לא מעניין הפורמליזם. בכדורגל זה לא פנדל.
לא יודע איזה כדורגל אתה מכיר.
בתחרויות שבארסה משתתפת, זה דווקא פנדל.
כן אני פשוט רגיל שזה עובד נגדנו לא בעדנו
מישהו בצאט אמר גוליאדת שקר, אני לא זוכר מי, אבל זה יותר גרוע. אני אישית מרגיש מובך מהניצחון הזה
קסאדו צריך להתבייש.
השופט הזה לא צריך לשפוט יותר כדורגל
לא היה כדבר הזה…
בגדול גוליאדת שקר כי בתכלס נראנו מזעזע.
במחצית הראשונה השלישי האחורי של ההגנה וקאסדו שהוא אחד מאהובי היו מזעזעים ועשו פעולות של פחד, אין ביטחון בהגנה של בארסה גם מול קבוצות שעל פניו אין לנו מה לחשוש מהן וזה מכניס אותנו לצרות.
לגיבור הערב קוראים כמובן פרמין וזה פשוט כיף לראות את הבחור הזה, הוא כל כך ורסטילי, יכול לשחק כמעט בכל עמדה בקישור ובהתקפה והוא יעשה עבודה טובה, הוא הקשר שבעצם אין לנו, היחידי שחושב קדימה, שבועט שיודע ללחוץ אבל גם לשחרר לחץ ולהשתחרר מלחץ כשהראש שלו רק קדימה, מעולה על שטח, מעולה במציאת מיקום וכמובן כובש ומבשל…בומבה של הסקאוט איל.
בהתקפה ראשפורד מוסיף לנו המון בשמאל, מהירות, פעולות על הקו, כניסה פנימה, אחד על אחד שלו טוב מאוד, רכש בול של פליק.
יום ראשון יום חדש יום גדול, אני בא הרבה פחות פסימי מרוב החברים, מסי כבש בברנבאו בלי נעל, קונדה משווה ומעלה כשחקן שיכבוש בלי שכל.
סליחה שאני חותר תחת החגיגה, אבל כשאין הרבה שטח, פרמין הרבה פחות טוב
לא יצאתי מבסוט מהמשחק הזה. עד ההרחקה נראנו רע מאוד.
זה ניצחון מדרידאי קלאסי. להיות חרא, מתנה מהשופט, לחגוג על הראש של הקבוצה המסכנה האמיצה שהחזיקה עד שהשופט דפק אותה.
פרמין הספרדי הראשון של ברצלונה שכובש שלושער בצמפיונס, בלי קשר לחמיצות שלי על מה שקה עם השופט, שמח בשבילו.
- אתחיל, ואז אפסיק, עם ענייני השיפוט:
- פסילת השער ומתן הפנדל לאולימפיאקוס - לא מכיר את החוקה פה, אבל מבחינה הגיונית נראה לי שהתקבלה פה ההחלטה הנכונה בהתאם להשתלשלות העניינים הכרונולוגית.
- הצהוב השני להזה - כן מגע, כמעט בטוח שווה שריקה לעבירה, חד משמעית לא שווה צהוב שני. קסאדו לא צריך להתבייש ולא נעליים, מי שכן צריך להתבייש פה זה השופט. פתרון אפשרי אחד למקרים האלו הוא לאפשר לוואר להתערב גם בצהוב שני. פתרון אפשרי נוסף - שופטים טובים יותר.
- הפנדל על ראשפורד - אלא אם יתקנו אותי פה חוקתית, לא רואה בעייתיות בשריקה הזו. הכדור היה בדרך החוצה? אחלה, אבל זה לא קריטריון.
- אהוד הקדים אותי פה עם משהו אחד לגביו, וליאור עם משהו אחר בצ’אט, אבל בכל זאת - אני אוהב אותך פרמין זה חיה טורפת שמטריפה בעצמה. הוא טוב במשחק עומד, בגלל שהוא לא מפסיק לחפש שטחים להסתנן אליהם ובגלל שיש לו אחלה יכולות מיקום, והוא בוודאות מעולה במגרש פתוח ששם זה הלחם והחמאה שלו. הוא תמיד דוחף, תמיד רוצה, תמיד נלחם. הבעיה היחידה שלי איתו זה שהוא, בדומה לגאבי, כל כך רוצה ונלחם כל הזמן, שהוא קורע את עצמו במשחקים ולא יודע לנהל את העומסים בתוך 90 הדקות, והרבה פעמים מגיע מפורק לדקה 70-80 ככה.
זה לא רק עליו, כי זה גם התפקיד של פליק לנהל את זה, וגם של פדרי/פרנקי, אבל זה משהו שהוא יהיה חייב לשפר כדי להחזיק מעמד יותר, ולא לפגוע במשחק מסוים רק כי השקיע יותר מדי במשחק הקודם. - אני שונא, מה שונא - מתעב, את חגיגת הכתר של לאמין. בטח במשחק לא טוב שלו (וממש לא צריך להתבלבל מהסטטיסטיקה היבשה והדי משקרת של שער ובישול). שחצנות מיותרת.
- הנעת הכדור של ברצלונה מתחילת העונה ממש לא טובה. ואני עדין. יש הרבה פציעות וסגל חסר ומשתנה כל הזמן וכל זה, נכון, אבל לדעתי הרבה מאוד מהעניין מושפע מחולשת ההגנה. פדרי/פרנקי/קסאדו לא יכולים להיות שקטים מאחורה, גם כשהכדור אצלנו, אם כל פעם שבאלדה/שצ’זני/קונדה/אראוחו מחזיקים בכדור, ואז אוטומטית תמיד על סף איבוד.
- והבעיה היא שאפילו הגנתית פרופר, כשהכדור אצל היריבה, למעט ז’ואן גרסיה - שחקני ההגנה שלנו ביכולת רעה מאוד ב-11 המשחקים מתחיל העונה. כמות השערים שספגנו לא מפריעה כמו כמות הגולים שבנס לא ספגנו, חוסר התיאום הבסיסי של שחקנים שכבר שיחקו משחק או שניים יחד, או אירועי תפיסת הראש אחרי עוד פישול של קונדה, ולצערי גם לא מעט של קובארסי. זה כבר מעבר לעזיבה של איניגו, או התירוץ הגרוע של “קובארסי לא טוב בשמאל”. זה משהו קולקטיבי.
- יהיה מאוד מעניין מה פליק יבחר לעשות בראשון, בהתחשב בסגל השחקנים שיעמוד לרשותו. לא פוסל בכלל את האפשרות של קסאדו-פרנקי-פדרי בקישור, כשאאא"פ מתזז את עצמו לדעת באגף. יש מצב שזה אפילו עדיף.
- ועדיין - פחד אלוהים. אנחנו נחשפים במערומינו מול יריבות הרבה יותר חלשות מריאל מדריד, ויהיה חשוב מאוד לעבוד לא רק על הצד הטכני/טקטי לקראת ראשון, אלא גם (ואולי בעיקר) על הצד המנטלי. אחרת נאכל הרבה חצץ, ולא רק חצץ.
הלאה, לקלאסיקו.
אני מקווה שהחברים מהצד הברסאי כאן קצת יותר מעריכים אותנו, אוהדי ריאל, אחרי המשחק היום.
בניגוד למה שחשבתם כל השנים האלה - זה לא כזה קל לחגוג ולשמוח כשמנצחים בצורה כזאת. דרושות שנים של ניסיון.
משהו נוסף - גם מבחינת הנעת הכדור, גם מבחינת משחק הלחץ, גם מבחינת המנהיגות, ואפילו מבחינת התמיכה בעיקר בבאלדה אבל גם בפדרי בצד שמאל - ראפיניה מאוד חסר.
הוא לא יעבור הולוגרמה דהויה של קונוס בדריבל, אבל הוא בהחלט מוסיף המון דברים בשיטת המשחק של פליק, שבהיעדרו לא עובדים (באותה רמה).
קודם כל לגבי השיפוט , כי זה כן היה מרכיב חשוב במשחק הזה.
הפנדל על אריק מוצדק, אי אפשר לאשר את הגול מנבדל.
קסאדו בהחלט צריך להתבייש ולא רק השופט. אני שונא הצגות כאלה, שונא שחקנים רמאים, זה לא כדורגל. אני לא רוצה נצחון שהושג בעזרת רמאות, לא בשביל זה אני בא לראות משחק. מקווה שיקבל עונש מפליק, והשופט מאופ”א.
הפנדל על ראשפורד מוצדק. רך , אבל מוצדק. יש מגע, לא ליטוף. לעומת זאת, הפנדל השני שהוא דרש ולא קיבל בדקה ה 82 הרבה יותר ברור. בעטו לו ברגל והפילו אותו, זה 100% פנדל שלא נשרק.
השופט גם הוציא צהובים סתם לכל עבר. גם לנו וגם להם. פשוט בושה של שיפוט.
לגבי המשחק, היריבה הייתה מאוד חלשה גם ב 11 שחקנים. אנחנו חלשים כבר כמה משחקים, וגם היום.
פרמין כמובן מלך, ראשפורד מסוכן, אריק שחקן הגנה הכי טוב שלנו, ופדרי בנוהל.
מי שמתחיל להפתיע לטובה הוא ברדג’יניו. האלסטיקו הזכיר לי נשכחות. מעניין אם אפשר למצוא לו תפקיד על המגרש כשלאמין גם נמצא.
אין לי בעיה היום עם לאמין ראש בקיר. קודם כל כי תמיד כיף לראת דריבל, גם אם שחקן שלישי או רביעי לוקח לו את הכדור. שנית, יריבה חלשה, אז למה לא לנסות.
לא ברור לי למה פליק לא הוציא את פדרי מוקדם יותר ולמה לא נתן לדרו 90 דקות.
אהיה כן עם עצמי, אם זו הייתה ריאל במקום ברצלונה היום עם החלטות הללו, הייתי מתעצבן מאוד. נראינו רע מאוד ואדום הזה פשוט פתר לנו המשחק בצורה מגעילה. הפנדל היה בשביל וידוא הריגה. ראו בבירור במצלמות הואר שראשפורד מתחיל ליפול לפני המגע.
קסאדו קשר אחורי טוב, אבל לא צריך לעשות מעשה בוסקטס נגד אינטר ב2010 בשביל להיות הקשר האחורי המוביל בברצלונה.
פרמין זה סיפור אהבה. טוב שהוא חזר אלינו.
הסיפור עם הפנדל והנבדל מוזר לחלוטין. גם אם הוא נכון כרונולוגית, למה לחדש משחק אחרי שבדקתם נבדל, ואז להחזיר אחורה כדי לבדוק פנדל? זה מותר בכלל? המשחק הרי חודש כבר.
למה מוזר?
הובקע שער, שאחרי בדיקת הוואר הובן שהיה צריך להיפסל בגלל ששחקן אולימפיאקוס היה בנבדל. אממה? הנבדל נוצר בגלל שאריק נגע ביד ברחבה. אז ברגע שפסלת את השער בגלל נבדל (בצדק), אתה חייב לשרוק לפנדל על נגיעת היד ברחבה (גם בצדק).
מבין 3 האירועים הבעייתיים, זה דווקא הכי מסתדר לי.
גם כשאנחנו במשחק שמתפתח כמו מוקש, בא השופט ומפרק את המוקש בשבילנו.
העונה הזאת עד כה מרגישה כמו סערה של פציעות, עזיבות, שינויי מערך, אדומים, משחקים שמרגישים כמו גארבג’ טיים, ושאננות של אחרי 3 תארים.
אין רצף של חוסר אירועים וכשירות שאפשר לבחון את הקבוצה הזאת ולראות מה הדרך קדימה.
אני כבר לא יודע אם לחשוב שהמצב טוב או רע. מצד אחד משיגים תוצאות למרות היכולת, מצד שני הסערה כנראה משפיעה על היכולת ולכן התוצאות מרשימות.
אני לא מקנא בפליק שצריך להגיע לקלאסיקו כשבמצבנו לא ברור בכלל מה מצב הקבוצה ומה צריך להיות ההרכב הפותח.
הנקודה היחידה המעניינת מהמשחק זה כמובן פרמין.
אתמול הוא התפוצץ מרוב מוטיבציה. יום ראשון אפשרות לקנות את עולמו.
אם… הם לא סיפרו לנו שהצהוב השני על אותו דבר לויניסיוס זו ההחלטה הכי מוצדקת מאז שאלוהים אסר על משה להיכנס לארץ ישראל?
אין מה להתנצל לשנייה על הצהוב השני שהם קיבלו. אם מוציאים צהוב שני על דבר כזה - מעולה, שיוציאו כל הזמן צהוב שני על דבר כזה. העיקר האחידות בשיפוט.
עכשיו הם גם מספרים שהאדום של ניום זאת החלטה צודקת. בסדר, אנחנו צריכים להבין שבנושא שיפוט יש שם קצת בעיות באובייקטיביות, הם מחליפים את הבועה הברסאית. אפשר להתקדם.
עזבו אתכם הבשורה זה הפנדל על ראשפורד. עכשיו רק שיהיה גוף עם אשכים שישרוק כאלה בליגה ולא רק לאמבפה.