הקש על החמש. פעם ראשונה העונה שאני יושב מול המסך ונהנה מכדורגל, תסכול שהצטבר במשך חודשים, גישה נכונה של השחקנים יחד עם סביליה פאתטית ומופקרת אף יותר מאיתנו. ובדיוק בזמן הייתי אומר - מפעילים לחץ על בארסה, ומשחק ליגה אחרון לפני הקלאסיקו בברנבאו. שער אחד על כל כדור זהב של כריסטיאנו, ואנחנו רק במחצית. התפוצצוות ראשונה לעונה, והפעם באמת
לא מבין איפה הטירוף הזה היה עד עכשיו ולמה צריך לרדת כל-כך נמוך כדי להתחיל לשחק כדורגל. למה רק עכשיו רונאלדו באמת משוחרר, מהיר, משחרר כדור בזמן וגם מסיים כמו שצריך ואפילו כשיש פנדל מסריח זה איכשהו נכנס. אנחנו לא כאלה גדולים(העונה) וברור שסביליה מביכה אבל משחק כזה מביא ביטחון.
נאצ’ו הוא נכס יוצא דופן, עושה עבודה של שניים כאשר מרסלו רק תיאורטית רשום כמגן שמאלי והוא די אוויר. חששתי מסביליה שתוכל לעקוץ עם הכלים בהתקפה אבל לא ברור למה בן-יידר על הספסל והיא משחקת ללא מלחמה וללא שום לחץ. זידאן היה חייב להעלות שחקן התקפה נוסף בהרכב כבר מזמן כשה-4:4:2 שלנו נשחק לחלוטין וכולם למדו את מערך היהלום. לא הייתי בעד לוקאס ואסנסיו גם יחד, חשבתי שקובא ייתן לנו איזון אבל לא ציפיתי לסביליה מופקרת וזו הזדמנות שלהם לתת יותר כשהגולים נופלים בקצב והניצחון בכיס ממזמן. הגיע הזמן שנראה משהו גם מבנזמה. סחטיין על שער הבכורה של אשרף, תענוג.
בדרך כלל היריבה באה למשחקים נגדנו בהילוך חמישי ואנחנו בניוטרל, כשההיפך קורה זה נגמר ככה. ושער מהיר אף פעם לא מזיק.
נאצ’ו וכריסטיאנו עם משחק מצויין, השאר ביום רגיל פחות או יותר אבל עם קצת יותר מחויבות הגנתית. כן ירבו.
אולי הדריכות היתה גבוהה כי כולם ציפו שנמעד עקב החיסורים, לכן החליטו שם לבוא ולשחק כדורגל לשם שינוי.
היתה התעלות של ואסקז שאיים פעמיים לשער וחתך המון לאמצע כשההקפות הלכו מהצד של מרסלו, וכן חכימי (או קרימי אם תשאלו את חזן) שלא הפסיק לאנוס את סביליה. השער הוא רק ריוורד למשחק המצויין שלו.
הצמד נאצ’ו את ואייחו עלה על הציפיות, כי כשקרבחאל ובעיקר קסמירו לא משחקים, וגם איבדנו עוד שחקן מהקישור לטובת ההתקפה, וכל זאת עוד כששיחקנו מול יריבה סופר התקפית, ועדיין הם לא הגיעו למצבים מסוכנים לאורך המחצית הראשונה. במחצית השניה היה ריפיון בכל הקבוצה, והם היחידים שעדיין שמרו על ריכוז מאוד גבוה.
האחרון שארצה לציין הוא אסנסיו. בהיעדר איסקו, הוא לקח את המשחק על הכתפיים שלו ושיחק מצויין. כשאיסקו לה הם התחילו לדרוך אחד לשני על הרגליים ואיבדנו את המחץ.
למעט בנזמה, המשחק הזה היה חיובי ביותר עבורנו. רק שימשיך ככה. האלה מדריד.
לא מפתיע אותי שדווקא במשחק עם הגנת טלאים אנחנו מסיימים ללא ספיגה.
לא ברור למה דווקא כשככל התותחים בהגנה כשירים ומשחקים, אנחנו סופגים על בסיס קבוע.
מחצית אדירה, אין מה להוסיף באמת, סוף סוף קיבלנו משחק מהנה.
חבל שהמחצית השניה הייתה לפרוטוקול, והשחקנים רק חיפשו להעביר זמן!
היה נחמד לראות עוד איזה גול-שניים.
חיפשו את בנזמה*
אלמלא הוא על המגרש סביר שהיינו רואים עוד קצת גולים. אבל אין תלונות.
אוסיף רק שמודריץ היה במשחק מעולה, סוף סוף. הזוי שהצמד חמד במרכז עולה ומצטרף יותר כשקאסמירו איננו.
משחק מצויין של הקבוצה, במיוחד במחצית הראשונה. המערך 442, כאשר הקישור מורכב משתי קיצוניים, זה נראה הרבה יותר טוב, ממערך 433 או אותו 442 אבל בלי הקיצוניים. מקווה שהמשחק הזה הוא נקודת מפנה לעונה הזאת, והקלאסיקו אכן יגיד לאן הולכת העונה הזאת, כי במקרה של ניצחון הליגה תפתח, על אף ה-5 נקודות הפרש שיהיו.
סה"כ משחק טוב של השחקנים ששותפו היום, חכימי מראה פוטנציאל לא קטן ביחס לגילו, אני אישית תופס מאוד ממנו. אסנסיו מראה ניצוצות, אך אינו יציב ונעלם לפרקי זמן ארוכים מהמשחק (היום פחות).
נקודה מעניינת למחשבה, אחרי משחק לא טוב של הקבוצה יש פה לפחות 50 תגובות, כמה אנחנו גרועים, כמה זידאן לא מבין, כמה המערך לא עובד וכו’. כאשר סוף סוף מנצחים עם תצוגה, בקושי 12 תגובות, תחשבו על זה…
זה מזכיר את הפסיכולוגיה של אדם שלא מעריך את מה שיש לו, כשהוא נכשל אז “איזה כישלון עצום הוא”, וכשהוא מצליח זה פשוט “השגרה”.
השנה האמת הביקורת על הקבוצה מאוד מוצדקת, משחק אחד טוב פה ושם לא אומר כלום, בייחוד כשאין לנו שיטת משחק מתחילת השנה, וגם לא הרכב מנצח.
כרסטיאנו השנה משחק יותר טוב משנים קודמות, לפני שנתיים אני זוכר הוא הפציץ חמישייה באספניול (אם אני לא טועה), ועדיין היה לנו ביקורת עליו ושצריך למכור אותו. השנה הוא עושה הכל נכון, פשוט חסר מזל, ולראייה הוא מפציץ באלופות (גם אם אופי הקבוצות שם שונה).
מודריץ’ בהרבה משחקים השנה הוא אדיר, עם יכולות התקפיות והגנתיות, סיבובים על המקום, חילוצי כדורים, לחץ בחצי של היריב, חבל שהוא לא בן 29 ושניתן ליהנות ממנו עוד 4 שנים.
אולי יש מקום לנסות לשחק מעט עם מערך שונה, שכן כמו שכבר ציינו כאן הסתמכות על מרסלו וקרבחאל בלבד לא הוכיחה את עצמה השנה (הספרדי נעדר לתקופה ארוכה ומרסלו היו לא משחקים לא מוצלחים השנה), ושאפשר לשלב שחקן “כנף” ביהלום. מודריץ’ וקרוס לא משחקים באגפים והם גם לא השחקנים למטרות אלה, ולכן אפשר אולי לשחק בסוג של קאסמירו, אסנסיו וקרוס, ומודריץ’ בשפיץ’, כשאסנסיו נע לאגפים.
זו רק דעתי, אבל איסקו קרוס ומודריץ’ לא עובד מי יודע מה, אני לא נלהב יותר מדי מלהוציא את איסקו, אבל הבעיה שהתפקיד היחיד שמתאים לו זה ראש היהלום.
פורום חי על ביקורת, עדיף שניתן חמישיות ויהיה פה שומם.
מאסטרו, אם יש לך משהו ענייני לכתוב אז תפאדל, אל תגרור את הדיון ללמי יש יותר גדול ואל תזלזל באף אחד.
כל מה שנכתב מאוד ענייני, לא זלזלתי באף אחד ולא פניתי לגופו של אדם. מה לעשות שאני צודק. עוד פעם תגיד שאני מטריל? או שפשוט תלמדו לפרגן כשצריך.
אין שום דבר ענייני במה שכתבת ואין צורך להסביר שוב ושוב ושוב את ההבדלים בין תגובות לאחר הפסד או ניצחון - כשמפסידים יש ביקורת, זה טבעי. אתה לא מקבל פרס בכל פעם שאתה עוזר לזקנה לחצות את הכביש, אבל אם תרצח תכנס לכלא. הזילזול שלך מתבטא בכך שאתה בעקיפין דורש מאיתנו לטחון שוב ושוב את ההסברים מדוע אין פה אוננות קולקטיבית אחרי כל משחק טוב. לך תקרא תגובות בפייסבוק אם זה מה שמעניין אותך.
בכל מקרה, אני לא מתכוון להכנס איתך לדיונים האלה יותר. בפעם הבאה זה פשוט יימחק.
הקישור היום הוכיח את הטענה שלנו מעונה שעברה בנוגע לקישור.
הקישור של קאסמירו קרוס ומודריץ הוא מיותר, והנה היום עם 2 שחקני קישור בלבד אך עם יותר מחויבות עשינו עבודה לא פחות טובה מאשר עם קאסמירו.
אז אני לא טוען שצריך להוציא את קאסמירו, אבל בהחלט לא צריך שחקנים שמדרכו אחד על השני כל הזמן בקישור ויש מקום להוסיף קשר עם יכולות התקפיות כמו איסקו לקישור, ולשחק עם אסנסיו חופשי, או לחלופין ב442 כשאיסקו ואסנסיו חצי קשרים חצי שחקני התקפה.
אסנסיו חייב להמשיך לשחק, המהירות שלו חשובה לנו מאוד, השחקן היחיד בסגל מלבד ואסקז ורונאלדו שמסוגל לקבל כדור לשטח.
עצוב שגם במשחק כזה בנזמה הצליח להראות לא טוב, לא נורא מאוד אבל במשחק כזה מהחלוץ שלנו הייתי מצפה ליותר. גם אם נתעלם מהצמד רונאלדו נלחם ורץ ואיים ומסר טוב, אפילו עשה הגנה. ומה עם בנזמה?
משחק אדיר. איפה התחבאה הקבוצה הזאת עד עכשיו?
ומה (ובעיקר מתי) יהיה הסוף עם קארים בנזמה? הוא הצליח להיות איום ונורא אפילו ביחס לסטנדרטים שלו. הפעולות שלו כל כך מגושמות, כבדות ומסורבלות, שזה כבר ממש מביך. הפסקתי לספור כמה התקפות נחרבו על ידו. אז כן, מיוראל זה לא מוראטה, אבל הוא גם לא חלוץ רע, ובנסיבות האלה הייתי שמח לראות אותו על חשבון הצרפתי.
נקודה נוספת שלא ראיתי שזכתה כאן להתייחסות – יש, או לפחות היתה כאן, הסכמה גורפת על כך שאיסקו השחקן הטוב ביותר שלנו השנה. אתמול הוא לא שותף במחצית הטובה ביותר שלנו העונה. איך זה מסתדר?
בלי קשר לכלום, במחצית השניה ראינו לדעתי את הקבוצה הצעירה בעולם. גם אם מתחשבים במרסלו וכריסטיאנו הקשישים, מה היה ממוצע הגילאים שם?
אני חושב שאיסקו לא בכושר טוב בזמן האחרון. הוא סיים מצוין את העונה הקודמת והתחיל טוב את הנוכחית כשכולם הסריחו, אבל דווקא לאחרונה הוא מפשל דיי הרבה. כשהוא משחק אז רוב הכדורים עוברים דרכו, וכשהוא בכושר כזה הוא דיי תוקע את המשחק.ר
מה שחסר לי ממנו זה בדיוק המסירה של אסנסיו לרונאלדו בגול השני, בזה איסקו קצת לוקה בלי קשר לכושרו.
תהרגו אותי, אבל אני עדיין לא רואה מה איסקו נותן לנו בכללי; הוא שחקן טוב, טוב מאוד ואני מאוד אוהב את ההגנה שלו-לא קל לעבור אותו והוא חוטף הרבה כדורים, אבל בהתקפה לעולם לא ראיתי ממנו יותר מדי וזה פשוט מזכיר את קרוס ומודריץ. איסקו לא בועט מספיק וגם לא מספיק טוב והוא לא עושה יותר מדי בעיות להגנות; אמנם הוא כן תורם למשחק ולהנעה שלו, אבל לא צריך שלושה כאלה. דווקא קרוס ניחן בבעיטה מדהימה ולא בועט מספיק, אבל צריך לוותר על מישהו מהם לדעתי.
מחכה ליום שאיסקו יעשה יותר אבל זה לא קורה ואני מקבל את זה רק כי אני אוהב אותו, אבל אני רואה דוגמאות כמו דה בריינה ואני מתבאס. (וזה לא שחקן חד פעמי)
אם היו עושים הכלאה של איסקו ואסנסיו…אלוהים.
הוא כמו קרוס ומודריץ’ רק עם מספרים דו-ספרתיים של שערים, בישולים ויצירת מצבי הבקעה. גם כריסטיאנו הוא סוג של קרוס ומודריץ’, למעשה.
שוב, אני לא ממעיט בערכו- אני פשוט לא מפריז בו.
הבעיטה של קרוס טובה בעיקר על הנייר וזה לא ממש עוזר לנו. כמה שערים יש לו מחוץ לרחבה בשלוש וחצי שנים בקבוצה?
זאת זכותך דניאל, אבל הטיעונים לא טובים ולומר שאתה לא רואה מה הוא נותן לנו זה הכי להמעיט בערכו שאפשר.
כשיש משחק טוב של הקבוצה אז זה בזכות מי שלא נמצא (זוכרים את כריסטיאנו שלא היה חסר לאף אחד בסופרקאפים, ואיך התגעגענו אליו אחרי ולנסיה ולבאנטה?), וכשיש משחק רע זה באשמת מי שמשחק במקום ההוא שחסר. לפני כמה שבועות היו פה תלונות על ה4-4-2 שאף קבוצה בעולם לא משחקת איתו ופתאום זה הפיתרון. זה לא רציני…
הבעיטה של קרוס היא אגדה אורבנית. זה לא רק שהוא כמעט ולא מבקיע, אלא שדווקא במשחקים הטובים שלו שבהם הוא מצטרף להתקפה רואים עד כמה אין לו עוצמה בבעיטה.