לשמינית ועפה שם, תוסיף עוד 10-20M, וככה בכל שלב.
אי ההעפלה זאת פגיעה כלכלית קשה ביותר. לא רק באותה שנה, זה פוגע במקדם ל 10 השנים הבאות.

מכל הפשעים של קומאן זה כנראה הנורא מכולם. ביום שאתה גורם לפרשנים כמו שגיא כהן ועומרי אפק להיראות חכמים יותר זה היום שבו אתה חייב לפרוש מהאימון ולברוח לאיזה מנהרה שאף אחד לא יוכל למצוא אותך ולצחוק עליך…