מחזור 33: 0-1 קטן וחשוב על חטאפה

היו קצת ניצוצות של כדורגל במחצית הראשונה. המחצית השניה הייתה עוד מאותו השילשול שהוא העונה הזאת, ועוד מול חטאפה רכה יחסית. שמיים וארץ לעומת הרעב והאנרגיות של בארסה אתמול, לפני רצף משחקים עמוס מאוד.

מה אגיד. מקווה שכל הקילומטראג’ שהבטטות האלו חסכו העונה יושקעו בלהתאבד על הקלאסיקוס.

הייתי שמח לכזה שיפוט משחרר מול כל קבוצה שהיא לא חטאפה… מגעיל

נכון להיום לא רואה שום הבדל בין אנדריק למריאנו דיאז.
אפילו פיזית הם קצת דומים.

לכל מי שהתייאש מהתורכי הקטן וכבר העיף אותו לכל הרוחות, זה לא היה משחק לפנתיאון אבל הוא כן הראה את הפוטנציאל.
הוא צריך עמדה שממקסמת את היכולות, הרבה דקות משחק באופן עקבי, ובעיקר מאמן שמסוגל לספק שיטת משחק כלשהי.
כשמפנטזים על קלופ ועל סבלנות מצד פלורנטינו לתהליכים, הצד השני של זה היא סבלנות גם כלפי כשרונות שלאו דווקא מתפוצצים בדקות הראשונות שלהם במועדון הכי מלחיץ בעולם וזקוקים להמשכיות וביטחון.
זאת השקעה, ובמקרה של התורכי לעניות דעתי היא השקעה כדאית.

אני חושב שהוא כישרון גדול, כזה שלפני 20 שנה היה יכול להיות כוכב באמת. אבל אין כמעט מקום לשחקנים מסוגו בכדורגל המודרני יותר, לפחות לא בקבוצות הגדולות.

יש לו פוטנציאל מטורף. קחו בחשבון שחטאפה וכמו שהיא באה לשחק נגדנו לא מספר את כל הסיפור כיוון שהם מחכים כולם מאחורי כדור ולכן הוא לא נאלץ להתמודד עם לחץ משמעותי. אבל פוטנציאל יש והוא הרבה יותר טוב באמצע מאשר בצד

גם אתמול למרות שהוא היה נראה באמת טוב עדיין ראו שיש לו מגבלה בפן האתלטי והפיזי, וזה היה סימן השאלה העיקרי סביבו מהיום הראשון שלו בקבוצה. בנוסף התנועה שלו ללא כדור עדיין לוקה מאוד בחסר.

ובלי קשר לקטע המקצועי לא אוהב אותו, לא יכול לראות טורקים, עדיין אני בעד לשלוח אותו לקיבינמט. הוא לא איזה כישרון חד פעמי שאי אפשר לוותר עליו.

יחד עם המגבלות שצויינו יש לו גם את ‘מגבלת הרצון’, בין אם הוא עצבני על קרלו אנצ’לוטי ובין אם זו הפמילייה או המקורבים. אם הוא ירוץ יותר ויתאמץ כמו אתמול, בכל משחק, גם כשהוא עולה לרבע שעה, יירד פתאום לגליץ’ אז המצב יהיה טוב יותר. מבחינתי על אף הבעיטה הטובה מרחוק וראיית המשחק (ומנגד הוא איטי, לא פיזי ואני גם לא חושב שהדריבל שלו וואו) - הוא יכול להיות שחקן ספסל בסדר, ואנחנו צריכים כאלה, ולא יותר. מבחינתי כמו שאמרי בפוד - אתמול זה היה “הרגע שלו” מהעונה הזו וגם זה נחמד.

קשר שהוכיח שהוא יכול להבקיע ולבשל במספרים יפים מאוד אם יקבל דקות וזה מספיק כדי להוכיח שמגיע לו הרבה יוצר דקות, קרלו לא נתן לו דקות וכשכן נתן זה היה בתפקיד שהכי לא מתאים לו.
מחזיק מאוד מגולר ויש לזכור שהוא עדיין מאוד צעיר.

אני הולך עם ברהים דיאס על חשבונו בהיררכיה כי הבנו שלברהים אין סיכוי להוציא את רודריגו מההרכב. אני חושב שברהים טוב ממנו בכל דבר ולא במעט, חוץ מהבעיטות מרחוק. ברהים עובד קשה ממנו.

יש לי אינסוף ביקורת על קרלו אנצ’לוטי שהוא מקובע ושוחק שחקנים ולא ממש מאמין בצעירים אבל אני לא משוכנע שעם מאמן אחר גולר היה משחק הרבה יותר. תלוי במצב הספסל המסתמן בעונה הבאה, הרי אי אפשר לתת לכולם לחייך - ובמועדון אחר ולהישאר רק עם קסטיליות - אבל אולי אם יש קבוצה, ולא מדבר על טורקיה, שם יוכל לשחק 2,500 דקות נניח - אז כדאי.

דיאס זה שחקן אחר, גולר ודיאס לא מתחרים על אותן עמדות.

תחת מאמן שהוא לא קרלו בטח שהיה משחק, כל דקה של מודריץ’ היה חייב לעבור לגולר, וגם מאמן אמיתי ולא מקובע עושה רוטציות.

נניח שהם מביאים אותו דבר למשחק, זה לא באמת חשוב. אתה עד כדי כך מבטל כל פקטור של ניסיון ומנהיגות? ועוד אחרי מי שעזב בקיץ?

מודריץ׳ גמר, אני חושב כמוך כנראה. אבל אי אפשר להסתכל על כדורגל רק מההיבט הטקטי ולפסול את השאר. ריאל מדריד זו ההוכחה שהותיקים מלמדים את הצעירים איך לנצח.

שחקנים ותיקים כן, שחקן מת לא.

גולר היה יכול להביא יותר גולים ובישולים ממודריץ’ בדקות של מודריץ’, ומאחר ומודריץ’ גמור אז מבחינה טקטית גולר גם עדיף.

יש לזכור שגולר כבר שנתיים ויותר השחקן אולי המוביל בנבחרת שלו, זה לא שחקן בן 20 קלאסי ללא ביטחון וניסיון, כשמשחק אפשר לראות שלא חסר לו.

כן ומצד שני אתה יודע מה זה אומר כדורגל נבחרות והגול האדיר שלו ביורו שהוא שלף את רגל שמאל האימתנית ובעט לחיבור - לקח לו שעתיים, אף אחד לא הפריע לו. כמו מרקו אסנסיו, הוא צריך הרבה זמן כדי לסמן ולהפגיז.

הביקורת שלך על לוקה מודריץ’ מוגזמת ממש, בחלק מהזמן גם הוא היה בכושר טוב ברמת המספרים. הוא גם מספק מסירות חכמות שהן לא בהכרח מצב לגול אלא למסור לשטח לוויניסיוס וכדומה. לוקה פה ושם חטף כדורים בזכות הניסיון והמיקום וגולר לא עובד קשה מספיק.

הניסיון לשחק עם גולר במרכז השדה טוטאלי וממש בעמדה אחורית קרה רק נגד חטאפה, זה משחק אחד ולא מדגם מייצג. נכון שהם גם באו להרביץ. אבל ברהים דיאס עושה כל פעולה טוב ממנו, חוץ מלבעוט. ראיית המשחק טובה יותר, הדריבל, התנועה לעומק, הוא עובד קשה יותר על המגרש וגם חזק פיזית.

השאלה יותר פשוטה פה, גולר הוא שחקן צעיר עם פוטנציאל גדול ומודריץ הוא שחקן עבר מעבר לשיא שלו, את הדקות אני מעדיף לתת לשחקן שיכול להתפתח מאשר שחקן שאני יודע שאין לו יותר מה להוסיף.
רוב הסגל שלנו עם ניסיון במעמדים גדולים אז עוד/פחות שחקן לא זה מה שישפיע…

דיברתי על ניסיון ובגרות, לא הבאתי את כדורגל הנבחרות כמדד כמה הוא טוב, רק בהקשר הביטחון והניסיון, כי למרות רמת הכדורגל להיות הץבגיל 19 השחקן המוביל והמנהיג של נבחרת שמאחוריה מעל 90 מיליון טורקים זה לא דבר קל והוא עמד בזה כמו גדול.