יותר מדי ממהרים לשלוף את המילה בלוף, אורליאן טשואמני נתן חצי עונה ראשונה מצוינת עד המונדיאל.
במונדיאל סחטו אותו עד השנייה האחרונה + פציעה שבאה בעקבות העומס על השריר וזה קצת בלבל אתכם,
הכל בסדר חברים לא צריך לאבד עשתונות. תנו לו לנשום.
אני אישית בטוח, לא חושב, בטוח - שהוא הולך להיות הקשר האחורי הטוב בעולם בנקודה מסוימת.
מחויבות לרדת לגליצ’ים ולהתלכלך זה משהו שאפשר ללמד ולהטמיע בשחקן.
השחקן הזה נכס, יש לו את כל הנתונים הפונדומנטלים להיות כמו קאסמירו, בנוסף ליכולות אחרות שלקאסמירו לא היו.
ושוב, אנחנו צריכים להבין שאף פעם לא יהיה תואם 100 אחוז לאף שחקן, בדיוק כמו בדיונים על ג’וד-מודריץ’.
וזה לא משהו רע, הספורט הזה דינמי והקבוצה הזאת במיוחד צמאה לחידושים.
לגבי כל מה שנאמר פה על רודיגר, הוצאתם לי את כל המילים מהפה, עם כמה עם כמה שאני אוהב אותו.
בקיץ הייתי בטוח שנחת פה בלם טופ 3, כרגע נראה כמו שילוב של אלבארו מחייה ופאקו פאבון.
צ’ומה חייב לשחק דאבל פיבוט עם קמאבינגה, זה יעזור להגנה שלנו וישחרר עוד שחקן למשימות התקפיות.
ומה זה הקטע של חייב לרדת לגליץ’ ? שני קשרים אחוריים מהכי טובים בהיסטוריה בתפקידם שאני אישית הכי אוהב גם לא ירדו לגליצ’ים כמו קסמירו, אני מדבר על מקאללה והתאום שלו בעל 8 הריאות קאנטה.
בקשר לאלאבה אני חושב שאם הוא רוצה להאריך את הקריירה שלו עדיף לו לחזור לתפקידו המקורי כמגן שמאלי.
את המשחק עצמו לא ראיתי כי אני לא נוהג לצפות במשחקי אימון, מהתקציר רואים איזה אניגמה זה ויני, מוסר בפאלש מסירת אמן שמסתובב מעבר לבלם היישר לרגלו של בנזמה שעושה תנועה, ממש רונאלדיניו ורגע אחרי הוא כבר עם פעולה של ראובן עובד לעניים
קלוד מקאללה היה כלכך זריז ועם מיקום מדהים אז כן פחות היה צורך שיירד לגליצ’ים. זה נקרא להיתלות באילן גבוה. גם לא ממש הבנתי, גם קשר מרכזי שהוא לא “גרזן” אפור כמו גאטוסו של פעם - כן יכול לרדת לגליץ’. זה סגנון משחק ונכונות. עוד שנתיים טשואמני כן יעשה זאת? יש מספיק שחקנים באמצע שיידחפו קדימה בדרכם ובסגנונם. ממנו צריך הגנה. אנפילד עוד תשעה ימים זה מבחן. ואגב זה הגיל שהוא צריך לשחק כל הזמן. “נסחט” עד תום - או.קיי הרי לא מדובר פה על קרוס או מודריץ’.
תוהה ביני לבין עצמי מה ההגנה הכי טובה שלנו. כנראה עם לוקאס כמגן בשל המהירות ונאצ’ו הבלם הטוב בסגל ליד מיליטאו.
למה לא להיתלות ? צ’ומה שחקן צעיר עם פוטנציאל אדיר, ההגנה והזריזות זה לא מה שימנעו ממנו להגיע למקאללה אלא יכולת הכידרור והשליטה המופלאה לשמור על הכדור בשטחים צפופים שהייתה למקאללה, צ’ומה יכול להשתפר גם באספקט הזה אבל כנראה לא לרמה של מקאללה(תשים לב כמה פעמים רשמתי מקאללה בפיסקה האחרונה, זה רומז לכמות החיבה שאני רוכש לשחקן הזה)
לרדת לגליץ’ זאת לא דרישה מקשר אחורי, מספיק שיעשה את העבודה ההגנתית שלו.
-לא משוכנע שיש לדויד אלאבה את “כושר המשחק” והיכולת לעשות ספרינטים כמו בימיו בבאיירן מינכן על כן המגן השמאלי שלי כן יהיה פרלאן מנדי ככל הנראה. אנטוניו רודיגר לא שווה הרכב כרגע והייתי משחק עם אדר מיליטאו. רודיגר משחק עוד ועוד ועוד משחקים ליד כל מיני שחקנים וזה לא משתפר מספיק. זה גם לא רק עניין של תיאום אלא הרבה מאוד טעויות אישיות אחרות. אני חושב שאם נדפדף בירכתי דיון הפנטזיות והעברות כששמו של הגרמני קושר אלינו - תוכלו לראות שהייתי סקפטי.
-לגבי אורליאן טשואמני אתה שוב חוזר על מה שמבחינתי זה אקסטרה, ואני דווקא כן חושב שיש לו - באופן כללי, לאו דווקא בהשוואה לקלוד מקאללה. הוא לא מבצע מספיק עבודה שחורה לדעתי. לא זוכר מקרה העונה שאמרתי ‘וואו איזה מזל שהוא שלנו’ וכן הלאה. הוא קודם כל צריך לעזור לנו הגנתית בניצחונות במאבקים (משוכנע שיביאו לי נתון שכביכול יסתור את דבריי), גליצ’ים, קשר אחורי שהורס מתפרצת וכשהיריבה דוחפת אותנו לשער שלנו אז יש קשר אחורי, אני לא מדבר אפילו על להיות בעל הבית וברור לי שמה שיש כרגע זה לא התוצר הסופי. אני לא אמרתי שהוא פלופ, אני אמרתי שהוא אכזבה, ועוד לפני המונדיאל.
תשמע אני תמיד בעד לחפור בסטטיסטיקות, אפשר להבין מזה הרבה אבל אתה לא יכול להשוות נתונים של קשר אחורי בליגה הספרדית אל מול הפריימר ליג.
כשהמצ’אפ שלך הוא מול אוסקר טרחו, דני פארחו וסמו קסטייחו ברור שמבחינה סטטיסטית אתה תנסה פחות פעמים לתקל ולחלץ מאשר אם המצ’אפ שלך יהיה פודן, ברונו פרננדש או אפילו שחקנים כמו מיטומה או ג’יימס מאדיסון.
מהנתונים עולה באופן ברור העובדה שהוא פשוט מתקל פחות או לפחות מנסה פחות פעמים, לאו דווקא נתונים לרעתו.
אני לא בא נגדו, אלא אני בא לטובתו.
מובן שלא ניתן להשוות בין הליגות על מנת להבין כמה הוא טוב כיוון שבאנגליה יותר תוקפים לעומת ספרד שיותר טקטקית.
אבל ניתן לראות עפ"י הנתונים שהוא לא פחות רע מאף אחד מבכירי הקשרים האחורים בפריימריליג.
השוואה מול הקשרים האחורים שמשחקים איתו באותה ליגה:
אני אהיה פה ממסנגריו של טשואמני.
מדובר בשחקן צעיר מאוד שמשחק בעונתו הראשונה בקבוצה.
הוא פתח את העונה נפלא וגרם למספר משתמשים פה לשכוח את קאסמירו, אך לאחר מכן הגיע המונדיאל ולאחריו פציעה שממנה הוא עוד לא חזר כראוי. חשוב לציין שגם כל הקבוצה נראית נורא בתקופה הזו, וזה התחיל הרבה לפני חזרתו להרכב.
אני כמובן שלא אפרגן לו ואגיד שהוא מצוין, כי הוא לא, אך אני חושב שזה הרבה יותר מידי מוקדם לקרוא לו פלופ או משהו בסגנון.
חשוב לציין שגם הוא נמצא בקבוצה שלא עוזרת לו לסטטיסטיקות אישיות, אני אסביר:
ריאל משחקת כדורגל איטי.
הליגה הספרדית משחקת כדורגל איטי (כלומר גם רוב היריבות שלנו).
ריאל לא עושה לחץ גבוה.
כלומר, כל סעיף בנפרד, ובוודאי ששילוב שלהם גורר את המסקנות הבאות:
פחות התקפות ל2 הצדדים - משמע, פחות הזדמנויות לחטיפות ותיקולים.
יותר דיוק בהתקפות עצמן - משמע, פחות הזדמנויות לחטיפות ותיקולים.
אני ממש לא חושב שטשואמני גרוע. הוא כמובן שלא נכנס לנעליים של קאסמירו עדיין, אבל אני חושב שזה מאוד לגיטימי שילד בן 23 לא יכנס לנעליים של הקשר האחורי הטוב בעשור האחרון תוך חצי עונה.
בקיצור, תנו לו זמן! הוא נרכש עם מבט לעתיד.
היה מעולה עד הפציעה, היה מעולה במונדיאל, ובכלל תנו לו זמן. זה שהוא נראה מפלצת לא אומר שלא מגיעות לו ההנחות שמגיעות לו כילד. הוא בסדר גמור גם אם כרגע בתקופה פחות טובה.
מסכים עם כל מילה, ואוסיף עוד משהו - העמדה הטובה ביותר בשבילו זה כדאבל פיבוט ולא כקשר אחורי יחיד(כנל קמא ופדה).
הוא צריך עדיין להתרגל לעמדה והוא עמד בזה יפה עד עכשיו
ריאל מדריד זה כבר לא אוסף של כוכבי על שצריכים מאמן שינהל את חדר ההלבשה ולגרום לכולם להיות מרוצים, כרגע יש לנו שחקנים סופר אתלטים מוכשרים וצעירים עם פוטנציאל אדיר וחייבים מאמן עם דרך ושיטה שיוציא מהם את המירב.
יש לנו סגל שעם מאמן נכון יכול לתת יותר מפי 2 ממה שהוא נותן עכשיו.
אני מסכים איתך במאה אחוז והעלתי את העניין הזה בדיון של קרלו אנצ’לוטי. אפשר לציין גם שזו בושה וחרפה להיות בפיגור של 8-11 נקודות מברצלונה, זה כבר לא ‘עונה בה האליפות חמקה’ אלא בדרך להיות מספרים כמו בטרבל שלהם עם פפ גווארדיולה, כשלא היינו במאבק בכלל. וגם בזה המאמן אשם.
אבל לגבי אורליאן טשואמני - שוב, אני לא אגיד שהוא שחקן עצלן או משהו כזה. הוא צריך יותר להתלכלך. ומי אמר שהבאנו אותו כדי שחד משמעית יהיה קשר אחורי עם עוד שחקן ובדאבל-פיבוט? כשרוכשים שחקן בכל כך הרבה כסף יש ציפיות מידיות. וחוץ מקלאסיקו לא עמדנו בפני אף אתגר פסיכי זה לא שהוא שיחק בעונה שעברה באיתיחאד וקטלנו אותו (וטנציאלית) על זה שהוא לא הצליח למנוע את המשולשים של מנצ’סטר סיטי. טשואמני צריך לכל ולעצור מתפרצות כי זה מה שהוא אמור לדעת. גם קרלו לא אמור ללמד אותו היכן לעמוד. לא באמת שיחקנו טוב ב-2023 אבל לי חסרונו לא ממש הורגש.
רוצה להתייחס לזה.
אמירה מעט פופוליסטית ומאוד שגויה.
אתה כמובן שתגיד שברסה לא בשיאה ותגיד שסך הכל מדובר בברסה בינונית של צ׳אבי ולא במפלצת של פפ, אך בפועל על אף שניצחנו את הקלאסיקו נגדם בליגה, הם עם קצב צבירת נקודות של 101.33 נקודות בעונה!
אני אחזור על כך, 101 נקודות בעונה! השיא של הלה ליגה עומד על 100 (ריאל ב2012, וברסה ב2013).
הם אולי לא מרשימים, אך צבירת הנקודות שלהם מרשים בכל קנה מידה אפשרי, אם זה יימשך הם יעקפו את עונות השיא של פפ ומוריניו.
אנחנו מצד שני בעונה סולידית ביותר. אין פה עונה היסטורית מבחינת נקודות אך גם ממש לא עונת נפל. אנחנו עם קצב צבירה כמו של כל האלופות בשנים האחרונות (פלוס מינוס נקודה). לא מדובר פה בנפילה כמו 2018 או 2013.
אני מסכים שאנחנו יכולים להשיג יותר מקרלו. אבל הוא לא האשם לדעתי.
הבעיות שלנו הן מהראש! הן מנשיא שכבר שנים מזניח כל עמדה שאינה אמבפה, וגם אותו לא מצליח להנחית.
נשיא שאיש לא יפקפק בהיותו מדרידיסטה אמיתי, אך צריך להודות באמת ולהגיד שב5 השנים האחרונות טועה יותר מאשר פוגע. נשיא שב5 שנים האחרונות השקיע יותר בלכתוב את שמו על האצטדיון החדש מאשר לעזור לקבוצה שלו.
אני לא רוצה שילך כי אני עוד מאמין בו, אבל אי אפשר לוותר לו על האשמה שבמצב ולהעביר אותה לקרלו.
עם כמה שאני תמכתי בהגעתו של קרלו לקדנציה הנוכחית, אני יודע בהחלט שבסוף העונה צריך להפרד בצורה יפה. אנחנו זקוקים למאמן שיבנה פה משהו, וזו לא החוזקה שלו. אך אני פשוט שלא יכול לראות את מקהלת ההאשמות האוטומטיות למאמן. את ההפיכה של התפקיד לאיזה שק חבטות של נשיאים כשלא הולך, לאיזה “קלף יציאה מהכלא” שהם שומרים כדי להרגיע את הרוחות.
אם אנחנו כאוהדים נאמין שהבעיה היא החלפת המאמן, אז זה גם מה שפרז ימכור לנו. החלפת המאמן היא אולי רצויה, אך ממש לא צריכה להיות בראש סדרי העדיפויות של הקבוצה בקיץ.
כי הליגה מאוד חלשה ובהרבה מקרים המזל היה לצידם, הם לא משחקים טוב, אפילו לא קרוב לטוב, יש להם המון משחקים שהם ניצחו 1-0 קטן במשחק מאוד חלש כשברוב המקרים עם החמצות מזעזות של היריבה/הצלות לא מהעולם הזה של טר שטגן בדקות האחרונות, אני מניח שזה לא יצליח עד לסיום העונה ואם הם ימשיכו לשחק כך גם הם יגיעו לתקופה לא טובה, איזה הפסד ואז תיקו שמזעזעים אותם, הבעיה שנראה שאנחנו לא נהיה שם כדי להלחיץ אותם.
הרבה יותר קל לנצח כשאין קבוצה שמלחיצה אותך, אנצ’לוטי עם בחירת הרכבים מזעזעת מאבד נקודות בכל מקום אפשרי, הסגל שלנו לא הכי טוב בעולם, אבל הוא גם לא ברמה של הכדורגל שאנחנו מציגים, במקום להעלות את הקצב ולשחוט קבוצות הליגה הספרדית החלשה אנחנו נגררים למשחק העומד והאיטי שמבזבז המון דקות.
בליגה הספרדית לתת ליריבה להניע כדור זה לתת לו לבזבז זמן יקר, הם לא יתקפו במספרים גדולים כך שתוכל לחטוף את הכדור ואז לצאת למתפרצת, הקבוצות בעצם מגנות מולנו עם הנעת הכדור, אם לבזבוז זמן יקר ואם לקחת אוויר ולסדר מחדש את ההגנה וכל אחד יחזור לעמדה שלו, יש לנו סגל סופר אתלטי, יש לנצל אותו ללחץ גבוה ולא לתת ליריבה להצליח לחבר יותר מ 2 מסירות.
בקיצור, קרוס ומודריץ’ שמתמסרים באמצע המגרש באיטיות וממזמזים את הכדור ומשחקים כדורגל איטי ושבלוני(בסוף תמיד הכדור יגיע לויני, אז ההגנה עומדת ליד ויני ומחכה) ולעמוד ולהסתכל ולתת לקבוצה השנייה להניע ולמזמז את הכדור ובכך לשרוף דקות יקרות לא יביאו מספיק נקודות, זה יעבוד רק כשבנזמה בעונה כמו עונה שעברה.
ובסוף טשואמני ופדה אשמים
אם יבקשו מקלופ לרשום 5 שחקני קישור שהוא הכי רוצה אני מבטיח לכם שצ’ומה, פדה וקמא יופיעו ברשימה. אצלנו אחד משחק קיצוני והשני מגן והשלישי נקטל.
אבל אתה מבין שכל זה לא משנה דבר מבחינת הנקודות?
אני לא אומר שאנחנו קבוצה מספיק טובה או שאנחנו מספקים עונה נהדרת. אני טוען שאי אפשר להסביר זאת על ידי השוואה לקצב צבירת הנקודות של ברסה. בהשוואה לקצב ההוא, גם ריאל של זידאן ב2017 הייתה מאבדת את האליפות בפער של 8 נקודות.
אנחנו בשיא התקופה הרעה. הגענו לפער של 8.
תיקו והפסד של ברסה ואנחנו בפער 3, כלומר ניצחון שלנו בקלאסיקו ונהיה מקום ראשון.
כלומר אנחנו בהחלט נלחיץ אותם במצב כזה.
לא בהכרח, זה גם גורם לשאננות ולא במקרה קבוצות שפותחות פער גדול לרוב מאבדות חלק ממנו.
מסכים בהחלט.
לגבי כל מה שכתבת בהמשך ההודעה גם.
אפילו כתבתי את זה:
הקבוצה שלנו נראית רע, אך לדעתי לפני שהמאמן אשם, אשם פה פלורנטינו עם הבניה המזעזעת שלו.
דרך אגב, אם בקלופ עסקינן. המערך של קלופ מבוסס מאוד על המגנים. זה לא היה עובד אצלינו בצורה כזו חלקה עם קרבאחל ומנדי.
הלוואי שקלופ יגיע, אבל הכי חשוב זה שפלורנטינו יפתח את הכיס.
אבל למטבע יש שני צדדים, אני לא באתי לזלזל בברצלונה, אני הצגתי קו, מתוסכל אפשר לומר, של אוהד ריאל מדריד שרואה את הקבוצה שלו כבר לא ‘גונבת’ ניצחונות או מנצחת תמיד במינימום כדורגל. הליגה הספרדית חלשה. הם בקצב נקודות גבוהה מאוד ואנחנו בקצב צבירת נקודות עלוב, בכל מוקש אנחנו נופלים מאז המונדיאל. ראיתי את ריאל כפייבוריטית לזכות בתואר בקיץ, מילא שזה לא יקרה אבל לא יכול להיות שעוד ליגה הולכת לים בפברואר. וברצלונה בטח לא גונבת, היא מצליחה לנצח את המשחקים הקשים בשיטתיות. היא יותר רעבה, ההגנה שלה טובה יותר.
אנחנו באים למשחק צמרת כמו נגד ויאריאל ורדומים, לא אשכח איך אחרי 17 שניות איבדנו כדור, אחרי חצי דקה הייתה להם קרן, בדקה השלישית מצב לגול ואחרי רבע שעה כבר יכולנו להיות בפיגור 2:0. כמובן שזה נאמר בקירוב מבחינת הזמנים אבל לא רחוק מזה.
אנחנו בשיא המשבר ועדיין בקצב צבירת נקודות שהיה מקנה לנו אליפות בכל העונות האחרונות (פלוס מינוס נקודה). מאמין שבכל אחת מהעונות הללו היה זמן בו האלופה הייתה בקצב צבירת נקודות נמוך משלנו עכשיו.
אני חא בא להאדיר את הקבוצה, רק לתת קצת פרופורציות. אנחנו בכושר עלוב, אך קצב צבירת הנקודות שלנו סביר. אנחנו לא 11 נקודות אחרי ברסה חלשה, אנחנו 11 נקודות אחרי הקבוצה עם קצב צבירת הנקודות הגבוה בהיסטוריה של הליגה.
כל זה לא סותר בעיות כאלה ואחרות שיש אצלינו. רק רציתי להמנע מאמירות פופוליסטיות.