אל תעשה ממנו בלם טוב, אופנדה הלך להתפנות וחזר לפני הבעיטה.
יכול היה גם למסור לאמבפה בין 2 שחקנים לרגע היה מסדרון פתוח…
אני מאוד אוהב אותו אבל זה מהלך שחשף את נקודות החולשה המרכזיות שלו שבגללם הוא לא מצליח לתת הופעות גדולות במרכז הקישור.
טוב, חייבים להודות שזה נראה לא טוב ולא הולך להשתפר הרבה, אין צורך להמשיך להשלות את עצמנו, העונה שוב נקבל דאבל משעמם של אליפות וצ’מפיונס, לפעמים יש עונות כאלה.
לדעתי, משחק טוב מאוד שלנו בין הדקה ה-20 לדקה ה70. החל מהדקה ה70 הקבוצה התעייפה, ירדה אחורה, חילקה שתי מתנות. בנוהל. בעייתי, אבל נקודתי.
ברוב המשחק שלטנו לגמרי, והגענו למספיק מצבים איכותיים. מבחינתי האימפקט הגדול של אלונסו הוא היכולת לעלות עם הרכב כל כך התקפי ועדיין לשלוט במשחק. לגרום לשחקנים האלו ללחוץ. זוכרים שאנצ’לוטי היה עולה עם 3-4 קשרים מאחורי ג’וד? ואת הנסיונות הכושלים שלו לעלות עם הרכב התקפי דומה בשנה שעברה, רק כדי שכולם יהיו מרוצים?
פרסונלית, ברהים דיאז במשחק מעולה. עשה תנועות מאוד לא צפויות קרוב לרחבה והוסיף הרבה סכנה. לצערי הוא לא יציב כך שיש מצב שייעלם בקלאסיקו, אבל הייתי פותח איתו כרגע.
שמעו, אני פשוט מאוהב במשחק הלחץ שלנו.
לראות את ריאל מדריד לוחצת… אחח, איזו חוויה. זה כמו לגלות דברים חדשים על הבת-זוג שאיתך כבר 15 שנה.
ויש לזה גם כמה רמות: זה גם הופך את משחק ההגנה לפשוט יותר ומונע מראש מצבים שיכלו בקלות להפוך למסוכנים; זה גם מייצר הרבה מאוד מצבים מסוכנים בצד השני (מצבים שכרגע אנחנו עוד לא משכילים לנצל כמו שצריך, אבל זה עוד יבוא); זה גם מייצר ביטחון בצד שלך וחוסר ביטחון מובנה בצד השני; ולא פחות חשוב מכל זה - זה הופך גם את משחק ההגנה שלנו למשהו מעניין ואטרקטיבי לצפייה.
אנחנו כבר עכשיו קוצרים את הפירות של משחק הלחץ שלנו, אבל כאמור - אני בטוח שזה רק יילך ויגבר.
מעבר לזה, ובהמשך לדיון שהיה כאן היום על אלונסו vs אנצ’לוטי - אני חושב שהמשחק היום הדגים בצורה ברורה ביותר את ההבדלים ביניהם.
מעבר למשחק הלחץ שכבר הרחבתי עליו, יש גם את המצבים הנייחים כמובן, שאנחנו מסוכנים בהם פי 100 ממה שהיינו בשנים האחרונות. יש לזה קשר ישיר כמובן גם לזהות המגביה, אבל ניכרת גם טביעת האצבע הברורה של תרגילים מהאימונים.
בהמשך לוויכוח הנצחי על מידת ההשפעה של מאמן - אלונסו למעשה מנסה לשנות איפה שמידת ההשפעה שלו היא הגדולה ביותר: משחק הלחץ, תבניות משחק, מצבים נייחים - על-מנת לייצר לשחקנים שלו מסגרת מיטבית למיקסום סיכויי ההצלחה. משם זה כבר שלהם.
בנוסף, וכאנקדוטה בלבד (אבל שמעידה המון בעיניי) - רגע לפני שקמאבינגה נכנס, ניתן היה לראות את אלונסו לוחש במהירות עוד כמה הנחיות אחרונות על אוזנו - די בבירור בתגובה לחילוף המשולש שבוצע ביובנטוס בדיוק במקביל. איפה זה ואיפה האפטיות המוחלטת של אנצ’לוטי.. זה מראה על מעורבות, קריאה של המציאות מצד אלונסו, ולא פחות מזה - על יכולת וכושר המצאת רעיונות ופתרונות.
משחק הלחץ שלנו טוב אבל סובל מבעיות, הבעיה הכי גדולה זה שהבלמים שלנו לא מצליחים לקחת את הכדורים הגבוהים והארוכים שהלחץ שלנו גורם לשחקני ההגנה של היריבה לשלוח קדימה, ובלי היכולת הזאת הלחץ הגבוה יכול להיות הימור גדול. אמור להשתפר מאוד כשרודיגר יחזור וישחק ליד האוסן.
משחק הלחץ והיכולת שלנו לשלוט במשחקים זה שמיים וארץ מתקופת קרלו,מבחינה התקפית עדיין לא רואה שום שיפור,עדיין מתקשים מול צפיפות,אין משחק אגפים,המגינים נכנסים תמיד לאמצע ומייצרים עוד יותר צפיפות במקום לעשות עקיפות ולרווח,מתי בפעם האחרונה קרראס העביר כדור רוחב לרחבה? הוא יותר בלם שלישי כרגע ופדה משחק יותר כקשר נוסף מאשר מגן שרץ על הקו,משהו חייב להשתנות.
ניצחון חשוב
שמח שלא ספגנו
יש את המים הזה מנרקוס שהוא מחכה לנצח…
אז אני עדיין מחכה לדאבל פס בין מגן לשחקן כנף
זה ממש נראה שיש הוראה מאלונסו לא לעשות את זה.
לא יודע מה איתכם אבל אני לא מתרשם לא מאלונסו ובטח לא מהקבוצה. אנחנו חודשיים בתוך הליגה/צ׳מפיונס ועדיין אין שום התקדמות במשחק ההתקפה. הכל אינדיבידואלי.
הנקודה החיובית היחידה: קורטואה. זה מסביר את הכל.
ולא, לא לתת לצבירת הנקודות ולמצב בטבלה לבלבל אתכם, להיפך זה רק גורם לשחקנים להיות שאננים באופן כללי. ברגע שנקבל קבוצה חמה כמו אתלטיקו (שהיא בעצמה פח) אנחנו נקבל בראש. וזה מה שיהיה בראשון. לא להשלות את עצמכם
הקבוצה לא מאוזנת. חייבים צד ימין יותר פעיל ויותר דומיננטי לדעתי צריך להעביר את פדה לאגף, ואז בקישור לשים את מי שמתאים ובכושר. ככה זה לא יכול להימשך
במשחק ההתקפה אין התקדמות, אבל יש הרבה התקדמות בשאר האספקטים של המשחק. אי אפשר לשפר הכל מ-0 ל-100 בחודשיים. שיפרנו מאוד את משחק הלחץ ואת ההגנה. קורטואה עובד הרבה פחות מפעם. גם אתמול הוא עבד פחות ממה שהיה עובד בדרך כלל.
ובכל זאת אנחנו כנראה נקבל בראש ביום ראשון. יקח עוד זמן עד שהקבוצה תהיה טובה.
ההתקדמות היא בעיקר פה -
65:35 באחזקת הכדור
עם אנצ’לוטי זה היה מסתיים ב 50:50 מה שאומר הפרש 30%, כלומר הכדור אצלנו פחות ב 15% מה שאומר שהיינו מאיימים פחות ואצלהם עוד 15% מה שאומר שהיו מאיימים יותר.
אבל ה 65:35 לא מספר את כל הסיפור, כי באחוזים נמוכים כאלה אתה מחזיק את הכדור לפרקי זמן קצרים בלבד מה שלא נותן לך לפתח מומנטום והתקפות ארוכות מה שהופך את מלאכת ההבקעה להרבה יותר קשה.
ההתקפה עדיין לא זורמת(וגם זה בעיקר כי כל המשחקים התמודדנו רק עם בןנקרים עד עכשיו) אבל שיפור יש והוא גדול.
אולי ההתקפה לא זורמת אבל השגנו שליטה ומצבים מסוכנים. יש בעיות, במיוחד בכיסוי בהגנה, אבל ראינו ניצנים ראשונים של השיטה של אלונסו.
בליגנהאם לוחץ עצום- הוא כנראה המתקל הטוב בקבוצה. איתו, קמאבינגה, מסטנטואנו, וואלורדה וקרארס (לוחץ אדיר!) יש לנו יכולת לחטוף כדורים גבוה מאוד. יובה שיחקה בונקר לכל דבר ועניין, אין סיבה שמה שעבד אתמול לא יעבוד מול חטאפה ושות’.
אבל מה עבד אתמול?
בקושי הגענו למצבים נורמלים
עדיין יש חוסר סדר במרכז השדה, אגף ימין לא מספיק מסוכן, אמבפה מעולה אבל עדיין יש חוסר גדול בחלוץ 9 שיקח כדורי גובה ויכול לשחק עם הגב לשער ולהיאבק עם בלמים והגנות צפופות
זה נראה שכדי להגיע למצב טוב אנחנו צריכים שאחד מהכוכבים יעבור את כל ההגנה של היריב כמו בגול של אתמול
ועם כל הדיבורים על הגנה ולחץ שהשתפרו (המשחק ההגנתי באמת השתפר לטובה, ולאורך כל המגרש) - עם כל זה ההגנה סופגת המון מצבים בצורה קלה שזה מעצבן, ומצבים טובים (יותר מאלו שאנחנו מייצרים). נכון שיש שיפור וזה פחות מתקופת אנצ׳לוטי, אבל לגמרי לא במצב טוב - וגם אתמול ספגנו 2 מצבים ב3 דקות האחרונות
המצב לא טוב לקראת הקלאסיקו, ונקווה שהקבוצה תעלה את הרמה
שום דבר עדיין לא מושלם (רחוק מזה), אבל הדבר הכי חשוב הוא שאנחנו בעקומת שיפור מתמדת, גם אם היא יותר איטית ממה שציפינו
נקודה חשובה.שיתוף הפעולה בין שחקני הכנף למגנים, לא טוב.
יש לנו את ויניסיוס, הכנף מס 1 שלנו בפער. והוא מעולם לא הצליח ליצור שיתוף פעולה עם אף מגן. חשבתי שמנדי פשוט מוגבל, ושאת פראן גרסיה הוא לא סופר. אבל, עכשיו גם קאררס.
הבחור, או לא רוצה או לא יודע לשתף פעולה עם מגן. זאת אחת הסיבות שההתקפה שלנו תקועה.
קרראס משחק בהאלף ספייס כשאנחנו תוקפים, בצד השני ארנולד גם אמור לשחק שם בצד ימין, מאפשר להם להפוף למין קשרים ולעזור בהנעת הכדור, מאפשר הכנסות כדורים אלכסוניים וגם הנעה מהירה מה שאמור לבודד את הקיצונים ובעיקר את ויני לאחד מול אחד מהיר לפני התארגנות ההגנה.
מי שמצפה למגנים שעוקפים קיצוני ומקבלים כדורים אל מאחורי קו ההגנה צפויה לו אכזבה, זה אמור להיות ההפך בשיטה הנוכחית של אלונסו.
בנוסף במיקום המגינים בהאלף ספייס השמיכה שלנו שמכסה את ההגנה של היריבה הופכת לעבה וחונקת, ואם יש איבוד כדור השחקנים במיקום מצויין לתקוף מיד את הכדור, כשהכל יתחיל לתקתק כמו שצריך קבוצות יקרסו תחת העומס לקראת הדקה ה 60
משחק הלחץ, הנייחים, יכולת אישית של ויניסיוס (ולא רק אמבפה לשם שינוי) ויצירת מצבים. יובה ישבו באכבר בונקר כשרק שני שחקנים לא היו בעלי אופי הגנתי- וגם הם שיחקו בעיקר הגנה. הצלחנו לגרד את השער הראשון בדקה מוקדמת יחסית ומשם יכולנו בקלות להבקיע עוד 2-3 שערים, גם אם היו פאשלות בהגנה.
לשם השוואה- במשחק נגד יובה “ניצחנו” 2.8- 0.6 בXG. עברתי על האתר הזה שאוסף נתוני XG https://understat.com.
השגנו “פער” כזה רק ב6 משחקי לה ליגה בעונה האחרונה, רובם מול נמושות הליגה. כמובן שזה לא מדד מושלם או מדויק, אבל, הקבוצה עמדה טוב, ייצרה מצבים וכל השחקנים נתנו תפוקה. זה צעד בכיוון הנכון.
יובה היתה יותר מסוכנת ממה שמובא בXG, ההזדמנות של ולאחוביץ׳, הבעיטות מרחוק שחלקן היו מאוד טובות (אצלינו כבר באופן קבוע לא מצליחים להשתחרר לבעיטה מרחוק כמו שצריך, חוץ מטשואמני) וההזדמנויות המפוספסות בדקות הסיום (ההזדמנות של אופנדה לבד זה רק 0.6)
הגול שלנו הגיע מיכולת אישית נטו של ויני שעבר איזה 3 שחקנים לבד, וגם אז היינו זקוקים למזל ולריבאונד של ג׳וד. זה לא דבר שמבשר טובות
ברגע שהלחץ נרגע הקישור שלנו פרוץ, וגם ההגנה - מגיעים מולנו למצבים בקלות רבה מדי, ולמצבים טובים. ולא מדובר פה רק על יובנטוס
אני לא אומר שאין התקדמות, יש ובגדול - לחץ וגם משחק ההגנה השתפר (למרות שעדיין צריך להגיד שהוא במצב לא טוב). הנעת כדור טובה יותר וגם החזרה מהירה של הכדור ויותר שליטה במשחק
ובכל זאת, עם כל ההתקדמות - הקבוצה ברמה לא מספיק טובה וזה מדאיג. נכון שעוד הקבוצה תתקדם והרבה, אבל זה מדאיג לקראת הקלאסיקו ולקראת המשך העונה ואיך הדברים יתחברו באמת
לקראת הקלאסיקו אני מאמין שהכל פתוח והכל יכול לקרות, יהיה מעניין לראות את הניהול משחק והגישה של אלונסו ובמיוחד אחרי המפלה מול אתלטיקו
אני מסכים שיובה הייתה מסוכנת, אבל אי אפשר לסגור כל יריבה על 0 מצבים. אני מאחל לנו שבכל משחק הקבוצה היריבה תהיה מסוכנת בעיקר בבעיטות מרחוק. בנוגע למצבים הממשיים, הם הכעיסו אותי מאוד אבל הם נבעו מbrain farts. זה בר תיקון.
השער שלנו הגיע במזל, ויובה ניצלה ממצבים אחרים במזל.
מותר להבקיע שערים שהם לא מלאכת מחשבה מדהימה או תוצר של טקטיקה איכותית. אם כבר, השער הוא תוצר של אחת הפעמים הראשונות בהן ויניסיוס שיחק כינור שני, וזה עבד מצוין. בזכות זה שלא ניסה לעבור את השומר בכל מהלך- היו לו את אלמנט ההפתעה במהלכים בהם כן ניסה, כולל השער.
נקודה חשובה לדעתי
שערים מיכולת אישית הם לאו-דווקא דבר פסול. לא תמיד אפשר לעשות טיקי טאקה עד לרשת