הייתה יד אבל התנועה של מוניאין נבעה מהרמת רגל לא חוקית של דה יונג,מקרה בעייתי,אין לי בעיה עם ההחלטה של השופט,במיוחד אם זה יעצור את הבכיינות שלהם על חיל מנסאנו,את האליפות הפסדנו מזמן.
מה פתאום?
חיל מנזאנו פסל את הגול של ראפיניה ואישר את הגול של וויליאמס.
VAR הוא זה שתיקן אותו פעמיים.
אני לא יודע איפה מתחילה הכתף אצל אוהדי ריאל מדריד, אבל החוקה די ברורה, ויש איורים. איפה שמוניאין נגע זה יד , לא כתף. אם כבר יש טענות לפסילת השער , אז אפשר לטעון את מה שארנסטו וולוורדה אמר. שהנגיעה הייתה כמה מהלכים לפני השער ולא השפיע ישירות. אני לא מסכים איתו, אבל אין ויכוח על הנגיעה. אפילו המארקה לא מתווכח עם הנגיעה עצמה.
מה דעתך על הרמת הרגל של דה יונג? אין לזה השפעה על המהלך?
יש השפעה, נראה שמוניאין חשב שדה יונג הולך לפגוע בו וניסה להגן על הפנים כשהרים את הידיים.
זה עדיין נגיעת יד לפי החוקה. החוקה מדברת על ידיים במצב לא טבעי, ובזמן הנגיעה הידיים אכן במקום לא טבעי.
כבר ראינו מיליון פנדלים כאלה, וזה מעצבן כל פעם מחדש כי יש בעיה בחוקים.
נכון לעכשיו, החוקה לא מדברת על כוונת תחילה בנגיעת היד, ומה הייתה הסיבה שהידיים היו שם.
גם אם שחקן רץ, הוא מרים את הידיים תוך כדי ריצה. הוא יכול להיות עם הגב לכדור, אבל אם באותו רגע כדור פוגע לו בכף היד זה עבירה, כי היד במקום לא טבעי.
אם שחקן מרים ידיים כדי להגן על הפנים, ובאמצע התנועה הכדור פוגע לו ביד, גם זאת עבירה.
אני מסכים עם כל מי שחושב שהחוקים האלה דפוקים, אמרתי מזמן שצריך לשנות את כל מה שקשור לנגיעות היד.
אם אני הייתי קובע את החוקים, הייתי מאשר את השער.
אבל אני לא אגיד תודה לחיל מנזאנו על זה שואר גרם לו פעמיים לשנות את דעתו במשחק לטובת בארסה, ואני בטח שלא אסכים עם מי שאומר שזאת היתה כתף.