סרחיו ראמוס :: הקפטן כבר בן 40 ובדרך לרכישת סביליה

אם הייתי מייעץ לראמוס הייתי אומר לו לך לWWE הרבה יותר מתאים מזמר.
יכול להיות פצצה.

האגדה סרחיו ראמוס מחליף קידומת ל-40 כשהוא נמצא בדילמה: מתלבט האם לקבל את אחת ההצעות שיש לו, לאחר שלא שיחק כדורגל מאז סיים את חוזהו במקסיקו בדצמבר, או לפרוש, כאשר הביע עניין כזכור ברכישת סביליה, המועדון בו גדל, יחד עם קבוצת משקיעים.

כשאחד מהשחקנים שגדלת עליהם חוגג 40 - בדרך כלל הוא כבר פרש. והיום בו ראמוס יפרוש יהיה קשה עבורי גם אם הוא לא משחק ברמה הגבוהה כבר שנתיים (הקאמבק שלו לסביליה היה לא רע לדעתי). מעבר לכך זה אומר שאני כבר לא ילד, לעתים אני שוכח זאת.

ראמוס היה ולנצח יישאר El Hombre de La Decima - אדון הדסימה כמו שאמר פלורנטינו פרס, וכמו שהתפייט תומאס רונסרו בווידאו ההוא כשהוא בוכה כמוני - “הגול הזה שינה לנו את החיים”. אחד הגולים הכי גדולים בהיסטוריה של ריאל מדריד. הייתי שם במגרש ואמנם לצערי לא הקמתי משפחה בישראל אבל שום רגע בחיים שלי לא היה דומה ברמת הריגוש אפילו לא עשרה אחוזים מהגול הזה.
לא הצלחתי להירדם כל הלילה, לפעמים הייתי בודק בטלפון שזה אמיתי ולא חלום. כל החיים עברו לי מול העיניים. כבר הולך שם לשער יציאה אבל לא באמת, מוריניו סטייל, מיואש שאתלטיקו הרשעים - בטון בהגנה - גנזו לנו את החלום. ואז קרן של מודריץ’…וראמוס נגח בצורה מושלמת ממצב קשה בדיוק לרווח הקטנטן בין הקורה ליד של טיבו שאז היה בצד הפחות טוב של ההיסטוריה.

מעבר לכך עברנו איתו ‘תהליך’, מי שהגיע כילד פלא וקיבל את חולצה מספר 4 של אגדה אחת - פרננדו היירו - ועמד באתגר, צלח כל אתגר.

לעתים אני תוהה מה היה קורה אם היה נשאר בריאל מדריד, מתי סיפור האהבה היה מסתיים. כמובן שאני בדיעבד מטיל עליו את האשמה על כך שהחזיק אותנו באוויר עם ההצעות שקיבל. עונת הבכורה של דויד אלאבה בקבוצה הוכיחה שהיה כדאי לעשות את ‘החילוף’ הזה אבל לאחר מכן ראמוס היה כשיר. אולי הוא היה מניף את הגביע ה-14? מצליח להישאר שחקן סגל לגיטימי גם לאחר מכן? בכל מקרה ראמוס גרם לי להאמין אחרי הגול ההוא שהוא יכול להבקיע בכל קרן ולעתים אני קצת מתגעגע, התחפושת בפורים לא מספיקה לי.

כמובן שהקבוצה הייתה צריכה גם לדעת להיפרד משחקנים גדולים ולהזרים דם חדש, לתת לאחרים את המקום שלהם לצמוח. אבל זה לא משנה. אצלי זה ממש ברור: 1.ראול 2.כריסטיאנו רונאלדו 3.סרחיו ראמוס.

ראמוס סיכם על רכישת סביליה| טוב אז חזרה למגרשים לא נראית באופק אבל קצת אחרי יום הולדת 40 סגירת מעגל לסרחיו ראמוס שסיכם עם יחד עם מרטין אינק מנכ"ל פייב אילבן קפיטל לבין בעלי המניות של סביליה - על רכישתה. ההסכם נחתם סופית לאחר פגישה בת שעתיים בין הצדדים. אתמול נערך משא ומתן ארוך בן תשע שעות. ההסכם נחתם רגע לפני משחק מכריע על עתיד סביליה בליגה הבכירה, נגד ויאריאל. האפשרות עלתה כבר לפני מספר חודשים.