כדורגל ספרדי - שוטף

שונאלדו העלה אתמול את ויאדוליד לליגה הבכירה, וכמובן שעשה זאת לבדו כשהוא משחק את כל 11 התפקידים על כר הדשא, כולל את המחליפים. לפחות ככה יספרו לנו בתקשורת פה בארץ.
אז מזל טוב לשון הכבשון שלנו, ותתכוננו לפסטיבל שנה הבאה…

הוא באמת היה אחד השחקנים הכי טובים בכל הליגה, כבש 20 שערים בלי אף פנדל, ובלעדיו ויאדוליד לא היתה טובה. אני באמת צופה לו הצלחה בעונה הבאה.

מבין את מקור ההגזמה, אבל במקרה הזה הוא באמת אחד האחראים העיקריים, אם לא העיקרי שבהם, לחזרה של ואידוליד לליגה הבכירה אחרי עונה אחת.

תסתכל על זה ככה - לפחות בעונה הבאה משחקים של הסגולים לבנים לא ישודרו על משחק מעניינים יותר.

לא מתכחש לזה שהוא נתן עונה גדולה. אבל בחיאת, לשדר משחק של ויאדוליד בסגונדה על פני סביליה ויאריאל למשל?

בעיניי זה היה פסטיבל מביך ומיותר. אבל אולי בוואן ראו בזה פוטנציאל לרייטינג יותר טוב, לא יודע.

מסכים לגמרי לגביי תיעדוף המשחקים לשידור. ולכן אמרתי שלפחות בעונה הבאה זה לא יהיה.

אולי @Oleguer23 ידע לענות על זה.

אני חושב שזה פשוט מנהג ששגור אצלינו שנים. עם בניון בסנטאנדר, עם אוואט בסנטאנדר ומיורקה, ערן זהבי בפאקינג סין ופסוו ועוד.

עצוב להגיד את זה, אבל אני אופתע אם בארץ יש מי שצופה (חוץ מאנשי הפורום כמובן) במשחקים שהם לא בארסה ריאל. אפילו אם זה ויאריאל סביליה.

זה היה משחק צמרת ראש בראש נגד אייבר, מול משחק שלא קבע הרבה לסביליה וויאריאל. שון כבש במשחק הזה.

יכול להראות לך הודעות זועמות באינסטגרם ובפייסבוק למה אנחנו משדרים ליגה שנייה על פני אתלטיק בילבאו מיורקה או משהו כזה.

תגיד לרוני שאתה זמין בוואצאפ ושיפסיק להציף אותך בפייסבוק.

רק אם היה פה מדד

יכול להבין את חשבון הרייטינג של שחקן ישראלי על חשבון משחק ליגה ראשונה עם קבוצות רייטינג בינוני.

לא אוהב את המשוואה הזאת אבל יכול להבין אותה.

ברכות לשונאלדו המלך, מי יתן ובשנים הבאות תתקדם לסלטה ויגו כי רק שונאלדו הוא המחליף הלגיטימי לסנטי מינוס או יאגו פאקינג גול עם הברך אספס

שערי העונה, על פי הלה-ליגה -

חייב להודות שאני לא סובל את ההערכה הרבה מידי לשערים מהחצי.
שערים כאלה דורשים יכולת טכנית מינימאלית ונגרמים ב100% על טעות של השוער. לא מבין למה תופסים משערים כאלה ופעם אחר פעם אני מוצא את עצמי צופה בשער כזה מנצח למרות שאפילו אני מסוגל להבקיע ככה.
זאת בניגוד לשערים כמו הוולה של אלבה שלא יודע איך הוא לא זכה, שערים שאם יתנו לי 100 ניסיונות כאלה בלי הגנה אני אולי אכניס 1 שלא יהיה קרוב לרמת הביצוע של אלבה.

בכללי אני מעריך הרבה יותר שערים יפים וחלקים על פני איזה עקב מגושם מקרוב (סולר), או מספרת של שמנים מטר מהשער (שחקן חטאפה, ומספרת שמנים כי הוא נפל למספרת ולא קפץ).

לא שזה כזה משנה, סתם רציתי לפרוק :joy:
אני גם לא מסכים עם הסדר הפנימי של השערים, אבל זה כבר עניין אחר.

אני לגמרי איתך, גם האוברייטדיות של שערים מחוץ לרחבה. אמנם צריך טכניקת בעיטה ברמה גבוהה, והשערים האלה קשים כי לשוער יש יותר זמן להגיב, אבל עדיין. סתם שמו שם מלא שערים מחוץ לרחבה וסגרו עניין.

אחחח…איזה כיף זה מונדיאל באמצע עונה -

(כן, יותר מידי פרסומים מהמאניה ביום אחד. לא, לא נפלתי טו דה דארק סייד. סתם מיקריות)

חוסה לואיס מוראלס חתם בויאריאל לשנתיים. חבל, היה יכול להעלות את לבאנטה בחזרה ליגה, ולכתוב באותיות זהב את השם שלו בספרים של המועדון הזה (למרות שהוא יכתב שם בכל מקרה). אבל מבחינתו לא נשאר לו עוד הרבה זמן בקריירה והוא ביכולת מצוינת, חבל יהיה מבחינתו לבזבז את המעט זמן שנותר לו בליגה השניה.

יופי, מצוין. עבר לקבוצה שתואמת יותר ליכולות שלו, ונוכל לראות אותו גם בשנים הבאות.
לבאנטה לא הייתה לרמה שלו.

עזוב אותך,שחקן כזה לא צריך לשחק בליגה שנייה,עם כל הכבוד לרומנטיקה.

גם נראה שבלבאנטה הראו לו את הדרך החוצה, גם רוז’ר מרטי אגב. כמו ברב הקבוצות שיורדות ליגה, השכר וסעיף השחרור של השחקנים נחתך בחצי, ובלבאנטה לא היו מוכנים לפעול אחרת.

אגב, כל קבוצה שיורדת ליגה מקבלת 50 מיליון אירו כנחיתה רכה. כל קבוצה שעולה ליגה מקבלת 50 מיליון גם כן.

אתה בטוח שגם העולות מקבלות מענק כזה?
זה קצת לא הגיוני, הן הרי גם ככה יקבלו יותר בגלל זכויות השידור של הליגה הבכירה.
היורדות לא מקבלות 50 מיליון כל אחת , אלא כ 50 מיליון ביחד. החלוקה לא שוויונית, אלא תלויה בכמה עונות כל אחת מהיורדות שרדה בלה ליגה לפני הירידה.
לא ראיתי איזכור באתר של הליגה על ה 50 מיליון שמשולמים לעולות.

אתם צודקים, אבל חצי השנה האחרונה גרמה לי לרצות בהצלחתה של לבאנטה… מקבל שהפרידה הזאת טובה לכל הצדדים.

למען האמת אני לא בטוח במדויק לגבי החלוקה, לפחות יכול לאמר שזה יותר מדויק לגבי היורדות.
ככה העיד ז’וזואה סה (בלם מכבי ת"א, אקס הואסקה). בשורה התחתונה, יש הרבה כסף שמחולק, ובשנים האחרונות הקבוצות שיורדות לליגה השנייה מתאקלמות הרבה יותר טוב בליגה השנייה וזה בולט מאוד.

קבוצות כמו אלצ’ה וראיו וייקאנו עלו בשנתיים האחרונות מהפלייאוף, אחרי שבקושי העפילו אליו, עם סגלים די בינוניים, והכסף שנכנס להן מזכויות השידור עזר להן לשרוד, וכל עונה שעוברת הן בונות קבוצות טובות יותר.

בינתיים קיבלנו את ויאדוליד ואלמריה, קבוצות עם הרבה כסף ושאיפות גבוהות יותר מעולה ממוצעת. מהפלייאוף נקבל קבוצה מעניינת כך או כך, אם זו אייבר החזקה, לאס פאלמס יצרנית הכשרונות, ג’ירונה עם הגב של סיטי וטנריפה שיכולה גם היא להשתלב בליגה הבכירה.

הולך להיות מעניין בעונה הבאה.

דרך אגב, ג’נארו גאטוזו מונה למאמן ולנסיה, לפני שהודיעו לבורדלאס שהוא מפוטר. היום בבוקר הוא קיבל את שיחת הטלפון המיוחלת. ממש נהדר.