אנחנו גומרים אותם עוד חודשיים שלושה
חדשות מלפני שנה: יו"ר תנועת הביטחוניסטים אמיר אביבי: “חמאס יחוסל כגוף שלטוני וצבאי תוך חודשיים-שלושה”
אנחנו גומרים אותם עוד חודשיים שלושה
חדשות מלפני שנה: יו"ר תנועת הביטחוניסטים אמיר אביבי: “חמאס יחוסל כגוף שלטוני וצבאי תוך חודשיים-שלושה”
אם הסיוע ההומנטירי היה נסגר זה גם היה קורה.
אז זה פרשנות שלך לא עובדה.
חמאס רוצה לחיות יותר מהכל, אם הוא ישחרר את כל החטופים לא תהיה לו שום ערובה לזה.
אם ההסכם ימשיך צהל היה מחוץ לעזה בכל מקרה בפעימה השניה.
וכך גם הצגתי את זה… אגב לא נעים לי לקרוא לזה פרשנות שלי כי זו הפרשנות המקובלת. לא אני המצאתי אותה.
נכון. אבל גם סמוטריץ’.
בסדר, לי גם יש פרשנות. ההבדל שהפרשנות שלי לדעתי תואמת יותר את המציאות בשטח.
אם אתה מנהיג חמאס אתה רוצה ערבות לשלטון שלך, הוא לא סומך על ערבויות בינלאומיות, הוא סומך על החטוף שלצידו.
זה המציאות.
אני לא חולק על זה שלביבי יש מניעים פוליטים. הוא פולטיקאי. ההבדל ביני לבינך שאתה חושב שיש לו רק מניעים פוליטים והוא מין רשע כזה שהחליט להפקיר חטופים ישראלים רק בגלל פוליטיקה.
ביבי לא חטף והוא לא מחזיק בחטופים. יותר מזה, אין ראש ממשלה ישראלי ששיחרר רוצחי ישראלים יותר ממנו בשביל חטופים.
תיאור מדויק!
לשכת ראש הממשלה:
רשימת השמות שהתקבלה היום מחמאס על-ידי המתווכות קטר ומצרים כוללת את:
מי שחשב שהסיפור יסתיים אחרת…
אין סיבה לפוצץ את העסקה.
בהמשך זה יקרה באופן טבעי.
בלי קשר,
מרקו רוביו לפני הסיבוב שלו במזה’'ת אומר את הדברים הכי פשוטים בעולם:
רגע לפני וכדי למנוע את הספין הבא שיבוא בעוד 3 שבועות בערך:
הרצון להאריך את שלב א’ של העסקה הוא של נתניהו (עוד 3 שבועות בערך תטענו כאן שחמאס דרש את זה) והמטרה היא פוליטית - לשמור על שלטונו ולנסות לגרום לסמוטריץ’ להישאר בממשלה.
הארכת שלב א’ פירושה מסמוס והרחקת הסוף. מי שהביא את הפעימות הנוראיות האלה עכשיו מציע להאריך אותן עוד. הוא סומך עליכם שתאשימו את חמאס. אל תאכזבו אותו.
ליאור בכנות אני חושב שאנחנו, לפחות רובנו, פה הרבה יותר ביקורתים נגד ביבי מאשר אתה ביקורתי נגד הקו מחשבה שלך. אז בבקשה …
אני פשוט לא חושב שחמאס רוצה להתאבד כי אם הוא ישחרר את החטופים כולם זה בדיוק מה שיקרה אם לא יהיו לו חטופים ביד.
בגלל זה הבחירה בטראמפ עושה רע מאוד לסיכויים לעסקה כוללת.
אין לחמאס הרבה ברירות… ללא הסכם צה"ל לא ייצא מהרצועה באופן מלא.
לגבי ביקורתיות כלפי הקו שלי, אני לא יודע מה אפשר היה להשיג בהסכם מול חמאס. כל מה שאני משוכנע בו זה:
שמהצד שלנו יש רק בנאדם אחד שמקבל החלטות ושבישראל דה פקטו אין דמוקרטיה.
שמהצד שלנו יש אך ורק אינטרסים זרים שמובילים את קבלת ההחלטות.
אני אישית חושב שהסיבה שחמאס הפך את ה7.10 למפעל של חטיפות ולא לדברים אחרים מעיד על הלך רוח מסוים. אני חושב שחמאס חשב שישראל תימנע מממלחמה בעזה ותפעל להשיג שקט כדי להחזיר את החטופים. חמאס כמובן טעה לחשוב שיצר החיים גדול מיצר הנקמה והוא שילם על הטעות הזו במהלך השנה וחצי האחרונות.
הקו שלי הוא ספקולטיבי בדיוק כמו הקוים של כולם. אולי אני טועה.
לביבי יש אינטרס לא להגיע למצב שהוא מקבל עסקה שבה ראשי החמאס נשארים בעזה ו/או חמאס שולט בעזה.
הוא יסכים לעסקה שתכלול נסיגה תמורת הגליה והכנסת חברות אבטחה פרטיות שיתחילו את תכנית טראמפ לרצועה.
הנה תרחיש היפוטתי: ביבי נענה לאולטימטום של טראמפ, מבטל את ההסכם לאחר שרק 3 חטופים שוחררו, וחוזר למלחמה בעצימות גבוהה מול עזה. כלומר, התנהגות הפוכה לחלוטין לזו שהוא ביצע כרגע.
עכשיו, אני אשמח שתעצור רגע, ותחשוב - בכנות! - על התגובה שלך כאן אילו התרחיש הנ"ל היה מתרחש, ואז תכחיש במלוא הרצינות שהיית כותב פה שלביבי היה אינטרס לפוצץ את העסקה (כי בן גביר וסמוטריץ’, וכי לדחות את הקץ, וכי מניעים זרים), ושבכלל הם תיאמו את זה בוושינגטון.
אם אתה מכחיש את זה, אני לא מאמין לך. ואם אתה לא מכחיש את זה, הרי ההוכחה לכך ש"הבעיה" היא אתה, ולא הוא. כי בעצם לא משנה מה הוא יעשה, אתה תמצא בזה ראיה להנחה היסוד הראשונית שלך, ואפילו מדובר היה בשתי פעולות הפוכות לחלוטין.
אני חושב שכל בר דעת מזהה שביבי בינתיים נכנע לדת החטופים ובוחר (כהרגלו) להחליט בהמשך, ולמסמס צומת החלטה חשובה מאוד (שהוא התפלל לקבל עד לפני כמה חודשים). דבר אחד הוא לא עשה כאן, וזה לדחות את הסוף ולנסות לגרום לסמוטריץ’ להישאר בממשלה.
סלח לי אבל זה טיעון מפגר דוד. נתניהו עושה מה שמשרת את האינטרסים של נתניהו. זה הדפוס. לפי הדפוס הזה אני מנתח את קבלת ההחלטות של נתניהו. אם הוא היה עוצר לפני שבת את העסקה ונכנס חזרה לעזה הייתי מסיק מזה שהיה איום ממשי על המשך שלטונו.
בעולם בלי אילוצים ברור לי שנתניהו היה מעדיף שהחטופים ישוחררו ולא ימותו בשבי. הבעיה היא שכשיש אילוצים נתניהו יעדיף את טובתו האישית על פני טובת המדינה.
עכשיו מה שהוא מנסה לעשות זה להאריך את שלב א, לשחרר עוד חטופים ולהשאיר את סמוטריץ’ בממשלה. לזה קוראים דחיינות. במקום לקבל החלטה או לשלם מחיר פורסים לעוד תשלומים.
חשוב לי לציין שאין אף פוליטיקאי אחר שאני מנתח בצורה כזו. כמי שמונע אך ורק על ידי אינטרס אישי. נתניהו הרויח את זה ביושר והוכיח פעם אחר פעם שזה מה שמפעיל אותו. לטעון שמי שמזהה את שיטת הפעולה הזו ומנתח על סמך שיטת הפעולה הזו הוא מוטה זה אידיוטי. זה כמו לטעון שאני מוטה כשאני אומר שמחר תזרח השמש.
מטורף בעיניי שזו הכותרת בכלי התקשורת המוביל במדינת ישראל. פרופגנדה שלא מביישת את אל-ג’זירה. קשה לי להבין איך לא רואים שהזוהמה התקשורתית הזו רק מזיקה לחטופים, שכבר עברו מלהיות בני אדם שנמצאים במצוקה לכלי ניגוח לממשלה.
עיתונים לא אמורים לכתוב את האמת?
בעצם אתה מודה פה שאני צודק, אתה מנתח את המציאות בהתאם להנחות היסוד שלך, במקום לאפשר להנחות היסוד שלך להשתנות בהתאם למציאות.
אם הניתוח שלך של המניעים לפעולה נשאר זהה לא משנה מה הפעולה, אזי הניתוח שלך כבר לא שווה דבר.
אם השמש לא תזרח מחר אני אשנה את ניתוח המציאות שלי. בינתיים היא ממשיכה לזרוח כמו שנתניהו ממשיך לפעול ממניעים אישיים.
אני לא חושב לרגע שיש משהו שישנה את דעתך, אבל לטובת אחרים שעוד שומרים על נסיון כלשהו למחשבה אובייקטיבית.
(מי שמכיר את דני אורבך יודע שהוא ביביסט כמו שאני אוהד ליברפול)
דני אורבך (לא מכיר) מצטט פה מאמר שכתב ברט מקגורק בוושינגטון פוסט. יש בעיה אחת עם דבריו של מקגורק… הם סותרים לחלוטין את המתווה שביידן הציג בסוף מאי ועליו הוא מדבר. מקגורק טוען שלא דובר על הפסקת המלחמה במתווה וזה פשוט לא נכון כי ביידן בקולו בלייב אמר את ההיפך הגמור.
https://x.com/ItayBlumental/status/1891236141170569482
טראמפ: “אמרתי לביבי, תעשה מה שאתה רוצה כי האמירה שלי הייתה שהם חייבים לחזור עכשיו. הסיבה שאמרתי את זה היא כי הם אמרו שהם לא יחזירו את האנשים שהסכימו להחזיר. והם הסכימו אך הם הפרו את ההסכם. אחרי האמירה שלי הם החזירו את כולם ועוד אמריקאי. החדשות הטובות הם שהם נראים במצב די טוב, כי האנשים שהשתחררו קודם נראו כמו ניצולי שואה. מה שעשו להם היה נורא. אבל זו תהיה ההחלטה של ישראל מה הוא הצעד הבא, בהתייעצות איתי”
טראמפ עושה אואטינג לביבי.