ולנסיה לא עשתה כלום ולא הצליחה בכלום, גם הבונקר שלה היה שערורייתי מבחינת הפריצות והרכות שלו, לא יודעים לחבר 3 מסירות, לא יודעים ללחוץ והשחקן הכי טוב שלהם הוא חלוץ שנמני רצה להביא לפני 5 עונות להפועל פ’'ת ואנחנו עדיין הצלחנו להפסיד להם.
אין לנו קצב, אין לנו תרגילים מוכנים או תנועות מתואמות ולא יודעים ללחוץ או להפעיל מכבש, יש גבול כמה כישרון נטו יכול להציל את התחת של המאמן.
ההפסד אולי מפתיע כי זאת ולנסיה האומללה בברנבאו, אבל בכל המשחקים האחרונים שלנו נראנו כמו כלום, הסתבכנו בכל משחק וספגנו בקלות וגם כשניצחנו קבוצות חלשות זה היה עם הרבה מזל והרבה אמבפה, למזלנו סימאונה החליט לא לתקוף אותנו בצ’מפיונס מתוך פחד לא מוסבר, לא רגוע בכלל מול ארסנל.
אנחנו לא רואים מימוש של 50% מהפוטנציאל של הסגל, עם מה שיש לנו כרגע גם כן יש המון אפשרויות לשחק. רודריגו בשמאל מההתחלה, אנדריק קצת יותר, ג’וד בלינגהאם כחלוץ שני ועוד ועוד. אני חושב שאין סגלים ‘שלמים’ בכדורגל העולמי ואפילו ליברפול שעושה עונה ענקית-ענקית - שני מגינים שהם חור בהגנה וכן הלאה. ומה נגיד על הסגל של ברצלונה, הם מושלמים? רחוק מזה. עבודת אימון. הייתי מדבר על שובע אבל לא זכינו באליפות שנתיים ברצף מאז 2007-2008 ולא טחנו את הליגה כמו מנצ’סטר סיטי. אני לא שותף בכלל לטענות לגבי הסגל. גם אם דני קרבחאל זו אבידה גדולה. פשוט יש לנו מאמן ששוחק את השחקנים ולא יודע להגיב בזמן, וכמובן ‘המפלצת’ ויניסיוס.
זו עונה עצובה בה לא ראינו שלושה משחקים טובים ברצף והיינו חייבים לא להתבזות בשני מפגשים ישירים נגד ברצלונה - זה עדיין לא נגמר - ולהיות במאבק יותר זמן. הליגה נגמרה היום ואנחנו במחזור 29. לברצלונה הייתה תקופה אחת שהכל הלך נגדה, בשפל שלה הכדורגל שלה היה כמעט כמו בשיא שלנו העונה, ולא ניצלנו את זה.
אם בחלוקת אשמה עסקינן, אני חושב שהחלק של קרלו אנצ’לוטי גדול מפלורנטינו פרס, נניח 50% קרלו, 30% השחקנים ו-20% כבוד הנשיא, באמת חושב ככה.
מדי מחזור כשעמוד הפייסבוק שלי היה בחיים הייתי מציג את קצב צבירת הנקודות והגולים וכדומה מצד ריאל מדריד בהשוואה נניח לשנות ה-2000. אם נזיז הצידה עונות באמת פח זבל כמו 2018-19, העונה הזו גרועה מהרבה עונות, אין סיבה.
לצערי ועם כמה שרציתי להתכחש לזה ולקוות לטוב, זה נראה היה גמור כבר אחרי ההפסד לבטיס לפני 2 מחזורים.
אנצ’לוטי לא עושה מהפכים, אנצ’לוטי מומחה בלאבד אליפויות שנראות עמוק בכיס.
בעונת 2003-04 ריאל מדריד של קרלוס קיירוש - הקבוצה ללא אף בלם נורמלי וללא קשר אחורי (משום מה אסטבן קמביאסו מיעט לשחק), הובילה בשמונה נקודות על ולנסיה במחזור ה-26 כשהמשחק השני בין הקבוצות משחק העונה בספרד כבר שוחק (חילצנו תיקו 1:1 ברגע האחרון עם פנדל של לואיס פיגו). המצב היה כזה: ריאל מדריד -59 נקודות, ולנסיה -51 נקודות. דוהרים לאליפות? זהו שלא.
שתי תוצאות תיקו ותבוסה ביתית איכשהו לאוססונה, לאחר מכן מפלה בסאן ממס עם אסייר דל הורנו. ו…ריאל מדריד הפסידה את הקלאסיקו הביתי במחזור ה-34 לברצלונה של רונאלדיניו והמשיכה לסיום עונה מפואר עם חמישה הפסדים ברצף לראשונה בתולדותיה ולקינוח המקום הרביעי שהביא למוקדמות ליגת האלופות.
בדקתי את הטבלה נקודתית אחרי תשעה מחזורים, קרי מחזור 35, עוד הפסד של ריאל והפעם בריאזור לדפורטיבו לה קורוניה כמיטב המסורת וזה דומה:
אפשר לשקר לחלק מהאנשים כל הזמן, אפשר לשקר לכל האנשים חלק מהזמן, אבל אי אפשר לשקר לכולם כל הזמן.
העונה היום הסתיימה בליגה בדיוק כמו שהייתה צריכה להסתיים, האם יכול להיות איזה נס כמו שאנחנו אוהבים בגביע או באירופה? כן, אבל זה יהיה עוד שקר.
הקבוצה הזו פשוט לא טובה ולמעשה היא מהחלשות ביותר שאני זוכר ב30 השנים האחרונות.
כן אפשר לבוא בטענות גם לבניית הסגל ולפרז ויכול להיות ש2-3 שחקנים נוספים היו עוזרים להיראות טיפה פחות גרוע אבל האמת היא ש- אין משחק לחץ, אין משחק הגנה, אין שום משחק קבוצתי בהתקפה ותבניות שחוזרות על עצמן, אין יציאה נכונה לנבדל גם בהגנה ובעיקר בהתקפה, אין שערים במצבים נייחים ומשחק גובה, אין התגוננות במצבים נייחים במשחק גובה! וכל המשחק בנוי אך ורק על יכולת אישית.
אף אחד בסגל לא קרוב אפילו למיצוי הפוטנציאל שלו מלבד אמבפה, פדה ואולי ג’וד ובעיקר בעיקר השלם קטן ממש מסך חלקיו.
אז יש בעיות בסגל אבל 80% מהבעיות הן מאמן.
אלונסו, 2-3 שחקנים חדשים ויהיה בסדר.
אני לא רואה עוד נס בליגת האלופות קורה, ארסנל קבוצה שזילזלנו בה גם לפני עשרים שנה, הם קבוצה. לעתים הגנתיים מדיי, לעתים חסרים להם שחקנים, לעתים אין להם אופי. המשחק הראשון באימרויות צמוד-צמוד-צמוד לפיאסקו בליגה ויש לנו שחקנים עייפים. פריז סן ז’רמן כרגע קבוצה טובה מאיתנו ועל ברצלונה אני מעדיף שלא לדבר. חסר לנו מנהיגים בסגל לדעתי, יש גבול מה לוקה מודריץ’ יכול לעשות בגילו המופלג. כאילו תמיד אפשר לזרוק את 1999/00 לדוגמא אבל אין לנו ראול, פרננדו רדונדו, פרננדו היירו שאמנם בקושי שיחק, רוברטו קרלוס…
הקבוצה הנוכחית של ריאל מדריד היא לא באמת הכי גרועה אבל הכי מגעילה והכי לא מאומנת. לא הייתה שיטת משחק, לא היה רעיון איך לעשות הגנה, אין שחקן שסוגר את השחקן השני שלא נמצא, אין למידה של היריבות וכדומה.
מכבד כל מי שאומר ‘טוני קרוס’ והוא לחלוטין חסר. אבל לא בכל עונה הוא היה מדהים כמו בעונה האחרונה ומה ההצעה בעצם לסגור את המועדון? שואל ברצינות. ג’וד בלינגהאם היה צריך להיות ‘יותר קשר’ העונה. עוד בלטה אחורה.
שוב אני חושב שהסגל שלנו פנטסטי, ויניסיוס איבד את הפוקוס. אדר מיליטאו כלל לא חסר לי. אנדריק בברצלונה למרות שהוא שחקן בסגנון אחר כבר עם 15 גולים לדעתי באמת כמו פראן טורס. יש עם מה לעבוד. זו הייתה עונה ש"הזמינה" אותנו לגדל מגן ימני, אפילו מחליף…
להגיד על סגל שמחזיק 3/5 השחקנים הכי טובים בעולם בהרכב שהוא חלש… ועוד בלם טופ 2 בעולם, קשר על כמו פדה שהוא לדעתי טופ 10 שחקנים בעולם גם.
זה לא הסגל, זאת הדרך וכן גם האובדן של טוני. השילוב של הצב הוציא את העוקץ מהשחקן הכי טוב שלנו, והאובדן של טוני גרם לכך שאנחנו פשוט קבוצה בלי שום דרך/שיטה/רועה. הצלחנו לשרוד את אי יכולת האימון של קרלו בזכות כישרון אישי יוצא דופן ומאסטרו גרמני אחד שנתן לנו צורה מסוימת לפחות.
סקולס חזר מפרישה לעוד איזה אליפות עם מנצ׳סטר לא? יאללה טוני תפנק.
בתקופה ההיא, כמה שהיה נחמד לנסות להתכחש לזה בזמן אמת, היה לנו סגל בינוני להחריד. אסופה של כמה הולנדים דרג ב’, שבאו לרפד סגל מזדקן. רק לראות איך ואן-ניסטלרוי אחד שכבר אחרי השיא הצליח לשדרג אותנו בבת-אחת, ונראה שלוש רמות מעל כל שאר הסגל - ולהבין את הרמה הנמוכה שהייתה לנו אז.
כיום? יש לך פאקינג 3 מתוך 5 השחקנים הכי יקרים/מוכשרים/מבוקשים בעולם. כן, יש כמה בעיות וחוסר איזונים בסגל, שגם הצבענו עליהם מזמן - אבל בכל סגל יש כזה, והתפקיד של המאמן הוא להסתיר ולהעלים אותם ככל הניתן, לא להבליט אותם. ואת זה עושים קודם כל עם שיטה - מילה גסה בלקסיקון של האיטלקי, שכנראה לא שמע עליה מעולם.
זה ממש ממש לא הסיפור המוכר מהכדורגל הישראלי, שמחליפים מאמן כי זה יותר קל מאשר להחליף את כל הסגל. יש כאן סגל חזק בטירוף, מוכשר מאוד, שאמנם דורש כמה חיזוקים ושיפורים נקודתיים - אבל עם מאמן נורמלי יכול להיראות פשוט מדהים.
וההוכחה הכי גדולה לזה? רק להציץ למה שקורה בצד השני של הפורום, שם כל קסאדו נראה כמו בוסקטס בשיאו, וכל ראפיניה נראה פתאום כמו חומר של כדור זהב.
דווקא האזכור של 2007 מחזק משמעותית את עבודת המאמן. אני לא בא לספר לכם את ההיסטוריה מחדש. פאביו קאפלו התמודד מול ברצלונה מפלצתית עם רונאלדיניו, ליאו מסי שעשה את צעדיו הראשונים בטופ, קבוצה שחיזקה את ההגנה עם כוכבים מיובנטוס, זו שהייתה אלופת ספרד ומחזיקת גביע אירופה.
והכל הלך לו קשה. כדורגל מגעיל וקצב צבירת נקודות חלש והפסדים בסנטיאגו ברנבאו ובוז צורם וכמעט פיטורים כמה פעמים. אבל בסוף-בסוף זה הצליח לו. איך שהתקשורת הייתה כלפיו לעומת הליטופים לקרלו זה עולם אחר. מכה אחר מכה חטפנו ונשארנו עומדים על הרגליים. הוא גם למד תוך כדי תנועה שאמרסון ומהמאדו דיארה זה קישור לחטאפה, ושאין ברירה וחייבים לזרוק את רונאלדו, ושדיוויד בקהאם לא מתאים ואז בעצם כן היה חשוב בשלבי הסיום. הזכייה ההיא באליפות כמה שברצלונה בעטה בדלי - זה המון בזכות מאמן. מאמן שגם שינה את המיקום של סרחיו ראמוס ונתן לאיבן הלגרה לשחק בעונה גדולה…
זה לא מה שטענתי. ברור לגמרי שהסגל היום חזק מאז, ולתעודה - אנחנו חזק בכל המסגרות באפריל. בעידן של אז היינו בלתי רלוונטיים בשלבים מוקדמים בהרבה, בכל המפעלים ומול יריבות חלשות יותר. הדינמיקה דומה. החלפה של אנצ׳לוטי תשפר את המצב, אבל היא לא תהפוך את מי מהקשרים שלנו ל-6 (לרבות טשואמני שכבר סופית פיאסקו), לא תיצור לנו מסירות עומק, לא תייצר לנו נוגחים או אגף ימין.
הלוואי שאלונסו המושיע שכולם חושבים שהוא, אבל אם לא הוא - קלופ לא יגיע לפה, וכל מאמן אחר שיגיע ריאלית יתקל באותם קשיים עם הסגל הזה. ספציפית היום ההפסד לא על קרלו באופן עיקרי בעיני, ברור שעל העונה ככלל יש לו הרבה קרדיט (ועדיין לא בלעדי כפי שנדמה למי שיקרא פה ולא יראה את המשחקים).
אני חושב שאין סגל שלם בכדורגל העולמי, תשאל אוהד ברצלונה על נקודות התורפה שלהם ויגידו לך אני מניח שבאלדה למרות עונה גדולה זה פוטנציאל לבעיות בצד שמאל, חסר להם חלוץ מחליף או שחקן התקפה נוסף למרות עונה טובה של פראן טורס כמחליף. אינטר לדעתי משחקים כדורגל בינוני ולא מהנה לצפייה אבל ברור שיש שם משהו והם קבוצה מאומנת. אינטר לא רצה ראש בראש מול ברצלונה אבל תסתכל על ההרכב והסגל שלהם - הם וואו? אני חושב שאם אתה מסתכל גם על התוצאות שלנו בליגה וגם על הכדורגל שלנו אנחנו שווים הרבה-הרבה יותר ומבין הטופ של אירופה ואני מדבר על קבוצות נורמליות בוא נחריג את שתי המנצ’סטריות - אנחנו במקום לא טוב.
קח דוגמא את צד ימין. המועדון אשם שלא הביאו מגן בינואר. אתה יודע הרי מה תקבל מלוקאס ואסקס בערך והעונה הוא גם פחות טוב. לא היה טעם לנסות לגדל מגן ימני אפילו כזה שנוגס בדקות שלו ולא לאלץ את פדה ואלוורדה לשחק תמיד?
תיראו את המכבש של ברצלונה בדקות האחרונות, כשהיא עם יום מנוחה פחות מאיתנו. בטיס, שהיא קבוצה מעולה, לא יכלה לנשום. כולם רצים כמו שדים. אצלנו באמת שולנסיה יכלה לעשות לנו משולשים מרוב הרכות.
זה תלוי איזה קבוצה אתה אוהד, הם ראו מכבש שלנו בדקות האחרונות מול ולנסיה ושהקבוצה שלהם לא עושה מספיק להבטיח אליפות כשהדקות נעלמות כאילו היו שניות ולהיפך.