מחזור 29: מסמנים וי על ג'ירונה עם 4:1 ביתי (כבשו: קרייצ'י [ע], לבנדובסקי 2X, פראן. בישלו: פרמין, פרנקי, מרטין)

פספסתי את זה. צודק

1. יום אחד, מתישהו, לאמין ישפר את הסיומת שלו. ואז זה יהיה מאוד מאוד מפחיד.
  2. מתישהו אולי אבין את חלוקת העומסים של פליק. פדרי משחק 87 דקות, קונדה ולאמין 90, ודווקא איניגו, פרמין, גאבי ואריק מוחלפים. אני מניח שיש היגיון (כלומר, חוץ מזה שזה עבד במשחק הזה), אבל ממש מעניין אותי מה הוא. כמה אלפי קילומטרים מזרחה משם, בישראל הקטנה, זה נראה כמו הימור מסוכן.
  3. באופן כללי זו הייתה גוליאדת שקר, אבל לכיוון ההפוך מהמשמעות הרגילה של הביטוי. כלומר סיומת טובה יותר במחצית ראשונה שהייתה עם 99% שליטה בכדור ו-95% מהזמן 0-40 מטר מהשער של גצאניגה (איזו הצלה לנגיחה של אראוחו!), והיינו עם רביעייה בהפסקה, ומנוחה מוחלטת במחצית השנייה. גם בסיום המשחק באלדה במצב חיסכון בסוללה למוח ולאמין כמעט הגדילו את הפער ב-2-3.
  4. פרנקי נכנס טוב מאוד למשחק כחילוף, בכלל הוא בתקופה לא רעה בכלל, והוא פורח במשחקים פחות אגרסיביים (באלו שיותר הוא עדיין צריך לעמוד למבחן, לטעמי). הוא יעבוד טוב מאוד עם אאא"פ לדעתי, בטח במשחקים כמו זה, כי אז לפרמין יהיה עוד שחקן שיספק לו כדורים להתגנבויות שלו מקו שני, מה שאריק לא עשה כמעט בכלל.
  5. פראן זו חיה שהיא טורפת אבל היא מטריפה בעצמה. 15 שערים (ו-3 בישולים) העונה. בינתיים. שירים יד מי שהימר על מספרים כאלו.
  6. לבנדובסקי עם צמד ללא פנדל. הוא זכר שזו אפשרות בכלל?
  7. מחצית ראשונה, מתפרצת של ג’ירונה, 3 שחקנים סגולים דהויים מסביב לכדור. משום מקום צץ לו פדרי, וחוטף. בלי מאמץ, בלי פאול. פשוט מיקום ושכל. זה, זה פדרי של השנה.

הלאה לרכבת הרים אחרונה לעונה הזו מול אתלטיקו. השאלה כמה העייפות תדבר.

הדבר הכי הכיף בשני משחקים האחרונים, מעבר לקלות שבה ניצחנו, זה שהצלחנו להשיג את זה עם לא מעט רוטציות ותרומה טובה של המחליפים(חלקם מושמצים).
אריק, גאבי, פרמין, פראן וגם אראוחו אינם שחקני הרכב אך נתנו דקות טובות ויותר במשחקים שסיפקו לנו נקודות יקרות במאבק האליפות. הם עשו את זה גם לפני ואני בטוח שיעשו את זה בהמשך. אומרים שאין לנו סגל רחב, באופן אישי אני מבסוט.

ברמה ההתקפית השארנו המון מקום להשתפר.
כבשנו 7 גולים ב-2 משחקים, אבל הדומיננטיות הייתה כה מוחלטת שהיה אפשר לסיים עם כפול.
התרומה של גאבי לקישור וללחץ הגבוה טובה מאוד, אבל במקום ראפיניה זה מוריד את האיכות שלנו ברחבה.
מרטין נראה כמו שחקן עם רמה טכנית של ליגת העל.
ולאמין, המדהים, הראה שהוא עדיין רק בן 17. על הסיומת הוא צריך לעבוד. בלי לחץ, יש זמן.

והמילה האחרונה שייכת לפדרי. פשוט פדרי.
שולט במשחק כמו צ’אבי, שובר לחץ כמו אינייסטה, יוצא קדימה כמו קאקא, חוטף כדורים כמו בוסקטס.
הוא מתפתח להיות הקשר המושלם. אין עמדה או מהלך שהוא לא מסוגל לבצע.

משום מה, כבר לא רועדות לי הביצים כשאני רואה את מארטין על המגרש.
בדקתי פעמיים, ולא, לא רועדות.
זהו, היה חשוב לי לשחרר את זה.

תודה שהצטרפת למועדון שבו אני היחיד שהאמין בו. מי עוד מצטרף?

איל כבר נפל לפני שלושה שבועות בערך, ואפילו עבדכם הנאמן שירה עליו מהשניה הראשונה מודה שהוא אמנם נגר, אבל מדי פעם הוא תוקע מסמר. אין לו את התיאום העיוור בהגנה והוא לא מהיר, בהתקפה הוא חסר כל ויז’ן אבל וואלה הוא נותן אוויר לבאלדה וזה חשוב. איך קונדה לא מקבל חילוף על פורט בשביל האוויר - לפליק פתרונים.

אתמול הוא היה החוליה החלשה…

אהבתי מאוד את האינטנסיביות (שירדה ברגע שפרנקי ופראן נכנסו) ומפה לשם אנחנו בישורת האחרונה, עמוק וחזק בכל המפעלים. מישהו כאן האמין שנהיה במצב הזה בתחילת העונה?

אני מאוד מאוד מאוד (צפוי) ואוהב את מה שפרמין מוסיף לקבוצה. במשחק שעבר טענתי כלפיו שרק כשהוא מקבל את הכדור הוא מתחיל לחשוב מה לעשות איתו. מול ג’ירונה הוא כבר הראה שיפור באספקט הזה.

כשפרמין וגאבי יצאו קיבלנו דוגמה לחיבוק הקריר בין פרמין ופליק לעומת החיבוק האבהי בין גאבי לפליק. זה נראה שאין שם אהבה.

אנסו פאטי עשה טעות שנשאר. ואי אפשר לטעון שהוא לא ידע. שחקן לא יכול לכפות את עצמו על מאמן.

1000131580

ברור שהוא לא היה מהמצטיינים, הוא נגר בקנה מידה היסטורי שגורם לשליטה בכדור של אראוחו להיראות כטובה, אבל הוא הרבה הרבה פחות מפחיד מבתחילת העונה, ולפחות מאפשר לבאלדה לנוח מדי פעם כשאפשר. למשל - במשחק של אתמול. זה הרבה יותר ממה שחשבתי עליו לפני כמה חודשים.

אגב, ברור שזה לא מספר את כל הסיפור כי צריך לבדוק מתי היו הבישולים והגולים ואיך זה השפיע על המשחק ובאיזה שלב של המשחק ומי היו השחקנים מסביב וכמה ובלה בלה בלה, אבל -

• באלדה עם 8 בישולים וגול ב-2995 דקות (בישול/שער כל 332.77 דקות)
  • מרטין עם 3 בישולים וגול ב-1039 דקות (בישול/שער כל 259.75 דקות)

תראה, קל לאהוב את גאבי. הוא מאלו שכל מורה/מפקד בצבא/בוס אוהב, כי הוא…טומטום כזה. גם אם הוא מספק אפס קבלות, הוא נלחם על כל כדור סתמי כאילו אין מחר, ובכללי יש לו מין קסם שקשה להסביר. אני רק מקווה שזה לא משפיע יותר מדי על ההחלטות המקצועיות של פליק. לפחות אתמול זה לא הפריע.