מחזור 28: מטיילים ל-5:2 ביתי מול סביליה לפני הגומלין מול ניוקאסל (כבשו: ראפיניה 3X [2 פנדלים], אולמו, קאנסלו. בישל: פרמין)

במבט הראשון היד הייתה מקופלת קדימה בנפילה, קרוב לגוף, ואז הוא יישר אותה לכיון הכדור בתנועה של קאנסלו. צריך לצפות שוב.

זה הנקודה, בגלישה שלו היד קרובה לגוף, בהמשך הוא הושיט את היד, אם זה טבעי או לא אני לא יודע…

הפנדל הראשון לא היה הפנדל, השני אני נותן את הספק לשופט לדעתי הוא הושיט את היד.

אבל מבאס שכאלו דברים נותנים עליהם פנדלים. זה בעיה בחוקה.

מעולה. להוציא את פדרי במחצית. ואת ברנאל בדקה 60.

אני מאוד אוהב את משחק הלחץ של אולמו

משחק די מעאפן של בארסה.
סביליה לא נותנת לקבל כדור, ואנחנו לא מוצאים פתרונות חוץ מתנועה ספורדית מאחורי ההגנה.

אספרט היה ממש סולידי עד הגול שלהם, חבל.
קאנסלו יותר מסולידי, אבל לא מפתיע גם שנוצר חור שם.

הגול שלהם בעיקר דופק את האפשרות לנו לתת מנוחה כבר עכשיו. השחקנים יצטרכו למשוך עוד רבע שעה לפחות.

זו הבעיה האמיתית. הייתה נגיעת יד, וזה פנדל לפי החוק. אבל החוק לא פיירית, כי אין פה שום מצב מסוכן ואין שום סיבה שהפרס על עבירת יד כזאת תהיה פנדל.

בחיי שאני לא מצליח להבין את זה.

נכנס לדיון המשחק כאן ברפרוף, קורא 10 הודעות ש-80% מהן על השיפוט, בטוח שהתוצאה גבולית ושוב השיפוט הספרדי הגרוע משפיע לכאן או לכאן על התוצאה, ומגלה שתוצאת המשחק (נכון לדקה ה-65) הוא 5-1 (!!) לטובת ברצלונה..

בכלל, וזה לא מופנה רק לאוהדי בארסה כאן בפורום, ונוגע גם לדיוני ‘איכות הפורום’ שהתנהלו כאן לאחרונה - התחושה היא שיש יותר ויותר התעסקות בשיפוט, ופחות ופחות בכדורגל ‘פרופר’. אני לא יודע אם זה תוצאה של “הזדקנות” ומיאוס מתמשך שלנו כאוהדי כדורגל ותיקים, או שבאמת אובייקטיבית השיפוט בספרד הולך ומתדרדר משנה לשנה (לי זכור שיפוט מחריד גם בימים עברו, ד”ש לאיטורלדה גונזאלס וחברים), אבל אני חושב שעיסוק היתר הזה לא תורם לנו כקהילת כדורגל יותר מידיי.

לא בא לחנך אף-אחד חלילה, ובכוונה כותב את זה כאן ולא בת’רד היריבות או מקום ‘לעומתי’ כזה או אחר, מתוך רצון אמיתי לנסות לשדרג את רמת הדיונים. לפחות אני באופן אישי, אשתדל לכתוב להבא פחות על שיפוט.

ההודעות נכתבו בתוצאה אחרת.
2 הפנדלים המדוברים עשו 2-0 ככה שזה מאוד רלוונטי.

בדרך כלל אוהדי בארסה לא דנים פה על המשחק עצמו במהלך משחק אלא רק בסיכום.

כתבת כאילו כולם פה התלוננו על השיפוט, כשלמעשה זה הפוך- היו שתי החלטות מאוד גבוליות/מפוקפקות לטובתנו והודנו בזה.

מה הבעיה?

הלוואי ואוהדי מדריד יידעו לעשות את זה יותר במקום להצדיק כל החלטה מפוקפקת לטובתכם (ויש והרבה יותר כאלו)

הוא לא עוקץ אף אחד…

השיפוט זה דיון מעיק. אבל אני חושב שצריך להודות ששתי הפנדלים הראשונים די גמרו את המשחק

1. זו גם השעה, זו גם היריבה בהזמנה (וברוב הזמן סביליה כזו, בטח בברצלונה), זה גם ניהול המשחק הנכון מאוד של פליק (כולל בזהויות ותזמוני החילופים), וגם בזכות איזה ברזילאי מאורוגוואי שהיה בכל מקום.
    משחק די נינוח, שזה מעולה בעומס הנוכחי, שפליק עשה בו שימוש בלבנדובסקי כשחקן מדומה, על מנת לפנות שטחים לברדוגו, ובעיקר לקאנסלו ולראפיניה. ובכלל, כל משחק בו אפילו פדרי משוטט מחצית שלמה בחוסר מעש (או כוחות), בה הוא לא נדרש להחזיק את העולם על כתפיו, ואפילו יוצא לנוח בהפסקה - הוא משחק מבורך.
  2. ראפיניה חוזר לכס מלך שערי התחת בול בזמן. אבל יותר מהשלושער, זו העובדה שהמשחק הזה היה שלו מההתחלה ועד שיצא. הוא היה בכל מקום ובכל עמדה. ראפיניה חד, מנהיג ועם ביטחון זה חתיכת בונוס בשלב הזה של העונה. סרט הקפטן יאה לו.
  3. כמו כן, תרשמו ותחקקו - דקה 48, 15/3/26, ראפיניה עובר שחקן בדריבל. מאורע היסטורי.

1. עם איך שקאנסלו נראה, ועם גרף השיפור שלו, לבאלדה תהיה הרבה עבודה כדי להחזיר לעצמו את חולצת ההרכב (כשיחזור מהפציעה).
  2. ועם איך שברנאל דוחף את עקומת ההתקדמות שלו כלפיי מעלה, גם לפרנקי מחכה עבודה כזו.
  3. אספאר, למרות הגול שהיה על הראש שלו, היה אחלה.
  4. פרמין במחצית שנייה אדירה, מעמדת הפדרי. החזיק בכדור, שלט במשחק, חילק מסירות להחטאות של לבנדובסקי (ולשער של ראפיניה). עכשיו צריך שזה יקרה גם מול יריבה שמנסה יותר להתנגד.
  5. אין מרגש כמו הטומטום הזה, והחזרה שלו למגרשים מורחת חיוך על הפנים. יש לגאבי עוד דרך ארוכה כדי לחזור לכשירות, לכושר, ולהוריד חלודה, אבל כמה שהוא היה חסר (מנטלית) לקבוצה.
  6. ברביעי - מלחמת עולם מול ניוקאסל. עם הרוח של גאבי, עם היכולת של ראפיניה וקאנסלו, עם פדרי שנח קצת, עם קובארסי שמשתפר בתקופה האחרונה, ועם אולמו ופרמין חדים - יש אופטימיות כלשהי. למרות היכולת המזעזעת של לבנדובסקי את פראן.

בגדול ובדרך כלל מסכים, אבל בקטן ובהקשר הנוכחי אני לא. מ-2 סיבות -
א. מדובר ב-2 מקרים ששווה לדעתי לדון עליהם, ועל נכונות השריקה בהם (חוקתית והגיונית). לא מדובר כאן באיזשהם אירועי קיצון בהן ברצלונה נדפקה/הרוויחה על חשבון סביליה בצורה חד משמעית, ואפשר לדבר על מה שקרה.
ב. בניגוד ל-99.9999999999% מהמקרים בו עולים נושאי השיפוט בפורום, בטח תוך כדי משחק, זה לא בא מבכיינות או מתוך אצבע בעין ליריבה (טוב, גם כי זה היה לטובת ברצלונה…). ולכן אלו לא סתם עוד הודעות נגד השיפוט, כמו ברוב המקרים.

הייתי עושה הבדלה בין למה ואיך בדרך כלל עולים ענייני השיפוט בפורום, אז באמת גם לי כבר נמאס, לבין המקרה הנוכחי.

איזה כיף שהמשחק עבר ככה בקלות, בלי מאמץ ועם מנוחה למי שצריך.
לא כל כך הבנתי למה להכניס את ימאל בצום במקום לתת את הדקות לראשפורד אותו אנחנו צריכים יותר חד. ניחא.

משחק מושלם לפני יום רביעי. אין תירוצים.
רק בבקשה לפתוח עם אולמו או פרמין בחוד. די, זה נדרש כבר.

נ.ב.

עוד משחק שקאנסלו מוכיח את עצמו.
יופי של רכש ינואר.

אחלה אחר הצהריים להביס סביליה באמת חלשה שכבר שנים נשאר ממנה רק השם ותו לא. המון נאיביות של השחקנים שלהם גם בהגנה וגם בהתקפה אבל כמובן שאין מה להתלונן. אחרי שגם אנחנו וגם ריאל נפגוש את אתלטיקו המאוסה בשני מחזורי הליגה הקרובים, אנחנו ניכנס לישורת הבאמת אחרונה עם ריאל שנזכרה לשחק ודולקת בעקבותינו, אז כיף שיש גם נקודות קלות כאלה מידי פעם.

האמת שלא כל כך הבחנתי בטקטיקה מיוחדת של חלוץ מדומה כמו שפשוט זו היתה הנאיביות של סביליה - לא ברור למה שמרו על לבאנדובסקי וליוו אותו כל כך צמוד כאילו מדובר בחלוץ ההוא מבאיירן, זה פתח לנו פעם אחר פעם את המרווחים מאחוריו ועשה לנו את החיים קלים. מול ניוקאסל זה כבר לא יקרה.

איזה כיף שיש לנו מגן תוקף כל כך משמעותי כמו קאנסלו, נשבע שהתגעגעתי אליו וכמה מגיע לו הגול הזה והנשיקה לסמל מכל הלב - זה בדיוק מסוג שחקני הנשמה שאנחנו צריכים עכשיו.

מה שכן, גם עם רוני וגם עם לאמין, אגף ימין שלנו לא היה קיים בכלל. אולי זו ההוראה של פליק או ההתרגשות של הצ’אבי-הלא-קשר אבל פעם אחר פעם כדורים לא הלכו ימינה.

בהקשר הזה כן אציין לטובה את משחק הלחץ שהיה מעולה וסוף סוף היו קומבינציות טובות בהתקפה שהיו חסרות מאוד מול ניוקאסל - היתה הרגשה שהשחקנים יודעים מה הם עושים ויודעים למי למסור ואיך לנהל את התקפות המעבר, מה שלא קרה באנגליה.

ככה בקטנה ולא לסקול אותי - ז’ואן גארסיה עם הדיפות קצת רכות מידי היום בשער האחרון ומול ניוקאסל. שים יד חזקה!

וכמובן ברוך השב גאבי. לא יודע אם הוא הבא בהירככיה או שאראוחו החליט לפרגן לו אבל היה כיף לראות אותו עונד את סרט הקפטן.

נחמד שהפעם השופט בצד שלנו. לדעתי הפנדל הראשון די ברור, יש שם נגיעה לא קטנה ברגל. השני גם גבולי וגם מאלה שאני שונא.

צ’אבי אספרט עשה טעות בגול הראשון, אבל חוץ מזה היה טוב מאוד. בכלל לא הרגשתי שזה שחקן צעיר חדש. אפילו כידרר קצת , יש לו ביצים.
לבנדובסקי בנוהל לא מועיל בכלום, גם לא מול השער.
קאנסלו נהדר, הבלמים בסדר גמור, ולא היה חסר לי את לאמין. אבל סביליה באמת חלשה מאוד.
לא הבנתי למה פליק הכניס את לאמין במקום ברדג’י, ולא את ראשפורד במקום ראפיניה. מה הלחץ? כבר הובלנו 4-1 נדמה לי, תנצל את ההזדמנות למנוחה.

מסכים לגבי הראשון, כשמדובר בנגיעה ברגליים תוך כדי ריצה גם נגיעה קלה שווה פנדל.

מרגיש לי שפדרי עדיין לא חזר מהפציעה, משהו לא טוב עובר עליו.