פציעות והשעיות 24/25

@Aimarito יש לך הסבר הגיוני לזה שהצוות הרפואי אישר את המעבר שלו אלינו למרות כללל האינדיקציות האפשריות שיש על פציעות שריר חוזרות? אני פשוט באמת לא מבין את העלות מול תועלת במהלך הזה.

עם פדרי בינתיים זה עבד להם. אני אישית התייאשתי ממנו והשנה הוא חזר בגדול.

האם יש להם - לצוות האימון והכושר - קצת יותר מושג איך לנהל פציעה ועוד יותר איך למנוע אותה? אין לי מושג

חמסה חמסה אבל חכה, המבחן האמיתי יהיה לראות מי כשיר בשלבים המכריעים באמת במרץ אפריל… אני עדיין לא יכול לסמוך על שום דבר.

רוב הדיווחים שהוא כשיר ויפתח, רק מנסים להיזהר איתו ולבנות אותו לאט לאט.

העלתי את התהייה הזאת בעבר, אבל כבר לא ברור בעידן של היום כמה משחקים שלמים שחקנים מסוגלים לשחק בעונה אחת ולאורך קריירה רציפה.
יש גבול מה אפשר לדרוש מגוף של בן אדם והעומס רק עולה ועולה ועולה.

אבל אחלה פורמט נעים קיבלנו לליגת האלופות…

(כן, עוד משחקים שזה מבאס לכושר של השחקנים, אבל לפחות לא הצ׳עמום של שלב הבתים שהיה פה הרבה שנים)ֿ

ההנחה שלי היא שמאוד רצו אותו מקצועית, וכנראה שהסתדר להם גם מבחינת שכר. העיניין של הכושר עלה, אבל הוא עבר בדיקות רפואיות, כרגע הם כנראה מנסים לראות איך לייצר לו תכנית מותאמת, כי מאוד קשה למצוא תכנית טובה. פדרי (טפו טפו טפו) מצליח להחזיק יוצר מבעבר, עם מסי היו בעיות דומות בהתחלה ולפעמים קשה למצוא את הנוסחא הנכונה. יש לכל שחקן המון דברים להתמודד איתם במהלך העונה:

אימוני כוח
קבוצתי טקטי
אתלטיקה או פליאומטרי
כדורגל ויכולות

צריך למצוא איך לייצר יחסים נכונים כדי להקל על השחקן ולאפשר לו לתפקד בשיא יכולתו עד סוף העונה.

יש גם הסתכלות רוחבית לפרקי זמן ארוכים (מסוסייקלס) וקצרים (מיקרוסייקלס). העונה בתכנון שלה מתחלקת לשני חצאים מהקדם עונה עד גרת חג המועד, ומחג המולד עד סוף השנה. כל חצי מתחלק לפרקי זמן שבין פגרות נבחרות. ככלל נראה שפליק והצוות מנסים לתת את המקסימום עכשיו וכך לצמצם משחקים על הנייר באלופות לדוגמא. אם ינצחו הכל עכשיו ויהיו ב 8 הראשונות ימנעו מפלייאוף, ואם ינצחו מספיק משחקים ויבטיחו מקום קודם אולי אפילו ייצרו משחקים לפרוטוקול. הדבר כמובן לא מתקיים עבור הליגה בה אנחנו רואים יותר ניסיונות, רוטציות וירידה באינטנסיביות כדי לנסות לשמור אנרגיות איכשהו.

נראה אם השיטה תוכיח את עצמה ונצליח להגיע יותר טוב ליתר משחקי הליגה בעוד ריאל צפוייה לשחק גם משחקי פלייאוף באופן ודאי. זאת שנה מורכבת מבחינת תכנון קדימה, ואני באמת מרגיש שלקבוצות הגדולות אין דקה לנשום, שלא לדבר על לנהל פרטנית תיעדוף אימונים ועומסים של שחקנים.

הסבר מעניין ליכולת של פרנקי דה יונג.
image

ברכות, נראה שזכיתם בבייל / האזארד. לשמחתכם עם חוזה קצר יותר.

הפציעה בשנה שעברה היא הפציעה הרצינית הראשונה שלו מאז שהגיע לבארסה.
לא בייל ולא הזארד, שלא היה כשיר גם כשלא היה פצוע, כי אכל יותר מדי נוטלה.

אבל זה מדאיג.

פליק אישר שאולמו כשיר למיורקה

… ומאז הוא לא חוזר כבר המון זמן באופן אמיתי. אני כמובן לא יודע מה יהיה בעתיד, אבל זה מריח לא טוב. הזארד גם לא נפצע כמעט בכלל לפני ריאל (אם כי גם היה מבוגר יותר).

על מי אתם מדברים, אולמו או פרנקי ?

דה יונג. אולמו עוד מוקדם (למרות שגם לגביו הייתי דואג קצת במקומכם).

מזכיר נשכחות, על מי מדברים הזאר או בייל ? פאקינג שניהם !

מדאיג מאוד פרנקי, אבל הוא ייחתך בקיץ בכל מקרה בגלל החוזה.
ואם יקרה נס והוא יעדיף יציע, אז החוזה נגמר בקיץ שאחרי.
או שאולי יקרה נס אחר והוא יבריא ויחזור לכושר טוב. כמו שקרה לפדרי.

השופט הרחיק את פליק
for leaving the technical area shouting and gesticulating, protesting one of my decisions
העונש הצפוי הוא 2 משחקים, השני הוא המשחק מול אתלטיקו.
בבארסה יערערו בטענה שפליק דיבר לאוויר מתוך תסכול ולא הפנה את הדברים לשופט.
ב MD חושבים שהסיכוי קלוש.

ראפיניה לפי העיתונאים בסדר.

תרגום למציאות:

שלושה חודשים בחוץ

https://x.com/BarcaTimes/status/1866969690121044103

אני אתחיל לגבות ממך ומ- @Shusaku תמלוגים.

אכן הערעור נדחה. פליק לא יהיה על הקוים מול לגאנס בראשון ומול אתלטיקו בעוד שבוע.
מצחיק, אבל גם המאמן של בארסה ב’ מורחק, ל 4 משחקים. אמר לשופט שהוא מטומטם אחרי המשחק שלהם.

פליק אמר היום שאראוחו כשיר לחלוטין ואולי אפילו יפתח. פיזית הוא מוכן.

כריסטנסן ופאטי השלימו אימון מלא וקרובים לחזור.
קשה לי להאמין שיקבלו דקות מול אתלטיקו, אבל בטח ישחקו מול ברבסטרו בגביע ב 4 לינואר.

כריסי זה הפתעה, הייתי בטוח שרק חודש הבא יהיה מוכן.