מסכים כמעט עם הכל.
רק לדעתי בלם רביעי זה מאסט בכל קבוצה, אומנם נאצ’ו הוא לא עילוי גדול, אבל מעדיף לראות אותו במקרי חירום מואייחו למשל. לא הייתי ממהר לוותר עליו (גם כי הוא יכול לסתום חורים כמגן בעת הצורך).
מסכים כמעט עם הכל.
רק לדעתי בלם רביעי זה מאסט בכל קבוצה, אומנם נאצ’ו הוא לא עילוי גדול, אבל מעדיף לראות אותו במקרי חירום מואייחו למשל. לא הייתי ממהר לוותר עליו (גם כי הוא יכול לסתום חורים כמגן בעת הצורך).
הוא שחקן שחקן, וראוי לציין גם שהוא מלך התיקולים של 5 הליגות הגדולות. אבל הוא גם יעלה הון. אלא אם תהיה מכירת חיסול כמו שסאנטי הציע, אין כסף גם עבורו, גם עבור אמבפה וגם עבור ואן דה ביק.
ואני מאמין שגם אם ננסה לעשות מכירת חיסול לא נצליח להפטר מכל השחקנים. רוב השחקנים שעלו כאן היו על המדף גם בקיץ שעבר.
נראה 10 קלאסי עם יכולת טובה של כניסה לעומק. היום תפקידי הקישור דורשים יותר, נראה איך יתפתח. לאחר החתמתו זידאן שלח צפירת הרגעה לאיסקו: ׳אל תדאג, אני רואה אותך משתלב במערך ששת הקשרים׳.
כתבתי את זה לא פעם, אני מאוד אוהב את ואן דה ביק.
מדובר בקשר התקפי, אך מסוג שלא קיים כמעט. מדובר בשחקן שעושה המון תנועה ולא מחפש רק את הכדור לרגל.
בואו נסתכל רגע על כל הקשרים ההתקפיים/50-50 המובילים בעולם: פוגבה, אריקסן, קרוס, מודריץ, דה בריינה וכו’… כולם שחקנים של כדור לרגל ולנהל את המשחק.
ואן דה ביק טוב מאוד כשהכדור אצלו, אך הוא עוד יותר טוב כשהכדור לא אצלו עם כניסות מתוזמנות לרחבה ובזכות כך יש לו כמות שערים מאוד גבוהה לשחקן בעמדתו (שגם עושה המון לחץ והגנה).
אם אודגארד מגיע גם כן יש לנו את אחת מחוליות הקישור הטובות יותר בעולם. תוסיפו קשר אחורי לגיבוי וזהו.
מה שכן נצטרך לעשות מכירת חיסול של קשרים. איסקו, חאמס, סבאיוס ומודריץ חייבים לעזוב (מוכן שהקרואטי ישאר אך באמת שבקצה הספסל ורק כי כסף כבר לא באמת נראה עליו).
מאיפה הבאת את זה? אפשר מקור?
בהרכב יש עמדה אחת פנויה - זאת של בייל/איסקו. אולי עוד חצי עמדה להשכרה על המשבצת של פדה, לא בצדק אבל אלה החיים. לפני שקונים את כל ילדי וכוכבי העולם נצטרך למכור, ולא את חאמס ואודריוסולה שגם ככה לא משחקים. המפתח לרכש משמעותי מקדימה יהיה תלוי שוב ביכולת להיפטר מבייל (מקצועית וגם כספית).
בפועל על המגרש זה נראה שלא שתהיה קבוצה שונה מהותית בעונה הבאה, במיוחד אם נזכה באליפות.
קשה לנחש מכאן מה זידאן באמת חושב.
אפשר להניח דיי בוודאות שמריאנו, בייל וחאמס מיועדים לעזיבה. מעבר לכך אנחנו לא יודעים על מי זידאן כן סומך ועל מי לא ולכן כל ניחוש מושכל ככל שיהיה הוא רק ניחוש.
פדה, לטוב ולרע אנחנו לא יודעים מה התוכניות לגביו. ויני, ככל הנראה רוצים להשאיל אותו אבל באמת מה קורה אנחנו לא יודעים. עד כמה הוא עדיין סומך על אסנסיו ומאמין בו אחרי הפציעה שעבר. יוביץ’ שלא פוגע ונראה מרוסק מנטלית. מודריץ’ שכבר הפך להיות שחקן משלים, האם הוא ימשיך בתקן הזה גם בעונה הבאה או שיעדיפו להיפרד. רודריגו שבינתיים לצד הברקות ברוב הזמן הוא פרווה.
אנחנו גם לא יודעים מה קורה מבחינת המושאלים ואת מי אכן יחליטו להשאיר בקבוצה בסופו של דבר. למעט חכימי, כולם בסימן שאלה. אפילו אודגאר אנחנו לא יודעים
בגזרת הרכש מאוד קל לנו לזרוק שמות. אמבפה למשל אם יגיע זה לא יהיה לפני 2021. והסיבה הפשוטה היא - פסז’ לא תמכור. גם אם הוא ממש ירצה ויעשה ניימאר, עדיין, פסז’ לא תמכור. מאיפה הביטחון שיביאו אותו כבר בקיץ הזה.
וגם אז, ב2021, וזאת במידה והוא עדיין לא האריך חוזה ועדיין מעוניין להגיע אלינו, ועדיין נשארנו רלוונטיים ובטופ, זה מאוד תלוי אם יעניין את פסז’ לעשות כמה ג’ובות עליו או לסחוט ממנו גם את השנה האחרונה לחוזה.
ואחרי כל זה, גם אם היינו באמת יודעים מה התוכניות של המועדון, אנחנו לא יודעים כמה יצליחו התוכניות. אנחנו בכלל לא יודעים כמה המועדון יכול או לא יכול להוציא ואנחנו לא יודעים עוד 1001 פקטורים שמשנים את התמונה שוב ושוב.
היו הרבה דיבורים בקיץ על פייר פלי ועל מגבלות התקציב שמונעות את הבאת פוגבה. אין סיבה שזה ישתנה הקיץ, בהנחה שכל השלושה יחד יחצו את סף 400 מיליון היורו
היו הרבה דיבורים בקיץ. המשפט הזה אכן מתמצת את העניין.
הבל מוחלט. פוגבה לא הגיע כי יונייטד לא רצתה לשחרר אותו.
למיטב ידיעתי יונייטד גם לא רצתה לשחרר את כריסטיאנו. בכל מקרה לא הייתם צריכים להיות אופירה אסייג כדי לשמוע בקיץ את השמועות לפיהן שפוגבה יעלה יותר משאנחנו יכולים לבזבז.
אחלה שחקן ואן דה ביק, הליגה ההולנדית בדיחה אבל הוא הגיע ובגדול גם במשחקים הגדולים בצ’מפיונס וזה חשוב. אנחנו בהחלט זקוקים לתמיכה מהקישור והקיץ הוא זמן טוב להיפרד ממודריץ’, איסקו וחאמס. לוקה יעזוב בסטייל אחרי עונה גדולה, “בדלת הראשית” ולא כמו מסכן, אני מקווה, וזו גם נחמה למרות שברור שיהיה קשה בפן הרגשי. אגב אם הוא מגיע זה מרגיש לי שהולכים סופית על 4:4:2 ולא נחזור ל-4:3:3. אבל רק הגעה של שחקן התקפה גדול תגרום לי להיות מאושר, ועזבו אמבפה - גם סאנצ’ו. חבל שלא חושבים בכיוון הזה במועדון. גם אם הארי קיין היה מגיע בקיץ הייתי מבסוט אבל זה לא ריאלי.
כמה כבר נעשה על בייל אם נמכור אותו? נחסוך את השכר שלו שזה יפה אבל לא מספיק. היה צריך לזרוק אותו למנצ’סטר יונייטד של מוריניו ממש ממזמן. אני גם לא רואה את ארסנל קונה את סבאיוס לדוגמא. נזרוק את מריאנו באיזה 20 מיליון וגם את אודריוסולה ועדיין זה לא יספיק.
בודאי שלא רצתה, אבל לפי הידיעות שפורסמו בזמנו, פרגוסון סיכם איתו ג׳נטלמנית שנה קודם לכן שייתן עוד עונה ואז ישוחרר כדי להגשים את חלומו. מן הסתם כריסטיאנו גם הבהיר שהוא לא מתכוון לחדש חוזה.
על פוגבה הם סירבו לנהל משא ומתן בקיץ האחרון, ודיי ברור למה (תחזור להודעות של @sh4rky מהקיץ האחרון).
מאוד חבל לי על אריקסן. יכל להיות תוספת מאוד משמעותית לסגל אבל נדמה שזיזו נעול על השחקנים שהוא רוצה, ואריקסן לא אחד מהם. בקיץ אמרתי שאני לא רוצה אותו, אבל בגרושים הוא אחלה מציאה.
פוגבה כנראה הסיבה לכך ויכול להיות שזיזו עוד בונה עליו לעונה הבאה. פוגבה עושה בעיות העונה ושרירי החשק שלו נפצעים כל הזמן, אולי אפילו ברמה שהוא פוגע בקבוצה. יהיה מעניין מה יעשו בקיץ ועל חשבון מי זה יבוא, אם וזה יקרה, על חשבון קרוס או פדה. קצת קשה לי להאמין שבמועדון יבעטו את פדה ומצד שני קרוס מאוד מוערך אצל זידאן.
בנוגע למגבלות הפייר פליי, זו חארטה אחת שלמה. לאף קבוצה עד היום זה לא הפריע, כולן מצאו לזה פתרונות ועקפו את החוקים הללו דיי בקלות. דווקא פרז, אולי האיש הכי חכם פיננסית בעולם הכדורגל, לא ימצא לכך פתרונות?
סאנצ’ו הוא לא אמבפה מצד אחד, קרי לא כוכב ברמה עולמית כאן ועכשיו, ומצד שני לא ילד צעיר שעוד לא פרץ ויעלה גרושים יחסית. אני דיי מבין למה אנחנו לא מקושרים אליו למרות שמאוד הייתי רוצה לראות אותו כאן.
הקבוצה הנוכחית עם הזאר כשיר ותוספת של אמבפה וכבר מדובר במפלצת, לא צריך הרבה יותר, אשרף חייב לחזור כי קרבחאל מתחיל להדאיג ועוד חיזוק לקישור, אם דה-ביק מגיע לעבות את הספסל זה מספיק מבחינת הקישור. כל הילדים שאספנו מרחבי הגלובוס יכולים להשאיל שיצברו קילומטראז’, כולל וניסיוס רודריגו ואודגארד.
העונה אנחנו רואים בבירור במה אנחנו חזקים ומה באמת חסר, הזאר ואמבפה בהתקפה זה בדיוק מה שחסר. אולי 442 יהלום עם הזאר מאחורי בנזמה ואמבפה ?
בהחלט, כשכמובן מבאפה יותר לכיוון הקו.
קרבחאל נתן את שתי העונות הטובות שלו אצלנו כשיש לו תחרות על העמדה. מסכים עם זה שצריך להתחזק שם. בגזרת הפבונס v2.0 (מושאלים) סך הכל המצב טוב, מחכים לזידאנס.
איזה פתרונות מצאו? כמה קבוצות עשו קיץ של 400 מ אירו בק טו בק? פייר פליי או לא, יש גבול כמה קבוצת כדורגל יכולה לבזבז בלי למכור. קשה לי להאמין שיושבים במועדון מיליארד אירו בצד, עם כל הכבוד לבזבוזים הצנועים בעונות האחרונות. הרווח השנתי של המועדון לא עולה על כמה עשרות מיליוני אירו עד כמה שאני זוכר.
נשמע טוב על הנייר אבל האזר כבר אמר כמה פעמים שלא נוח לו במרכז ושעדיף לו במרכז. 433 כשאמבפה על תקן כריסטיאנו אבל בימין נשמע מעניין גם. סה"כ אמבפה די ורסטילי ויכול לשחק בכמה עמדות התקפה ככה שלא תהיה בעיה להכניס אותו. פוגבה לעומת זאת…
זה לא חייב להיות 442 קלאסי, אפשר שיהיה קצת עקום, כלומר שהזאר יותר מאחור גם אם בצד, כשאמבפה כפי שציינת מקבל יותר חופש לעזוב את הקו ולהיכנס לשטח שבנזמה אוהב לפנות.
מילה לגבי אמבפה.
תראו את צרפת של המונדיאל, למרות סוללת הכוכבים מקדימה ולא מעט שחקנים שמשחקים כסוג של חלוץ צד או חלוץ שני (אמבפה וגריזמן), עדיין השלישי בהתקפה היה ז’ירו ולא אחד משחקני ההתקפה המאוד מוכשרים שיושבים על הספסל. קבוצות צריכות חלוץ 9 אמיתי אצלם, חלוץ שיקבל כדור עם הגב לשער.
כל קבוצה מצליחה בעשור הזה עשתה זאת כך על אף שהיה לה שחקני התקפה שאפילו הבקיעו יותר שערים.
לכן לא מבין מאיפה הרצון של כולם לראות את אמבפה 9? ובטח ובטח כשהוא החלוץ המרכזי יותר במערך 2 חלוצים לצד הזאר? מערך כזה יהיה חסר מחץ ולא יפיק מכוכבינו את המירב.
עם אמבפה והזאר באגפים אני לא ארצה לראות את בנזמה עוזב את עמדת החלוץ. כל המערכים האחרים יראו יפה על הנייר, אך כמו מקרה ז’ירו, לפעמים השחקן הנכון עדיף על הכשרוני