הדיווחים הראשוניים מדברים על פציעות המסטרינג לקונדה ולבאלדה - שידור חוזר של העונה שעברה?
מזל שיש לנו את קאנסלו שעושה סימנים של חזרה לכושר, אבל נכנסים לישורת האחרונה עם שמיכה קצרה מאוד בהגנה…
MD אומר שניהם חודש בחוץ.
יחזרו בדיוק למשחק מול אתלטיקו בתחילת אפריל.
יחמיצו 3 משחקי ליגה וניוקאסל.
האמת שאנחנו עדיין יכולים להעמיד הגנה ראויה, יש מספיק שחקנים וחלקם ורסטילים. קאנסלו, אריק, קוברסי, אראוחו, מארטין. אולי טורנטס יקבל דקות בגארבג’.
טורנטס גם גמר את העונה לא מזמן.
הבט הכי טוב שלנו זה אריק וקאנסלו(שאני מקווה שמבינים היום כמה ההחתמה שלו הייתה חשובה).
והמצב הזה בדיוק מה שחששתי ממנו לפני המשחק.
אולי דל’'פ, אבל זו אבידה לא פשוטה למשחקים מול ניוקאסל.
זו אבידה בעיקר כי יש עומס יותר על השחקנים האחרים, פליק יחלק את העומסים בצורה אחרת.
אז כמה זמן קונדה ייעדר?
קאנסלו תחליף לא פחות טוב מבאלדה מבחינתי.
מרטין זו בעיה. היית שמח לראות אחד מהילדים מקבל הזדמנות. פארה בימין או הילד החדש (פסיפיקו) בשמאל. חבל שטורנטס פצוע.
לפי דוקטור נדב - הפציעה פחות רצינית משל באלדה (משהו עם דם באיזור הפגוע, לא הבנתי מה הוא המציא לי בוואטסאפ, דבר איתו).
אז אם באלדה 4 שבועות, קונדה בטח 2-3 ככה(*).
(*) - בלי התייחסות לפאקטור ברצלונה, כמובן, שיכפיל את זה ב-4-5.
דל”פ, מרטין של השנה הוא שחקן ליגה בינוני, שזה שיפור של עשרות מונים מפח האשפה עם רגליים שהסתובב לנו באגף שנה שעברה. בטח כשבאגף השני יתרוצץ לו מגן שלא עושה הגנה - מרטין, שכבר התנסה כבלם, יכול ליישר קו עם שני הבלמים ולתת חופש פעולה לקשרים האחוריים שלנו.
MD אומר שקונדה בחוץ ל 4-5 שבועות.
שני מגינים, אותה פציעה באותו שריר ו… זמני חזרה שונים?
אחרי המשחק מול אתלטיקו מדריד ברצלונה הודיעה על הפציעה של שני המגינים שלה אלחנדרו באלדה וז’ולס קונדה. בעוד הספרדי צפוי לחזור רק בעוד ארבעה שבועות (במקרה הטוב) הצרפתי יחזור בהתאם למצבו הקליני (כנראה בשלב מוקדם מהצרפתי), כשאצל שניהם מתוארת פציעה ב Biceps femoris אחד משרירי הירך האחוריים. למה זה קורה? Location location location
בעוד קונדה עם פציעה בבטן השריר, שם אספקת הדם טובה יותר מושך ההחלמה קצר יותר, באלדה עם פציעה בגיד של השריר החלק שקרוב לברך. באיזורים גידיים ככלל, בשל אספקת דם נמוכה, פוטנציאל ההחלמה פחות טוב, ומצריך ניהול הרבה יותר ארוך. החשש הנוסף הוא הפוטנציאל לפציעה חוזרת (reinjury) באיזור זה שעומד אף מעבר ל 30% בחלק מהמחקרים.
בקצרה, שני המגינים של ברצלונה עם פציעת המסטרינגס, אבל לקונדה היה יותר מזל ונפצע ב"מקום הנכון". באשר לבאלדה? זמן החזרה בפציעות גידיות יכול לעבור את ה 6 שבועות.
אמירה מעניינת של פליק במסע’'ת לקראת בילבאו:
עושה רושם שכל הפעמים האלה שרצינו לראות שחקן מוחלף כדי לנוח היו לא רלוונטיים כי פליק מתכנן עוד לפני המשחק כמה דקות שחקנים אמורים/יכולים לשחק.
לפעמים המשחק לא מתנהל כמו שמצופה.
סמשחק האחרון, 2 חילופים היו בגלל פציעות.
לפעמים מובילים בנפרש גדול, אז שחקני מפתח מקבלעם יותר מנוחה.
לפעמים להיפך.
אני מבין את מה שפליק אומר, אבל הרבה פעמים לאמין לא הוחלף גם כשהיינו ב 3-0 דקה 70, וזה לא ברור.
אם אני מבין נכון את דבריו של פליק, אז התוצאה לא רלוונטית לדרך שלו כי עד הדקה ה-70 השחקנים אמורים להתנהל ‘‘מאמצית’’ כאילו הם ישחקו 90 דקות ולכן אין צורך במנוחה.
שוב, אם הבנתי אותו נכון.
גם אני הבנתי ככה את דבריו
אבל אם הוא תיכנן 90 דקות ללאמין נניח, והתוצאה כבר 3-0 דקה 70, אני מצפה ממנו לשנות ולעשות חילוף. אפילו שלאמין שמר כוחות ויכול לסחוב עוד 20 דקות.
אין שום טעם לסחוט אותו ולהסתכן בפציעה.
כלומר, לאיך שהמשחק מתפתח צריכה להיות השפעה גדולה.
נו גרמני, ככה הם.