קשה להאמין שפליק לא מאמין.
הופעה מביכה של אספניול.
בארסה עומדת על 81% בכדור, בהילוך ראשון.
כל ההתקפות מתרכזות כרגיל אצל ימאל, בלי ראשפורד וקאנסלו אגף שמאל שומם לחלוטין.
פראן חוזר לכושר בול בזמן, למרות שאני עדיין לא הייתי פותח איתו בשלישי.
באלדה מזכיר לנו למה לא כל כך התגעגענו אליו. עם הכושר הנוכחי של קאנסלו נראה לי די ברור מי יפתח בגומלין.
באלדה צריך להיות בעמדה של מרטין היום. הוא יהיה שם מדהים.
צריך להפסיק לחפש ממנו דברים שאין לו להציע.
בעמדה של מרטין? הוא צריך להיות בלם?
מגן שיוצר קו 3, במקום מגן שתופס את הקו.
יכולות ההגנה של באלדה מכפירות. הרבה פחות טובות מהיכולת ההתקפית שלו- שם יש לו מה לתרום- גם אם פחות מקאנסלו.
אני כבר זמן מה חושב שצריך למכור אותו.
לא הבנתי מה הקשר, אבל לא מסכים גם ככה.
ובינתיים במדריד, צ’ולו עולה עם שחקן הרכב אחד.
איזה עקשנות וטמטום של פליק.
- כדי להסביר כמה פליק היה מעצבן היום צריך תמונה אחת -
זה ההרכב שאתלטיקו עולה איתו למשחק נגד סביליה עוד כחצי שעה, כשהיא זו שמובילה בהתמודדות ברבע הגמר, והגומלין אצלה בבית.
פליק הימר פה עם פדרי, לאמין, אריק ופרמין. הימור שלא הייתה שום סיבה לקחת במצב של ברצלונה.
2. לאמין - מדהים כמה שחקן עם יכולת מסירה כזו, וראיית משחק כזו, וסיומת כזו - צריך לעבוד על הקונספט של מתי לבעוט ומתי למסור בפעולה האחרונה. כשזה ישתפר הוא יהיה מפחיד אפילו יותר. עד אז? גם 2 בישולים וגול זה לא רע בכלל, אבל זה אפילו לא קרוב למה שהוא באמת יכול.
3. גאבי זו תופעה. שחקנים אחרים שחוזרים מפציעה של חצי שנה, אחרי פציעה של שנה, מפחדים להיכנס למאבקים. גאבי מחפש אותם. בכוח.
4. פרמין לא חד במשחקים האחרונים, וחבל שזה קורה בשלב הזה.
5. לא קריטי וסתם משעשע, אבל -
כבר הייתי מעדיף שימציאו לאריק כתף נוספת כדי להראות שאכן היה פה נבדל. הייתי מעריך את המאמץ בלחרטט יותר.
6. אוף טופיק - חבל שברצלונה לא השתתפה בטרנד הרטרו.
7. אספניול של הסיבוב השני זה פח אשפה.
8. 9 הפרש, 7 מחזורים לסיום. ברצלונה מגיעה לפיניש ליין בלה ליגה כשהיא ביתרון 3 (כרגע) משחקים על ריאל מדריד. מעניין מי חשב שזה יהיה המצב אחרי 3/4 עונה.
9. ועכשיו? למלחמת עולם בשלישי.
אוףףף המשחק הזה מעצבן אותי יותר ממה שאני שמח על הנצחון ועל 9 הפרש.
לא מבין מדוע לאמין ופדרי פתחו, ולא מבין מדוע לא הוחלפו במחצית במצב של 2-0.
למה קסאדו לא פתח, למה בארדג’י לא קיבל דקות, בשביל מה צריך אותם אם לא למשחק כמו היום?
לא מבין את סרגל המאמצים של פליק. אולי המטרה העליונה שלו זה להגיע ל 100 נקודות?
עכשיו אני הרבה יותר פסימי לגבי הרומנטדה ביום שלישי.
אני עם פליק היום, אין לנו סיכוי מילא לעבור את אתלטיקו, בבית שלהם, עם פלוס 2 שערים, כשהם יעקצו באיזו מתפרצת מחורבנת.
זה כאילו תבוסתנות, אבל אין לנו באמת סיכוי. היה לנו סיכוי גבוה שהיינו ב 0-0, אחרי הפסד 0-2 בבית שלנו, אין לנו מה למכור גם בהרכב מלא.
שימוש של פליק בסגל בצד, זה פתאום הזוי כמה הסגל הזה מוכשר ואיכותי כששליש ממנו לא על קביים.
קסאדו, ראשפורד, פרנקי, אולמו וקאנסלו עלו היום מהספסל(!). פתאום יש גאבי, יש 2 מגנים שמאליים טובים, יש 3 בלמים שנותנים עבודה טובה ואפילו אראוחו מפתיע לטובה כמגן ימני.
אם רק היה לנו את כל הסגל זה ביחד ליותר זמן, היינו יכולים להינות מהעונה הזאת הרבה יותר במקום שתרגיש כמו עונה שלמה של לוליין שמנסים להחזיק את הצלחות מסתובבות על כמה עמודים.
זה גם די מטורף שבאותו רגע שזה מרגיש שסוף סוף יש לנו סגל, העונה הזאת יכולה להסתיים כבר בעוד 3 ימים.
9 נק’ הפרש עם 21 בקופה זה יתרון מאוד משמעותי אבל גם זה אומר שהליגה אוטוטו נגמרת וללא ליגת האלופות, זה משחק אחד לשבוע לתקופה של חודש וחצי-חודשיים.
בכל מקרה, למרות שפליק המשיך עם הגישה הגרמנית שלו שאין דבר כזה מנוחה, העובדה שהסגל שלנו התמלא לקראת שלישי כן אמורה להוסיף לנו אופטימיות. פדרי לא פצוע, גאבי כבר משחק שני ברצף נראה כאילו מעולם לא היה פצוע, פרנקי עלה מהספסל ונתן בישול נהדר, פראן עם צמד, אולמו עם עוד cameo סולידי בחוד,ראשפורד שם גול בשביל שיהיה טעם טוב ומעלה כולם לאמין ימאל במשחק שבו אי אפשר היה להוציא לו את הכדור מהרגיל בשום צורה. אם הולכים לעוף, אז לפחות שנעוף בפיצוץ. ויסקה בארסה!
כבר ניצחנו אותם 3-0 כשהשחקנים נתנו את הכול.
אבל עכשיו, אחרי שהוא שוב טחן את לאמין, אריק ופדרי- לא רואה איך זה יקרה.
זו היתה אחלה הזדמנות לתת דקות לילדים ולברדג’י.
חבל חבל חבל.
גם אם היינו מפסידים, 6 נקודות הפרש מריאל זה אחלה בשלב הזה של העונה.
מילא אם הם היו מנצחים, אבל הם פשוט נתנו לנו את האפשרות לזרוק את המשחק הזה בלי חשש.
לדעתי זו התעקשות מיותרת לחלוטין של פליק.
לכל הפחות, תוציא אותם במחצית. אבל לא.
צר לי בעיקר על רוני. מסתמן יותר ויותר שלאמין הוא פשוט untouchable, בין אם בגלל האופי ובין אם בגלל צוות האימון שדוגל במתן מקסימום הדקות האפשריות, אבל באמת שאין לו מה לחפש בקבוצה וחבל. אנחנו רחוקים פציעה אחת של לאמין מבור ענק בצד ימין.
במיוחד אחרי משחק שבו לאמין ירד הרבה יותר פעמים למטה ונכנס לאמצע, אפשר לגמרי להשתמש בו גם בעמדה יותר מרכזית. במצב הנוכחי לא משנה איזה שחקן רוטציה נביא לאגף ימין, הוא לא יקבל אפילו פירורי דקות.
ניצחנו אותם 3-0 כשהייתה להם מקדמה של 0-4 עלינו. לא באמת ניצחנו אותם בשורה התחתונה, אני לא לואיס פרננדס שאמר ‘אבל ניצחנו את המחצית השניה…’ בנבחרת ישראל.
עכשיו שאין להם פור של 4-0 עלינו ושזה הגביע ההרבה יותר יוקרתי, אנחנו לא נשים שם 3. וגם אין מצב שלא נחטוף שער.
בעיניי, 100% שאנחנו לא עולים.
איך אומרים בגרמנית?
Der spatz in der hand ist besser als die taube auf dem dach
או בעברית: דרור ביד טוב מיונה על הגג.
האנזי פליק לא אוהב חישובים כאלו, והוא יודע איפה הסיכויים שלו נמצאים. אין לו משחקים לפרוטוקול עד שהם באמת לפרוטוקול, אבל הביקורת עליו אפשר לדבר על כמה שחקנים שיובשו לא מעט. בין אם הם לא הראו יכולת טובה מהיעדר המשכיות (קסאדו) ובין אם פשוט אף אחד לא מבין ממש למה (רוני). בין היתר, זה לא יש לנו עומק להציע, על אחת כמה וכמה מול הסגל של אתלטיקו מדריד העונה.
לגבי המשחק, אני לא לוקח ממנו הרבה לאור היכולת באמת מזעזעת של אספניול ששיחקה כמו כל קבוצות התחתית. שברו את מלכודת הנבדל מידי פעם, לא ממש הצליחו ללחוץ את הקישור, ונהנו מיום של החמצות אצלינו. מה כן אקח?
- לאמין שממשיך ביכולת אדירה, הוא רק צריך להיות חד יותר בפעולה האחרונה, ואני מקווה שהמשחק היום יגרום לו לעשות חיים יותר קשים לאתלטיקו.
- צמד לפראן טורס עם פעולות שמאוד חסרות לנו מקדימה. אמרתי זאת גם בעבר- אנחנו צריכים את המספרים של טורס שהיה בעל חלק לא קטן בהצלחה של הקבוצה אשתקד. הוא כנראה לא מספיק לנו, אבל זה מה יש ואנחנו צריכים כמה שיותר.
- ראפיניה לא על המגרש, אז טוב שהנוכחות של גאבי שם ששומרת על האינטנסיביות במשחק הלחץ. הוא לא מלוטש, חובבי הסטטיסטיקה לא אוהבים אותו, אבל איך מכמתים נוכחות?
- אתה יודע שאספניול נשברת כששני מהלכים שלא היו בכלל בשטף המשחק פתאום עובדים הופכים לשער, בין המסירה של פרנקי לשער, לבעיה נגד כיוון התנועה של ראשפורד. יאללה קונה את זה.
האם אני אופטימי לקראת הגומלין? לא. האם אני חושב שפליק זרק הכל לפח? גם לא, כי באופן דיי מפתיע אין משחק בסופש הקרוב, אז כנראה הוא לוקח בחשבון מנוחה של שבוע לשחקנים אחרי הגומלין. אפשר להסתכל על אתלטיקו ולראות שהליגה נגמרה להם ממזמן, ושהם יכולים לעלות עם הרכב מחליפים. מנגד, אם תראו מה המצב בצד הלבן, תבינו שיש מצב שבגלל שמרוב חיפוש אחר ציפורים, ארבלואה יסיים עם יונים על הגג בבית שלו בסוף העונה.
שניכם שכחתם גורם משמעותי - ניצחנו 3:0 בבית. זה לא שהבית מבטיח ניצחון והחוץ מבטיח הפסד (ולראייה - 2 המשחקים הקודמים בין הקבוצות), אבל בהכרח יהיה יותר קשה להפוך את התוצאה במטרופוליטנו. האווירה, משחקי גובה/רטיבות דשא, או פסיכולוגיות אחרות. מומצאות יותר או פחות.
אפשרי לעבור, לדעתי. הבעיה היא ש-3 שערים לא יספיקו גם הפעם, כי קשה לי להאמין שלא נספוג בשלישי. כלומר הקונספט של להתחיל לשחק רק אחרי שנספוג, או במינימום אחרי 10-15 דקות של התקפי לב אחרי שליטה של היריבה - לא יעבדו הפעם. והלחץ ייגבר בכל דקה שתעבור.
כמה שההשקעה המוגזמת בגומלין בגביע מול אתלטיקו הייתה מיותרת.
גמר גביע המלך ישוחק בשבת הקרובה 18.4 ולכן אין ליגה בסופ"ש.
אגב, אתלטיקו היא זו שבגמר למי ששכח, אבל לא נראלי שמישהו באתלטיקו בכלל חושב על זה לנוכח הזדמנות הפז שיש להם בגומלין הצ’מפיונס.
קצת באיחור אבל דרבי זה דרבי וחשוב לדבר עליו.
- קודם כל, סתם לפרוטוקול-הייתי צריך להיות שם. קניתי כרטיסי טיסה, וכרטיסים למשחק למשחק לפני 3-4 חודשים כבר. אני ואמא שלי היינו צריכים לבלות בברצלונה ולצערי הכל בוטל בגלל המלחמה. הצלחתי למכור את הכרטיסים לספספרים בהפסד קטן יחסית.
- אני חושב שפליק לא פעל בצורה הכי חכמה עם פדרי אבל גם תסתכלו על האופציות שהיו לו-גאבי כבר היה גמור מדקה 60, קסאדו קשר אחורי. לא היו לו כבר אופציות. ועדיין, הוא היה צריך לצאת. גם לאמין היה צריך לצאת ולתת לרוני או ראשפורד לשחק יותר. הייתי מביא לפרגן טורס לשחק הכל ואפילו ללבה.
- ועם מה שאמרתי, אני גם איפשהו שמח כי זה ניצחון שהגדיל את הפער ל9 והוא סופר קריטי לחתימת התואר שהוא הלחם והחמאה שלנו-הליגה.
- מדהים אותי שגם אחרי שהוא גמר לעצמו את הברכיים, גאבי שם את הראש איפה ששחקנים אחרים מפחדים לשים את הרגל. אני מת על הלחימה שלו ושל פרמין ביחד, זה הרגיש כמו דרבי הרבה בגלל הלחימה שלהם. משחק סולידי של גאבי, שרק ימשיך לשחק ולחזור להיות ילד הפלא מלפני כמה שנים. ועדיין, הייתי רוצה שירגע מבחינת האגרסיביות כי הוא יגמור לעצמו את הברכיים שוב. הוא לא כזה חזק כמו שהוא חושב שהוא.
- החגיגה של פראן טורס כמו של ילד מתבגר עם צמות. כמו נקבה. אפילו כשהוא כובש הוא מביא לי את העצבים. נשמה, נפלת על יום חרא של שוער. נגחת לשער ריק וגלגלת בקושי כי הוא היה טיפש. ניסית בכלל להרחיק את הכדור. מה אתה חוגג כאילו אתה משתיק את כל העולם? אתה מביך. תתאפס על עצמך יא ילדה עם צמות.
- כשלאמין ימאל תופס יום באגף זה וואו. הוא חייב ללמוד לבעוט לעוד פינות מאשר רק לרחוק.