אני לא זוכר מתי ראיתי מבארסה שתי מחציות כל כך שונות. זה מדהים כמה אינטנסיביות מוסיפים לנו הילדים+פיאניץ’.
במחצית הראשונה יכלנו לראות את כל מה שלא טוב במערך 4-2-3-1 של קומאן. זה לא שהקישור לא טוב, הוא לא קיים אצלנו במערך הזה. נחמד מאוד שבעקבות זה דה יונג משחק “בעמדה שלו”, אבל זה גורם לבוסקטס להיראות יותר גרוע ובהתחשב בכך שהוא גם ככה בירידה זה עוד יותר נורא. בנוסף זה פוגע לדעתי ביכולות הקבוצה בכללי, וכמו שטענתי שצריך לחשוב פחות על הביטחון של גריזמן ויותר על הקולקטיב, כך גם במקרה דה יונג, לא משנים מערך בשביל ששחקן אחד ירגיש יותר בנוח.
החילופים של קומאן במחצית היו מעולים (עד החילוף ההזוי של פאטי וברייטוויט). דמבלה מנסה יותר מדי דריבלים במקום דאבל-פסים ולחפש חורים בהגנה ולנצל את המהירות שלו ללא הכדור, בוסקטס עם כל הצער (לא יכול לתאר כמה אני אוהב את השחקן הזה) לא תורם ואף פוגע באינטנסיביות וברמת הלחץ של הקבוצה. פיאניץ’ עוד לא לגמרי התאקלם אבל הוא מזיז את הכדור מהר, רץ המון וזה ממש מורגש ומוסיף. טרינקאו נראה עדיין חסר ביטחון אבל לאט לאט הוא בונה אותו, ולי היה נהדר לראות אותו עושה עבודה של קיצוני אמיתי, תנועה טובה קדימה בלי הכדור, דריבל, מנסה לא מעט דאבל-פסים. מבחינתי יש למה לצפות ממנו. בצד השני פאטי, עוד קיצוני אמיתי שיודע לאיים וליצור בלאגן, כבר סוג של התרגלנו.
כל זה מביא אותי לדבר שממנו הכי נהנתי אתמול במחצית השניה, כמות המצבים. אנחנו יותר מדי למודי ניסיון, בטח בשנים האחרונות, שמול קבוצות שעושות בונקר אנחנו מגיעים למצב וחצי במחצית, וגם זה רק אם מסי תפס יום סביר ומעלה. תמיד מנסים כולם דרך האמצע וכמובן לא יוצא מזה כלום. אתמול עם טרינקאו ופאטי שריווחו את המשחק ויודעים לאיים מהאגפים ולא רק מהאמצע, עם פדרי ופיאניץ’ שהוסיפו דריבל טוב (בעיקר הראשון) ומשחק לחץ מעולה, הגענו ללא מעט מצבים. את חלקם הצעירים בזבזו כשלא בעטו בזמן (או בכלל), את חלקם החמצנו ואת חלקם פאצ’קו לקח בצורה מעולה. אבל כמות כזאת של מצבים מול בונקר, מדהים בעיניי.
לפדרי מגיע פסקה משלו, הוא פשוט מעולה בעיניי, אולי השחקן הכי טוב שלנו במחצית השנייה. הוא נמצא כמעט בכל אזור, הוא יודע למצוא את השטחים המתים בקישור ולהיכנס אליהם, ראיית המשחק שלו מעולה, משחק הלחץ גם כן. הוא משחק באינטנסיביות גבוהה מאוד, לא פעם ולא פעמיים יורד להגנה ומחלץ כדורים או לוחץ עד לכדי איבוד כדור. קשה לראות אותו משחק ולחשוב שהוא עוד לא בן 18. יש בגרות במשחק שלו והוא מבין את המשחק בצורה מעולה, בטח לגילו.
אותי מאוד מעניין לראות את בארסה משחקת 4-3-3 כאשר ההגנה היא אותה הגנה מינוס רוברטו פלוס דסט, קישור המורכב מדה יונג, פיאניץ’ ופדרי (עם פוץ’ ברוטציה איתם), מסי כחלוץ ופאטי וטרינקאו כקיצוניים. כמובן שהסיכוי שזה יקרה הוא אפסי, אני לא רואה את קומאן משנה מערך גם אם יפסיד את חמשת המשחקים הבאים, אבל כיף לפנטז.