ברור שזה לא התפקיד שלו, אבל רודריגו שחקן חכם שיכול לעשות שיתופי פעולה, מסירות קצרת ודאבל פסים ולייצר מצבים, עם וניסיוס זה לא אפשרי, רודריגו פשוט לא נוגע בכדור.
מודריץ’ חייב להפוך לשחקן ספסל שנכנס בדקה ה 70 ולא יותר, פדה למרכז ואסנסיו לצד יוסיף לנו 2 שחקנים שיכולים להבקיע.
כפי שמתברר היום ברוב הפעמים מגן שיודע להניע כדור יותר טוב למשחק ההגנה מאשר מגן שיודע להגן טוב אבל לא יודע להניע כדור.
וכרגיל אני חייה לכתוב שמיליטאו לא לרמה הזאת, שיעבור לסביליה.
תן לי לראות כל קבוצה בעולם בפעם הראשונה ואחרי המשחק אני אצביע על המיליטאו שלהם בביטחון.
מיליטאו תמיד אפשר לזהות, אני כמובן מדבר על סוג השחקן ולא מיליטאו עצמו, פאניקה, נגיעה ראשונה ברמה נמוכה, מסירה גרועה שמסבכת תמיד את מקבל המסירה.
הפעם התאמצתם| רציתי לכתוב שסוף-סוף אנחנו יודעים לקחת נקודות בציפורניים במשחק קשה בליגה, סוף-סוף יש לנו איזה 0:1 קשה ומעצבן כמו ‘ההם’ במשחק חוץ ואז הגיע ה-0:2, שחבל שלא הגיע גם באיזה משחק נפל נגד מאיורקה או נגד ויאריאל. לא שופטים שחקן לפי חמש דקות אבל המצב שלנו בהתקפה כל כך גרוע, ואלבארו רודריגס פעמיים פירגן כמו גדול, עם טונה של קלאסה. ובכל זאת אין לי ספק שלא נראה אותו משחק יותר מפירור פה ופירור שם (ועכשיו אין את התירוץ הזה של אליפות דרום אמריקה). לא רוצה להחמיא לקרלו אנצ’לוטי על שום דבר. מבסוט על התוצאה הסופית. לא לתת להם את האליפות על מגש ולהגיע במורל גבוה לאנפילד.
זה לא קשור לשינוי העמדה אבל פדה ואלוורדה הצטרף להתקפה והבקיע את השער שלו כשהוא שובץ כשחקן במרכז השדה. הגעיל אותי לראות אותו במחצית הראשונה עושה כל כך הרבה הגנה, ריאל מדריד חייבת לשחק כדורגל ולא להגיע להתבנקר כל הזמן. כשמרקו אסנסיו על המגרש זה יכול להקל גם על הברזילאיים שלנו.
ויניסיוס ג’וניור מוציא לי את החשק לראות כדורגל, אני מצטער. בהחמצה הראשונה הייתי סלחן, כתבתי לא פעם שמקיפים אותו ארבעה שחקנים, כשמנסים ‘לבטל לו’ את מה שעשה בעונה שעברה אני ‘עומד לצידו’ בכל דיוני הוואטספ והפייסבוק השונים. כי זה שהעונה הוא עושה דברים בצורה מסוימת לא רלוונטי לעונה שעברה. אני גם ער לגזענות העצובה נגדו אבל הוא מתעסק בקקה. הוא הגיע לשלושה מצבים של גול וגם בפעם האחרונה (לא השער שנפסל) ניסה להתחכם ולעבור את השוער כאילו הוא עושה בכוונה, כאילו חסר לו מוח, כאילו הוא לא למד. כאילו הוא לא עשה את קפיצת המדרגה בעונה שעברה. כשכולם בריאים באמת הייתי רוצה שיירד לספסל. בספרד קראתי המון תגובות וכותרות אחרי המשחק וממש עפים עליו, גם פרשנים שאני מחזיק מהם, זה הזוי בעיניי.
ההגנה שלנו משתפרת ללא ספק, גם דויד אלאבה היה לא רע בכלל ובהתקפה הפוטנציאל שם גם אם הוא עדיין קצת מהסס והמהירות לא משהו, מבחינתי אין סיבה יותר לראות את פרלאן מנדי גם כשיהיה כשיר. זה מימד אחר. נהיה חכמים יותר אחרי אנפילד.
כבר פעם שנייה שקרלו נותן פירור לשחקן מקסטיליה והוא מצליח לייצר איכשהו שער בכלום זמן,עכשיו אני לא אומר שבהכרח איתם העונה שלנו תיראה פתאום אחרת והם יהפכו לכוכבי על,אבל הם לפחות שווים הזדמנות.
אריבאס יכול לקבל דקות בצד ימין כי אין לנו כלום שם,אלבארו רודריגז חייב להיות החלוץ המחליף כשבנזמה איננו,יותר גרוע ממריאנו הוא לא יכול להיות והיום הוא הראה שיש מצב שאפילו יש בו משהו,בבקשה קרלו תפסיק להיות כזה מקובע.
כשהוא בנבדל וניסיוס מקפיץ באלגנטיות מעל השוער ומסיים בקלות כמו מסי, או לא מתחכם ובועט חד, חזק ומדויק לפינה כמו רונאלדו.
כשהוא לא בנבדל הוא שובר כל פעם מחדש את השיא האישי שלו להחמצה הכי גרוטסקית מאז המצאת הכדור.
ויני מגיע למשחק חוץ עויין, מקבל מכות, רב עם השופט, עם הקהל ועם שחקני היריבה ובכל זאת משחק כדורגל. אמנם הוא עדיין לא פיתח חסינות מלאה ועדיין הוא עושה שטויות של חוסר ביטחון, אבל עד לפני לא הרבה זמן בסיטואציה הנוכחית הוא היה אך ורק תוקע את ההתקפה שלנו ולא מצליח לייצר כלום.
אני מקווה שהוא בזבז את כל השטויות וההתחכמויות הערב, ולמשחק מול ליברפול הוא יגיע חד ומרוכז. אנחנו צריכים אותו.
מה שמוזר אצל מודריץ׳ זה שפיזית הוא די בסדר, אבל טקטית הוא אבוד לגמרי. היה איזה מהלך בתחילת המשחק שקמאבינגה חיפש אופציות מסירה ומודריץ׳ פשוט עמוד עמד במקום במרחק מטר ממנו. אולי אחרי המונדיאל הוא חש מיצוי אבל זה נראה מה זה רע, מזל שקמאבינגה מתגלה כוואלורדה של העונה.
דרך אגב,עכשיו זה הכה בי אבל למזלו של קרלו הגאון אף אחד לא יזכור את זה כי ניצחנו בסוף,אבל בדקה 76 הוא הכניס את קרבחאל במקום נאצ׳ו כחילוף ״התקפי״ כשיש לו על הספסל חלוץ טבעי ואת לוקאס ואסקז,כמה מזל יש למאמן הזה.
שנכנס 10 דקות לאחר מכן. (לא סותר שנכנס באיחור, אבל אין קשר לחילוף של קרבאחל)
שרק חזר מפציעה ולא ברור כמה הוא כשיר.
לא מבין למה זה לא חילוף התקפי.
כלומר להכניס מגן קלאסי שגם עולה במקום בלם שמשחק באגף זה לרוב חילוף התקפי, גם אם לא מדובר במרסלו.
לקרלו יש מזל שניצחנו, כמו בכל משחק קשה. מה לעשות אוססונה בחוץ זה תמיד משחק קשה, בטח כשבנזמה פצוע.
הלוואי שאלבארו יקבל יותר הזדמנויות. הוא הוכיח שהוא שווה יותר משהוא מקבל ושהוא כן צריך להיות המחליף של בנזמה במקום רודריגו, שנעלם בחוד, או מריאנו שלא שחקן.
דווקא אין לי יותר מידי תלונות לקרלו על המשחק האחרון. החילופים כרגיל מעט באיחוד והייתי מכניס את אסנסיו לפני, אבל מדובר בחילוף מאוחר מידי בדקה ה66, לא ממש מאוחר…
למה אין תלונות ? הוא עלה עם שחקן התקפה פחות, הציב את פדה קיצוני אבל בעצם נתן לו לשחק כמעט כמגן ימני ושיחק מעין 3 בלמים בהגנה וככה למעשה שיחקנו עם 2 שחקנים פחות שיכולים לתרום התקפית.
ברגע שאסנסיו נכנס ופדה עבר למרכז שיחקנו הרבה יותר טוב והיינו מאוד מסוכנים, לפני זה היינו תלויים לחלוטין בוויני וכמה הוא יצליח לשבור את הקיר עם הראש כשהוא מנסה שוב ושוב ושוב.
ראינו במשחק הקודם שזה הרבה יותר קל לתקוף ולהבקיע עם ההרכב הנכון, זה נכון מול כל קבוצה בליגה הזאת, גם ואפילו בעיקר מול קבוצות כמו אוסאסונה, פדה וקמא במרכז הגנתית גם הרבה יותר טוב מאשר קמא לבד במרכז ופדה מגן ימני הגנתי.
פדה חייב לשחק בתפקיד שיאפשר לו כמה שיותר הצטרפויות כאלה כמו בשער, קרלו מסרב להבין זאת, הוא גם מסוכן מאוד לשער מרחוק כשהוא במרכז, מסוכן מאוד כקו שני שנכנס לרחבה וכבונוס לוחץ הכי טוב בקבוצה וחוזר הכי מהר להגנה לעזור.
להגיד כיום שקרבחאל במקום נאצ’ו זה חילוף התקפי, כי מדובר במגן קלאסי שתומך בהתקפה לעומת בלם שמשחק באגף, זה בעצם לאמן את הקבוצה ‘על עיוור’, על-סמך תובנות מלפני 5 שנים.
קרלו צריך לפקוח את העיניים ולראות מה הכלים שיש לו מול העיניים, ועל בסיס זה לקבל החלטות ולהבין איך להשתמש בהם. לא על סמך קונספציות ורשמים שיש לו מהקבוצה מלפני חצי עשור.