לא רק ספרדי ואנגלי: ת'רד הכדורגל הכללי

אני בהחלט חושב שזה תקדים: קינגסלי קומאן, פעם האיש שכבש את שער הניצחון עבור באיירן מינכן בגמר ליגת האלופות ב-2020 (נגד פריז סן ז’רמן) והיום שחקנה של אל נאסר כשהוא רק בחודש הבא יחליף קידומת ל-30 - זכה ב-14 אליפויות עד היום וב-14 עונות. הוא לא יודע מה זה לסיים במקום השני בליגה המקומית.

2013-14: אלוף צרפת עם פריז סן ז’רמן
2014-15: אלוף איטליה עם יובנטוס
2015-25: אלוף גרמניה עם באיירן מינכן
2025-26: אלוף ערב הסעודית עם אל נאסר

נדמה לי שזה שיא, לראיין גיגס יש 13 אליפויות אנגליה עם מנצ’סטר יונייטד, תומאס מולר זכה ב-13 אליפויות גרמניה עם באיירן מינכן, לליאו מסי יש 12 אליפויות סה"כ (עשר עם ברצלונה, שתיים עם פ.ס.ז’) וגם לזלאטן איברהימוביץ (אליפויות בהולנד עם אייאקס, באיטליה עם אינטר ומילאן, בספרד עם ברצלונה) בצרפת עם פ.ס.ז’), שאם שתי האליפויות של יובנטוס לא היו מבוטלות הוא היה משתווה. גם לאריאן רובן 12 אליפויות (אחת בהולנד עם פ.ס.וו, שתיים בצ’לסי, אחת בריאל מדריד ושמונה בבאיירן מינכן).

*מה שכן עונת השיא של קומאן באירופה כולל שמונה שערי ליגה, במדי באיירן ב-2022-23. העונה הוא כבש עשרה שערי ליגה.

בדיוק לפני 25 שנה: רגע יפה של Fair Play בגמר ליגת האלופות. הסאן סירו אירח את הגמר של עונת 2000/01, באיירן מינכן נגד ולנסיה. גמר שהפגיש גם את שני השוערים הטובים בעולם לדעת לא מעט אוהדים: אוליבר קאן מצד אחד וסנטיאגו קניזארס מצד שני. הספרדי הפסיד עם ולנסיה פעם שנייה ברציפות בגמר ליגת האלופות, הפעם בדו-קרב פנדלים אחרי 1:1 בתום הזמן החוקי, והתעלות שלו לא הספיקה כי גם קאן היה מפלצת. קאן עצמו “איבד” את הגביע שנתיים קודם לכן בדרמת הענק בקאמפ-נואו נגד מנצ’סטר יונייטד עם שתי הקרנות של דיוויד בקהאם.

התדמית של קאן ידועה לכולם. שוער שמפחיד את היריבים, לעתים אגרסיבי ואלים על המגרש, גס, שחצן. לאחר שריקת הסיום בעוד שחקני באיירן חוגגים את היום המאושר שלהם - גביע אירופה הראשון מאז שנות ה-70 - השוער ניגש לנחם את קניזארס שלא היה יכול לקבל את רוע הגזירה ובכה כשהוא על הבירכיים. קאן הגיע לחבק אותו. אם הצער הספורטיבי לא הספיק אז מסתבר שאימו של השוער הספרדי נפטרה במהלך המשחק. בטקס נבחרי העונה של 2001 קאן קיבל את הפרס על הרגע הספורטיבי של השנה. מלבד קאן גם סמואל קופור, הבלם שדפק בזעם על כר הדשא לאחר גמר 1999, והחלוץ ג’ובאני אלבר - ניגשו לשוער הספרדי.

-זה היה גמר ליגת האלופות האחרון של ולנסיה שבדרך לשם עברה את ארסנל ברבע הגמר ואת לידס בחצי הגמר, ושנה קודם לכן הדיחה את לאציו ואת ברצלונה. מאז היא לא ממש התקרבה. הייתה ברבעי הגמר ב-2007 [הדחה אכזרית נגד צ’לסי] וב-2003 [המשחק בו פרנצ’סקו טולדו מאינטר הדף הכל].

כעבור שנה בגמר מונדיאל 2002 - טורניר במהלכו קאן הצטיין ולקח את גרמניה עד לגמר נגד ברזיל, שם נכנס לצמד של רונאלדו כשהגול הראשון של החלוץ הברזילאי היה באשמת השוער - רונאלדו היה זה שניחם את קאן שהיה על הבירכיים.

זה היגואין במקרה..?

הוא איבד אליפות אחת ללברקוזן, לא?

באייר לברקוזן הוליכה את הטבלה ב-2001/02 והייתה בתמונת הטרבל אבל הפסידה בגמר הגביע הגרמני, בגמר ליגת האלופות לריאל מדריד וסיימה שנייה בבונדסליגה בהפרש נקודה (הפסידה במחזורים 32 ו-33). באותה עונה האלופה הייתה בורוסיה דורטמונד.

הגורל הלך דווקא תמיד עם באיירן מינכן כששנה קודם לכן במחזור הסיום היא כמעט הפסידה להמבורג אבל פטריק אנדרסון השווה בבעיטה חופשית בתוספת הזמן ושאלקה סיימה שנייה. שנה קודם לכן באייר לברקוזן מגיעה למחזור הסיום כמוליכת הטבלה הגאה ומפסידה 2:0 כשמיכאל באלאק כובש שער עצמי ובאיירן שוב אלופה

ניקו אוטמנדי חוזר לארגנטינה ומגשים חלום לשחק בקבוצה שהוא אוהד.
אוטמנדי שיחק בתור בחור צעיר בולס סארספילד לפני שיצא לאירופה וכעת חוזר כאלוף עולם לארגנטינה.

6 פוסטים אוחדו לנושא קיים: פרמייר ליג 25/26 :: Cook the Books

בשנה הבאה כבר נציין 30 שנה: אז 29 שנה לבעיטת החופשית הגדולה ביותר איי-פעם. רוברטו קרלוס נגד צרפת, 35-40 מטר, בסגנון בעיטה ייחודי, פביאן בארטז לא זז. בסה"כ משחק ידידות בין שתי הנבחרות העצומות האלה שייפגשו קצת יותר משנה אחרי גם בגמר המונדיאל. עוד על המגרש באותו ערב: קאפו, דונגה, מאורו סילבה, רונאלדו-פנומנו ורומאריו. אצל הצרפתים: מרסל דסאי, לורן בלאן, דידייה דשאן, זינדין זידאן, רוברט פירס.

גדלתי על הגול הזה, מהשערים שהיינו מורידים בקאזה המיתולוגית. מעניין איך הייתי מגיב אם הייתי רואה את זה בלייב. איך הוא סיבב את הכדור יאללה. אגב הייתה לו בעיטה ממש דומה נגד יובנטוס ב-2002-03 בחצי הגמר, בופון אמר תודה לאלוהים שזה לא נכנס. כמה אני מתגעגע אליו לסגנון הבעיטה הייחודי שהיה גדול גם בפרו-אבולושיין, ובכלל. לא אפתח סקר עכשיו אבל מוזמנים לשתף: מה השער הכי גדול שראיתם בלייב בבעיטה חופשית?

שערים אייקונים בבעיטות חופשיות משנות ה-2000 - כאלה זכורים\מניח שרבים יציינו - לאו דווקא הכי יפים: רוברטו קרלוס נגד ברצלונה בקלאסיקו ב-2000| זינדין זידאן נגד ספרד ביורו 2000| דיוויד בקהאם נגד יוון במוקדמות מונדיאל 2002| רונאלדיניו נגד אנגליה ברבע גמר מונדיאל 2002| ז’וניניו נגד באיירן מינכן ב-2004 [ועוד רבים]| רונאלדיניו נגד ריאל מדריד בקלאסיקו ב-2005 בברנבאו| רונאלדיניו נגד ורדר ברמן מתחת לחומה ב-2006| כריסטיאנו רונאלדו נגד ארסנל ב-2009| ניימאר נגד פ.ס.ז’ בגומלין שמינית הגמר 2017| ליאו מסי נגד ליברפול ב-2019 [ועוד רבים…]

מי בועט החופשיות הטוב ביותר בעשורים האחרונים?

• רוברטו קרלוס
  • דיוויד בקהאם
  • פרנצ’סקו טוטי
  • ריבאלדו
  • אלסנדרו דל-פיירו
  • ז’וניניו
  • רונאלדיניו
  • ליאו מסי
  • כריסטיאנו רונאלדו
  • אנדראה פירלו
  • תיירי הנרי
  • אחר - ציין!
0 מצביעים

התלבטתי בין מסי לבין סיניסה מיחאילוביץ’ ז’‘ל.
את מסי כולם מכירים.
מיחאילוביץ’ הצטיין בבעיטות חופשיות באיטליה כשזאת עוד הייתה ליגה חזקה מאוד, עם שוערים הכי טובים בעולם.
הוא כבש שלושער בבעיטות חופשיות, מה שמסי לא השיג מעולם.
אני זוכר שדיברו על כל בעיטה חופשית שלו כחצי פנדל.
נפטר בגיל 53 מלוקמיה.

גם לרונאלד קומאן היו בעיטות אדירות, לא פחות מרוברטו קרלוס. כאלה שבשידור ישיר בקושי ראו את הכדור. היה בום והרשת זזה. רק בהילוך חוזר איטי רואים לאן הכדור הלך.
אחת כזאת הביאה לבארסה את ליגת האלופות בפעם הראשונה.

ז’וניניו היה בועט החופשיות הטוב בהיסטוריה.
זוויות לא נורמליות, בעיטות פצצה.

עשה מזה בליון קריירה על גבול האומנות.

אבל מבחינת אחוזים מסי יותר טוב ממנו, לא?

מסי מדויק מאוד, אבל אין לו את הטווחים בכלל של ז’וניניו ולא את הקלאס. לז’ונינו יש בעיטות מאוד מגוונות, או פצצות, או עולה יורד, או מסובבות, ממול השוער, מהצד, מהקרן, האיש היה אומן אמיתי בכל הנוגע לחופשיות.

לא, מסי עם 9 אחוז דיוק בעיטות חופשיות בקריירה.
זה נשמע ממש מעט אבל הוא מקום בשני בהיסטוריה אחרי ז’וניניו עם 18 אחוז.

רק בשביל להסביר כמה 9 אחוז זה עדיין גבוה וכמה ז’וניניו הוא פסיכופט חופשיות, רוב השחקנים עם אחוזים של 6-5 אחוז בקריירה שלהם, גם הגדולים ביותר.

ז’וניניו בהחלט מטורף, בגלל הזמנים - אמצע העשור הראשון של שנות ה-2000, העובדה שהוא שם פחות גדול ושרוב הגולאסוס היו בליגה הצרפתית - אולי קיבל פחות קרדיט. אבל אני מניח שכמעט כל בני גילינו גם לא אוהדים שרופים - היו מציינים אותך בתוך חמישייה למשל.

התחילו לפרסם כל נתון אפשרי עם Opta נדמה לי מ-2019 או משהו כזה, זכור לי במעורפל שהייתה שנה שליאו מסי הבקיע תשעה שערים בכדורים חופשיים (יחד עם הנבחרת) ובמקומות הראשונים דורגו גם פאולו דיבאלה ומיראלם פיאניץ’, זה גם פסיכי. השיא של שחקן ריאל מדריד בעונה זה כריסטיאנו רונאלדו עם שישה.

זכורה לי תקופה בלתי נסבלת של רייס זל עם חופשיות מדוייקת בריאל. כמה לו?

לא זוכר בכלל את רייס כבועט חופשיות מדוייק ומדופלם, אני בספק שהוא בטופ 100 ההיסטורי

מבחינת הטופ 10

1.ז’וניניו עם 77 שערים
2. מסי עם 71 שערים
3. פלה עם 70 שערים.
4. רונאלדיניו עם 66 שערים
5. ויקטור לגרוטגלי (כדורגלן ארגנטינאי) עם 66 שערים.
6. דיויד בקהאם עם 65 שערים.
7. כריסטיאנו רונאלדו עם 64 שערים.
8. דייגו מראדונה עם 62 שערים.
9. זיקו עם 62 שערים.
10. רוג’ריו סאני (השוער האגדי של סאו פאולו) עם 61 שערים.

אחוזי דיוק לכל אחד מהם קצת קשוח למצוא משהו ממש מדוייק חוץ ממסי וז’וניניו.

חוסה אנטוניו רייס כבש שני שערים בריאל מדריד בכדור חופשי: את השער הראשון ב-0:2 על ריאל סוסיאדד במחזור השלישי ב-2006/07 וכן את שער הניצחון במאיורקה במחזור סיום הסיבוב (0:1).

הטבלה הזו של שיאני השערים בכדורים החופשיים מוכרת פחות או יותר, כמו גם זה שליאו מסי סגר פער גדול מכריסטיאנו רונאלדו כי הארגנטינאי פשוט בהתחלה לא היה בועט. את דייגו מראדונה אגב שכחתי להוסיף לסקר שלי למרות שלא ראיתי אף גול שלו בכדור חופשי בלייב אלא רק יוטיובים. גם חוסה לואיס צ’ילברט השוער הפרגוואי הבקיע עשרות שערים נדמה לי, מניח בסביבות ה-40.

לא שאני מצפה שתהיה סטטיסטיקה מדויקת כזו [בזמנו על כריסטיאנו כתבו במארקה כמה בעיטות הוא לקח בכל שנה], אבל זה גם תלוי במספר הבועטים. אני זוכר את לואיס פיגו כבועט טוב - לא היסטורי. אבל מאז שדיוויד בקהאם הגיע לריאל ב-2003 אז פיגו בעט הרבה פחות חופשיות (סה"כ שבעה שערים כבש בריאל בבעיטות חופשיות). וגם רוברטו קרלוס היה עומד ליד הכדורים אז, ולזינדין זידאן יש גולים אייקונים בקריירה בחופשיות - מעטים.

כריסטיאן אריקסן התמוטט פעם נוספת הערב ופונה לבית החולים במשחק של דנמרק מול אוקראינה ובעקבות כך משחק הידידות הופסק.

מקווה שיפרוש ולא יסכן לעצמו את החיים.