דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

אוקי, אז נוריד את העניין שנמכר ביותר כסף.
עדיין מדובר בהעברה גלאקטית שלא מתחרטים עליה, כמו ואן דייק. איך שלא תסובב את זה להיות הכי יקר בעולם (בין אם כללי או בין בלמים לא משנה) זה להיות רכש גלאקטי, ולא עוד ילד לא מוכח.

אני מסביר לך שמגוויר הגמלוני עלה יותר מואן-דייק, היום 70 מיליון זה כבר לא רכישה גלקטית, זה כבר מתחיל מ 150 מיליון ומעלה.
רונאלדו היה עולה היום 250 מיליון יורו לפחות.

על מה הויכוח? זה גם מה שאני טוען.
גם 94 זה לא ואני עדיין מחשיב את רונאלדו כרכישה גלאקטי. כי זה ביחס לתקופה.
ואן דייק קבע תקדים חדש, הוא יותר גלאקטי מרכישת הזאר.
גם מגוואייר רכש גלאקטי.
ולגבי ה150 ומעלה זה מאוד תלוי עמדה.
בלמים עדיין עולים פחות, שחקני ההתקפה הבאמת טובים ביותר שווים 200+ לעומת שחקני הגנה שאת הטובים ביותר תמצא גם מתחת 100

“ריאל באה” זו הגדרה יפה. אך מה קרה בפועל?
איך אפשר לקרוא לילד בן 18, בעונה בוגרים הראשונה שלו שחקן מוכח? שחקן מוכח זה שחקן שעשה לפחות 2-3 עונות ברמות הגבוהות של הכדורגל, בין אם בכדורגל הקבוצות ובין אם בכדורגל הנבחרות (דוגמת דוד וייה שלך). פריז שילמה על הפונטיציאל האדיר שלו באותם זמנים, זה יכל ללכת לכאן או לכאן. סכומי העברות המטורפים של היום הם לא מדד לכלום. גם ויניסיוס נקנה ב40 מיליון יורו עוד לפני שעלה לבוגרים. זה אומר שאפשר לקרוא לו כוכב מוכח?
בפועל, אמבפה לא הגיע לריאל בזמנו כי תקרת השכר של ריאל מאוד ברורה. ובזמנו לא ראו באמבפה מישהו שראוי להשתכר כמו הגדולים ביותר במועדון (זו אולי טעות בדיעבד אך אלה העובדות). היום המצב שונה לחלוטין אחרי שהוא ביסס את מעמדו ככדורגלן מוביל בכדורגל העולמי.

כל העולם ואחותו ידעו שאמבפה זה אחד החלוצים הטובים בעולם כבר בגיל 18 והוא רק ילד וישתבח עם השנים, ריאל הציעה עליו המון כסף והוא בחר ללכת לפסז’ כי רצה להישאר בבית.
וניסיוס ורודריגו לא מוכחים, אבל אמבפה כבר בגיל 18 היה רכש גלקטי לכל דבר ועניין.

הכי קל להיות חכם בדיעבד ולהגיד שכל העולם ואחותו ידעו. תאמין לי שאם ריאל הייתה בטוחה בזה כמוך הוא לא היה משחק היום בפריז. לא התווכחתי על העובדה שהם רכשים גלקטיים. אבל הם ללא ספק לא היו שחקנים מוכחים כשהם הגיעו למועדונים האלה.

נראה שהגיע הזמן להוציא את פוגבה וקיין מכל תוכנית רכש או סתם פנטזיה. מדובר בשחקנים פציעים לא פחות מבייל.

אצל פוגבה נראה שלכל הפחות חלק מהסיפור הוא דלקת חריפה בגיד החשק, וכידוע האוויר במדריד מקל משמעותית על הסימפטומים.

אחד השחקנים שהכי התפללתי שלא יגיע אלינו מאז ומעולם וגם לזידאן מותר לקבל ‘לא’ מהמועדון. הוא לא כשיר לכדורגל, הוא מעולם לא היה גדול כפי שעשו ממנו עם כל הכבוד למונדיאל בצרפת או להיות חלק ממרכז שדה אימתני עם וידאל-פירלו-מרקיזיו, ואסור להתעלם ממה שקרה גם אם מנצ’סטר יונייטד קבוצה מתה כבר כמה שנים. יש שחקנים שציפו מהם להוביל, לדעתי הוא נפילת העשור. הם לאו דווקא באותה עמדה ולא בטוח שיש להם אותם האיכויות אבל בשביל מה לזרוק עליו עכשיו מאה מיליון יורו ולפגוע בהתקדמות של פדה ואלוורדה?

גם בשביל מה לזרוק עכשיו 300 מיליון על אמבפה ולפגוע בהתקדמות של רודריגו…

נתחיל מכך שפוגבה וולוורדה לא באותה עמדה, במערך הנוכחי פוגבה יכנס להיות הקשר ההתקפי שזו העמדה של קרוס. אני מאמין שקרוס יחליף את פדה, שיהפוך להיות מחליף ראשון ל2 העמדות (ויסיט את קרוס חזרה קדימה במידת הצורך), או שאולי זידאן יקבל שכל וישחק ללא הגרמני במצב שכזה.

אני גם לא מאוד אוהב את פוגבה, אבל כשהוא כשיר הוא הקשר הכי טוב בשבילינו בעולם, לא סתם זידאן מתעקש עליו.

אגב, לאחר צפיה באריקסן אני בהחלט לא רוצה אותו גם בחינם (אלא אם הוא יבוא להיות מחליף).

אגב 2, אם לא פוגבה, אני בעד ואן דה ביק.

אמבפה הוא קונצנזוס, פוגבה ממש לא, אולי רק מצד המאמן שלך ואני מזכיר שוב שאם זה היה תלוי בזידאן אז כנראה שבייל היה עוזב בחינם וכנ"ל חאמס, שניהם מאכזבים מאוד בינתיים כי הם פצועים אבל אולי עוד יתרמו קצת בהמשך, בלעדיהם הסגל שלנו מרגיש מאוד קצר וריק. אין כאן מקום לדיון.

כמה זמן פוגבה שיחק כדורגל מאז שהגיע למנצ’סטר יונייטד? מחזיר אותך למשחק שלהם נגד סביליה באולד טראפורד בשמינית הגמר, זה היה כמעט שביתה איטלקית. זידאן לא יהיה בריאל לנצח, מה יהיה אם לאחר מכן פוגבה יהיה חסר חשק? זה אפילו לא מקרה ניימאר שהוא מתעסק בקקה אבל על המגרש תמיד מספק תוצרת.
מודה שיש לי ספקות לגבי אריקסן אבל שחקן כזה בגרושים לא הייתי מתעלם מהעניין (סיים את העונה שעברה לא טוב לדעתי וקצב המשחק שלו מאוד איטי). ואן דה ביק נשמע טוב.

הקייטנה הברזילאית מתרחבת: ריינייר ז’סוס - קשר התקפי (AMC) - שלושים מיליון

כנראה יגיע לקסטליה בקיץ אבל לפחות נכון לעכשיו אנחנו עם שלושה זרים בסגל הראשון פלוס קובו, כך שאין עוד מקום תחת זידאן. פלורנטינו, אם אתה קורא אני מציע להשאיר אותו עוד קצת בברזיל כי בליגה השלישית בספרד לא צומח דשא. אם אתה רוצה להרגיל אותו לאוויר באירופה שלח אותו למושבה בפורטו או דונייצק.

יש לי פה חבר ברזילאי בעבודה, אוהד שרוף של פלמנגו. הוא אומר שרייניר שחקן סופר מוכשר.
הוא נכנס בכמה משחקים כמחליף השנה ושינה לגמרי את המשחק, מצד שני כאמור, מדובר בשחקן של מילואי פלמנגו שקיבל הזדמנויות בעיקר כי פלמנגו היו בדרך הבטוחה לאליפות כבר לפני חודשיים שלוש בערך.

הוא ציין שלא מדובר בחלוץ 9 וגם לא בשחקן אגף, יותר כחלוץ אמצעי משלים. מדובר בשחקן מאוד ברזילאי שאוהב לדרבל, הוא די חצוף ונראה פחות שוקיסט מרודריגו לדוגמא, הוא מאוד טכני ומהיר ויש לו גם בעיטה טובה מאוד.

כאמור זה נראה כמו רכש של קודם לרכוש ואז לחשוב מה לעשות איתו, ברור שאין מקום לוינסיוס, רודריגו, ברהים, קובו, רייניר, אסנסיו (וזה מבלי להחשיב את בייל, חאמס וכו…). מאמין שחלק גדול מהשחקנים יושאלו, ומי שלא ירשים ימכר.

הסרטונים ביוטיוב מחמיאים ואין ספק שפוטנציאל יש, אבל משום מה לגבי הבחור הזה אני מעט סקפטי. גם הפעולות הטובות והבאמת מרשימות שלו הגיעו תוך כדי שהוא הולך עם ראש בקיר לרוב. אולי גם שיער מחומצן מזכיר לי אסוציאטיבית את באלוטלי, ניימאר, פוגבה ואחרים, שחקנים מאוד מוכשרים אבל בעייתיים במובנים אחרים של כדורגלן מקצועני.

לא ראיתי דקת משחק שלו ויכול להיות שהוא באמת מציאה, נקווה שהוא אכן כזה. אני בעד המדיניות של המועדון לקנות כל דבר שזז, לקוות שיצא מהם איזה פדה ואם לא אז למכור.

פלורנטינו הגאון עושה את זה שוב, עם מדיניות רכש צעירים מהסרטים. לוקח כשרונות ברזילאים, מדביק להם תווית של ריאל מדרידאיים, משביח את הנכס, ומוכר (כל זה מתייחס לאלו הפחות טובים ביניהם כמובן). הטובים יישארו נכסים שנקנו בזיל הזול.

עדכון רכש ושמועות:

אומנם רכש גדול כנראה שלא יגיע לכאן בינואר, אבל רציתי לעשות סדר לגבי השחקנים המועמדים והשמועות האחרונות:

ואן דה ביק- קשרה של אייאקס שהיה אחד המסומנים להגיע אלינו כבר בקיץ האחרון, הוא עדיין בגדר אחד המועמדים העיקריים לקבוצה לקראת הקיץ הבא. לפי הטלגרף העסקה של דני וריאל מדריד למעשה כבר הושלמה, עם זאת לאחרונה צצו המון דיווחים על כוונות רציניות של מנצ’סטר יונייטד לרכוש את ההולנדי הצעיר, אך נראה שליונייטד אין הרבה סיכוי אם פלורנטינו וזידאן יחליטו שהם רוצים את הקשר, רוב הסיכויים שנראה אותו בלבן בקיץ.

סטטיסטיקה העונה: 6 שערים ו-4 בישולים בליגה, 2 שערים ובישול בליגת האלופות.

כריסטיאן אריקסן- עוד שחקן שהיה מאוד קרוב ללבוש לבן בקיץ הוא אריקסן מטוטנהאם שרושם עונה בינונית משהו. בניגוד לואן דה ביק, נראה כי אריקסן כבר לא יגיע לריאל מדריד, לפחות לא בשלב הזה, ולפי העיתונאי הדי מדויק פאבריציו רומאנו, הוא בדרכו הבטוחה לאינטר כבר בחלון ההעברות הנוכחי. סכום ההעברה יהיה נמוך מאוד לשחקן ברמתו של אריקסן ואמור לנוע בין 10 ל-20 מליון יורו.

סטטיסטיקה: 2 שערים ו-2 בישולים בליגה, שער ובישול בליגת האלופות.

רינייר- הברזילאי בן ה-17 של פלמנגו בדרכו הבטוחה לריאל מדריד. הקשר/ חלוץ הצעיר שעלה לבוגרים של פלמנגו השנה ונתן כמה הופעות יוצאות דופן עבר בדיקות רפואיות מטעם הצוות הרפואי של ריאל מדריד באימוני הנבחרת הצעירה (כך לפי דיווחים רבים) והאישור הרשמי להחתמתו היא רק עניין של זמן. לפי הדיווחים אורך החוזה הוא ל-6 וחצי שנים וסכום ההעברה הוא 30 מליון יורו. בשלב הראשוני ישחק בקאסטייה ולאחר מכן כנראה יושאל לקבוצת לה ליגה כזו או אחרת.

סטטיסטיקה: 6 שערים ו-2 בישולים ב-14 משחקים בליגה הברזילאית הראשונה. יפה מאוד לשחקן בן 17.

הוגו ואייחו- שחקן שכנראה מעולם לא שמעתם עליו הוא הוגו ואייחו. השחקן בן ה-19 הוא קיצוני שמאלי המשחק במלאגה מהליגה השניה בספרד. לפי דיווחים שצצו בימים האחרונים הוגו הוא אחד היעדים של ריאל מדריד בדרך החדשה של לרכוש כל שחקן צעיר שזז.
כמו איסקו וברהים שגדלו במלאגה, גם ואייחו אמור להגיע לריאל מדריד כבר בינואר, כשהשלמת הרכישה אמורה לקרות כבר בחלון ההעברות הנוכחי. החוזה של ואייחו מסתיים ביוני הקרוב לכן עלות הרכישה לא אמורה להקשות במיוחד על העסקה, בשלב הראשוני כנראה שיושאל למלאגה עד לסיום העונה ויכנס למדור המושאלים שלי.

סטטיסטיקה: 0 שערים ובישולים ב-5 משחקים העונה.

טימו וורנר- עוד מועמד ששמו צץ לאחרונה הוא טימו וורנר. חלוצה של לייפציג שרושם עוד עונה אדירה והוא כבר שם מוכר ביבשת מועמד להגיע לקבוצה לפי ה-Sky הבריטי. מכיוון שבנזמה לא הולך לשום מכם ויוביץ’ לא נרכש כדי לעזוב אחרי שנה כנראה שהשם הזה ישאר בגדר שמועות בטוויטר.

סטטיסטיקה: 23 שערים ו-10 בישולים בכל המסגרות העונה.

פול פוגבה- הקשר ששמו עלה בהקשר של ריאל מדריד כבר מאות פעמים, עדיין מוגדר כמועמד לפי מספר מקורות. כמו שזה נראה, לפי ההתקדמות המטאורית של ואלורדה, פוגבה כבר לא יגיע לפה בשלב הזה.

סטטיסטיקה: 2 בישולים ו-0 שערים בכל המסגרות העונה.

מתיאס פלאסיוס- עוד בגזרת התינוקות של פלורנטינו, מועמד נוסף ששמו רץ חזק מאוד בהקשר של ריאל מדריד הוא מתיאס פלאסיוס קשרה ההתקפי בן ב-17 של סן לורנצו הארגנטינאית. שימו לב שלא מדובר באיסקיאל פלאסיוס שהיה מועמד רציני לריאל מדריד לפני שנתיים.
הארגנטינאי בן ה-17 נחשב לכישרון מאוד גדול והוא אחד הכוכבים העולים בנבחרות הצעירות של ארגנטינה, לפי הדיווחים אלמריה הייתה קרובה מאוד להחתים אותו אך כאן ריאל נכנסה לתמונה וכמובן שלה יש עדיפות על כל שחקן צעיר. סכום ההעברה אמור לנוע לפי הדיווחים בין 17 מליון יורו עד ל-24 מליון יורו.

https://www.youtube.com/watch?v=ZqAa3Ep--7 8 לפת

רינייר מזכיר לי את ואלרון של סופר דפור.

גם במארקה מאששים את הדיווחים לגבי דוני ואן דה בייק:

המעבר יתבצע בחודש יוני תמורת 55 מיליון יורו. ההסכם עם השחקן נסגר בחודש אוגוסט האחרון. אייאקס דחתה הצעות של מנצ’סטר יונייטד וטוטנהאם מכיוון שהכל כבר סוכם מול ריאל מדריד.

אחרי ואן דה ביק שיגיע לפה ואודגארד שאם לא יהיו הפתעות יחזור אלינו לקבוצה, השלב הבא שהייתי רוצה לראות זו החתמה של אדוארדו קמאבינגה. הוא קשר אחורי, רק בן 17 והפוטנציאל שלו פשוט מטורף.
הוא גם מאוד פיזי ולא מפחד לרדת לתיקולים, אבל מצד שני מאוד טכני, מאוד מהיר ודריבל ממש מרשים. מין שילוב בין קסאמירו לקובאצ’יץ’ (כמובן שיש לו עוד זמן עד שד שיגיע לרמה שלהם).

אם אני צריך לצפות איך הקישור שלנו יראה בשנה הבאה-
קסאמירו/ גיבוי כלשהו (קמאבינגה?)
קרוס/ אודגארד, ואלורדה/ מודריץ’ (אם ישאר)
ואן דה ביק/ איסקו (אם ישאר)

הייתי נפרד מחאמס ומאיסקו למרות האהבה לשניהם (מניח שזידאן לא ישחרר את איסקו). למרות שמודריץ’ כבר לא ברמה הזו, הייתי נותן לו עוד עונה במדי הקבוצה והפעם כשחקן ספסל כשנותן גיבוי שצריך.

קישור בריא, מגוון, שמאפשר לשחק בכמה מערכים שונים.

לעניות דעתי, אנחנו לקראת OPERACION SALIDA מטורף, ושוב, זו רק דעתי והרגשתי.

למכירה:
נאצ’ו,
אודריאוזלה,
סבאיוס,
חאמס,
איסקו,
מודריץ’,
מריאנו,
ואסקז,
בייל.

להשאלה:
ברהים,