סולידי, שקט, עושה עבודה טובה בשני צידי המגרש. אחרי שני הנגרים שהיו שם לפניו זה לא מובן מאליו
לא רק זה, במשחק הראשון הוא עשה המון תנועה והשלים 90 מסירות. משחק לחץ נהדר, הציג דריבל יפה והשתחרר מלחץ…
בכל מקרה בעוד כמה חודשים אנחנו נתיישר לגבי כל שחקני הרכש. מוקדם עדיין לשפוט. אני בינתיים לא עף על מסטה בלשון המעטה, מרבה לעשות שטויות, אבל אני נותן לו את הזמן.
מנדי בנוי כמו סלע, פראן מהיר בטירוף עם קרוסים חדים ומצויינים, כלומר יש להם דברים שהם מאוד טובים בהם.
קרראס אכן סולידי בכל דבר, אין לו משהו שהוא מאוד חלש בו אבל מצד שני גם אין לו צדדים במשחק שהוא ממש טופ בהם, לא בטוח כמה שחקן כזה יצליח בריאל לאורך זמן.
כן, הוא שידרוג בהנעת כדור יחסית לשני הקודמים אבל אני עדיין לא השתכנעתי.
ועדיין, הם נגרים. מנדי גרם לי לתהות יותר מדי פעמים איך לעזאזל הוא כדורגלן מקצועני, ואם כל הכבוד למוסר עבודה של פראן גם הוא לא בדיוק להיט. אני מבסוט מהשדרוג הזה
אלבארו קארראס שחקן שנוח לו עם הכדור ברגל, את זה רואים מהרגע הראשון והוא היה זה שבעט את הבעיטה הראשונה שלנו לשער העונה - נגד אוססונה ואני לא מזלזל בזה. הוא מעז. בניגוד לטרנט הוא גם מעט מאוד זמן בקבוצה, בקושי התאמן וכדומה. כמובן שאני מציב סימן שאלה לגבי תג המחיר ואולי הוא לא ‘וואו’ אבל יהיה הוגן לשפוט רק אחרי כמה חודשים. אני כן אוהב לראות מגן שדוהר על הקו ומרים לרחבה או מייצר כדורי רוחב טובים “תוך כדי ריצה” מה שפעם היה הסימן בליגת העל מי מתאים ומי לא.
אסור להשוות אף שחקן כדורגל לפרלאן מנדי שאי אפשר לדבר עליו מבלי להזכיר את זה שהוא כשיר ל-2/3 מהעונה במקרה הטוב - מיצינו.
קצת מוזר האשראי שמקבל הילד הארגנטינאי לא? כל הכישרון שיש לנו ושחקנים פי 100 מוכחים ממנו והוא בהרכב, לא ראיתי ממנו כישרון כזה חריג שמצדיק את זה.
טרנט הצטרפ\ה לעונה
2 כדורים מעולים שלו לאמבפה בכמה דקות
עריכה: 3. למרות הנבדלים.
מין foreshadowing thought
הכדורים החותכים האלה של טרנט והכניסות החדות של אמבפה+המלכודות נבדל של בארסה=אחלה מתכון לגולים
פתיחה נוראית של גולר אם הוא מרוכז אנחנו ב2-0 כבר
מיליטאו בחצי שעה.
לא נכנס לפריים אבל הוא גם עם 100 אחוז מסירה.
אנחנו בבעיה עם שני הצעירים מקדימה. אם אלונסו ימשיך עם הקבעון הזה אנחנו הולכים לסבול.
חייב להגיד שגם עכשיו שהפכנו ל-1:2 אני מבואס שזה קשה. אבל איזה חשוב שוויניסיוס ג’וניור הבקיע ועשינו רמונטדה לפני המחצית. מצחיק להבקיע שער במתפרצת נגד קבוצה שמבזבזת זמן.
אני רוצה אותם כל המחצית כמו מדקה 35.
-השער של קיליאן אמבפה שנפסל - היה ‘טוב מדי’ כדי להיות אמיתי, חבל שנפסל בגלל חצ’קון ליד האוזן אבל ניחא זה לא קרה דקה 80 והיה מלא זמן לשחק. טרנט פתח מעולה. “להרוויח אותו” זה מה שכתבתי לפני.
-צ’אבי אלונסו לא רואה שכאשר אמבפה יוצא החוצה אנחנו בבעיה? אין אף אחד ברחבה. ג’וד בלינגהאם איננו, אולי פדה ואלוורדה צריך להיכנס פנימה. ויניסיוס פעם אחת עבר את כל האגף ולא היה לו למי למסור.
-ארדה גולר גם עם עבירות מטופשות, גם מחכה מדי עם הבעיטה - פעמיים - זה יותר מדי בשבילי אבל הבקיע לפחות אז ניחא.
-כל הכבוד על השער שספגנו, הרבה צלמים ומשקיפים מעולים. שלושה מקיפים את מוריצ’י שמן הסתם הוא הכתובת העיקרית - והוא מבקיע עם הגב. אנחנו מחלקים קרנות ‘זולות’ בנדיבות תמיד כמו ששגיא כהן מגדיר.
-תותח של פדה ואלוורדה זו אחלה דרך לפתוח משחקים כאלה בפעם הבאה.
-ההרכב שפתח: פרנקו מסטאנטואונו זה עוד מוקדם לו לשחק מההתחלה. הדריבלים שלו נראים מנותקים כזה מהמציאות, ברהים דיאס מתאים כרגע. לאט לאט עם פרנקו.
מחצית מעולה. אפס מצבים אמיתיים של מאיורקה וכדורגל טוב מאד שלנו.
מאסט לא משהו בינתיים, לא רק היום. מחפש פאולים והצגות הרבה הרבה יותר מדי. בבירור יש שם פוטנציאל ואני מבסוט שאלונסו נותן לו צ׳אנס הרבה מעבר למצופה, אבל הוא צריך להשתפר מהר כדי שתהיה לזה המשכיות.
הרבה זמן לא הייתי אופטימי ככה. אנחנו ממש לא מוצר מוגמר, אבל אלונסו בונה מכונת ניצחונות והכיוון סופר מבטיח. כל כך ניכר שקשה להסביר בדיוק למה.
התגעגעתי למיליטאו הזה. גם השילוב עם האוסן מצוין.
שני השערים נכבשו על ידי שני השחקנים שרציתי שיבקיעו. ויני סופסוף נראה כמו אותו שחקן כל יכול, קבלת החלטות עדיין לא משהו, אבל הוא קצת יותר איטי כמו תמיד ובסוף זה מסתדר. התקופה הרעה מאחריו.
גולר התקשה מאוד בפתיחת המשחק אבל בהמשך מאיורקה נכנסה להלם אחרי שהפכנו והייתה קצת יותר רפויה, והוא ניצל את זה לכמה פעולות מצוינות. מקווה שזה יכניס אותו יותר לעניינים.
מסטה עם 100 אחוז פעולות רעות. אני לא מבין את הלחץ של אלונסו לתקוע אותו ישר בהרכב.
המחצית הכי טובה שלנו תחת אלונסו עד עכשיו.
גולר שב 20 הדקות הראשונות נראה זוועה השתפר מאוד ולא רק השער והבישול הפסול.
במשחקים כאלה כשליריבה יש חלוץ כמו המוריצ’י הזה עדיף לעלות עם רודיגר שיתמודד איתו ולא מיליטאו.
קרראס הפעם כן מצויין.
ויני חוזר לענייניים וזה מאוד חשוב, ובנוסף, טקטית, בלחץ ובעבודה ההגנתית הוא לא מחפף ועושה את שלו.
או שמסטאנטואונו מחפש את המהלך הכי חסר סיכוי שזה לעבור בין שני שחקנים כאילו הוא ברחוב, כאילו שער שידברו עליו עוד שנה - או שהוא נותן פס אחורה. לא ראיתי אותו מצליח להשתחרר לבעיטה למשל או משהו כזה. אני חולק עלייך, לא לגבי הפוטנציאל אלא לגבי זה שהוא צריך לשחק עכשיו. יש את ברהים דיאס שהוא פוטנציאל גם ל-10 אם ארדה גולר לא מרים את הרף היום בהמשך לשיפור בדקות האחרונות, וגם רודריגו אפילו בימין שכן צריך ‘להרוויח’ אותו.
טיטי - מזכיר שאתה אנטי מילי! הוא היחיד משחקני ההגנה שלא טעה פעם אחת. ראשון בכדורי הגובה, מחזיר לאחור בקלות לטיבו, בלי כדורים ארוכים ובלי החלקות! לגבי אנטוניו רודיגר משהו נפגע במהירות ובאגרסיביות.
איזה טיטי, טיטי שלנו? אינמצב, לא יכול להיות.
תרגילים בקרנות?
משחק לחץ?
שוער כמעט מובטל?
להנות ממשחק של ריאל מדריד??
ללא צורך להיכנס לכאן כל 2 דקות במהלך המשחק כדי להפיג את השעמום?
כל מה שידענו במשך שנים שאנחנו יכולים לקבל מסגל השחקנים שהיו לנו, סוף-סוף מתחיל לקרום עור וגידים מול העיניים שלנו.
ופתאום אפשר לראות איך זה שכשכל הקבוצה עושה הגנה, יחד, ובאופן מתואם - פתאום כל שחקן מקבל הרבה פחות פוקוס וביקורת באופן אינדיווידואלי, ופתאום גם היריבות שאנחנו פוגשים בד"כ בליגה, שחלשות מאיתנו באופן משמעותי - גם נראות בהתאם, ומפחדות לצאת קדימה בחופשיות (כפי שהיו עושות על בסיס שבועי בשנים הקודמות).
תענוג.
דווקא החליק פעמיים, מוריצ’י מצליח לגרום לו לצאת משווי משקל ולהשתלט על כדורים וגם מנצח את הברזילאי בכדורי גובה, דברים שרודיגר לא יתן ומדברים כאלה קבוצה כמו מיורקה חיה בליגה של ריאל, לא אמרתי שהוא חלש ולא טוב, רק שמול חלוצים ז’לובים(ובכלל) עדיף רודיגר.
תמשיכו לקבור את גולר
נו באמת…
ליגה שהיא מוצר גמור.