רודריגו שמשחק בשמאל ונע בתזמון נכון למרכז יוצר חלל בצד שמאל שנוצל טוב מאוד היום ע’'י אלאבה(במחצית השנייה) ובנזמה, אם ויני יהיה שם זה לא יעבוד ושוב יהיה פלונטר.
כדאי לנסות את ויני בצד ימין, ימשוך את ההגנה ויאפשר עוד שטח בשמאל.
רודריגו שחקן סופר חכם, מיני בנזמה אבל עם מהירות, חבל רק שהיום סיים כמו השחקן אותו החליף בשמאל.
ואני אוהב את סבאיוס, זה חתיכת שחקן.
ומתברר שאנחנו כן יכולים להניע כדור מהר בנגיעה אחת, לנוע לשטחים, להחליף מקומות ולהגיע להמון הזדמנויות מול בונקר, לא חייבים את ויני שילך כל המשחק עם הראש בקיר כדי לגרד חצי הזדמנות.
רודריגו יודע להדביק את הכדור לרגל ברמות הכי גבוהות שיש, הכדור ממש צמוד צמוד והוא מצליח לייצר מצבים גם בצפיפות גבוהה. לעומתו וינסיוס יותר זורק את השחקן שלו עם שינויי מהירות וחייב קצת שטח לרוץ אליו אחרת הוא אבוד. אני ראיתי אתמול שחקן שמייצר את כל ההזדמנויות שויני מייצר ללא כל הבולשיט שצריך לסבול עד שזה קורה.
האם ״התקרה״ של ויני גבוהה יותר? יש מצב כי היכולות הפיזיות שלו והמהירות באמת ברמה היסטורית, אבל זה יצריך השתלת מוח ועד אז אני אעדיף תמיד שחקנים כמו רודריגו.
צריך לזכור שרודריגו גם נהנה כרגע מהפריווילגיה שויניסיוס נהנה ממנה עד העונה שעברה: קבוצות עוד לא למדו שהוא שחקן שחקן וצריך להצמיד אליו המון שחקנים. ככה שההשוואה לא לגמרי הוגנת.
מה שכן, אין ספק שרודריגו הוא LW וכל הסיטואציה הזו עם ויניסיוס קצת בעייתית. אני לא יודע אם זה בכלל יכול להישאר ככה לטווח ארוך. בכל אופן, כרגע אני מחזיר את רודריגו באופן רשמי לעמדה שלו ונותן לו להתחרות עם ויניסיוס על מקום בהרכב, ושהטוב ביותר ינצח. אין שום סיבה שבעולם שויניסיוס יהיה באנקר כל-כך ברור בהרכב גם בתקופות החושך שלו, ויש לו לא מעט כאלה.
נכון ויני באמת מקבל שמירות כפולות ומשולשות. לתת לרודריגו להתחרות עם ויניסיוס זה צרות של עשירים בהתקפה… מצבנו לא מאפשר את זה אלו לא ימי ריאל מדריד ב העליזים של היגואין וקאקא. אין לנו עומק התקפי בעליל, לראייה מריאנו אוכל חינם דיאז עולה כמחליף אצלנו. רודריגו חייב להיות על המגרש כרגע גם אם לא בעמדה האידיאלית שלו.
שוברים שגרה| היו צריכים להיות קצת יותר משחקים כאלה העונה, לא באותה הקלות אבל לפחות ברמת התוצאה והכיף בחלק מהזמן. כמו שאמרתי לפני המשחק, עם פרסום ההרכבים - אם גם בכל התנאים האלה של הרכב צעיר ורענן ודינמי, במשחק בית, נגד הקבוצה החלשה בליגה שהיא עם רגל ו-3/4 בסגונדה - אם גם הפעם זה היה איזה 0:2 מעפן שהיה מוציא לנו את המיץ וגורם לנו להעביר לארסנל-מנצ’סטר סיטי או אפילו לגלאקטיקוס החדשים של צ’לסי (לא באמת) - אז זו בעיה, זה היה מייאש. סוף סוף ישבנו ונהנינו מכדורגל.
כמו כולם, רציתי לראות את סרחיו אריבאס משחק הרבה יותר מ-12 דקות (מריאנו דיאס לפניו? באמת? לא היה אפשר שקארים בנזמה יירד לנוח אחרי מחצית? הוא לא באמת רץ לפיצ’יצ’י), אבל הכל יחסי בחיים האלה ועם מה שקרלו אנצ’לוטי לימד אותנו והקיבעון המחשבתי - ההרכב אתמול הצלחה מסחררת. אריבאס מקבל כדור, מוסר ונע לעומק, כמעט הבקיע שער בכורה בסנטיאגו ברנבאו במשחקו הראשון. בכל מקרה אין לי ספק שהוא לא יקבל יותר פירורים עד תום העונה.
ובאותה הנשימה: גם אם רודריגו הפנטסטי היה מבקיע אתמול חמישייה וגם מוסיף שער ניצחון בקרב הבוץ באוססונה ביום שבת, ואם דני סבאיוס היה מבשל שלושער - זה לא היה משנה. זה ברור שאין להם סיכוי לשחק באנפילד עם כמה שזה עצוב.
אני רוצה לפרגן לקבוצה אבל אלצ’ה באמת פאתטית או יותר נכון מסכנה. מרקו אסנסיו כבש שער יפה והוא לא ניפח את התוצאה אלא הוריד לחץ, אבל באמת שהוא קיבל מסדרון כמו הפאסיו לפני המשחק; אלצ’ה לא עשתה פאולים, העמידה קו הגנה מאוד-מאוד-מאוד גבוה וכן הלאה. הקבוצה הכי “רכה” שמשחקת עם שלושה בלמים. כן עצבן אותי שמהשער הראשון המהיר ועד לפנדל ההזוי שקיבלנו (הבלם נגע ביד כמו שוער, הוא לא נורמלי) - הקבוצה קצת נרדמה.
רודריגו מדהים, בצד שמאל יש לו את האפשרות גם להיכנס לאמצע, איך שהוא זרק את הבלם וסחט פנדל. הזוי שהכדור לא רצה להיכנס לו אבל הוא שמר את הגולים לרגעים החשובים יותר ככל הנראה, ממש תאווה לעיניים. כמובן שאסור שעוד משחקים כאלה לא יביאו בשורה בשורת הסטטיסטיקה. לצערי הוא לא יקבל כמה משחקים לרוץ. המשחק אתמול שוב גרם לנו לחשוב מה היה קורה אם קרלו היה יותר גמיש ומגוון גם עם הסגל הנוכחי שהוא כן בעייתי. אפשר היה להזיז את ויניסיוס ג’וניור לצד ימין או לאמצע, או בכלל להוציא אותו בדקה ה-70 במשחקים שהוא רב עם כל העולם או שהדריבלים שלא לא טובים. יכולנו ליהנות יותר מרודריגו מצד שמאל ויותר מדויד אלאבה בצד שמאל. הוא לא רץ כמו פעם אבל זה כמו מנהל משחק מאחורה. הפסים מצוינים ואלגנטיים, קבלת ההחלטות טובות וכל קשר שאיתו יכול ליהנות.
היו מצבים טובים לבעיטה אבל כולם מפרגנים מדי חוץ מבנזמה שהיה קצת אגואיסט. אדוארדו קמאבינגה לא כבש כבר שנה, יש לו בעיטה טובה, היה לו נתיב - שגר, שאל את פדה שגם כן היה רחמן. סוף סוף ישבנו ונהנינו מכדורגל. מעדיף שלא לחשוב על קרב החפירות בשבת, את הימים זה קל לספור לקראת ליברפול, סופר גם את השעות והדקות והשניות. האללה מדריד!
ויני יהיה שם ביחד עם רודריגו, מה שיוריד הרבה מהפוקוס שיש על ויני ויאפשר לו לשחק כדורגל. כבר ראינו איך ויני נראה כשיש לו עזרה בסיסית לעומת איך זה נראה כשהוא לבד. רודריגו יכול למשוך יותר לאמצע כשויני על הקו.
בכללי רודריגו צריך לשחק קרוב לרחבה, לא באגף. באגף הוא עוד שחקן טוב, כשהוא באמצע הוא שחקן פסיכי.
אתה כל פעם ממציא עמדות חדשות לשחקנים. ויני משחק בצורה דיי פרימיטיווית ופשוטה בעמדה שבה הוא שיחק כל חייו, אתה באמת מצפה ממנו שילמד עמדה חדשה? אולי זה יכול לקרות, אבל נכון לעכשיו לא ניתן לבנות על זה כפיתרון.
רודריגו בשמאל ויני בימין > ויני בשמאל רודריגו בימין.
רודריגו בשמאל הוא וורלד קלאס ולדעתי יתן הרבה יותר מספרים מויני. במצב כזה אני מסתפק במה שויני יתן בצד ימין של ההתקפה.
איזה עמדות המצאתי ?
קמא מאז שכתבתי שישחק מגן שמאלי שיחק ככה בגמר גביע עולם ופתח משחקים בריאל כמגן שמאלי.
גם פדה יכול להיות מגן ימני וורלד קלאס.
זה לא שאני אומר לתת למודריץ’ לשחק בלם…
ויני גם אם לא יהיה אותו ויניסיוס בצד ימין עדיין ימשוך הרבה תשומת לב מההגנה וכך ישחרר את רודריגו בצד שמאל.
אם ויני ישחק בשמאל ורודריגו יבוא לשם וגם בנזמה ואלאבה יהיה שם פקק שאי אפשר לצאת ממנו כאשר בצד השני אין לך כלום.
קמא מחלטר בצורה סבירה כמגן שמאלי. הוא שחקן מעולה ולכן מצליח לשחק שם ועדיין לתרום, אבל זו לחלוטין לא העמדה שלו לטווח הרחוק, וברגע שהיה לקרלו את האופציה של אלאבה לעמדת המגן השמאלי, קמא יצא משם. צריך לזכור שגם בריאל עקב מכת הפציעות וגם בנבחרת צרפת עקב פציעתו של לוקס הרננדז, נאלצו המאמנים לחלטר איתו שם. זו לא הייתה הבחירה הראשונה של אף מאמן. הוא יוצר לא פעם חורים וההצטרפות שלו להתקפה לא טבעית וחלקה.
ויני שחקן שיכול לייצר שער מכלום, אבל הוא יודע רק לשחק על בלטה אחת במגרש כדי לעשות את הדברים שלו. מדיי פעם מתפלקים לו פעולות טובות גם מהאמצע או מימין אבל יהיה הרבה יותר קל לסגור אותו כשלא יהיה לו את הטריק היחיד שיש לו - לחתוך בפתאומיות לאמצע.
עכשיו בלי קשר לדיון התיאורטי שהתפתח כאן, אם נחזור למציאות, דובר העונה על כך שבמועדון רואים ברודריגו כחלוץ או חלוץ שני, ולא כשחקן אגף, לאחר שנים שהשתמשו בו כקיצוני ולאחרונה נפל להם האסימון. זה לא אומר שהוא לא יכול לשחק כקיצוני, ושאם ויני נפצע או מורחק כמו אתמול רודריגו לא יוכל להחליף אותו שם, אבל בונים עליו כשחקן התקפה לאמצע. יתרה מכך, ויני הרוויח את מעמדו בצדק והמקום שלו כקיצוני השמאלי של הקבוצה מובטח מסיבה מספיק טובה.
אני חושב שבמקום להחליף את ויני ברודריגו, חשוב למצות את היכולות של שניהם, בטח בעונה הנוכחית. אנחנו לא יכולים להמשיך ולבנות על ויני כיוצר היחיד בקבוצה וכך גם אי אפשר להמשיך לבנות על רודריגו כיוצר היחיד, בצורה כזאת שיהיה קל לסגור אותם. כך אנחנו משחקים העונה וזה לא מספיק.
אם נשחק עם שניהם ביחד לא רק שתתגבר המסה ההתקפית שלנו עם, חלילה וחס, עוד שחקן התקפה (לפחות זה ההרגשה מהקבוצה, שאסור לתקוף עם יותר משלושה שחקנים), אנחנו נרוויח גם את ויני בחזרה כשלא כל הפוקוס ילך אליו וכל 5 דקות הוא יספוג מכה ברגל; זה כבר לא יעבוד. יהיו לו יותר שטחים ונוכל לקבל בחזרה את השערים שהוא עושה מכלום, ובנוסף לזה גם את הקסם של רודריגו. בשום פנים ואופן הם לא צריכים לשחק אחד על חשבון השני, אלא על חשבון אחד מהקשרים.
אם משחקים את המערך הזה בנזמה פחות יגיע לשם. בכל מקרה, להעמיס את אגף שמאל עם היכולות שיש לנו שם זה לא הרעיון הכי גרוע בעולם. מהאגף השני במקסימום נפתיע כמו מה שעשה אסנסיו אתמול או כמו במשחק מול אל הילאל שאז קרבחאל מצא את עצמו לא פעם חופשי ברחבה.
ולסיום, צריך לזכור שאתמול שיחקנו מול הבוצה הכי פאטתית בליגה, קבוצה שההגנה שלה בדיחה בדרך קבע, וצברה רק 9 נקודות העונה. לא הוגן להשוות את המשחק הזה ליתר משחקי הליגה, בייחוד שרודריגו שיחק אתמול בלי שמירה מיוחדת וכניסות לרגליים, וכן עם המון עזרה כשמי שעוזרים לו היו סבאיוס ואלאבה, וכן בנזמה שנראה שלאט לאט חוזר לעצמו. אנחנו שופטים את ויני העונה כשליטרלי אין לו עם מי לשחק והוא כל הפוקוס של הגנת היריבה.
אז אני כותב שבעקבות ההתעקשות לשחק עם אלאבה כבלם ומחסור הדקות של קמא והנגרות של מנדי כדאי לתת לקמא דקות בעמדת המגן השמאלי כדי שיצבור דקות וכי הוא יהיה יותר טוב ממנדי, ואחרי זה קמא משחק מגן שמאלי בגמר המונדיאל ומצטיין ופותח כמה משחקים כמגן שמאלי בקבוצה הגדולה בעולם ומצליח בגדול, ואתה קורה לזה ממציא עמדות ? מישהו אחר היה כותב “רואה את הנולד” ואחר אולי היה אומר “יש לו עיין טובה לשחקנים” אבל גם “ממציא עמדות” כנראה גם בסדר…
קמא יצר בהגנה פחות חורים ממנדי ותרם התקפית יותר מאלאבה של בגירסא הלבנה שלו, היה מצויין כמגן שמאלי, אבל הוא חייב לשחק קשר כי הוא יהפוך לאחד הטובים בעולם, גם אני כשכתבתי מגן שמאלי היה כדי שיצבור דקות.
פדה יכול להיות המגן הימני הטוב בעולם אין לי ספק, אבל בחודשים האחרונים הוא השתפר כל כך כקשר שהפך קריטי להצלחה של ריאל.
אבל אני מתחיל להאמין שרודריגו יכול להיות יותר מסוכן ממנו אם ישחק בשמאל, ושאם צריך להקריב מישהו שישחק בצד השני זה צריך להיות דווקא ויני ולא רודריגו.
ויני חותך לאמצע…עד עכשיו רק שער אחד בשתי עונות יצא מהחיתוך הזה, אז לא מבין איך זה הנשק הכי חזק שלו.
עד עכשיו כל פעם ששיחקנו נגד קבוצות פאטתיות הצלחנו להפוך את זה לחלום בלהות, וגם כשניצחנו סבלנו כאילו עוברים טיפול שורש.
אתמול אני נהניתי מאוד מריאל בפעם הראשונה מזה המון זמן, וזה לא תלוי ביריבה אלא בהרכב.
שוב, קמא שיחק כמגן שמאלי בלית ברירה. הוא לא הצטיין שם, אולי רק בהשוואה למנדי. מנדי הוא לא המדד שלי. בקיצור, הוא לא הולך לשנות את עמדתו למגן שמאלי בקרוב, מקסימום לחלטר שם עד סיום העונה שבסופה יגיע פראן גרסיה, ואינשאללה אלפונסו דייויס.
אתה מאמין שרודריגו טוב מויני באגף שמאל ולכן הוא צריך לשחק שם וויני צריך לעבור לימין, עמדה שבה הוא לא שיחק אף לו פעם אחת. זה פשוט לא יקרה, חבל על הזמן של הדיון הזה.
בנוגע לאלצ’ה אתמול, הם לא ברמה של הליגה. מול אוסאסונה זה יראה אחרת לגמרי.
הנה עוד הוכחה לשטויות שלנו אפילו אתמול. מה היה הטעם להשאיר את קארים בנזמה על כר הדשא במחצית השנייה כשיש לנו כבר יתרון 0:3? התקווה שיכבוש חמישייה ויעבור את רוברט לבנדובסקי? מאבק הפיצ’יצ’י כביכול הוא בלוף לא פחות גדול ממאבק האליפות כביכול. מה גם שהעונה הוא מושבת לא אחת, רק ב-13 משחקים מתוך 21 בליגה הוא שותף. גם ככה אוססונה בחוץ זה משחק נאחס וקרב חפירות. אפשר היה להוציא את בנזמה ולהכניס את סרחיו אריבאס בדקה ה-60. מרקו אסנסיו או רודריגו היו עוברים ל-‘9’. אפילו להכניס את מריאנו דיאס באמת רק כדי למנוע פציעות.