זהו שעונה הבאה, אם מסי חוזר, אולי יפתרו הבעיות כמו שמסי פתר אותם כשהיה פה ואז בעוד שנה/שנתיים נחזור לאותו מצב.
במשך שנים נאמר פה ובמקומות אחרים שחובה לחשוב על פתרון ליום שאחרי מסי ולהתכונן לקראתו.
אז מסתבר שהפתרון ליום שאחרי מסי, הוא להחזיר את מסי. גאונות.
אני מסתכל על סיטי ועל הקלות והביטחון בהם הם מניעים כדור בכל חלקי המגרש בסבלנות ורוגע. ואז רואה את אראוחו שפשוט מאבד כדור אחרי כדור אחרי כדור בעוד מסירה ארוכה גרועה. ואני לא בא אליו בטענות. זה לא הפורטה שלו. מי האידיוט שהחליט שהוא יהיה אמון על בניית ההתקפות שלנו? ואז אני מסתכל על קונדה ואני פשוט מרחם עליו. הגיע כסוג של קראק, נקבר בערבות הקו הימני ונראה פשוט רע גם כשמשחק כבלם. ושוב הוא לא אשם. יש מי שהחליט לתפקד אותו בצורה לא מיטבית.
אני מסתכל על ראפיניה ולבנדובסקי ופראן ושואל את עצמי מה בעצם אנחנו מצפים מהם? שיקבלו כדור ממסירה ארוכה, ישתלטו עליו, יעברו שני שחקנים ויכניסו קרוס לרחבה? ואם הם ייכשלו באחד מהפרמטרים אז הם לא מספיק טובים? איזו מין שיטת משחק זו שכדי להצליח אתה צריך לבצע שלוש משימות מורכבות ברצף באופן מוצלח?
כל משחק הנעת הכדור שלנו הוא פשוט איום ונורא. יש לנו את פרנקי ובאלדה שמנסים לקחת כדור על שטח של 40 מטרים כדי להגיע כמה שיותר לרחבה למסירת מפתח, או שיש לנו את אראוחו וטר שטגן שפשוט מנסים לדלג על המגרש כולו במסירה אחת.
ואז מגיעים לקישור ומפארים כל היום את פדרי וגאבי ופרנקי אבל רבאק הקישור שלנו פשוט לא קיים! איפה היו אתמול גאבי ופדרי? המסירה של פדרי ללבנדובסקי בנבדל - זה מספיק? משחקן קישור התקפי מבארסה? משחקן שאמון על היצירה ועל הדיסטריביושן ועל הארכיטקטורה של המשחק?
המשחק שלנו מהרגע שצ’אבי התחיל ועד היום סובל מהיעדר אופציות מסירה. ממרחק גדול מידיי של השחקנים מהכדור כשהוא לא אצלם. זה כל כך בסיסי. זה כל כך פשוט לראות את זה. אני פשוט לא מצליח להבין למה זה לא מטופל.
כל עניין המסירות הארוכות המפגרות זה ביזיון מתמשך ואני מאוד מסכים איתך.
חייב רק לסייג שסיטי הנוכחית היא הקבוצה הכי טובה שראיתי מאז בארסה של פפ, אז לא יודע אם יש טעם להשוות. הם מכונה מדהימה ודורסנית, ושבוע אחרי שבוע אני רואה קבוצות ענקיות נראות כמו ילדים בשכונה נגדם.
אם פפ מפשל שוב מול מדריד, עם הקבוצה הזו, הוא צריך להתפטר (למרות שהוא זה שבנה ואימן אותה)
מזל שהם עדיין מותרים על הליגה. עזוב אותך מינואר. הם מטרילים אותנו בטויטר אבל את האליפות מחלקים לנו במתנה ובחינם, אולי כל המתח שיש בין המועדונים זה באמת איזה קונספרציה ענקית של פלורטינו ולאפורטה ומאחורי הקלעים הכל בסדר .
מה שמצחיק שהם יאשימו את השופטים ולא את אנצלוטי… חחחח
הוא יעלה עם האלנד בתור קשר אחורי ישים את אחד הבלמים בתור קשר ויודח. אני יחסוך לך את שיברון הלב הקרב ובא. ריאל אלופת אירופה בפעם השניה ברציפות. אי אפשר לקחת מהם את זה .
כל שנה אומרים לי את זה וכל שנה זה חוזר לו בשלבים המאוחרים שם. אני לא אומר את זה בתור גנאי. זה פפ בעיקר לטוב וגם טיפה לרע. כך הוא הפך להיות ענק, הטניס על מדריד והגמר מול יוניטד לא היו לטובתנו אם הוא לא היה כזה . אבל מה לעשות, אני פשוט כבר מכין את עצמי לאכזבה.
ריאל אלופת אירופה אם תסכים לזה או לא. (אלוהי הנאחס איתי אני מקווה)
אני מנסה למנוע מהדיון להתברבר אבל בכל מקרה.
וכל שנה המשפט הזה נכתב ונאמר… וכל פעם פפ מנסה להמציא את משחק הכדורגל מחדש בדיוק בחצי גמר או בגמר…
אולי בשנה שמסי זוכה במונדיאל פפ סוף סוף יוריד את הקוף של הצמפיונס זה יוכיח שיש אלוהים. הלואי. אני פשוט לא הייתי מהמר נגד ריאל. עצה קטנה. לא חכם.
אחד הבלמים משחק כקשר כבר חצי עונה. בינתיים זה עובד לו (:
סטונס, שהיה בלם בינוני מינוס, מצא את עצמו מחדש כשילוב של בלם, מגן ימני וקשר דפנסיבי. נשמע מוזר, אבל עובד מדהים.
מכיר את ההיסטוריה של פפ, אבל לדעתי לא הפעם. ראית אותם בחודשים האחרונים? לא זוכר קבוצה כזאת מפחידה מאז הפפ טים.
כל שנה סיטי נראית חזקה ומאכזבת, זה נכון, אבל העונה זה שונה. אני חוזר שוב, צפית בהם בחצי שנה האחרונה?
לא היה כדבר הזה. מעבר להכול, תענוג של כדורגל.
אם נמאס לך קצת מפראן טורס, ממליץ בחום לראות משחקים שלהם. לא צריך לאהוד אותם כדי להנות- פשוט כדורגל מופלא ודורסני.
בארסה כל כך פטאתית שהאוהדים שלה מדברים על סיטי - ריאל בדיון המשחק של בארסה.
עצוב שזה באמת יותר מעניין מהמשחק של בארסה.
וזה בא יחד עם הרמות לרחבה שזה עוד סוג של טמטום שאני לא מבין… מי יש לנו ברחבה שיכול לקבל כדור גובה?
אתמול כשאנסו ואלבה נכנסו, היה נראה לרגע שלפחות באגף שמאל יש כל הזמן אופציית מסירה נוספת. מה שפראן ובאלדה לא הצליחו להשיג לאורך 60 דקות אנסו ואלבה השיגו בשנייה וחצי. אח"כ עשינו חילופים בקישור שאמורים להחליש עוד יותר את הקישור המקרטע שלנו ואז שוב שלחנו את אנסו ואלבה למשימות בלתי אפשריות בקו האויב.
אכן ההשוואה לסיטי לא הוגנת. אני חוזר בי ומתקן:
אני מסתכל על ראיו וייאקנו ועל הקלות והביטחון בהם הם מניעים כדור בכל חלקי המגרש בסבלנות ורוגע. ואז רואה את אראוחו שפשוט מאבד כדור אחרי כדור אחרי כדור בעוד מסירה ארוכה גרועה.
גם את זה לא הבנתי. במקום שצ’אבי ישים את מלוא המשקל על מה שאמור להיות קודש הקודשים של בארסה - הקישור, הוא מחליף (או נאלץ להחליף) את כל שלישיית הקישור בבלם כושל שמנסים פרק ב’ בקריירה שלו, שחקן צעיר שזכה להתעלמות בוטה עונה שלמה ולא קיבל אפילו פירורי דקות עד עכשיו, ושחקן רכש שעוד לא התאקלם לגמרי ועל הכתפיים שלו הוטלה האחריות להחזיק את הקישור בזמן שבארסה בפיגור ורוצה לנצח. ממש שלישיית מה קשור.
אם העובדה שזה קרה היא לא העדות הכי טובה לניהול הרכבים וניהול סגל מחפיר של צ’אבי אז אני לא יודע מה כן.
אולי פדרי ופרנקי לא יכלו לסחוב 90 דקות, וצ’אבי אמר כוסומו, גם ככה הפסדנו, 11 הפרש, לפחות אתן קצת דקות לטורה וקסיה.
בלי קשר,
אף אחד לא אמר את זה במפורש, אבל באלדה בתקופה רעה, ואלבה יותר טוב ממנו כרגע.
כשאני חושב על זה עכשיו - מוגזם לטעון שבאלדה תמיד היה טוב כשכולם היו טובים, ועוד לא ראינו ממנו החזקה של האגף או אפילו רגעי גיים צ’אנג’ר כמו שאלבה יכול לספק? תתקנו אותי אם הזיכרון שלי בוגד בי.
הוא תמיד וגם עכשיו עדיף על אלבה . פשוט זיכרון ונוסטלגיה טיפה גורמים לנו להרגיש געגוע מזויף.
הבעיה שלנו זה לא שחקן אחד או כמה , זה סגל לא טוב מספיק ומעל כולם מאמן שזה יותר מידי בשבילו.