מחזור 34: 3-2 על סלטה ויגו לפני הקלאסיקו המכריע

לקראת סלטה ויגו - דיון בעריכה

image

סטטוס ריאל:

ריאל מדריד מגיעה למשחק נגד סלטה ויגו שבורה תרתי משמע לאחר ההפסד הכואב לברצלונה 3:2 בגמר גביע המלך. מחצית שנייה מצוינת ויתרון בשלב המאוחר של המשחק לא הספיק לקרלו אנצ’לוטי שנראה שאלו חמשת המשחקים האחרונים שלו כמאמן המועדון. הכל הצטבר בריאל: הכעס והעצבים – תשאלו את אנטוניו רודיגר, הפציעות – תשאלו את פרלאן מנדי (ודויד אלאבה). המשחק מחרתיים, אליו ריאל תגיע אחרי שברצלונה תנצח את ויאדוליד כמעט בוודאות ותפתח פער של שבע נקודות - הוא החזרה הגנרלית של ריאל לפני הקלאסיקו. האם ריאל מסוגלת לנצח את חמשת מחזורי הסיום בליגה הספרדית ואולי לקוות לנס? האמת שריאל לא עשתה זאת באף עונה עם קרלו ורק שלוש פעמים בשנות ה-2000 מסיבות כאלה ואחרות (2011-12, 2015-16 ו-2016-17) כעת אין לה איזה גמר מרגש של ליגת האלופות שיגרום לה “לזרוק” את הליגה, אבל בספרד נכתב לא מעט על ‘אווירת נכאים בוולדבבאס’. עונת הדסימה אגב הייתה דוגמא ומופת מה לא לעשות במאבק אליפות. הפעם האחרונה בה ריאל ניצחה בכל חמשת המשחקים האחרונים הייתה בעונת 2016-17. . אווירת נכאים גם בשל כל סיפור נבחרת ברזיל, וביקורת מהבית. קרלו כמובן מנסה להשרות רוגע וביטחון, דחה את הדיבורים על עתידו (“אני יודע שאתם רוצים לדבר על העתיד שלי, אבל אני לא, אז לא אכפת לי. אני אדבר על העתיד שלי ב-25 במאי. יש לי הרבה כבוד וחיבה למועדון, לשחקנים ולאוהדים”), אבל יש תחושה גם לפי מסיבת העיתונאים שעסקה הרוב בעתידו – שזה הסוף. הוא בכל מקרה אמר שמעולם לא היה ולא יהיה לי ויכוח עם המועדון. “זו הולכת להיות פרידה יפה מאוד, מתי שתקרה”. עוד אמר קרלו כי הדיבורים על המאמן הבא הם לא חוסר כבוד כלפיו.

“סלטה קבוצה טובה מאוד, הם היו קרובים לנצח את ברצלונה לאחרונה, הם מאורגנים היטב”, אמר קרלו ששמח מכך שלקבוצה היה שבוע שלם להתכונן מה שלא קרה זמן רב. “אנחנו יכולים להוציא את המיטב מהמשחק מחר. נעשה הכל כדי להישאר במאבק על הליגה”. לקרלו היה חשוב להבהיר כי ריאל תיתן הכל עד לרגע האחרון. “אנחנו מרוכזים רק בהווה”. הוא אמר שזו הייתה עונה קשה מאוד ותובענית, שדברים לא הצליחו, אך הוא מנסה לא לסכם. “היו בעיות שניסיו לתקן, זה לא היה מרהיב אבל הכל יכול לקרות. לא נוותר. נצטרך לנצח את כל המשחקים ולראות. עד כה זו לא עונה טובה, אך אם ננצח…זה יתהפך לעונה טובה מאוד”. על גמר הגביע אמר קרלו: “דיברתי עם הנשיא ועם אנשי המועדון. היה לי טעם מר בפה כי היינו מאוד קרובים, ההפסד הותיר אותנו כואבים אבל השחקנים נתנו הכל כדי לנצח, אין מה להאשים אותם”.

לא מעט דובר, נכתב, נע דיון סביב ההגנה הלא מתפקדת של הקבוצה ששמרה על שער נקי רק בשליש ממשחקיה (19), וספגה כבר 69 שערים. השריד היחיד מההגנה “האולטימטיבית” הוא ראול אסנסיו. רודיגר שבין-כה ספג השעיה ארוכה בת שישה משחקים וקשה להתלונן, משחק כבר מספר חודשים עם ברך בעייתית והוא בחוץ. גם פרלאן מנדי שרק התקאמבק לא מזמן ושרד עשר דקות, בקושי, וכן דויד אלאבה. על כן, מסתמנת הגנה של לוקאס ואסקס-ראול אסנסיו-אורליאן טשואמני-פראן גארסיה. הצרפתי שלקח צעד קדימה מול ברצלונה וגם כבש, נבחר לשחקן החודש של האוהדים זו הפעם השנייה ברציפות – חייב להיזהר מצהוב שימנע ממנו לשחק במונז’ואיק. כדי להתגבר על החור האדיר בסגל, הרי שג’אקובו ראמון הבלם מקסטיליה, וכן לורנסו אגואדו – שניהם כבר שותפו במשחקי גביע העונה – השתתפו באימונים בימים האחרונים וייכללו בסגל. גם המגן השמאלי יוסוף שהתאמן – בתמונה. בשלושת משחקי הליגה ריאל שמרה על שער נקי. “השתפרנו מאחורה ואנחנו יציבים יותר וזה בא לידי ביטוי”, אמר הדון. טיבו קורטואה לפתע, שישחק מחר את משחקו ה-28 בליגה – נכנס למאבק הזאמורה ואף מוביל אותו.

מנקודות האור בגביע המלך היה גם ארדה גולר שעלה בפיגור 1:0 ושיחק נהדר, בישל את השער של טשואמני והאמת שהתחיל את התנופה עוד במשחק בחטאפה כשכבש שער ניצחון. זה היה משחקו ה-50 במועדון, עשרה שערים ושמונה בישולים (וגם תשלום אדיב לפנרבחצ’ה). לאור הברדאק והפציעות בקבוצה, לא מן הנמנע שגולר יפתח. בעונה שעברה פחות או יותר בשלב הזה הוא עשה ספרינט יפה עם מספר שערי ליגה, ושער הבכורה שלו היה נגד אותה סלטה ויגו בסנטיאגו ברנבאו. קרלו פירגן לו במסיבת העיתונאים אם כי אנחנו עדיין חושדים שמודריץ’ ישחק, גם כי אלו משחקיו האחרונים במועדון. “גולר התקדם יפה ובעתיד יהיה לו תפקיד עוד יותר משמעותי. הוא מראה איכות ועקביות במשחק שלו. הוא הולך להיות קשר מרכזי ממש טוב כי הוא יודע לנהל משחק ואין הרבה שחקנים בפרופיל הזה. הוא יהיה שחקן חשוב בעתידה של ריאל”.

ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה חזרו לאימונים מלאים בהדרגה וייפתחו. במשחק כזה ריאל תזנח שוב את מערך ארבעת הקשרים ותשחק עם כל הארטילריה העומדת לרשותה. אז זהו מי שיהיה הצלע השלישית הוא ברהים דיאס, ולא רודריגו שסובל מקור וצינון ובמועדון חששו ורצו למנוע הדבקה אז הוא אינו בסגל. אולי מזל רע ואולי עוד ‘חוסר מאבק’ מצד הברזילאי. עדיף לדבר על שחקן אחר. אמבפה שעלה מהספסל במחצית בקלאסיקו כבש שער נאה והביא לתנופה אדירה. יש לו הזדמנות אולי לנגוס קצת במאבק הפיצ’יצ’י כשרוברט לבנדובסקי לא ישחק במשחק של ברצלונה, אבל בעיקר חשוב לו ליצור רצף. ג’וד בלינגהאם החמיץ חלק מהאימונים בשל עייפות ועומס, והוא אמור לשחק. קרלו אמר שהקבוצה הייתה פחות חדה ויעילה בחלק הקדמי לאחרונה וזה בהחלט מורגש. שער ליגה אחד בלבד בכל שלושת המחזורים האחרונים".

image

ריאל מדריד - הרכב משוער: טיבו קורטואה| לוקאס ואסקס, ראול אסנסיו, אורליאן טשואמני, פראן גארסיה| פדה ואלוורדה, לוקה מודריץ’, ג’וד בלינגהאם| ברהים דיאס, ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה

מה המצב סלטה?

סלטה ויגו לוהטת, מגיעה למשחק בטירוף גדול אחרי 0:3 אדיר על ויאריאל החמישית. אמנם האורחת סבלה מהרחקה של הבלם אריק באי (שמנע, לפי פרשנות השופט, מצב ודאי לכיבוש), אך אין זה מוריד מהביצועים של סלטה. ככה בלי ששמנו לב, הקבוצה מהבלאידוס שמבוססת על לא מעט שחקני נוער - מדורגת במקום השביעי וחולמת על כרטיס לאירופה אחרי זמן רב. משהו שהיה ממש ‘כמו חלום’ לפי המאמן שלה קלאודיו חירלאדש, עד לפני מספר חודשים… אם סלטה תשמור על מקומה – מובילה בשתי נקודות על אוססונה השמינית, הרי שבעונה הבאה תשחק בליגה האירופית. לא מזמן סלטה הייתה אחראית לאחד המשחקים המשוגעים של העונה אבל יתרון 1:3 תוצרת בורחה איגלסיאס שהכל הולך לו - על ברצלונה - לא הספיק בדרך להפסד 4:3 דרמטי. אין דבר. המפלה הזו, יחד עם הפסד מאכזב לאספניול – היו היחידים שלה ב-11 המשחקים האחרונים. “הבלאידוס רוצה אירופה. בקרב הגדול נגד ויאריאל, הקבוצה מגליסיה הגבירה את המומנטום לאט לאט ותקפה בחמת זעם בדרך למסיבה גדולה”, נכתב במארקה בסיקור המשחק האחרון. כבר עכשיו לסלטה חמש נקודות יותר מאשר בכל העונה שעברה שהייתה די סתמית – במקום ה-13, עונה שנחשבה לבזבוז שכן לא הייתה כימיה עם רפא בניטס, שמשחקו האחרון היה נגד ריאל – די אירוני. סלטה כבר שכחה מזה מזמן.

היא יודעת לעמוד מול הגדולות. לסלטה יש גם 2:3 על בטיס החזקה בחודש פברואר ומיד לאחר מכן 1:1 נגד אתלטיקו מדריד, יודעת לתת פייט לגדולות היא ניצחה לאחרונה גם את מאיורקה התשיעית יריבה ישירה למעבר על הליגה האירופית. בספרד החמיאו לסלטה שחרגה ממנהגה הלא מועיל והפעם “לא סבלה מאף משבר ספורטיבי השנה”. סלטה אגרה 24 נקודות בחצי הראשון של העונה אותו סיימה במקום ה-12, וכעת יש לה כבר 22 נקודות בחצי השני. חיראלדש, כאמור, עושה עבודה טובה מאוד סלטה מאמינה ובטוחה שיכולה לנצח בסנטיאגו ברנבאו והקפטן יאגו אספס רומז שיש רצון לנקמה על משחק הגביע בין הקבוצות שכן בינואר סלטה הפסידה 5:2 בהארכה ולקבוצה היו טענות קשות לצוות השיפוט שהתעלם לדברם מפנדל ברור לטובת הקבוצה. “כל ספרד ראתה את מה שקרה בברנבאו, אנחנו ממש לא מפחדים ומגיעים נחושים מאוד”, אמר הקפטן אספאס. אספאס היה עוד שחקן מילואים בסלטה כשזו ניצחה לאחרונה בברנבאו – איי שם בעונת 2006-07, אך בגביע הוא עשה זאת ב-2016-17.

כמו שקורה בכל עונה, סלטה מסוגלת לכבוש שערים. היא כבשה העונה 50 – בדומה לאתלטיק בילבאו הרביעית ולבטיס השישית. היא מסתמכת על שני סקוררים. בורחה איגלסיאס שעבר שנה קשה אשתקד בבטיס ממנה הושאל, ובבאייר לברקוזן, וכן אספאס. לשניהם מספר זהה של תשעה שערי ליגה כל אחד ושלושה בישולים. אספאס שבר בצורת במשחק האחרון וחזר להבקיע לראשונה מזה חודשיים. איגלסיאס זכה לכותרות. “הוא מגיע להיכל הכדור כשהוא בכושר הטוב ביותר שלו”, נכתב במארקה. החלוץ נחוש לסיים את העונה בצורה חזקה כדי להישאר גם בעונה הבאה בגליסיה. בריאיון ל-AS אמר אספאס שהעונה הוא שחקן ספסל יחסית, משנה משחק כמחליף: “בעונה שעברה סבלנו עד הסוף. העונה הכל התחיל אחרת, עם הרבה התלהבות ויש לנו עונה יוצאת דופן. ידענו שהגישה של המאמן תהיה שונה, הוא משתמש במגינים כשחקני כנף. שימו לב לזה, הוא לא מפסיק לעבוד. כבר בהרכבים אפשר לראות. היה משחק שניצחנו 0:3 ולאחר מכן ראינו ארבעה שינויים בהרכב. הוא אחד המאמנים הטובים שהיו לי בקריירה”. הוא הוסיף שהוא רוצה לנצח כמו בגיל 20 וחשוב לו לשחק, אבל “לעתים אני מאוד רענן כמחליף בחצי השעה האחרונה והתחלתי לחשוב גם מנקודת המבט של המאמן”

חיראלדש אומר לקראת המשחק: “זה המשחק השלישי שלנו השנה נגד ריאל ואנחנו יודעים עד כמה הם חזקים. אם לא נציג משחק מושלם ונהיה במיטבנו בשני צידי המגרש אז חבל על הזמן. ברור שהם סובלים מכך שהפסידו בגמר הגביע, הם היו קרובים מאוד לזכות. עלינו להיות מרוכזים, אמיצים ועם הרבה אישיות”. הוא לא מתרגש מההיעדרויות של ריאל בחלק האחורי: “אני בטוח שהם יציגו ארבעה שחקנים ברמה גבוהה. יש להם סגל חזק, שחקנים צעירים טובים, גם הספסל טוב מאוד. החלק הקדמי חזק מאוד, לא רק אלה שיפתחו אלא גם המחליפים כפי שראינו בגמר הגביע”. לדבריו, ההישג הכי גדול של סלטה העונה הוא שהקבוצה האמינה מבפנים שאפשר לנצח כל קבוצה, והם גם מודעים לכך שהם עלולים להפסיד לכל קבוצה, מכאן היציבות שלהם. חיראלדש מגן על השופטים ואומר שהם רגועים לחלוטין והוא סומך על הקבוצה שלו בעניין.

כמובן שהמוטיבציה אדירה לקראת המשחק. “אני רוצה לנצח בכל חמשת המשחקים שנותרו עד תום העונה. גם לנצח בארבעה ולהפסיד בסנטיאגו ברנבאו זה נורמלי, זה בסדר ולא רע, אבל אנחנו רוצים לנצח. לא חשבתי לרגע על הליגה האירופית או הקונפרנס ליג. אנחנו מאוד מקווים שתהיה לנו הזדמנות לשחק באחת התחרויות האלה בעונה הבאה. כרגע זה מוחשי, לפני כמה חודשים זה היה בגדר חלום”. מי שלא יוכל לעזור במטרה הגדולה הוא הבלם קרל סטארפלט שעדיין פצוע, בעוד חאבי מאנקיו שוב לא בסגל בשל החלטה מקצועית. רק סטארפלט לא זמין ונראה שג’ואל לאגו הצעיר יפתח כבלם השלישי, המערך שנשמר זמן רב. בכלי התקשורת במדריד ‘הזהירו’ את ריאל שהיא מתמודדת מול סלטה חזקה עם שלושה אקסים של ברצלונה שישמחו לעשות נזק. מרקוס אלונסו גדל בריאל מדריד ושיחק בברצלונה במשך שנתיים. הוא הפנדליסט אפילו לעתים. אוסקר מינגסה כבר כבש נגד ריאל בקלאסיקו כשחקן ברצלונה ב-2021, מקבל חופש התקפי על המגרש בעמדת שחקן הכנף, ועוד שחקן הוא אילאיש מוריבה

סלטה ויגו - הרכב משוער: ויסנטה גואייטה| יואל לאגו, חאבי רודריגס, מרקוס אלונסו| סרחיו קרירה, פראן בלטראן, אילאיש מוריבה, אוסקר מינגסה| פר לופס, אלפון ובורחה איגלסיאס

היסטוריה ומפגשי עבר:

עד לדקה ה-79 במשחק בסנטיאגו ברנבאו בעונה שעברה הובילה ריאל מדריד רק 0:1, משער של ויניסיוס. ואז השוער ויסנטה גואייטנה כבש שער עצמי, כעבור תשע דקות עשה זאת גם הבלם ולבסוף ארדה גולר כבש שער בכורה בתוספת הזמן אחרי בישול של דני סבאיוס. 0:4 כביכול גדול, קצת משקר. שנה אחורה ומחצית הכמות, כשריאל מדריד התקשתה לשחק כשהליגה אבודה. מרקו אסנסיו ואדר מיליטאו קבעו 0:2. ריאל אירחה את סלטה במעמד חגיגי איי שם במחזור הרביעי ב-2021-22, משחק ראשון בברנבאו מאז הקורונה - וניצחה 2:5. עם הצגה של קארים בנזמה שכבש שלושער, יתרון זמני של סלטה ויגו ובישול של מיגל גוטיירס. ואם כבר הצגה, הצגה אמיתית וקצת מאוחרת הייתה ב-0:6 במשחק הבית האחרון של 2017-18 עם גולאסוס של איסקו וגארת’ בייל, כמובן שגם טוני קרוס כבש נגד היריבה האהובה עליו איי פעם, ו-1:7 אדיר ב-2015-16 כשכריסטיאנו רונאלדו ספג שריקות בוז מהאוהדים וענה ברביעייה, שניים מהם גולאסוס של ממש - בעיטה לחיבורים ושער אחד בכדור חופשי. היסטורית ריאל כמובן שולטת ללא עוררין במשחקים נגד סלטה, וניצחה ב-14 מ-20 המשחקים האחרונים. והיו גם פאנצ’רים.

דווקא בעונת האליפות 2019-20 ריאל פישלה עם 2:2 ביתי נגד הקבוצה מגליסיה, ערב בו חזינו בגארת’ בייל ואדן הזאר בהרכב יחד. ריאל ביצעה מהפך, עם קרוס ופנדל של סרחיו ראמוס, אך סאנטי מינה קבע חלוקת נקודות חמש דקות לסיום. אותו תיקו קטע רצף נאה של שבעה ניצחונות רצופים. תיקו חמור הרבה יותר היה בשלהי 2002-2003, שלושה מחזורים לסיום ריאל איבדה את הפסגה אחרי 1:1 בלבד, ראול כבש בנגיחה. ב-1998-99 קטעה סלטה רצף של 40 שנה ללא ניצחון במדריד עם 1:2 במחזור העשירי, הפסידה לאחר מכן פעמיים - ריאל ניצחה 0:1 בעונת 1999-00 ו-0:3 בעונת האליפות 2000-01, אך בתחילת-אמצע שנות ה-2000 ריאל התקשתה ממש, ולראייה - ניצחון אחד בלבד בין 2000 ל-2007. גולאסו של גוטי בהקפצה הספיק רק ל-1:1 ב-2001-02, על העונה לאחר מכן דיברנו. ב-2005-06 ריאל הפסידה בהופעת הבכורה של סרחיו ראמוס כששערים של רונאלדו וג’וליו בפטיסטה לא עזרו – נכנעה 3:2 וכעבור שנה סלטה שוב ניצחה, הפעם 1:2 והנחילה לפאביו קאפלו הפסד ביתי ראשון כמאמן ריאל (כולל 1996-97), במשחק בו קאפלו ניסה לשלב גם את רונאלדו בהרכב ואמרסון שהשווה זמנית בנגיחה ספג בוז צורם מהקהל. הניצחון הבודד באותו פרק זמן היה 2:4 בעונת הקרלוס קיירוש לפני שהעסק התפרק. צמד של זינדין זידאן ושערים של רונאלדו ולואיס פיגו עשו את העבודה.

עד היום ב-58 משחקי ליגה, כקבוצה המארחת ניצחה ריאל ב-46 (80%), שישה משחקים הסתיימו בתיקו (10%) ולסלטה שישה ניצחונות (10%), יחס שערים 47:175 לטובת ריאל. ריאל ניצחה את סלטה במשחק הראשון ביניהן, 1:2 ב-1939-40, ניצחה גם במשחק השני ואז סלטה השיגה שני ניצחונות משלה ב-1942 ו-1943. ב-1945-46 הגיע ניצחון גדול ראשון בדמות 0:6 והתוצאה הזו חזרה על עצמה ב-1949, שנה אחרי שסלטה משיגה את ניצחונה השלישית והאחרון לפרק זמן ארוך במקדש. לאחר מכן בשנות ה-50 ריאל יצאה לרצף מבורך של 14 ניצחונות ביתיים על סלטה, שנות ה-50 היו שלנו. פעמיים 1:5, ב-1952-53 וכעבור שנתיים, 3:8 הזוי ב-1955-56 עם צמד של אלפרדו די סטפאנו בין היתר, מאניטה גם ב-1957-58. והיה גם 1:6 בשנות ה-70. סלטה גירדה תיקו מאופס ב-1975-76 ופרט לכך ריאל המשיכה לנצח בכל 12 המשחקים הבאים, למשל 0:4 מרשים מאוד ב-1994-95 וכן שנתיים בעונת אליפות אחרת עם פאביו קאפלו - בומבה של רוברטו קרלוס. העונה בליגה ניצחה ריאל 1:2 עם שערים יפים של אמבפה ממרחק וכן של ויניסיוס, ווילוט סוודברג השווה זמנית. בגביע ריאל ניצחה 2:5 בהארכה בזכות צמד

רוב העונה התלוננתי על כל דבר אפשרי ובין היתר על השעות, אז עכשיו משחק ב-15:00 - WTF? אמנם באירופה זה יום חופש ועדיין מעצבן, הלו - יש אנשים שעובדים. אנחנו עד כדי כך לא מעניינים? זו שעה לחטאפה ולאתלטיקו מדריד. הלו, אנחנו ריאל מדריד.

לפי מסיבת העיתונאים של קרלו אנצ’לוטי זה באמת מרגיש שזה הסוף. וכן זה בסדר גמור וטבעי אבל עצוב שהסוף יהיה ככה. היו פעמיים במאה ה-21 שסיימנו עם חמישה הפסדי ליגה רצופים כשמה שהחל את “הקריסה” זה הקלאסיקו. התבזינו. בעונה איומה כזו המינימום שריאל יכולה לעשות זה להיות שם. לפחות עד לקלאסיקו, וגם אחריו כמובן. בוא נראה אם הקבוצה מסוגלת לעלות בטירוף גם אחרי שברצלונה תרמוס את ויאדוליד.

ההפסד בגמר הגביע מאכזב ואני מתקשה להיות יותר מדי אופטימי למרות שהיו דקות טובות שם, כי זה לא מספיק. כי הקבוצה נתנה מעט מדי העונה וככה אי אפשר להצליח.

קצת קשה לי להבין למה כשאפשר להיעזר בשחקני קסטיליה שלא ממש בתמונת העלייה לצערי - השימוש בהם הוא עדיין מינורי. יש כאן גם סיכון גדול עם אורליאן טשואמני למשל שרחוק צהוב אחד מהשעייה. קרלו זימן שני שחקנים, למה לא יותר? ובטח אם רודריגו גם כן לא זמין.

אני חושב שצריך ללכת עם המומנטום והכושר של השחקנים ומספיק עם הטאבו בהרכב שיש ליותר מדי. ארדה גולר נתן שני משחקים טובים מאוד, רוצה לראות אותו משחק מחר, אפילו ב-4-4-2 נניח כשהוא מחליף מקומות עם ג’וד בלינגהאם. צריך לתת לילד לשחק, ובאמצע. זה קצת מתנגש לדעתי עם הפרידה המתקרבת מלוקה מודריץ’ ובאמת צריך ליהנות מכל דקה ובטח האוהדים בסנטיאגו ברנבאו - כי לא נשאר עוד הרבה - אבל אין מה לעשות. אז אולי לוותר על דני סבאיוס.

רודריגו אמנם לא ‘פצוע בשריר החשק’ והוא לא מבלף אבל אחרי השבוע הנוראי שלו הייתי מצפה לקצת מוטיבציה ותשוקה ורצון להראות שכל מה שחושבים עליו הוא לא נכון.

ברהים דיאס ממש איכזב אותי בגמר, הטעות זו אי הבנה, זה יכול לקרות ולגבי מקרים כאלה אני מאוד סלחן. גם הגישה שלו בסדר גמור אלא פשוט הכדורגל. אולי העונה שעברה הייתה עונה בה הכל הלך לו, והוא שיחק קצת יותר טוב ממה שהוא מסוגל. קבלת ההחלטות הייתה נוראית, הדריבלים לא טובים, בעיטה אחת נוראית ממצב די נוח. הוא עדיין צריך לשחק מבחינתי מחר אבל התאכזבתי.

סלטה ויגו לא ניצחה אף קבוצה מהגדולות אבל הייתה מאוד קרובה, היא יותר יציבה ויותר נהנית מהעונה שעברה, אשכרה במקום המוליך לליגה האירופית. העונה כבר נעצרו כמה רצפים ארוכים שלנו וחבל, היא מסוכנת. לשחקן יש רגע בשנה שכל בעיטה גול - אז בורחה איגלסיאס. קשה לי לראות את ההגנה הפצועה שלנו לא סופגת.

כבר הרבה זמן ששחקן שלנו, באף עמדה כמעט, לא נתן כמה משחקים טובים ברצף. לתשומת ליבך למשל קיליאן אמבפה, וגם ויניסיוס ג’וניור. אפשר לשבת, ליהנות מכדורגל ולהשיג תוצאה טובה? למשל 0:2 כזה?

תמיד כשיש משחק בשעה שכזאת אז אני מסדר את היום שלי ככה שאצליח לראות את המשחק. הפעם יש לי את כל התירוצים לא לראות את המשחק. נראה עד כמה אני באמת אצליח.

לילד הזה מגיע לשחק יותר; הוא טכני, מחפש תמיד את השער ויש לו בעיטה מדהימה, מה שגם כל הרמה שלו לרחבה היא פוטנציאל למצב מסוכן.

כל משחק כזה מגדיל את הנקודות חובה של אנצ’לוטי על הייבוש המתמשך של גולר לאורך העונה.
הנייחים שהוא בועט הם רמה מעל שאר הבועטים שלנו…

אלוהים איזה כיף זה שיש שחקן שמשחק לעומק, כמו מים קרים במדבר.
מסירות עומק, תנועות לעומק, מצבים נייחים מסוכנים, איזה שחקן נפלא זה גולר.
מוסיף יצירתיות ויציאה מהשבלונה לקבוצה הסופר דופר שבלונית שלנו
כולה סלטה, אבל כישרון ואינטליגנציית משחק יש לו בארגזים.

אחלה בלם זה החקובו ראמון הזה אה? לא פעם ראשונה שהוא עולה והופך את המשחק.

חיל מנזאנו ממשיך עם שיפוט האימים שלו נגד ריאל, שער מקרן שלא הייתה ולא נבראה, בעיטה ברגל של ואלוורדה לא פנדל…
והשער השני רשום על טשואמני שלא סגר את השחקן שעשה תנועה.

ועבירה של שלקן אדום שווה אדום, איך בלם סלטה לא קיבל אדום?

אין נחת מהקבוצה הזאת העונה… גמרו אותנו.

image

קפה טורקי| אני הולך להיות מזוכיסט ולצפות במשחק המלא ממש עוד מעט אחרי יום ארוך בעבודה, אבל לא התאפקתי עם תגובת המחצית. ו"מהמידע" שאספתי והדקות שכן ראיתי ככה קצת בטלפון - לדעתי אנחנו פשוט משקרים לעצמינו. טיבו קורטואה אדיר, קיליאן אמבפה גם כן, ארדה גולר במומנטום. אבל הקבוצה רעה מאוד. אין ניצחון קל, הכל בשיניים, הכל לחוץ, הכל חאפר, הכל מעצבן. אני כמעט נאלץ להיות ברנד שוסטר גרסת מאי 2025. איך ננצח ככה בקלאסיקו איך?

אתם יודעים, אם ריאל מדריד לא הייתה מנצחת היום, בתסריט הפסימי ואתם מבינים את המתמטיקה - ברצלונה יכלה לחגוג לנו על הפרצוף אליפות במונז’ואיק אם הייתה מנצחת אותנו בקלאסיקו. על פניו היו לשחקנים הרבה מאוד סיבות לעלות בטירוף ולתת בראש. לפצות קצת את הקהל על גמר הגביע, לשמור על הליגה בחיים, להגיע במומנטום לקלאסיקו, וגם על הגאווה שלהם כספורטאים, וכלום.

זה ממש מייסר לראות את המצב הראשון הגדול במשחק מגיע מצד סלטה ויגו, שטיבו קורטואה משתטח שם והודף נגיחה אדירה של מרקוס אלונסו. ואת זה שעד לשלבים האחרונים ה-XG שלהם גבוה יותר. או זה שגם עם ארבעה קשרים - כצפוי - אנחנו לא באמת יציבים מאחורה, בכל כך קלות סלטה יצאה להתקפות וזה גם בלי יאגו אספס שעלה לשחק רק לחצי שעה.

עד להברקה של כוכב אחד שהעז, חצי השעה הראשונה: אחזקת הכדור הייתה איזה 70-30 באחוזים אבל זה הרגיש שלא, שלא חיברנו שלוש מסירות. בטח טיבו קורטואה מסר לבלם ואז הבלם מסר למגן. לוקאס ואסקס היה היחיד שרץ, הכל היה פרוץ מאוד. ויניסיוס ג’וניור לא הצליח בדריבלים, הניף ידיים, פעם אחת בעט מרחוק וזה היה לקיבינימאט. מה הסיכוי שאחרי 15 משחקים גרועים עד בינוניים - דווקא במשחק הכי חשוב הוא יתעלה?

בהסתכלות על שני הבלמים הצעירים שלנו אני חושב שהתגובה ההגיונית היא יותר ג’אקובו ראמון - מהסס, חסר ביטחון, מושפע מהכאוס הכללי, לעומת ראול אסנסיו שהוא ילד מהסוג של רפאל ואראן הילד או סרחיו ראמוס, כזה שבקושי טעה. הוא בקושי שיחק העונה, קרלו אנצ’לוטי אשם בכך. עדיף שהוא יהיה הבלם הרביעי ולא דויד אלאבה הגמור או חסוס ואייחו.

פחות אוהב אמירות בומבסטיות ולשחרר הבטחות, אני אגיד ככה: ארדה גולר לא כישרון כמו לאמין ימאל, סבבה? אני אוהב את מה שאני רואה כרגע ולא רוצה לחשוב כל כך רחוק. לא חושב שהוא הדבר הגדול הבא בהכרח. יקח לי זמן לשנות את דעתי. אבל הוא שחקן מעניין. מה שבטוח שזו בושה וחרפה שרודריגו היה טאבו בהרכב. גולר יוזם ו’מורד’ בניגוד לברזילאי. קרלו הרס השנה לא פעם מומנטום של שחקנים שהם שחקנים משלימים כדי לחזור ל-11 שיש להם טאבו. גם גולר סבל מזה. הרבה יותר קשר מרכזי מאשר שחקן כנף. יש לו רגל שמאל מפחידה והוא חייב לבעוט. זה חסר לנו, והמצבים הנייחים חסרים לנו, והפס שלו לקיליאן אמבפה - זה פס שהזכיר לי קצת את גוטי. זה לשחק לעומק. לפעמים צריך לתת לאחרים לשחק כדי להעיר את החבר’ה הבכירים.
רודריגו של חודש פברואר ואילך עושה גול כזה? אני שואל ברצינות. הוא מנסה בכלל? הוא בועט בכזה ביטחון שיהיה גול? אני לא חושב.

יום העבודה של קיליאן אמבפה: המציא גול אחד משום מקום והשער השני גם כן נהדר. כל מה שאתה רוצה מחלוץ. זה מה שחלמתי עליו שנים - חלוץ מהיר שאפשר לשלוח אותו לעומק. עם קארים בנזמה זה היה מסובך, גם עם חוסלו זה לא היה עובד. הרי לקארים הייתה עונה שהכל נדבק לו אבל היה קצת איטי, מה לעשות, צריך את הכדור לרגל, הרבה פעמים נתפס בנבדל. אמבפה לא היה יציב מספיק השנה אבל אם יש סיבה להאמין שאפשר לעשות משהו בקלאסיקו - זה הוא. אולי פעם אחת גם אנחנו נביך את ברצלונה בזכות המהירות שלנו בחלק הקדמי וקו ההגנה הגבוה שלה?

לנו לא היה משחק בחצי גמר ליגת האלופות באמצע השבוע נכון? אז למה השחקנים גמורים ולא מסוגלים לרוץ? גם עצלנים ללא ספק וגם קצת…בעייה. עוד מעט יתחילו שוב הזמירות על הסגל. אין לנו שחקני הגנה בהחלט. השאר? גם בצל הנעדרים: לוקה מודריץ’ מהספסל, ברהים דיאס מהספסל, אנדריק מהספסל. זה בסדר. האללה מדריד