אני ממש לא שותף לדיעות הללו. פדה הקפטן של נבחרת אורוגוואי והוא זה שאמור לדבר עם המאמן אם יש לשחקנים תלונות וסגנון האימון של המאמן גורר פציעות של שחקנים. זה מתפקידו. הוא עצמו רץ כמה שהוא יכול גם מבלי שידרשו את זה ממנו. ביילסה עשה מזבוב פיל.
אגב אני לא יודע מה קרה ומה קורה גם כיום בקבוצה, אבל אי אפשר להתעלם מזה שהרבה שחקנים מהמחנה של אלונסו דיי נמחקו. האוסן נעלם, קרראס למרות יכולת טובה מאוד דיי נמחק והביאו לו שחקן על הראש, טשואמני כנראה מועמד למכירה ועל אמבפה נמתחו הרבה ביקורות בסיום העונה. אם אומרים שאסור לשפוט עד שלא שמעת את שני הצדדים, פה לא שמענו אפילו צד אחד. מבחינתי אין לי ביקורת על פדה. הוא חזר לעצמו בחצי השני של העונה והשאיר הכל על המגרש. הלוואי עלינו עוד פדה אחד.
כן ולא. דין האוסן שיחק לרוב כשהיה בריא והציג יכולת חלשה. אורליאן טשואמני אולי יימכר לא מהסיבה שציינת - אין קשר ל"מחנה אלונסו" אלא לזה שיש לו שוק. אתה בקלות משחיל אותו למנצ’סטר יונייטד בסכום שנרכש ואף למעלה, בניגוד לאדוארדו קמאבינגה. כדי לצרף את אנסו פרננדס אנחנו צריכים למכור והמאמן דוחף לכך. קיליאן אמבפה לא חזר טוב מהפציעה ומחוץ למגרש עשה שכונה בהתנהלות. רק לגבי אלבארו קארראס הייתה הפתעה. עובדה גם ארדה גולר שיחק שוב וגם הוא היה באנקר אצל צ’אבי אלונסו.
היו פצועים במחנה של נבחרת אורוגוואי בגלל האימונים אם אינני טועה וגם הבחירה במוסלרה מוזרה (לא שעל כך השחקנים התלוננו). המאמן הוא הקובע אבל כדאי שיעשה אפילו צעד קטן לקראת השחקנים. זה כישלון שני ברציפות יחד וזה לא עובד. יש אמת בתלונות שלהם גם..
אני לא טוען שיש קשר, רק ציינתי עובדות. המעמד של מרבית השחקנים שהיו “של אלונסו” נשחק. מה קרה שם אנחנו לא יודעים והכל בגדר תעלומה עדיין, ולכן לא ייתכן לתלות שחקן על מה “שהוא עשה” מבלי לדעת אף פרט בערך על הסיפור. מבחינתי זה חור שחור שאני מקווה שהוא מאחרנו. זה לא מוריד לי מפדה בשום אופן.
להגיד שהוא עשה שביתה איטלקית או מרד או אפילו להשתמש במינוחים שהם יותר באמצע כמו “לא שיתף פעולה” ולא הסכים לשחק כמגן ימני זה מוגזם. להגיד שהוא שה תמים וצ’אבי אלונסו חי על ענן זה גם לא נכון. פדה קצת התלכלך לדעתי.
לא טענת שיש קשר, לדעתי יש קשר והקשר הוא בגדול מקצועית. ארדה גולר שחקן לא מספיק יציב לדוגמא עם חסרונות ברורים. קיליאן אמבפה בכושר? היינו עוברים את באיירן מינכן סביר להניח. דין האוסן היה חלש בחצי השני של העונה או שאני טועה? זה בסדר, זה יכול להיות והגיוני שבעונת בכורה במועדון ענק הוא נגרר לכושר הממוצע וכן הלאה. אף אחד לא “הזיז” אותם בכוונה.
הכי חשוב שלאף אחד במועדון אין ספק שפדה ואלוורדה עשה הרבה למען ריאל מדריד, נכס מקצועי חשוב, וכן חומר למנהיג. לא מנהיג ראשון אולי ולא סרט קפטן אבל שחקן בולט בחדר הלבשה.
שמע אתה מדבר עם אחד שפדה ואלוורדה הוא השחקן האהוב עליו בסגל כרגע אחרי עזיבת דני קרבחאל. מנגד יש לך סוג של אנטי כלפי צ’אבי אלונסו וזה מחבר לך את הנקודות. פדה “מעורב” בשלושה סיפורים לא טובים. עם שני מאמנים שונים ויש הבדל גדול בין קבוצה לנבחרת, וגם עם שחקן. ואורליאן טשואמני - שוב - על פניו - נראה למלם ואחד שלא מדבר יותר מדי. קשה להאמין שכל החרא נדבק אליו ואים לו אפילו 5% של אשמה.
זה לא משנה את התפקיד של פדה בריאל מדריד בעתיד מבחינתי ולפי כל הדיווחים הוא לא הולך להימכר (אם המועדון היה חושב רק על כסף אז היה לו אולי שווי יותר משל אורליאן טשואמני). כקפטן כנראה טיבו קורטואה מתאים ממנו.
ממש לא מדויק. הנושא של היחסים שלו עם צ’אבי אלונסו עלה באחת מההודעות הקודמות, עוד לפני שנכנסתי לדיון, ואני רק מציע שנסגור את זה כי אנחנו באמת לא יודעים מה קרה שם ולא יכולים לשפוט אותו על זה.
לוח המשחקים של הליגה הספרדית לעונת 2026/27 פורסם. ריאל מדריד פותחת את העונה נגד ריאל סוסיאדד בסנטיאגו ברנבאו, זה יהיה משחק הקאמבק של ז’וזה מוריניו, ככל הנראה ב-15 באוגוסט. בעונת 2025/26 צ’אבי אלונסו גם כן החל במשחק בית, 0:1 קשה ומכוער על אוססונה מפנדל של קיליאן אמבפה.
הקלאסיקו הראשון בקאמפ נואו, במחזור העשירי ב-25 באוקטובר, מאוד דומה לאשתקד רק שאז אנחנו אירחנו, הקלאסיקו השני במחזור ה-35 בסנטיאגו ברנבאו בתשעה במאי.
הדרבי הראשון שוב במטרופוליטאנו כמו אשתקד, במחזור השביעי בתאריך ה-20 בספטמבר, “הגומלין” בסנטיאגו ברנבאו במחזור ה-30 בארבעה באפריל.
וכך יוצא שריאל עם לוח קשה מאוד בסיבוב הראשון, תשחק בחוץ נגד שתי היריבות הכי חזקות שלה. ריאל מדריד תסיים את העונה במשחק בית נגד דפורטיבו לה קורוניה העולה החדשה, ב-30 במאי.
שני המשחקים הגדולים בסיבוב הראשון בדיוק באותו מחזור כמו אשתקד, הקלאסיקו חופף ביום אחד (אשתקד: ב-26 באוקטובר).
לוח המשחקים המלא - לחצו כאן| עוד משחקים אטרקטיביים: מחזור רביעי: בטיס נגד ריאל מדריד| מחזור שמיני: ריאל מדריד נגד ויאריאל| מחזור תשיעי: ריאל מדריד נגד סביליה| מחזור 12: ולנסיה נגד ריאל מדריד| מחזור 15: אתלטיק בילבאו - ריאל מדריד| מחזור 21: ריאל מדריד נגד בטיס| מחזור 23: ריאל סוסיאדד - ריאל מדריד| מחזור 24: ריאל מדריד - אתלטיק בילבאו| מחזור 25: סביליה - ריאל מדריד| מחזור 26: ריאל מדריד - ולנסיה| מחזור 27: ויאריאל - ריאל מדריד| מחזור 29: סלטה ויגו נגד ריאל מדריד.
רשמי: הליגה הספרדית פירסמה את הלו"ז המדויק של שלושת המחזורים הראשונים. משחק הפתיחה המיועד נגד ריאל סוסיאדד בסנטיאגו ברנבאו נדחה כצפוי בעשרה ימים וישוחק באמצע השבוע ב-26 באוגוסט. לאור נציגות מכובדת של שחקנינו במעמד חצי גמר המונדיאל. גם משחק הפתיחה של ברצלונה נידחה וייערך למחרת.
אז למעשה הפרמיירה של ז’וזה מוריניו תיערך בשבת 22/08 במשחק חוץ נגד אספניול. במחזור השלישי ב-30/08 (יום ראשון) תארח ריאל מדריד את מלאגה בסנטיאגו ברנבאו.
-22/08: אספניול - ריאל מדריד - בשעה 22:30 (מחזור 2)
-26/08: ריאל מדריד - ריאל סוסיאדד בשעה 22:00 (מחזור 1)
-30/08: ריאל מדריד - מלאגה בשעה 18:00 (מחזור 3)
לאחר המשחק אמבפה וג’וד לא החליפו ביניהם מילה. מבחינתי זה מקור לדאגה. אם שני השחקנים החשובים ביותר בקבוצה בכסאח הבעיות ייתכן ועמוקות משחשבנו, כשגם אחרי חודשיים וטורניר חלומי של שניהם לא הספיקו כדי להתגבר על המחלוקות ולשכוח אותן.
בסוף העונה הקודמת דובר על כך שאמבפה התרחק מיתר הקבוצה. אני מניח שיש לזה קשר. אולי אני סתם פרנואיד אבל אני מוטרד מזה.
קבלו את תלבושת החוץ של ריאל מדריד מדריד לעונת 2026-27. היא בצבע ירוק כהה עם פרטים בצבע לבן-שבור, שילוב צבעים ששימש בעבר בפרספקטיבה מודרנית ועכשווית.
לפי האתר הרשמי - “החולצה כוללת דוגמה גיאומטרית עדינה עם ראשי התיבות של המועדון ומשלבת צווארון מודרני עם גימור לבן-שבור. היא כוללת גם את לוגו אדידס Trefoil, המחבר חדשנות בביצועים עילית עם תרבות כדורגל וסגנון מחוץ למגרש”. זו תלבושת דומה לעונת 2012/13 בה יש שני משחקים אייקונים כמו השער של לוקה מודריץ’ באולד טראפורד במהפך נגד מנצ’סטר יונייטד בשמינית הגמר 1:2, המספרת של קארים בנזמה נגד אייאקס ועוד.
רגע אייקוני בו לוקה מודריץ’ באמת ‘הגיע’ לריאל מדריד ומנגד הפסדנו לסביליה בפיחואן במחזור הרביעי עם החולצה הזו ואז ז’וזה מוריניו אמר את המשפט המוכר: “אין לי קבוצה”. אני לא אוהב בכלל. הצבעים שלנו הם לבן ושחור.
כשההודעה על המעבר של גונסאלו גארסיה הגיעה הייתי חצוי. מקצועית זה הרי מתבקש והגיע כבר חלוץ שימלא את מקומו. ומצד שני עוזב שחקן קאנטרה מצוין שהיה יכול לעזור לנו הרבה. רעב, נחוש, חזק. אין מרגש מתסריט בו הוא עולה מהספסל וכובש שער ניצחון מאוחר לריאל מדריד בדקה ה-89. הוורידים שלו היו כמעט נקרעים.
עולה השאלה למה זה אף פעם לא מצליח עד הסוף אצלינו. בריאל מדריד, קצת כמו “ההם” שחקן שגדל בריאל שיתחרה על ההרכב ויהיה שחקן סגל חשוב במשך שנים או לפחות יהיה כמו אלבארו מוראטה של 2016/17. ולא רק משהו זמני וחולף ועוד אחד מהרשימה שיכניס כסף לקופת המועדון, “מפעל הייצור”.
גונסאלו הוא הקאנטראנו ההתקפי הכי טוב וחשוב מאז חסה רודריגס הנפלא בעונת הדסימה, הוכיח שהשיא בקסטיליה הוא לא אנקדוטה או סרט אלא הדבר האמיתי. הוא נכנס לוואקום שהיה. סרחיו אריבאס לא קיבל זמן מסך, ניקו פאז הראה ניצוצות “וברח”.
אבל מצד שני חשוב לזכור את נסיבות העזיבה ומה שקרה באמת. ז’וזה מוריניו לא הראה לו את דלת היציאה, להיפך. נראה כי רצה שימשיך. גונסאלו לא עבר לקבוצה קיקיונית מספרד - העיקר לעזוב, ולא פרש כנפיים לליגה נידחת זו לא המצב. אלבארו ארבלואה אמנם לא תמיד נתן לו לשחק אשתקד אך זה אחרת.
לפי הפרסומים פולהאם הייתה מוכנה לשלם עליו גם 70 מיליון יורו וקבוצה לא מוציאה סכום גבוה ללא סיבה. הוא התקבל בחום על ידי המאמן שמכיר אותו ומאמין בו, בליגה חדשה והרפתקאה לכל דבר בה כל משחק במימדים עצומים, ותראו את מספר 7 שקיבל - זה סמלי. עצם זה שריאל השאירה לעצמה אחוזים מהכרטיס והשפעה עתידית - מראה שההערכה כלפיו עצומה. “עוף גוזל, חתוך את השמיים”..
בתור אוהד גם אני ממש רציתי שהוא יתפתח ל”ראול” הבא שלנו, וממש קיוויתי לראות את זה קורה אז פחות אהבתי את זה שהוא עוזב, ועוד ללא סעיף רכישה בחזרה.
אבל אם אני מסתכל על הדברים מהצד שלו, אז יש גם את החזרה של אנדריק, גם עכשיו אספי הוחתם על העמדה שלו, ואגם אמבאפה כמובן, והוא פתאום חלוץ רביעי שהיה מקבל פירורי דקות במשחקים לא חשובים. ומה שהוא צריך כרגע בשלב הנוכחי של הקריירה שלו זה להתפתח ולחרוש את הדשא כדי לנסות לממש את הפוטנציאל שלו. אז אם הייתי במקומו גם אני הייתי עושה את אותו הדבר.
מקווה שבעתיד הוא יחזור, ואם ירצה הגורל הוא יקבל את ה’7’ אצלינו.