חוזים חדשים שייחתמו החל מ 1.1.27
מבדיקה ראשונית - ה׳פר משחק׳ של זו׳ניניו הוא הטוב ביותר אחרי לגרוטגלי (ששיחק משמעותית פחות משחקים). אני לא מנסה להשיג את ה׳פר בעיטה׳ כי זה נראה לי נתון שהוא ימציא לי.
אגב - מבחינת שחקן שלוקח את הכדור ואתה יודע שזה בפנים - הייתה לאיציק זוהר עונה בביתר שכל בעיטה שניה הייתה גול.
למסי גם הייתה עונה כזו, זכור לי שכל עבירה סביב הרחבה באותה עונה שמחתי בערך כמו שריקה לפנדל או אפילו יותר כי קבלתי גם גולאסו
אם אני לא טועה - זה התחיל להקצין מאד באזור האליפות השניה של ואלוורדה איפשהו. התחיל להרגיש כמו סטף קרי.
לא יודע מה אתכם, מבחינתי הבועט הטוב בעולם זה בכלל מנור חסן. בהפועל פתח תקווה כל בעיטה שלו ככר הלכתי לחגוג בשער 4 עם החזית הכחולה.
אני מופתע מאוד מכמות העסקאות שמבוצעות על שחקנים שנמצאים כרגע במונדיאל.
מרגיש מוזר שהצד המוכר לא יחכה כדי להעלות את הדרישות, ובעיקר שהשחקנים מקדישים אנרגיה כזו בזמן שהם אמורים להיות בפוקוס מלא על התואר שבא רק פעם ב-4 שנים.
זה שלב הבתים החדש אז מזלזלים
כי באמת חסר להם טיסן צעיר באגפים
אין להם גבול אלה
אסטון וילה לא תוכל לרשום שחקנים חדשים לליגת האלופות בגלל שעברו על חוקי הפייר פליי של אופ"א.
בנוסף, כמה קבוצות קיבלו קנסות קטנים - צ’לסי, ניקאסל, נוטינגם פורסט, יובנטוס, פנרבחצ’ה ועוד כמה קבוצות קטנות יותר.
הקנסות עצמם לא מעניינים, אבל זה אומר שהקבוצות הללו מאוד מוגבלות בשוק ההעברות. בגלל זה יובנטוס לא מצליחה להגיע להסכם עם ולאחוביץ’, וצ’לסי לא משתוללת כהרגלה.
התפוצצות בהתאחדות הכדורגל האיטלקית!
ההחלטה לחסום את מינויו של אנדראה פירלו למאמן החדש של נבחרת איטליה כבר הובילה להשלכות ראשונות.
פאולו מאלדיני ולאונרדו התפטרו מתפקידיהם כמנהל הספורטיבי וכיועץ של נבחרת איטליה.
השניים נכנסו לתפקיד רק לפני שבועיים, אך החליטו לעזוב בעקבות הוטו של נשיא ההתאחדות ג’ובאני מלאגו בעקבות קשריו של פירלו עם מותגים רוסים.
ההחלטה לעצור את מינויו של פירל מביאים משבר פנימי חדש בהתאחדות האיטלקית שכעת צריכה למצוא גם צוות ניהולי חדש וגם צוות אימון.
אז גם את מונדיאל 2030 הם יראו מהבית
מי שחיפש את ה-הסבר/הוכחה לזה שניהול שכונתי פוגע אנושות בהישגים הספורטיביים על כר הדשא, ולא חשוב מה רמת הכישרון הפוטנציאלי - שרק יסתכל מה קורה בנבחרת האיטלקית בשנים האחרונות (וכן, על-אף היורו שלקחו).
ולכן, זה לא צריך להפתיע אותנו בכלל בכלל כשמנסים להבין למה הנבחרת הלאומית שלנו לא מצליחה אף-פעם להתרומם.
עם כל הכבוד, באיטליה הכשלון גדול משמעותית.
אנחנו לא באותו אזור חיוג מבחינת כמות/מגוון, כשרון, ליגה מקומית ולגיונרים בטופ העולמי.
אשכרה עשו צעדים מעוררי השראה, ואז זרקו הכל לפח על איזה משהו לא קשור.
כמישהו שחי באיטליה, זו בדיוק המנטליות/התרבות:
כאוס מתמשך, כמעט חוסר היגיון מוחלט בכל מה שעושים בכל תחום, אין דרך, אין מפה אמיתית, אין חוקים ואין ערכים.
יותר מדי מעמדות והיררכיה בסגנון עתיק ורובם המוחלט פועלים מהבטן והרגשות ולא מהמוח והערכים.
יש פחד עצום להגיד משהו שמנוגד לקונצנזוס ולעמוד על שלך כשאתה במיעוט, אז כולם מתיישרים מהר מאוד לפי הבוס ולאנשים עם כוח.
לקח לי זמן להבין את הדברים האלה ולנווט בצורה הגיונית בחוסר ההיגיון הזה.
ובקשר לעניין הזה, אני עם מלדיני פה. הוא מנסה לשנות את המנטליות החולנית, אבל באיטליה קשה. למשל, הם לימדו את כולם שרוסים זה רע, אוקראינים זה טוב. ישראל זה רע, פלסטין זה טוב.
אז כולם פתאום מצקצקים על פירלו כאילו הם נקיים.
וגם כולם יצאו על אינטר כי רצו להחתים את חלאיילי. כמות השטויות והבורות שקראתי… בחיי.
יותר מדי בורות ויותר מדי נהירה אחרי העדר. שום דבר לא ישתנה בקרוב.
למה, כי הוא שירת בצה"ל ורצח תינוקות עזתיים? דעת הקהל עד כדי כך סתומה?
או שיש סיבה אחרת?
לגבי פירלו, מה בדיוק הקשר שלו לרוסיה? כל מה שראיתי זה כותרות לא ברורות של “קשר לחברת הימורים רוסית”. הוא הבעלים? היועץ? או סתם הצטלם לאיזה פרסומת ואין לו מושג מי זאת החברה הזאת?
תחילה הפרופאל כתבו בדיוק את זה: ישראלי = חייל רוצח תינוקות, ג’ינוסייד, 70 אלף. דה יוז’וואל סטף.
ואז היה פושבאק מאנשים שכתבו שהוא דווקא ערבי מוסלימי שלא שירת בצה’ל והוא לא קשור לקונפליקט.
ולאלה הפרופאל ענו שלא משנה אם הוא שירת או לא, נלחם או לא, הוא חי על אדמה כבושה, הוא ציוני והוא מייצג את נבחרת ישראל אז אסור לקבל אותו.
משמה עברו להגיד שהיו סולחים לו אם היה יוצא על הג’נוסייד או אמר מילה על ביבי.
אז אנשים בחשו ומצאו תמונה שלו עם סיכת החטופים, וראו שהוא לא אמר משהו על ביבי או המלחמה. אז מפה כבר התפוצצו כולם, והתחילו כל מיני איומים מאנשים ממש חזקים ומשפיעים, ואינטר מצאה את עצמה בבעיה, אבל למזלם הרופאים מצאו משהו בבדיקות.
צירוף מקרים ומזל עצום. אין מה להגיד.
אגיד את זה בשיא הרצינות: רמת המשכל פה לא ממש גבוהה. אני לא צוחק או מגזים כשאני אומר שאין פה מקום להיגיון, מחשבה רציונלית או יושר אמיתי. הכל מהרגש ומהבטן. אני לא סתם קורא להם “זכרים עם מחזור”.
בדיוק. פחות או יותר אותו “היגיון” עם חלאיילי
האיש שהחזיר את איטליה לפסגת אירופה חוזר לנבחרת ![]()
נשיא ההתאחדות האיטלקית, ג׳ובאני מלאגו, אישר כי רוברטו מנצ׳יני מונה למאמן החדש של האזורי.
זו תהיה הקדנציה השנייה שלו בתפקיד, אחרי שהוביל את איטליה לזכייה ביורו 2020.
הפעם הוא מקבל נבחרת שנמצאת במשבר עמוק הרבה יותר: איטליה נעדרה מהמונדיאלים של 2018, 2022 ו־2026 - שלושה טורנירים רצופים מחוץ לבמה הגדולה ביותר.
האם מנצ׳יני הוא האיש שיחזיר את איטליה לגביע העולם?
אינפנטינו רוצה למכור את המונדיאל, צ’פרין לא ישתתף במונדיאל כזה.
נראה כמה זמן ייקח לאינפנטינו להתקפל, ומה יהיה לו להגיד.
העימות בין פיפ"א לאופ"א על רקע תכניתו של ג’יאני אינפנטינו עולה מדרגה:
בכנס חירום של מדינות אופ"א, שהסתיים לפני זמן קצר, כל 55 חברות הצביעו בעד החרמת המונדיאל כל עוד התכנית עדיין על השולחן.
נעשה רגע סדר בכל הכאוס:
בימים האחרונים מתנהל עימות חריף בין אופ"א לפיפ"א על רק התכנית של ג’יאני אינפנטינו, נשיא פיפ"א, להקים חברת בת שתרכז את כל הפעילות המסחרית, כולל את גביעי העולם השונים, ולמכור 21% ממנה למשקיעים זרים.
אופ"א גינתה מהר מאוד את המהלך והכריזה על כינוס חירום, בו כל 55 המדינות החברות הצביעו פה אחד על החרמת המונדיאל במידה והתכנית תצא לפועל.
במקביל, באופ"א החלו לקדם מתמודדים נגד אינפנטינו בבחירות הקרובות, כאשר אחד מהשמות הוא נאצר אלח’ליפי, נשיא פ.ס.ז’.
התכנית של אינפנטינו צפויה לעלות להצבעה בכינוס פיפ"א בספטמבר הקרוב, כאשר אופ"א מהווה כ-25% מהקולות, ולשם הפלת ההחלטה היא תצטרך לגייס לפחות 26% נוספים ובכך להשיג רוב.
אני אעיז לנחש
הם יהיו במונדיאל