Pretemporada 2026/27: ניצחון 1:2 על פרנצווארוש - ריבאס הבלם ואספי הבקיעו

ביום שני, תאריך ה-13 ביולי זה קורה. המונדיאל עדיין לא יסתיים אבל אט-אט הכדורגל האמיתי יתחיל לחזור. ריאל מדריד תחדש את אימוניה לקראת עונת 2026/27 עם ז’וזה מוריניו. השחקנים יגיעו בבוקר ככל הנראה לבדיקות רפואיות בוולדבבאס ויחזור שוב לאימון בכורה, כמובן בהרכב מצומצם מאוד-מאוד.

ריאל תחל בסגל חסר כמובן עם 11 שחקנים בלבד מהקבוצה הבוגרת שחלקם פצועים כמובן - אדר מיליטאו, פרלאן מנדי ורודריגו. השחקנים שיהיו הם אלה שלא זומנו למונדיאל: אנדריי לונין, דין האוסן, ראול אסנסיו, אלבארו קארראס, טרנט אלכסנדר-ארנולד, פרנקו מסטאנטואונו, אדוארדו קמאבינגה וגונסאלו גארסיה. בלי אף שחקן רכש כמובן. השחקנים שהודחו מהמונדיאל כבר בשלב הבתים בין היתר הקפטן פדה ואלוורדה וגם ארדה גולר - יצטרפו מוקדם ביחס לשאר וכן אנטוניו רודיגר שסיים את דרכו בשלב 32 האחרונות. נציין כי חלק מהשחקנים במבחן.

אחת הסוגיות שנדונו הייתה כיצד ליישם את האימונים וההכנות הראשוניות לעונה שבה ריאל מדריד תעמוד בפני לחץ משמעותי לזכות בתארים וכמובן הרצון לצמצם את הפציעות. מוריניו דן עם המועדון באפשרות לקיים מחנה אימונים טרום עונה מחוץ לספרד הקיץ, תוך שהוא פוסל בתחילה את ארה"ב עקב התנגשותה עם גביע העולם. בסופו של דבר, תופעל שיטה דומה לזו של טרום העונה שעברה, כאשר רוב האימונים יתקיימו במתחם האימונים של ריאל מדריד סיטי ויכלול משחקי ידידות.

מחזור הפתיחה נגד ריאל סוסיאדד יידחה, כך המבחן האמיתי של הקבוצה יתחיל ב-23 באוגוסט במשחק חוץ נגד אספניול. בין-לבין הקבוצה הכריזה רשמית על השתתפותה בטורניר תרסה הררה לראשונה מאז 2013 ותפגוש את דפורטיבו לה קורוניה ב-12 באוגוסט באצטדיון הריאזור ב-22:00, קצת לפני מה שהיה אמור להיות משחק הפתיחה בליגה. לפי דיווחים שהיו, ריאל תשחק באחת באוגוסט נגד פיורנטינה במשחק ידידות באוסטריה. כמו שאתם רואים אין צפי לחזרת טורניר גביע הברנבאו המסורתי גם כמעט עשור אחרי המשחק האחרון (קיץ 2017).

התאריכים שיש בינתיים - יעודכן בהמשך

12/07 - הקבוצה מתחילה את אימוניה
01/08 - משחק אימון נגד פיורנטינה באוסטריה - רשמי
12/08 - משחק אימון נגד דפורטיבו לה קורוניה בריאזור
16/08 - ריאל מדריד נגד ריאל סוסיאדד - מחזור הפתיחה שככל הנראה יידחה
23/08 - אספניול נגד ריאל מדריד - מחזור שני בליגה

בונוס מה-AS: תאריכי החזרה של השחקנים לאימונים:

כמובן שמדובר בתאריכים משוערים. החמישה שהגיעו לחצי הגמר יחזרו אחרונים מהחופשה - בין החמישה לעשרה באוגוסט. הראשון להתייצב בוולדבבאס מבין הנציגים במונדיאל הוא ארדה גולר - כבר בעוד חמישה ימים, למחרת פדה ואלוורדה. דנזל דומפרייס ואנטוניו רודיגר אמורים להגיע ב-21 ביולי, כשהמגן ההולנדי צריך להיות מוצג גם כשחקן המועדון. ויניסיוס ג’וניור אמורים להופיע כמו גם אנדריק ב-27 ביולי.

היום בערב תקיים ריאל מדריד טסט ראשון לעונה - משחק אימון נגד אלקורקון בוולדבבאס, אפשר יהיה לראות באתר הרשמי\ערוץ הטלוויזיה את המחצית הראשונה. ארדה גולר ופדה ואלוורדה הם השחקנים היחידים מבין אלה שהיו במונדיאל ויעמוד לרשות הקבוצה.

מה שידוע:

• ה-24/07 - משחק אימון נגד אלקורקון בוולדבבאס
• ה-28/07 - משחק אימון נגד לגאנס בוולדבבאס
• ה-01/08 - משחק אימון נגד פיורנטינה
• ה-08/08 - משחק אימון נגד פרנצווארוש בהונגריה*
• ה-12/08 - משחק אימון נגד דפורטיבו לה קורוניה (טורניר)
• ה-16/08 - משחק אימון נגד שאלקה - רשמי

•ה-22/08 - משחק פתיחת הליגה נגד אספניול בחוץ [מחזור הפתיחה נדחה בעקבות נציגינו הרבים בחצי גמר המונדיאל].

*ההיסטוריה של ריאל ופרנצווארוש היא סביב ראול. בעונת 1995/96 כבש את שעריו הראשונים בליגת האלופות (בעונת הבכורה שלו בקבוצה, ריאל לא השתתפה בליגת האלופות) נגד הקבוצה ההונגרית בניצחון 1:6 בסנטיאגו ברנבאו בשלב הבתים במחזור השלישי. הוא גם בישל פעמיים. במשחק החוץ אגב התוצאה הייתה 1:1

רק אני או שלמרות כל השינויים פתיחת העונה הזאת לא מרגשת?

אם תהיה רכישה של רודרי אתה תחכה שעתיים לפני המשחק מול הטלוויזיה לקראת המשחק הראשון של העונה

זה לא אותו דבר עבור השחקנים לשחק מול יריבה כזאת, בלי הלחץ האדיר הזה שיש עליהם כשמדובר בהתמודדות במסגרת סיבוב ג’ של גביע המלך.

חייב להגיד שכמה שנים שלא התרגשתי ככה מפתיחת עונה. התבטאתי המון על הסלידה שלי ממוריניו ואיך שהקדנציה הקודמת שלו הסתיימה אצלנו. מוריניו, מבוגר בעשור פלוס, הוא כרגע בעיקר מעורר אצלי סימפטיה. דמות הסבא לגמרי עושה לי את זה, בוודאי כמי שטוען לפעמים שאצלנו זה קודם כל היכולת לשאת משקל על הכתפיים. העובדה שעובדים בקיץ גם כן משמחת. כמה החתמות מעניינות שלגמרי עושות חשק לראות משחק.

אני מודע לכך שככל הנראה אינני צפוי לראות את הכדורגל שאני אוהב. אותו איש שהביא לשלמות את משחק המתפרצות לפני 15 שנה הוא גם מי ששיחק מאז בעיקר כדורגל משעמם. לעיתים התעקש/התחבר לשחקנים שהם קצת אנטי כדורגל, או העלה קבוצה שמשחקת פחות טוב ממה שהסגל שלה שווה. לפעמים סתם הביך את עצמו כמו שהיא יודע. לא יודע איזה טריק מקצועי כבר נשאר לו. מצד שני, ואם חיים בסבבה עם החלק האסתטי, אז יש תקווה להנות מקבוצה שחוזרת להתחרות אחרי שנתיים. אני סומך עליו שינקה מהר מאד את מי שלא עומד בסטנדרט מקצועי בסיסי, ויעזור להיפטר מתחושת הגועל האופיינית לאחרונה, לצערנו.

כרגע לגמרי טים מוריוניו, ושיתחיל כבר.

מצטרף עם שינוי קטן בעקבות הפרספקטיבה שלי כמסמפט מוריניו - נראטיבית יש פה אירוע מעניין. צ׳אנס אחרון, משום מקום, להוכיח שהוא בכל זאת לא דינוזאור, ובמקום שבו המורשת וההילה של ״המיוחד״ התחילה להיסדק באמת. אצלנו לראשונה הוא לא עזב כגיבור מדהים שהשיג הכל. אני הראשון לומר שהקדנציה שלו אצלנו היתה הצלחה ואפילו גדולה, אבל חוסר היכולת להחזיר אלינו את הצ׳מפיונס נתפס אחרת לגמרי, ובצדק, מהכשלון לזכות בו בצ׳לסי, מועדון על שמוריניו לחלוטין בנה ב-10 אצבעות (ושטרות רבים כמובן). האליפות לאחר מכן בצ׳לסי היתה גדולה, אבל בדיעבד זו היתה סוג של שירת הברבור שלו כמאמן על אמיתי.

סוג אחר של ריכוד אחרון. נקווה שלא ייגמר כמו מייקל בוויזארדס. אני אופטימי ומתרגש.

אני רגיל לקרוא לפני כל עונה על הרבה אוהדים שזה לא מרגש אותם בכלל וזה מגניב כנראה לומר שזה לא מרגש, ואחר כך הפוסט הראשון כבר במחצית מגיע מ…

-הקדנציה של ז’וזה מוריניו אצלינו לא הייתה הצלחה גדולה אבל לבטח לא כישלון. זו לא הצלחה לא בגלל שהוא לא הביא את הצ’מפיונס - הודחנו בחצי הגמר, בפעם השנייה בעיקר בגלל מזל רע - אלא בגלל העונה השלישית בה גמרנו את הליגה עוד לפני החורף, האווירה בחדר ההלבשה ואפילו לא זכינו בגביע המלך באצטדיון הביתי.

-כנראה שהקבוצה הזו כן צריכה רס"ר משמעת, הדברים שגרמו לי להתבייש בקבוצה בשנה שעברה לא היו בהכרח על כר הדשא אלא המסביב, שחקן בכיר שמרסק את הסמכות של המאמן וכביכול מביא לעזיבתו, המכות בחדר ההלבשה ועוד ועוד. אגב, מוריניו מהמתלוננים הגדולים ביותר על השיפוט, אז בפעם הראשונה שנקופח או יחשבו שקיפחו אותנו - תהיה חגיגה.

-הוא קיבל קבוצה מעולה כבר ב-2009 אבל הרכישות של אנחל די מאריה ומסוט אוזיל היו חכמות מאוד וגם לוקה מודריץ’ ואולי טוב שאין איזה כוכב גדול בינתיים ולראשונה מזה הרבה זמן השלם יהיה גדול מסך חלקיו.

-יורגן קלופ לא היה על המדף כי הוא לא רצה, אני לא הייתי בוחר במאמן אחר שהוא חסר ניסיון עם כמה שהוא מודרני, ואני גם כן זוכר לו דברים טובים מהפרק הקודם. הוא יטריף אותם לנצח ולא יוותר להם.

מתרגש. ואני לא בטוח שהייתי מתרגש ככה אם הייתי אוהד קבוצה אחרת.

כן משהו במוריניו במינוי המפתיע הזה, שפתאום נראה הגיוני ממש

משהו ברכש המריניו-אי, ובכיפוף המדיניות של המועדון לגבי גיל שחקני הרכש, צמרגיש לי שבאו לעבוד.

אני גם חושב שאנחנו עם הגב לקיר כי עוד אליפות של בארסה כבר תהיהבלתי נסבלת ברמה של מטפחות לבנות כבר לדעתי.

וזה מייצר עוד עניין ועוד טרפת.

יש שידור איפשהו של המשחק היום?

עריכה: יש שידור של 22 דקות בערך בrmtv

שמעו נפל חזק עם מסטה… אני לא מאמין שאשכרה האמינו שהפלופ הזה הולך להיות כוכב. הקטע הוא שרק מלראות את תקצירי המשחקים שלו ביטיוב אפשר היה לראות שהוא סתם בלון נפוח

האמת היא שכולנו קלטנו את זה כבר בהתחלה. אני זוכר את ההודעות פה גם באליפות העולם למועדונים.

מתאים לג’ירונה כזה

הסגל לפיורנטינה:

אספי ודמפריז בפנים,מסטנטואונו בחוץ.

אגב מישהו יודע אם צפוי להיות שידור בארץ?

כאמור, הערב ב-19:00 תפגוש ריאל מדריד את פיורנטינה למשחק הכנה שלישי שלה הקיץ אחרי ה-0:1 על אלקורקון וה-1:4 על לגאנס, אך הפעם מדובר בעליית מדרגה שכן המשחק ייערך באוסטריה ולא בוולדבבאס.

מארקה: “‘ריאל מדריד ב’'” לקראת חזרתו המיוחלת של ז’וזה מוריניו - ריאל מדריד פותחת את טרום העונה שלה נגד פיורנטינה בקלגנפורט (19:00), עם סגל חירום מלא בשחקני נוער ורק ארבעה שחקני מונדיאל. הזכירו גם את ההיעדרויות הרבות של שחקנים שהיו אמורים להיות כאן כמו גונסאלו גארסיה ופרנקו מסטאנטואונו אך הם עוזבים, ועוד פציעות ומנוחות כמו לאנטוניו רודיגר ודין האוסן. “ההגנה היא החוליה המדולדלת ביותר בסגל ככל הנראה”.

ה-AS בכותרת: “ז’וזה מוריניו מראה את ידיו” - היום “המיוחד” יחשוף את הסקיצה הראשונה שלו בפרויקט החדש של ריאל מדריד, 13 שנים אחרי הפעם האחרונה. זה כבר לא ניסיון בדלתיים סגורות, אלא משחק נגד יריבה יוקרתית ובאצטדיון מפואר, ביקורת גבוהה יותר ולחץ מצד הקהל, אבל ריאל עדיין ‘זוחלת’ ללא שחקנים רבים. המסע להפוך את ריאל לאלופה בכל מקרה מתחיל היום. דנזל דומפרייס יערוך את הופעת הבכורה וקרלוס אספי בסגל.

לפניכם ההרכבים המשוערים: למעלה מצד המארקה, והם עשו כבוד גם לפיורנטינה, ולמטה ה-AS. מעניין כי שני ההרכבים שונים.

נעשה סדר בהיעדרויות: גונסאלו גארסיה - בדרך לפולהאם, ופרנקו מסטאנטואונו גם כן ככל הנראה עוזב| דין האוסן לא התאמן, סובל מפגיעה קלה, אנטוניו רודיגר מקבל מנוחה, טיאגו פיטארץ’ וראול אסנסיו פצועים.

נוכחותם של השלישייה פדה ואלוורדה-ארדה גולר-אדוארדו קמאבינגה בטוחה, כך גם השוער אנדריי לונין וכן אלבארו קארראס – בטוחה. קבלו את שני שחקני הכנף הצעירים, דניאל יאנייס שהכריע את המשחק נגד אלקורקון עם פנדל מדויק, וכן סירייה שפתח נגד לגאנס.
בכל מקרה, במארקה הציבו את טרנט אלכנסדר-ארנולד בעמדת המגן הימני ואת קרלוס אספי החדש כבר בחוד! מנגד, ה-AS הלכו עם דנזל דומפרייס ועם אנדריק. מה שבטוח הוא ששחקן הרכש החדש יקבל הזדמנות. לגבי ההגנה, לאמיני פאטי מופיע בשני ההרכבים, במארקה לצד ז’ואן מרטינס וב-AS לצד מאריו ריבאס מנבחרת ספרד U19.

היסטוריה. ריאל מדריד ופיורנטינה נפגשו כמובן בגמר גביע אירופה ב-1957 וריאל זכתה בגביע השני ברציפות בגמר “הביתי” בסנטיאגו ברנבאו עם ניצחון 0:2. זה המשחק הרשמי היחיד שנערך ביניהן - באמת סופר מפתיע. מה שכן, היו עוד שני מפגשי הכנה בקיץ, בהיסטוריה הפחות רחוקה. המפגש האחרון היה גם בפעם הלפני אחרונה ששוחק גביע הברנבאו וכריסטיאנו רונאלדו כבש שער פנטסטי. המפגשים:

עונת 1956/57: גמר גביע אירופה - ריאל מדריד - פיורנטינה 0:2 - כבשו: אלפרדו די סטפאנו ופאקו חנטו.
קיץ 2014: ריאל מדריד - פיורנטינה 2:1 - כבש: כריסטיאנו רונאלדו
קיץ 2017: ריאל מדריד - פיורנטינה 1:2 - כבשו: כריסטיאנו רונאלדו ובורחה מאיורל

דמפריז וטרנט ביחד בהרכב,אנדריק פותח לפני אספי.

מקווה שאנדריק ירשים. לא רוצה לאבד אותו. יש לו פוטנציאל ענק והוא יכול לתרום לנו הרבה.

דקה 25. כבר 2-0,סירייה כובש מבישול של קמאבינגה,טרנט התחיל את המהלך ובכללי נראה בינתיים הכי טוב על המגרש.

אם ויניסיוס יעזוב הוא עוד יכול למצוא את עצמו פותח עונה כחלוץ הרכב.

מחצית,2-1,טעויות של ריבאס ולונין בסגירות.

יש כאן עוד לינק לא רע, לרדת למטה ולבטל את הפרסומת שם בצד שמאל:

ריאל מדריד הובילה בביטחה 0:2 ושלטה במשחק, לפני המחצית זה היה 2:1, לא ביצעה חילופים, שכחה לשחק ואז חטפה את ה-2:2 רגע אחרי שמויסה קן עלה מהספסל.

השער של אנדריק היה נהדר עבורו ברמה האישית, וזה משהו שחסר לנו אולי בסגל, מקבל כדור, יודע להסתובב ברחבה ובועט ישר ובעוצמה ובתשוקה, יופי. אני חושב אגב שגורלו נחרץ כמו שאמרתי, גם אם היה מבקיע שלושער היום וברור שיש לו עוד איזה משחק הכנה אחד לפחות עד שהכוכבים הגדולים חוזרים. מקווה שלא ימהרו עם ההחלטה לגביו.

כן רוצה לציין את השער השני שלנו שהיה גול קבוצתי יפה, המהלך של אדוארדו קמאבינגה, ההצטרפות של ארדה גולר שביטלה שם את הבלם והסיומת הקלילה של סייריה שלא הרשים כשניסה לכדרר אבל סיים נהדר.

רציתי לומר שמוקדם לשפוט את הבלמים הצעירים שלנו כי לא הייתה להם עבודה ב-40 הדקות הראשונות, אחר-כך זה היה קצת אחרת, חסרה להם אגרסיביות וציפורניים אבל אין דבר. טרנט אלכסנדר-ארנולד פתח טוב ונרגע.

רציתי לראות את קרלוס אספי עולה לאיזו רבע שעה, הוא מתאמן עם לבאנטה מהשבעה ביולי וגם ככה הספסל שלנו די קצר, למעט דניאל יאנייס אין עוד כוח התקפי. הוא עלה לשחק אבל חוץ מאיזה כדור וחצי - לא איתרו אותו, לא הרימו לרחבה וחבל. מעבר לכך חבל שפדה ואלוורדה לא מעורב, זה משחק שכל כדור אמור לעבור דרכו. סרט הקפטן - יוצאים לדרך וכו’, גם השחקנים עצמם שעל המגרש די בוסרים. לא ראיתי ריצות שלו או פריצות או בעיטות.