ת'רד כלכלה :: ממשלה חדשה, פופוליזם ישן

במסגרת הנסיונות של ההנלה לפתות את @Smer2017 לכתוב בלא כדורגל הוחלט לפתוח ת’רד הכלכלה על שמו.

והיום בחדשות - כחלון מוריד מכסים:

החלטה מעולה לתפיסתי שעושה צדק גם עם העסקים הקטנים שנפגעו מהקניות באינטרנט. אמנם קופת המדינה תקטן, אבל ההוזלה תגיע היישר לצרכן.

המכסים הללו משמעותיים, אבל אלו לא המכסים המשמעותיים ביותר שנמצאים בשוק המזון.

2 לייקים

אמנם לא בדיוק כלכלה אלא יותר מניות, אבל איך לא דיברנו עוד על ביט קוין? :scream:

מכיוון שביטקוין זה משעמם ואין למדע הכלכלה הרבה מה להגיד על התופעה. כלכלנים לא טובים יותר בחיזוי עתיד הביטקוין מאשר התמנון של יורו 2008.

@Uriah, הורדת המכסים הללו היא הבחירה הקלה, כחלון עדיין לא נלחם בקבוצות האינטרס החזקות ביותר. כשנראה אותו מתעמת עם הועדים הגדולים, הנמלים, בעלי הרשיונות למוניות וכו’ אז נדבר.

אפילו לקצץ בהוצאות הממשלה במקביל לויתור על הכנסות הזה הוא לא עושה, כך שגם צעדים ‘נכונים’ הוא לא מסוגל ללוות בצעדים משלימים אחראיים.

מסכים עם הכל דוד, אבל עדיין בעיני יש כאן בשורה - ראשית מכס זה מס גרוע מאוד מבחינת גבייה ושנית ההקלה על יוקר המחייה תתבצע באופן הכי ישיר שיש.

אני לא מכיר בן אדם שנמנע מלקנות מקרר, נעליים או טקסטיל. זה לא איזה “תקציב לפריפריה” שהשד יודע מי נהנה ממנו בסוף…

אני לא רואה את כחלון מתעמת עם הועדים הגדולים, יש לו הבנות עם ניסנקורן - אם תרצה הוא מתפקד ככחלון גם בהסתדרות (יש שם ממש קואליציה).

זה משהו שלא היה מעולם ממה שאני הבנתי, קשה לקרוא לזה משעמם. זה טירוף שאמור להגמר אבל הוא כל הזמן באפס אנד דאונס. מישהו חוגג על כולם ככה זה נראה.

תודה על פתיחת האשכול, אוריה. ותודה על הכבוד :slight_smile:

אני אגיב יותר בימים הקרובים, אך בנוגע לביטקוין: הנה כתבה המצטטת את רוברט שילר:

שילר היה אחד מהאנשים שהטיפו נגד הבועות בעשור הקודם (ראו את ספרו Irrational Exuberance) ולכן זה מעניין לקרוא דעה זו ממנו. בשבוע האחרון אני חושב על להתנסות בביטקוין, אבל יש בזה הסתכנות גדולה. שילר גורם לי להיות אופטימי יותר!

לייק 1

אני גם. ועכשיו הערך כל הזמן עולה ומתייקר; לפני שבועיים דיברנו על זה בבית, כשהמטבע הגיע ל10 וחשבנו שזה כבר ממש סיכון. מאז כמובן הוא ירד ל9, עלה ל13, ירד שוב, זינק ל17.

אתה חושב לקנות ביטקוין סמיר? ולמה דווקא ביטקוין ולא מטבעות וירטואלים אחרים?
למרות ההצלחה אני לא חושב שאפשר לקרוא לביטקוין מטבע של ממש, מכיוון שהפונקציונאליות שלו היא ספקולטיבית בעיקרה והשימוש שלה במסחר (להוציא קנייה של סמים באינטרנט) די מוגבל.

השימוש של ביטקוין במסחר הוא אכן מוגבל, אבל גם מאוד ״יציב״. לא בדיוק יודע מה המונח המתאים, אבל למה שהוא משמש היום, הוא (או מטבע קריפטוגרפי אחר, כנראה שהוא) ימשיך לשמש. זה לא רק סמים באינטרנט אבל זה אכן דברים באזור, גם כאלה שהם חוקיים קצת יותר (נניח אני משלם באופן קבוע לכל מיני אתרי הורדות שממש לא מרגיש לי בנוח לתת להם פרטי אשראי) וחוקיים פחות. בתקופות שהוא יציב יותר, ביטקויין הוא גם אחלה דרך להעביר כסף בין ארצות עם מעט מאוד עמלות. העולם רק הולך ונהיה דיגיטלי יותר, אני לא רואה את השימוש הזה פוחת, רק גובר. התחושה שלי היא שאנחנו אכן בבועה עכשיו אבל מי שמצפה לקריסה טוטאלית ולקום יום אחד כשביטקויין אחד שווה 10 דולר ושרוב העוסקים בו מקפלים את הבאסטה והולכים הביתה - זה לא יקרה. מי שאומר שלמטבע אין ערך ואין שימוש בסיסי ויסודי - טועה.

העניין היותר מעניין זה מה לעזעזל עושים בטווח הקצר. היות ואין רגולציה + על פי רוב ההערכות כמויות אדירות של המטבע נמצאות בידי הכורים הגדולים יותר - השוק חשוף לגמרי למניפולציות. אני לא מבין מספיק גדול בכלכלה, אין לי מושג אם היה דבר כזה אי פעם בהיסטוריה. איך מפוצצים בועה שלאף אחד אין אינטרס שתתפוצץ, ולאנשים שיש להם את הכי הרבה אינטרס לראות את הבועה גודלת יש גם את כל היכולת להמשיך לנפח את הבועה?

לייק 1

כמה הערות, לאו דווקא בסדר מסוים:

  1. אני מסכים שיש המון היגיון לטכנולוגיה הזו
  2. כריית ביטקוין צורכת יותר חשמל ממדינת דנמרק. זה חשבון שמישהו צריך לשלם מתישהו
  3. הרגולציה צפויה להילחם בזה מתישהו (ללא קשר להאם היא תצליח), וזה עלול להוות איום גדול על הביטקוין. אולי זו תיהיה ה׳סיכה׳
  4. הביטקוין לא מאד נזיל כרגע, מה שמגביר את הסיכוי לנפילה חדה
  5. ישנה מוגבלות טכנולוגית לא מבוטלת (הטרנזקציות של הביטקוין נחשבות לאיטיות מאד) בהשוואה למטבעות אחרים דוגמת Ethereum. אם אני צריך להמר אז הביטקוין יזכר כחלוץ, אבל בעתיד נשתמש בגרסאות מתוחכמות יותר
  6. טכנולוגיית הבלוקצ׳יין כנראה כאן כדי להישאר. יש לה משמעות אדירה אפילו בנושאים כמו חוזים (smart contracts)
  7. בפירוש יש פה אלמנט ספקולטיבי של ״בוא נקנה כי זה לא יורד, מחר נמכור לטיפש אחר״
  8. היסטוריה: במשבר ב- 2008 היו אלה שהבינו שהכל הולך ליפול, ועשו כסף מהנפילה. לא מן הנמנע שיהיה תרחיש כזה עכשיו
  9. If it sounds too good to be true…
לייק 1

אני לא מבין משהו: איך הכרייה שלו נעשית, מה הכוונה צורך חשמל?

ודבר נוסף, למה בכלל צריך ביטקוין אם יש אמצעי תשלום כמו פייפאל? " (נניח אני משלם באופן קבוע לכל מיני אתרי הורדות שממש לא מרגיש לי בנוח לתת להם פרטי אשראי"

http://www.cryptobit.co.il/cryptobit/כריית-ביטקוין/#כריית%20ביטקוין%20-%20איך%20זה%20עובד

קצת התעסקתי בזה כי אני מתעסק בחיי עם חומרה של מחשב. אני מתעניין דרך הכיוון הזה.

אגב, נראה לי ריג של 22k יכול להשיג באזורים של 900$ לחודש בעבודה צפופה.

חדשות מעולות!

כתבתי על הבשר המצונן ואחד מהאחראיים על המדיניות גם הגיב לי בזמנו.

הצעדים השבוע היו מאוד משמעותיים בעיני, להערכתי אנחנו נרגיש את ההקלה כבר בטווח הקצר לפחות בחלק מהענפים. שבוע חיובי מאוד לכלכלה שלנו!

סקירה מעט יותר מעמיקה מטעם הכלכלן הראשי →

http://mof.gov.il/chiefecon/economyandresearch/doclib/skiracalcalit_20171203.pdf

לייק 1

עם כל הכבוד לכלכלה - מה זה בשר מצונן? הוא עושה אפצ’י במקום מו?

מצונן מלשון צינון, כלומר הטמפרטורה בה הבשר נשמר גבוהה מבשר קפוא ולכן החוקים מחמירים יותר.

עד השבוע האחרון, נמנעתי מהתנסות בביטקוין משתי סיבות: 1) מאוד תנודתי, 2) ההשקעות ה״רגילות״ שלי עשו תשואה נהדרת השנה, ולכן לא הרגשתי צורך בניסוי נכס כל כך תנודתי.

החלטתי בסוף לנסות כי אם אפשר לעשות רווח הון נהדר בתקופה קצרה, אז למה לא? אני לא יודע אם אוהב אותו בטווח הארוך, אך בינתיים החלטתי לנסות עם סכומים לא גדולים.

מעולם לא הייתי גאה במישהו כמו שהייתי גאה היום במנכ"ל טבע.

כן ירבו.

אני חייב להודות שיש בי שמחה לאיד לטבע. מי שרושם תרופה כפטנט מגיע לו ליפול כשנגמרת הבלעדיות.

בזכות היכולת שלו לרשום תרופה כפטנט התרופה הזו בכלל קיימת מלכתחילה.

אתה סגור על זה? כמה עלה פיתוח הקופקסון?

מקריאה זריזה בויקיפדיה הפיתוח החל במחקר של מכון ויצמן בשנות ה60 והמשך פיתוח התרופה מומן על ידי מדינות (שתרמו 2 מיליארד דולר).