עבורי למונדיאל אין שום חשיבות מיוחדת. מדובר בטורניר שהוא לא רק מיותר אלא אף מזיק. העומס על השחקנים, הפציעות, כל אלו גורמים לכך ששחקני מפתח נעדרים לעיתים תכופות ממשחקי קבוצותיהם, איכות המשחק והצפיה נפגמות ובסופו של דבר ההפסד כולו שלנו. כמות (יותר כדורגל) על חשבון איכות (עקב פציעות אני נאלץ לצפות בלוקאס ואסקז).
מבחינת איכות הכדורגל הכל כבר נאמר. פעם גם אני אהבתי כדורגל נבחרות, אהדתי את נבחרת ברזיל ולא החמצתי כמעט אף משחק שלה, עד שגם הוא איבד משמחת החיים שלו והפך לטקטי ומשעמם. אפילו לא מדובר במקרי קיצון, זכיית יוון המייגעת ביורו או זכיית ספרד המשמימה (ביחס הפוך לכשרון שלה) במונדיאל עם סדרת נצחונות ה- 1:0 הנצחיים, אלא באופן כללי במשחקי נבחרות שפשוט מפילים עליי תרדמה וחוסר עניין. אין תיאום כי לא יכול להיות, וזולת “צבע” ופיקנטריה אין בכדורגל הזה כמעט כלום.
כיום אני בקושי שורד חצי שעה משחק נבחרות, ואני ממש לא מסוגל להבין למה יש צורך בכל כך הרבה טורנירים מהסוג הזה. מונדיאל אחת ל- 4 שנים זה די והותר וצריך לספק את חובבי “הצבע”. בשביל מה צריך גם יורו ואת יתר הטורנירים מהסוג הזה ברחבי העולם?