צ'מפיונס :: עולים לשמינית הגמר לאחר 3-1 (6-3) גדול על סיטי

איזה כיף של ערב
אחלה אמבפה

מישהו מבין מה פפ עשה פה?
קצת העיב על ההישג

עניין של אופי, לא של יכולת. אם באיירן הייתה מסוגלת היא נותנת להם גם 8. אנחנו גם השבוע וגם שבוע שעבר יכולנו לדרוס את סיטי אבל שבוע שעבר לא היינו מדוייקים והשבוע פשוט עצרנו.אפשר היה לתת. 4-5 היום עד דקה 70 ולנוח

רק לא דרבי, רק לא דרבי, רק לא דרבי :pray::pray::pray:

חוץ מזה, היום ויניסיוס הבין שזו לא הקבוצה שלו, אלא של השחקן הבאמת הטוב בעולם. הוא היה יכול לסדר לצב את הרביעי אבל לא מסר לו בכוונה.
ריאל תעשה בשכל אם תמכור אותו לסעודיה, תקנה את רודרי, 9 ועוד כמה שחקנים ותסגור את הכדורגל לכמה שנים.

באמא שלי אתם מגזימים. אני שותף לתסכול הזה כשזה קורה נגד ברצלונה ואנחנו מפספסים הזדמנות, אבל אתם משליכים פה כאילו מי ישמע סיטי היא איזה יריבה היסטורית. שיחקנו אשכרה טוב רוב המשחק, זו עונה חצי מסויטת עם יותר סיכוי שהיא תיגמר בכלום מאשר במשהו. תנו להנות מערב כדורגל מוצלח. לגיטימי מצד השחקנים+מאמן+האחראי תלבושות לקפל את המשחק אחרי ה3-0.

שחקן התקפה שמגיע למצב בעיטה ובועט זה לא באג, אלא פיצ’ר. לא היה כאן מצב ברמת הלהשאיר את אמבפה מול שער ריק.
דווקא נראה שאמבפה מתחיל למצוא את עצמו כ9 ואפילו מבלה קצת בימין, אולי זה יעבוד בסוף.

אסנסיו שחקן ללקק את האצבעות ופתאום כשההגנה איתו, וואלורדה ורודיגר גם טשואמני נראה כמו בן אדם. מקווה שזו ההתחלה של משהו טוב, ולשם שינוי אני גם מאמין כי זה ההרכב המתבקש.

וואלורדה ממשחק למשחק נראה כמו פוטנציאל לווינגבאק היסטורי. הפריצות שלו למרכז הן כלי עוצמתי בטירוף, אי אפשר לעבור אותו ב1 על 1 והוא אפילו בשקט-בשקט שיפר את הקרוסים.

הגעתי לכאן כדי לנצח| כשהשחקנים עוד לא הגיעו לוולדבבאס צעדתי לי בטיילת בדרך לנמל, הרבה מחשבות, המשחק היה בדיוק מה שציפיתי לו. ערב מרגש וגם היה תענוג לקחת חלק בפאנל שמוקדש כולו לריאל מדריד, יש גם מועדון אוהדים שקורם עור וגידים. איזה כיף שהכדורגל הופך אותי שוב לילד מאושר וסוגר את הוואקום הזה.

תמיד לפני משחק אני סקרן לראות עם איזה חולצה אוהדים באים לצפות במשחק, על צעיף אני מוכן “לוותר” כלומר כמובן שאני מגיע אבל אני לא ‘מוריד ציון’. אבל מישהו שיגיע בלי חולצה? לא מקובל. לבשתי את החולצה של פדה ואלוורדה בו בחרתי לשחקן המפתח שלי, אמרתי שעל שחקני ההתקפה שלנו אני לא סומך מספיק. אולי קיליאן אמבפה שמע ואפשר להוציא את החולצה שלו בגאווה אחרי הערב אתמול. היה אחד עם חולצה של ראול משנות ה-90 - ניגשתי אליו ואמרתי לו שהוא מספר אחד פה, שהוא מבין עניין.

אז - איזה כיף היה. זו ריאל מדריד שרצינו לראות ואני אהיה קרצייה - והייתה צריכה להגיע בשלב יותר מוקדם של העונה הזו ללא ספק. בין אם זה חיבור בין שחקני ההתקפה - כמובן שיש יכולת אישית בשפע אבל זה נראה שלא רק - ובין אם זו העבודה הקולקטיבית בלי הכדור. התחלנו את המשחק מעולה, זה היה ‘בטוח’ יותר מהאיתיחאד ודומיננטיות אפילו יותר מוחלטת ברמת שפת הגוף של הקבוצה והעמידה הטקטית וכדומה. יש קבוצה, אחד נמצא במקום לעזור כשהשני איננו.

משחק נהדר בו כולם היו טובים וגם אלה שאנחנו “נהנים לקטול” כמו פרלאן מנדי שנהג באחריות גם עם הכדור, ניצח כמובן באחד על אחד, ואורליאן טשואמני עם כמה חילוצי כדור מעולים (כמובן שזה לא מדגם עשיר מדי כדי לשבח). זה משחק שקשה להגדיר את המצטיין השני וזה אומר הרבה. ההחלטה של קרלו אנצ’לוטי לפתוח עם טשואמני ולא עם אדוארדו קמאבינגה הייתה לא רעה בכלל הפעם. שימו לב שמרכז השדה שכולנו חשבנו בתחילת העונה זה פדה-קמאבינגה-ג’וד, אז 2/3 ממנו לא…

במבט הבדיעבד - דמיינו את אריאל זילבר שר - אמנם עוד 180 דקות בעונה סופר-עמוסה זה קצת קנס, אבל אולי ריאל מדריד הרוויחה הרבה מצמד המשחקים האלה. עדיף מאשר לעבור את סלטיק למרות שמנצ’סטר סיטי מזעזעת ויכולנו להוריד אותם על הבירכיים עם חמישייה ולעשות את פפ גווארדיולה עוד יותר אומלל כמו שהוא גרם לנו להרגיש (לא חושב שכדי לתת מאניטה היינו צריכים איזה משהו מיוחד אתמול. קצת יותר ריכוז וחשק, אבל אין דבר). הם ממש קבוצה בפנסיה. אין דבר לגבי העומס - ג’וד גם ככה ינוח עכשיו ובקרוב גם ויניסיוס - אני סומך עליו. הבז? לעולם. אני שוב אומר שנניח 0:5 על סיטי היה גורם לקבוצות - לאו דווקא בטופ של אירופה - לקבל פיק בירכיים ולפחד עוד יותר בברנבאו בטח בערב בו העידוד כל כך מחשמל, אבל שיהיה, בסדר.

בהחלט מסקרן להריץ את פדה הכל-יכול כמגן ימני בזמן שבאמצע יש לנו מספיק שחקנים בכושר טוב. הגנה אין כניסה ובהתקפה הוא משחק בהמון אחריות ולכן לא משתולל כשהוא עולה. הוא בהחלט מסוגל לעבור שחרן עם המהירות, נע חכם בצד, כדורי הרוחב שלו. חייב לנוח נגד ג’ירונה הרי גם יש אי נוחות. לוקאס ואסקס יספיק. אגב כמובן שבמועדון זה לפי פז"ם ואני מעריך את לוקאס, אבל פדה צריך להיות קפטן לפניו לדעתי, מה לעשות.

נשיקה צרפתית. לגבי קיליאן אמבפה מתחילת העונה נכנסתי בו והייתי מהקמצנים במחמאות גם בתחילת 2025, תמיד הוספתי בין אם זה כאן או בפודקאסט את המילה המוכרת - “אבל”. בדיוק משום שידעתי למה הוא מסוגל. הוא בעצמו אמר ואומר כל הזמן שהוא לא הגיע לכאן כדי להיות עוד שחקן או להבקיע ‘כמה שערים’ ושהוא חווה רגע שפל.
אי אפשר אחרי משחק שהוא כובש שער ומחמיץ עוד שלושה להגיד “הנה - זה זה”. גם לא אחרי שלושער נגד ויאדוליד. ברוך הבא קיליאן, זה השחקן שחיכינו לו וכל אירופה רועדת ממנו. זה השחקן הטוב בעולם. בשביל רגעים כאלה הבאנו אותו. השחקן שתמיד חד, מסוכן, מטיל אימה, מהיר וזריז יותר מכל שחקן הגנה. זה שאתה מתרגש כשהכדור אצלו. השער השלישי העתק-הדבק של רונאלדו-פנומנו נגד מאיורקה (2006) וכריסטיאנו רונאלדו נגד סביליה ב-2013. הוא יגיע ל-40-45 שערים. אמבפה שמח ומחייך ונהנה מכל שנייה.

השער השני אגב מעבר לאיך שהוא זרק את יושקו גברדיול כמו בפלייסטיישן (לאלה ששיחקו ב-PES האגדי - לוחצים על ריבוע ואיקס ביחד וזה עושה כאילו אתה בועט) - שער מושלם ברמה הקבוצתית, משערי השנה באירופה. והפעם זה לא נגד רד בול זלצבורג. כל פס בזמן, בטאץ’, המהירות, התנועה לעומק ומסה של שחקנים שם ופתאום ויניסיוס בימין. שער שחלמנו עליו מתחילת העונה. שער של אימון. רודריגו שאף אחד לא ידע אם הוא נוגע בכדור או לא ובסנטימטר הזה מצליח להשחיל את הכדור מדויק (התרגשתי מאוד לשמוע מה אגדת כדורגל כמו תיירי הנרי אומר עליו).

ראול אסנסיו מרגש איך הוא יורד לגליץ’ בלי פחד, התזמון, ביטחון של מאתיים אחוז שהוא מגיע לכדור ולא משנה איפה הוא מתחיל את המירוץ ומול מי הוא עומד, ויש לו את הפרצוף בוס הזה של סרחיו ראמוס, לא מתרגש. כמובן בישול נפלא. קיבל תשואות ובינתיים דומה לראמוס ולא לנאצ’ו שהוא גם אגדה. אסנסיו מהיר כשד.

דני סבאיוס אחלה ולא קל להגיע לסטטוס שהסנטיאגו ברנבאו שואג את השם שלך. ניהל משחק בקלות והסתובב על המקום לא חטפו לו כדור. אנדרס אינייסטה ליום אחד (או איסקו). וכן גם מרענן הזהות הספרדית שאנחנו מנסים. אני זוכר איך כולם אמרו “מה?” כשהוא חתם על חוזה עד 2027 וכבר שלחו אותו לבטיס. אפילו העונה נגד בטיס הוא פתח במפתיע ואמרתי שאני אוהב את הניסיון הזה. אז באותה נקודת זמן טעיתי כמובן אבל העונה ארוכה ודברים משתנים תוך כדי תנועה והחוכמה היא להרגיש את מי שיכול לתרום ומתי.

עכשיו אפשר לא לעצור ולהמשיך לשחק כדורגל טוב ולהתרכז רק בכדורגל? כי בליגה זה ממש אחרת ומפריע לי שאיבדנו את הפסגה במהירות ובשלומיאליות. אני צריך עוד הוכחה נגד יריבה יותר חזקה אך זו התחלה טובה. עוד מעט שוב אתלטיקו מדריד והמבין-יבין. האללה מדריד!

עם מי הייתם עולים במקום ג’וד?

זה תלוי מול מי אנחמו משחקים, אם אנחנו מול לברקוזן אז קישור של טשואמני סיבאיוס וברהים נשמע לי סבבה, אם אמחנו מול אתלטיקו אני מעדיף לשחק עם קישור דפנסיבי יותר עם סיבאיוס קאמאבינגה וטשואמני.
כמובן שזה גם תלוי איפה פדה משחק.

קצת בשולי הדברים:
הגול השלישי העלה את התוצאה המצטברת ל 2:6 שכידוע לא עושה טוב לזכרונות שלנו מהקלאסיקו, ועוד במגרש הזה, ונדב יעקובי היה חייב להזכיר את זה לצד המאמן של בארסה מאותו משחק. רציתי שסופסוף יהיה משחק צמפיונס נוסף השנה ללא ספיגה, אבל “הנחמה” היא שזה בסוף לא 2:6.
אף שחקן אתמול לא היה ברמה סבירה בסיטי, וזה אחרי שבשבת הם ניצחו בקלילות עם שלושער של מרמוש תוך 14 דקות, נגד ניוקאסל שהיא קבוצה לא רעה בכלל. בהחלט סוף המחזור הנוכחי של הקבוצה הענקית הזו, כשגם דה בריינה אפילו לא הזיע אתמול (ואולי גם תקבל את העונש הראוי בקרוב מביה"מ).
בשלוש השנים האחרונות ריאל וסיטי התמודדו בשלבים המתקדמים (פעמיים חצי ופעם ברבע) ותמיד המנצחת המשיכה ולקחה את הגביע. זה כבר נראה יותר מידי לנבא שהמנצחת שוב תיקח הכל, ובנוסף זה בעצם שקול לשלב הבתים של השנים הקודמות, ועדיין?
משפט של שגיא כהן - אנצ’לוטי יודע בדיוק איך הוא רוצה שיראה הכדורגל שלו. כמה המציאות יכולה להיות רחוקה?
אמבפה - מצד אחד אני מתבייש להודות, ומצד שני אני שמח לאכול כובעים.
ג’וד- כמה אהבה הוא מקבל מהפאנל של BBC, אבל המשפט שאמר מיקה אדוארדס לפני שג’וד פתח את הפה: שים לב שעכשיו שעות אחר צהריים באמריקה, watch your language. פרייסלס.
אסנסיו- מזכיר שבכמה דקות ראשונות שלו אחרי שעלה להחליף את מיליטאו בעקבות הפציעה, שלח מסירה גאונית לשחרור הקטשופ של ג’וד (שערו הראשון העונה שהביא לרצף יפה בהמשך). איזה כלי פוטנציאלי עם התקפה שכוללת את אמבפה, ויני, ג’וד ורודריגו.

מחזק ורוצה להוסיף - אני חושב שמאז ראמוס לא היה לנו שחקן הגנה שיודע לשלוח כדור ארוך.
לדעתי אפילו מעבר להגנה, לא זוכר אפילו מהקישור שלנו כדורי עומק על 50-60 מטר מאז ימי אלונסו - אולי מודריץ מדי פעם וקרוס פעם בעונה בערך שהוא החליט למסור לעומק ולא לרוחב.
כמה חסר לנו שחקן ששולח כדורים לעומק, במיוחד עם ההתקפה שלנו, כמה כיף שיש את אסנסיו.

האמת שרודיגר גם עושה את זה לא רע.

• פעם גיא אמר: ולוארדה הוא כנראה האופציה הכי טובה שלנו בכל עמדה חוץ משוער.
  • את מי מעניין להשפיל? אנחנו לא מנצחים קבוצות מרכז טבלה על בסיס שבועי, כל היתרון בליגה נמחק ועומס המשחקים מטורף. מצאתם זמן להיות גרידים.
  • חבל שלא לקחתי כאן כמה סקרינשוטים בנובמבר. אם כבר אז הדיבורים על אמבפה היו מביכים, צריך מילה חדשה בשבילם היום. המחשבה האבסורדית הזאת ששחקן של 7 שנים בטופ, 350 שערים ופירוק כל יריבה בכל מעמד שכח לשחק כדורגל כי טס שעתיים מהבית. מהרגע הראשון הוא האחרון שהטריד אותי העונה.
  • מה כן מטריד אותי? טשואמני וקמאבינגה שאני סומך עליהם פחות ככל שהזמן עובר. התנודות של ויניסיוס. המגנים. איך סבאיוס יתמודד מול קישור אמיתי ואגרסיבי. החילופים של אנצ׳לוטי שברוב אומנותו גם שוחק וגם משפיל שחקנים בו זמנית. אבל הגענו עד הלום ולא נשאר הרבה. כהרגלנו, נחיה ונמות על כישרון, אילוצים ושליפות מהמותן.

תשמע אני לא יכול לדעת למי התכוונת. אבל דווקא המשחק של קיליאן אמבפה אתמול הוכיח את הביקורות נגדו. אני לא אמרתי שהוא יהיה כישלון לדוגמא. אמרתי שזה לוקח יותר זמן מהמצופה, שהקלאסיקו באמת היה נקודת שפל - מבחינתי גדולה יותר מהסאן ממס. הקלאסיקו היה משחק מסורבל עם אינסוף נבדלים והחמצות ממטר. בגלל הציפיות כמובן שהתאכזבתי. הבאנו את אחד משלושת השחקנים הטובים בעולם לפי כל דירוג אם לא הטוב בעולם. מנתחים את הרגע, את החודש, את המומנטום. אף אחד לא גוזר את הדין של קריירה.

בהתייחס לעוד נקודות שלך - לדעתי ניצחונות יותר בומבסטיים עם תוצאות גבוהות כן גורמות לכוח הרתעה מסוים. אם ויניסיוס למשל היה מבקיע אתמול את הרביעי אז זה היה אולי מוציא אותו אני לא יכול להגיד לדרך חדשה אבל מקל עליו. טשואמני וקמאבינגה - שהטוב ביותר ינצח וטוב שיש את סבאיוס. עד שאחד מהם לא מראה עקביות - אין צעד קדימה של טשואמני או שקמאבינגה הלך אחורה - להחליף ביניהם, להרגיש את המומנטום, לא יודע.

אני לא חושב שיש אוהב מפוכח שחושב שכל הבעיות של ריאל מדריד נפתרו ואנחנו משייטים עכשיו לגביע ה-16 ממש בקלות. זה שהפרשנים יגידו בערוץ 5 ובתקשורת בספרד. ברור לכולם שריאל הייתה טובה אבל מנצ’סטר סיטי הייתה מביכה.

מטורף לגמרי.

מה שאני הכי אוהב באסנסיו זה שמגעיל לשחק מולו. הוא מרביץ לשחקני היריבה, דוחף, עושה פוזות של פגעו בי ונשכב על הדשא אחרי שמישהו בטעות נשם לידו. שאר הקבוצה חבורה של רכיכות. מתאים לי מאוד איזה בנזונה מעצבן בקבוצה שיוציא את היריבות מאיזון כמו שעושים לנו.