טוב, אז לא ממש לגביי גאבי ואולמו.
סלטה עושה לנו ביה’'ס בצד הטקטי, בפעם השנייה העונה.
אנחנו מנסים ללחוץ והם באלגנטיות, קלילות והרבה חכמה מפרקים את הלחץ.
מושכים את החלוצים פנימה, מוצאים את הקשרים חופשיים באגף.
משחק איום ונורא.
הפציעה של לאמין זה 100 פליק.
רק שיסתיים כבר העונה הזו
9 נקודות. זה הדבר הכי חשוב .
בספורטאנטר היו קוראים לזה משחק נקסט, רק שבשלב הזה בעונה כל נקסט כזה חשוב מאוד.
הרכב מוזר של פליק והחלטות לא ברורות (כמו למשל לבזבז פעימה שניה של חילוף רגע למחצית).
מקווה שרוני יקבל את המקום של לאמין ולא נראה כל מיני נסיונות הזויים.
מצחיקים אותי הדיווחים שלאמין גמר את העונה, המונדיאל והקריירה. הכל השערות של כתבים שבדרך כלל טועים בהערכות שלהם. לא שאתפלא אם הוא אכן סיים אבל לאט לאט.
אם כבר סיים, שיהיה גם מחוץ למונדיאל, קצת מנוחה בקיץ.
נ.ב.
הדלפה בלעדית מהעתיד - תיעוד של פסילת שער של ברצלונה עם מערכת עין הנץ שתכנס מתישהו לליגה הספרדית:
- נכון ניצחון נקסטי קלאסי שמאוד חשוב במאבק האליפות? נכון. אבל באיזה מחיר?
- באופן הזוי באלדה וקונדה נשחקים בלי סוף, ונפצעים באותו שלב בעונה שנתיים רצוף. מקרי לחלוטין שפדרי לא רואה מנוחה, ומגיע מותש לסיום עונה וחד כמו כפית. בלתי הגיוני שראפיניה קורע את עצמו במשחק ידידות חסר חשיבות ומושבת במאני טיים. משוגע לגמרי שלאמין לא ינוח גם ב-17:0, והוא נפצע מבעיטת פנדל.
העקשנות של פליק על אי מתן מנוחה לשחקנים, גם כשאפשר וצריך וחייב, וההתעקשות להשאיר במקפיא שחקנים אחרים עד למצב של אין ברירה, כבר עלתה לנו בכמה דברים העונה. ויכולה לעלות בעוד. - מרגיש לי שפליק אנס את ההרכב והמערך היום רק כדי שאריק וגאבי אהובי ליבו ישחקו ויהי מה. מה גאבי עשה באגף שמאל? מה אריק, בהינתן כשירות של קסאדו, גאבי ו-70-80 אחוז פרנקי עושה בקישור? מה אתה עושה שטויות בכוח?
- לאמין כבש, וזה אחלה. מי יזכור שבמקום לסחוט פנדל (ואולי גם להימנע מפציעה לא פשוטה) הוא יכל פשוט לבעוט מ-2 מטר לשער. אבל אז זה לא היה שער יפה, וזה חשוב ללאמין.
- אני ממש מקווה שבלם כלשהו שאולי יגיע בקיץ ייתן את המימד הפיזי שקובארסי לא יכול לתת (כרגע). הוא מפסיד בהמון מאבקי כוח.
- יוצאים לרצף של חטאפה בחוץ, אוסאסונה בחוץ, וקלאסיקו ביתי. כל זה בלי ראפיניה, בלי (כנראה) לאמין, ובלי שברור מה מצבו של קאנסלו. מי שחשב ש-9 נקודות הפרש זה סוף הסיפור כנראה לא חשב על כל התסריטים. נשארו 6 מחזורים לסיום העונה, וברצלונה חייבת לצלוח את השליש הראשון שלהם בשמירה על הפער. מכוער, בקושי, בשיניים, אבל לשמור על הפער.
- העצירה בזמן האירוע הרפואי ביציע זו המנוחה הכי ארוכה שקיבל פדרי מאז הגיע לברצלונה.
- “לאמין פצוע זו מכה לספרד. במיוחד כשגם ראפיניה פצוע”. א.נמני
מי שלא עשה רוטאציה בצורה נשלטת ומתונה יעשה רוטאצה בכפייה כשכולם ייפצעו.
רוני יקבל את הדקות שהוא היה אמור לקבל, ואחרי שפדרי ייפצע גם קאסדו.
טמטום ועקשנות של פליק.
אם לא היינו עפים כבר לפני מאירופה, עכשיו היינו עפים חחח.
יהיה קשה מאוד בקלאסיקו ככה. מזל שיש פער גדול.
לא מבין את הטענות שלאמין נפצע בגלל עומס. הוא כמו כולם נח בסופ"ש.
חוסר מזל גדול. אם היה נפצע כששיחקנו 9 משחקים בחודש, הייתי מבין.
יחד עם זאת, אין לי מושג מדוע ברדג’י וקסאדו לא קיבלו יותר דקות העונה.
עומס הוא דבר מצטבר, הוא סוחב עונה שלמה, ושבוע מנוחה לא פתאום יהפוך אותו לחדש.
כל זמן שימאל היה על המגרש זה דווקא היה משחק מעניין שבו התקשינו מאוד מול יריבה טובה. אחלה אתגר.
ברגע שהוא נפצע זה הפך למשחק הישרדות נוראי, עם אפשרויות קטנות מאוד לכבוש עוד שער שיגמור את המשחק.
יש רוטציה ויש את הדבר ההזוי שראינו במחצית השניה עם התקפה של בארדג’י, פרנקי, ראשפורד ופרמין על הקו. זו קבוצה שלא היה אפשר לזהות.
עכשיו שזה נגמר גם סיום העונה הופך ממה שהיה אמור להיות תקופה קלילה לתקופה הרבה יותר מאתגרת. ללא ימאל(כנראה) וראפיניה, ועם פדרי הסחוט עד דק דק דק, זו קבוצה אחרת עם שתצטרך למצוא דרכים חדשות לייצר מצבי הבקעה.
לפחות פראן מגיע לשלבי הסיום במוד ‘שארק’.
אתה חושב שלאמין נפצע בגלל עומס (דווקא בפנדל?), או שזאת הייתה הערה כללית?
לפי טראנספרמארקט, לאמין שיאן הדקות העונה, בפער קטן מאריק גרסיה וקוברסי (וז’ואן).
יש לו 3700 דקות, כלומר אם לא היה נפצע, היה מגיע לכ 4200 דקות.
שנה שעברה הוא סגר 4500 דקות. ראפיניה ופדרי שיחקו אפילו יותר.
דימה, מה הקונטקסט כאן?
כמה דקות זה מספר הגיוני עבור כדורגלן, וכמה מנוחה צריך בשביל לאפס את העומס?
שבוע זה מספיק?
אני באמת שואל.
פליק לדעתי כבר שנתיים טועה בכך שלא עושה מספיק רוטציות בגלל שהוא סוחט את השחקנים שלו, ובגלל שפחות דקות יכולה למנוע פציעות.
האם זו האשמה הודאית? אני לא יודע, אבל מתסכל ששני הדברים האלה קורים נוראים כמו תוצאה ישירה של הראשון.
אני מנסה להבין האם זה עומס חריג או לא. האם פליק מטומטם או שזה חוסר מזל.
שנה שעברה היו שחקנים ששיחקו יותר, כולל לאמין עצמו, ולא נפצעו. אני מניח שהחופש בקיץ מחק את העומס ואת העונה כולם התחילו מ 0.
אז המספרים מעידים שזה לא חריג. אבל אם כבר @Aimarito פה, אני שואל ברצינות מה דעתו. אולי 4600 דקות בעונה ובלי פציעה זה משהו חריג לכיוון השני ולפליק היה מזל גדול שנה שעברה.
שאלות מצוינות.
היית מוסיף גם את החשיבות של כמות הספרינטים שנעשים כתוצאה ממשחק לחץ אגרסיבי ו/או כתוצאה מכישלון של משחק לחץ אגרסיבי.
אחת האזהרות שהיו סביב פליק לפני הגעתו הייתה שהמשחק שלו דורש המון ברמה הפיזית. האם זה מה שאנחנו רואים? לא יודע, אבל זה הגיוני מאוד.
האם זה מודגש עוד יותר בגלל חוסר ברוטציה? חוסר בעומק? ניהול שגוי?
הכל שאלות חשובות שכולם בבארסה צריכים לשבת ולתת את הדעת עליהם בסיום העונה.
לגבי לאמין - צריך להבין גם האם פליק הוא זה שרוצה לראות אותו כל דקה ודקה על המגרש או שיש פה גם התעקשות מצד השחקן עצמו, שבאה לידי ביטוי במרמור מהחילופים שאנחנו רואים מידי פעם.
לגבי פדרי - אני זוכר שאמרו שהוא מעדיף לשחק דווקא כמה שיותר ושהגוף שלו מתמודד ככה יותר טוב עם עומסים. כמה זה נכון? כנראה שפליק בוחר להאמין בזה.
בקשר למשחק עצמו, הייתה קצת אווירה של סוף עונה וקשה להאשים את השחקנים או לדרוש מהם רמות מטורפות של מוטיבציה במצב העניינים הנוכחי. אנחנו בפער 9 ואחרי נפילת מתח מאוד גבוהה בעקבות ההדחה מהצ’מפיונס, אז למען האמת לא ציפיתי ליותר. כן נהיה חייבים לראות שיפור באינטנסיביות לפחות במשחקי החוץ. פוש אחרון מכולם לקראת הקלאסיקו.
אחלה מחצית של רוני בהתחשב מהיציאה הפתאומית מהפריזר, אני מאמין שהוא עוד יתרום לנו מספרים עד סיום העונה. גם זה שלא ספגנו ובכללי מנענו מסלטה לבעוט לשער במחצית השנייה (בעיטה אחת למסגרת ו-4 נגיעות ברחבה) זה בונוס נהדר, עוד שער נקי לגארסיה בדרך לתואר הזאמורה.
יאללה לגיהנום שמחכה לנו אצל חטאפה.
ניהול עומסים לא מסתכם רק בכמות דקות, אלא גם בהוראות טקטיות, ולאמין הוא אחד שחוסך המון אנרגיה במהלך המשחק.
בריאל למשל, זה בולט שיש יותר מדי שחקנים שחוסכים אנרגיה, וזה פוגע בקבוצה.
שחקנים כאלה הם שחקנים עם יכולות אישיות עילאיות, שפחות צריכים עילאיות פיזית כדי להשפיע.
אין 100 אחוז פה, יש החלטות משפרות או מגריעות את הסיכוי של שחקן לסיים עם או בלי פציעה. אור העלה את נקודה לגבי הוראות טקטיות, ואילו דברים אותם אפשר לנטר עם gps. כמה ספרינטים, בלימות, שינויי כיוון, ואפילו איך הגיב לזה מבחינת דופק. אממה? לאמין נתן 200 אחוז מאז החזרה מהפגרה, כך שלא מדובר רק על העומסים המצטברים של כל העונה, אלא גם הפיק שנתן בשלבים האחרונים.
אציין שהפציעה עצמה נראיתה לי מוזרה. שחקן צעיר, בריא ועם מעט פציעות לא צפוי היה להיפצע מפנדל כמו kdb שהוא מבוגר, ועם ערימת פציעות המסטרינגס ברקע. יש מי שכבר טען שמדובר בהתחזות של לאמין. לדעתי, הוא נלחץ, והוא נראה נסער ברגע הפציעה. כל מתיחה ורגישות לפני המונדיאל מלחיצה את כל המערכת, כמו שאגב כנראה קרה עם קאנסלו, וגם לדעתי הסיבה שלא ממהרים להחזיר את ראפיניה.
אם יש סיכוי בו גם הסטאטוס קוו בלה ליגה לא צפוי להשתנות זה רק בגלל המונדיאל והעובדה לשחקנים חשוב יותר הטורניר בקיץ מאשר להתאבד על הליגה.