מחזור 33 : מארחים את ולנסיה (שני 22:00)

קאנסלו יצא לחופש. בוא בפול טיים אוירת סוף מסלול…

קוברסי עשה טעות קשה אחת, במצב של פיטר.
מה פיטר עשה חוץ מזה?

ראפיניה לא טוב בתור קשר.

זהו, ככה.

טוב, 3 שערים במחצית אחת מול 10 שחקנים , גם זה משהו.
מעניין מה צ’אבי הולך להגיד על האדום. האם זה לא פייר והרג את ההתמודדות כמו מול psg?

כל הכבוד לשופט שמבין מה זה נבדל פאסיבי. בניגוד לכמה אוהדי ריאל שחשבו שקוברסי היה בנבדל בגול של לאמין בקלאסיקו.
בכלל, שיפוט טוב לשם שינוי. פנדל מוצדק נגד אראוחו, אדום מוצדק, לא פסל שערים חוקיים, ולא קנה התחזויות ברחבה ( גם של בארסה)

זה המערך שלנו כבר שנתיים.

איך אפשר להגיד את זה אחרי הרצף שהיה לו לאחרונה מהעמדה הזאת? גם היום הוא זה שבישל לפרמין.

מזל שהיו הפעם מספיק זוויות בשביל להרחיק את ממרדשווילי. זה לא להאמין עד כמה הvar סירס אותם שגם נגיעת יד של שוער מחוץ לרחבה הוא עוד אירוע שגדול עליהם.

הוא שיחק קיצוני הרבה יותר נגד PSG והיה טוב מאוד.
אתמול לא מצא את עצמו כשקאנסלו היה קיצוני בפועל.

טוב, כמה מילים על המשחק:
לכאורה זה מרגיש גארבג’ טיים, אבל לקבוצה הזו עדיין יש מטרה לסיים מקום 2, ומבחינתי השחקנים צריכים לקחת את המשחקים האלה בשיא הרצינות. לכן אני שופט את השחקנים במלוא הרצינות.

קודם כל, צריך לתת מחמאות לולנסיה שמאז מינויו של בראחה חזרו להיות יריבה קשה, ונראה לי שרוב אוהדי הליגה הספרדית שמחים לראות את הדבר הזה.
עד ההרחקה הם סגרו לנו את כל השטחים וקווי המסירה, מלבד השחקן כנף הרחוק. הקשו עלינו מאוד לייצר משהו מסוכן, ולא פלא שהבקענו רק כשראפיניה ברח לאגף, מצא טיפה שטח ונתן קרוס מושלם.
מצד שני, הנעת הכדור שלנו מאחורה הייתה מאוד חלשה, איטית ושבלונית. אצל אראוחו אין ציפיות, כריסטנסן לא הצליח לתרום הרבה, קונדה ניסה כמה פעמים אבל בעיקר קובארסי באופן מפתיע היה חלש גם הגנתית ובעיקר התקפית.
הכניסה של איניגו ורוברטו הייתה מאוד חכמה בפן הזה, איניגו סופר קר רוח עם הכדור ומסוגל למשוך לחץ בלי לפחד, וגם תרם את הכדורים האלכסוניים לכנף ימין שהיו חסרים במחצית הראשונה.
רוברטו לא במשחק גדול, אבל מרגיש הרבה יותר בנוח בהנעת הכדור מהקישור ביחס לכריס.

פרמין במשחק סולידי פלוס, מראה איכויות שעם עוד שיפור יכולות להפוך אותו לאחלה סופר סאב עבור בארסה בקישור ההתקפי.

ימאל במשחק די חלש, ולדעתי צ’אבי טעה כשהוציא דווקא את ראפיניה. פערי הכושר הגופני בין השניים הם לטובת ראפיניה באופן קיצוני, והברזילאי היה יכול לתרום הרבה יותר בדקות האחרונות. במיוחד כשאיניגו מחפש את הכדור עומק בכל אפשרות.

את המילה האחרונה נשמור לאראוחו,
באופן אידיאלי בלם איכותי צריך להיות שילוב סביר בין יכולות הגנה ליכולות התקפה. כשיכולות ההתקפה שלך אפסיות, אתה חייב להיות טוב הגנתית באופן קיצוני.
בתחילת הדרך שלו לא האמנתי שהוא יכול להפוך ליותר מבלם שלישי בסגל בגלל שבכדורגל המודרני צריך טיפה משהו עם הכדור, אבל אראוחו הפך לבלם שעושה הגנה טוב באופן קיצוני ושינה את דעתי.
כשהוא משחק כמו אתמול, עושה שטויות מיותרות ומחפש את השופטים כל הזמן במקום לשחק כדורגל, אז הוא כבר לא בלם שמגן ‘‘ממש ממש טוב’’ ואז עולים סימני השאלה סביבו שוב.
הבן אדם חייב להתעורר.

נגד פסז’ השליטה הייתה שלהם והיה אפשרות ‘‘להתפרץ’’.
כשאתה שולט בכדור מהר מאוד ראפיניה באמצע וקאנסלו על הקו, אבל אני לא מסכים שהוא לא טוב שם והיו רגעים/משחקים שזה עבד.
ולנסיה חנקו את המשחק אתמול.

לא חושב שהיה הבדל גדול בתפקוד של ראפיניה בין המשחק האחרון למשחק נגד פאריז. הפעם הוא פשוט נתן משחק רע. החילופים האוטומטיים של צ’אבי מעצבנים אותי. ראפיניה רע? תוציא אותו במחצית. ראפיניה מעולה? תן לו לשחק.

העובדה שהוא מוציא אותו כמעט כל משחק בין דקה 60 ל-70 לא משנה מה משגעת אותי.

קובראסי באמת היה במשחק רע ואצל אראוחו יש לדעתי איזו בעיה מנטלית. הוא איבד את הראש ועושה שטויות ללא הפסקה. מקווה שהוא יתאפס בקיץ.

לאמין לא היה מדהים, אבל היה יותר טוב מראפיניה. הבעיה העיקרית, שגם הייתה לנו לקראת סוף תקופת מסי, היא שכשהיריבות מבינות שיש בעצם רק שחקן אחד שצריך לחשוש ממנו פשוט שמים עליו שמירה כפולה וחונקים אותו. זה מה שקרה. היתרון של מסי הוא… שהוא מסי ולפעמים הוא הצליח לעשות קסמים גם עם שמירה מרובעת, אבל גם אז היו הרבה משחקים בהם זה שיתק את הקבוצה.

לגבי פרמין, לדעתי הוא יכול להיות גם שחקן הרכב. הבעיה העיקרית שלי איתו זה המסירות - הוא מוסר רע מאוד. אם הוא רק ישפר את האספקט הזה הוא יכול להיות שחקן נפלא להרבה זמן.

אולי זה יהיה פרובוקטיבי אחרי שהוא הבקיע שלושער, אבל ברוב המכריע של המשחק לבה היה חושך, ובפרט הרס אקטיבית התקפות - הרס מתפרצות על ימין ועל שמאל עם התגובה האיטית שלו וקבלת החלטות איומה והמשיך עם ההתחכמויות המיותרות שלו שגורמות מלא נזק.

לוק דה יונג ידע לנגוח שערים ממצבים נייחים לא פחות טוב (אולי יותר טוב) והוא היה הרבה, הרבה יותר זול. עד היום אני מתבאס שלא קנינו אותו בגרוש וחצי.

אתה כבר סתם בא להטריל, קודם כל לא היה גול של לאמין (לא הסתכלתי על קוברסי כי זה לא רלוונטי, לא היה גול) אבל פרמין ממש ניסה לגעת בכדור, אפשר להגיד שזה הטעה את השוער… מה שונה האדום של השוער מהאדום לארואחו שניהם מנעו מצב ודאי לשער. אם זה היה קורה הפוך לא היית מפסיק להתלונן. סתם בשביל לשים לך מראה ולהראות לך שכל עבירה של 50/50 תלויה באיזה צד אתה בשביל להגיד שזאת החלטה נכונה.

השוער של ולנסיה היה לפני פרמין ופיספס את הכדור בלי קשר לתנועה של פרמין. זה נבדל פסיבי.
אותו דבר במקרה של השער של לאמין. לונין עוקף את קוברסי כדי לסגור את הפינה הקרובה, ובזמן הבעיטה של לאמין קוברסי לא רלוונטי.
אם לא הסתכלת על קוברסי, למה אתה בכלל מגיב לי? אני לא דיברתי עכשיו על עבר או לא עבר, אלא על הטענה שהשער היה צריך להיפסל גם אם היה עובר בגלל הנבדל של קוברסי.

האדום של אראוחו נגד PSG היה מוצדק אם הוא ביצע עבירה. כתבתי את זה גם בפורום השיפוט. לי לא נראה שהייתה עבירה, אבל אם הייתה , זה אדום.

אל תשים לי מראות, אני לא רואה אותן. תחזור לפורום שלך ותמשיך ללעוג שם לאוהדי ברצלונה בכיינים.

אני מסכים, ההבדל היה ביריבה ובסיטואציות משחק.
הוא פחות היה בכנף בגלל שולנסיה ירדה אחורה מהר ובארסה עבר למערך ההתקפי באותה מהירות.
הקושי היה בכך שלא היו כמעט שטחים(במיוחד באמצע) ולכן הכדור לא הגיע לראפיניה בכלל.
לא חושב שהיה לו משחק שלילי בצורה יוצאת דופן ביחס לשחקנים אחרים. זה לא מסוג המשחקים שהוא הגיע למצבים והחמיץ או ניסה לכדרר ואיבד מלא כדורים. לא הצליחו לערב אותו.

לא, אני לא חושב. ניסיתם הרבה מאוד דברים בשנתיים האלה אז יכול להיות שהיו משחק או שניים שניסיתם את זה, אבל בסך הכל הכללי לא זיהיתי אף פעם את זה אצלכם.

ההבדל העיקרי הוא בתפקוד של הבלמים סלש מגנים. במערך הרגיל שלכם קונדה היה מגן ימני, קובארסי ואראוחו בלמים, קאנסלו מגן שמאלי ושלום על ישראל. אתמול קונדה היה בלם ימני, קובארסי בשמאל וניסיון להציף את השטח שבין הבלמים לקישור שלהם בשחקנים, בדמות פרמין, גונדוהן וראפיניה. זה לא הדרך שבה אתם משחקים בטח כשדה יונג על הדשא. הכדורגל אתמול היה שונה מתמיד.

3223(או איך שתרצה), זה די המערך הרגיל שלנו.
עונה שעברה זה היה באלדה בכנף שמאל עם גאבי במשבצת שראפיניה מאכלס כרגע.

אולי היו תנועות ספציפיות במהלך המשחק שהיו שונות.

המערך שלנו מאז צ’אבי הוא 4-2-3-1

[quote=“RDT, post:31, topic:2844”] שהוא מסי ולפעמים הוא הצליח לעשות קסמים
[/quote]
המילה לפעמים מיותרת

בלי הכדור אפשר לקרוא לזה ככה, גם 4411 או 442. זה נזיל ותלוי איפה הכדור.

בהתקפה אנחנו פותחים במערך הזה, אבל מהר מאוד עוברים לקו 3 בהגנה, דאבל פיבוט ו-5 שחקנים פרוסים לרוחב המגרש מקדימה.